Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By polarlicht4.1
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334867#p2334867]Galateja napisao:[/url]^
Poenta iz uvodnog posta nije samo ruženje jezika kao takvo, već što je ono često (ne naravno i uvek) pokrov iza kojeg se kriju površnost, neobrazovanje i glupost.
Napisao Pierre Bourdieu jednu super knjigu Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste i evo šta se može naći u njoj:
No judgement of taste is innocent. In a word, we are all snobs. Pierre Bourdieu brilliantly illuminates this situation of the middle class in the modern world. France's leading sociologist focusses here on the French bourgeoisie, its tastes and preferences. Distinction is at once a vast ethnography of contemporary France and a dissection of the bourgeois mind. In the course of everyday life people constantly choose between what they find aesthetically pleasing and what they consider tacky, merely trendy, or ugly. Bourdieu bases his study on surveys that took into account the multitude of social factors that play a part in a Frenchperson's choice of clothing, furniture, leisure activities, dinner menus for guests, and many other matters of taste. What emerges from his analysis is that social snobbery is everywhere in the bourgeois world. The different aesthetic choices people make are all distinctions-that is, choices made in opposition to those made by other classes. Taste is not pure. Bourdieu finds a world of social meaning in the decision to order bouillabaisse, in our contemporary cult of thinness, in the "California sports" such as jogging and cross-country skiing. The social world, he argues, functions simultaneously as a system of power relations and as a symbolic system in which minute distinctions of taste become the basis for social judgement.
Očekujem da olga_diktator zamahne crvenom zastavicom. :pionir:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
bolje da mašem nego da uđem u tiradu o tome kako je besmisleno smatrati ljubav uzvišenom a jezik degradiranim od strane mladih generacija, modernih tehnologija i moralnog srozavanja savremenog sveta.
By tasa
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334867#p2334867]Galateja napisao:[/url]^
Mislim da se suštinski ne razumemo, ali dobro. :)

Poenta iz uvodnog posta nije samo ruženje jezika kao takvo, već što je ono često (ne naravno i uvek) pokrov iza kojeg se kriju površnost, neobrazovanje i glupost.
Što swađe to nenačitanije. Što ljubawnije to praznije. Eto, to meni smeta.
Off: @Laerem lepo pises kao i uvek
a Galateja ima najbolje teme :)

na nama je da li cemo biti kao Galateja NEmladi ili "moderni"
izgleda je lakse ovo drugo jer ne iziskuje niti citanje knjiga niti opstu kulturu niti bilo kakav angazman samoizgradnje
steta je sto takvi ljudi nikada ne spoznaju dubinu visinu sirinu ama bas nicega na ovom svetu i ono cega se ja grozim, kopije su milionte kopije nekog tamo w
Korisnikov avatar
By *deni*
Mislim da je bedasto i malograđanski mrzeti ljude koji nemaju tu širinu, visinu i dubinu u ovde uobičajenom smislu te reči. Slika
Ima tako mnogo, hajde da kažemo, prostog sveta, a plemenitog i vrednog kao nebrušeni biser.
Posebno među starovremenskim ženama, kojih ima i dalje mnogo na našim prostorima, ne samo među vremešnim curama, već i među mlađim generacijama.
To su žene - vrednice, požrtvovane majke i supruge, radilice, čuvarkuće i stubovi familije.
Nisu dubokoumne, ali zaslužuju svako poštovanje, pa čak i divljenje.
:fancyklap:
By tasa
upravo su takve zene dobokoumne
a ove danasnje mlade "swatke" susta suprotnost i olicenje povrsnosti
sirina visina i dubina nemaju nikakve veze sa obrazovanjem pa cak ni godinama
nego mislim da niste razumeli Galateju a vidim ni mene :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja bih bas rekla obrnuto...u najmanju ruku je nerazumevanje obostrano...
Korisnikov avatar
By m..
bratora, zhasu, moral vrste nizak, bicuri tipa povrsna, a stankela koma.

fine i vaspitane devojke sto uzivaju u uzvisenoj ljubavi verovatno nalaze svoje muze tako sto ih provodadzike sparuju, te guvernante prate na sastanke sve pazeci da ne dodje ni do kakvog telesnog kontakta neprimerene vrste. takodje ne idu da vrse nuzdu niti imaju telesne izlucevine. one su nevine i tela im mirisu na ruze. naravno arijevske su rase, moralne i skromne, patrijarhalno vaspitane iz dobrih kuca. nacitane i obrazovane. one nezno vode ljubav i imaju duboke emocije, dok prost plebs upraznjava veprovske koituse kako i gde s kim stigne i emocije su mu, kao i vrednosni sistem i moralna naobrazba nadasve niski. verovatno i prde jedni drugima u lica u sodomskom smradu.

bratora, pakao.
Korisnikov avatar
By Galateja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334899#p2334899]*deni* napisao:[/url]Mislim da je bedasto i malograđanski mrzeti ljude koji nemaju tu širinu, visinu i dubinu u ovde uobičajenom smislu te reči. Slika
Ima tako mnogo, hajde da kažemo, prostog sveta, a plemenitog i vrednog kao nebrušeni biser.
Posebno među starovremenskim ženama, kojih ima i dalje mnogo na našim prostorima, ne samo među vremešnim curama, već i među mlađim generacijama.
To su žene - vrednice, požrtvovane majke i supruge, radilice, čuvarkuće i stubovi familije.
Kao teta Daca koja je naširoko voljena. Eto, uzeću nju za primer. Iako nije obrazovana i radi u mesari Papak, teta Daca ima svoj veoma originalan rečnik, često anahron. To što teta Daca ne čita pisce koje ja volim ne umanjuje njenu vrednost, jer i u toj njenoj jednostavnosti ima itekako mudrosti. Međutim, problem swatkih devojchicha je što one često nekritički pristupaju životu, sebi i ljudima oko sebe. Što će danas patiti zbog ljubawi, sutra startovati neku cicu, prekosutra se naliti vopija i zaključiti kako su komplikovane, a da zapravo, iza svega toga ima jedno ogromno ništa. U svemu tome swatkoća je samo jedna uniformisanost, puslica - simbol površnosti. Teta Daca je sadržajna. U tome je osnovna razlika.

@Tasa - Hvala. :)
Korisnikov avatar
By m..
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334933#p2334933]polarlicht4.1 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334929#p2334929]m.. napisao:[/url]bratora, zhasu, moral vrste nizak, bicuri tipa povrsna, a stankela koma.
Prevod! Zahtevam prevod! :lol:

Al' ozbiljno, šta znači poslednji deo rečenice? Ispremeštao sam slova na sve moguće načine i dalje mi nije jasno.
http://vukajlija.com/recnik/autori/1314 ... order=time
Korisnikov avatar
By Galateja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334929#p2334929]m.. napisao:[/url]bratora, zhasu, moral vrste nizak, bicuri tipa povrsna, a stankela koma.

fine i vaspitane devojke sto uzivaju u uzvisenoj ljubavi verovatno nalaze svoje muze tako sto ih provodadzike sparuju, te guvernante prate na sastanke sve pazeci da ne dodje ni do kakvog telesnog kontakta neprimerene vrste. takodje ne idu da vrse nuzdu niti imaju telesne izlucevine. one su nevine i tela im mirisu na ruze. naravno arijevske su rase, moralne i skromne, patrijarhalno vaspitane iz dobrih kuca. nacitane i obrazovane. one nezno vode ljubav i imaju duboke emocije, dok prost plebs upraznjava veprovske koituse kako i gde s kim stigne i emocije su mu, kao i vrednosni sistem i moralna naobrazba nadasve niski. verovatno i prde jedni drugima u lica u sodomskom smradu.

bratora, pakao.
Stereotip.
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334932#p2334932]Galateja napisao:[/url]
Međutim, problem swatkih devojchicha je što one često nekritički pristupaju životu, sebi i ljudima oko sebe. Što će danas patiti zbog ljubawi, sutra startovati neku cicu, prekosutra se naliti vopija i zaključiti kako su komplikovane, a da zapravo, iza svega toga ima jedno ogromno ništa. U svemu tome swatkoća je samo jedna uniformisanost, puslica - simbol površnosti.
posto si pocela temu sa - 'ljudi su nekada ovo, sada owo'...

..i uopste, posto se zalis na nove....vrednosti...

moram da te pitam....

...jel ti iskreno mislis da je sve ovo sto sam citirao nesto novo?

..

odn, da se sada srozavaju vrednosti i da se ljudi ranije nisu tako ponasali?
Korisnikov avatar
By svejedno
ah.

ok.

..

sada kapiram.

..

mada, ko sto si ti uputila kritiku m..

..pazi se generalizacija ,)
Korisnikov avatar
By m..
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334938#p2334938]Galateja napisao:[/url]

bratora, pakao.
Stereotip.
stereotipom na stereotip.
Korisnikov avatar
By Misfit
^ međusobno se otiru, ipak. danas npr. što se mene tiče. (2x)
By tasa
setih se upravo jedne starije gospodje i dozivljaja sa aerodroma
naime grupica mladih ljudi koji su izgledali kao androidi sa svim mogucim
slusalicama i antenama na glavi pa silnim laptopima i sl spravama
guglali su mapu aerodroma u parizu jer je kazu prilicno komplikovan
kad je to cula pomenuta baka pridje im i kaze ne brinite nije to nista strasno
samo se drzite mene i snacicete se
a onda je krenula pricu o tome kako uziva u svojoj krvavo zaradjenoj nemackoj penziji i trosi svaku marku tj evro na putovanja svuda po svetu i kako je nepismena!!!
potpisuje se i dalje prstom i nekom svrljotinom koja bi mogla da bude potpis
dalje ne zna ni slova ni citati ni pisati
pa je krenula price o svojim putovanjima a ona svepametna deca nisu bila sigurna o kojim kontinentima prica jer su jelte upravo iskljucila kompjutere koji su im sva raspoloziva pamet
i kad dodjosmo u pariz zaista su isli kao ovce za njom i bili su unezvereni svacim sto su videli a jedinu sigurnost im je pruzao gugl jer u glavi ocito nisu imali ama bas nista
to je tuga danasnjeg vremena jer i ta baka i moja tj nase generacije su imale neki svoj sleng koji smo koristili kao skolarci i omladinci ali taj sleng nije podrazumevao intelektualnu i emocionalnu prazninu jer smo gradili sebe na razne nacine sto i jeste valjda poenta ljudskog bica
ova baka nije imala mogucnost da cita knjige ali se kaze obrazovala pricom sa ljudima i bila je zaista neverovatno dubokoumna ma kakvu temu dotakli
danasnjoj deci odnosno mladima iskljucite li fejs tj uskratite li im slovo w nema dalje sta da cujete od njih
manja deca ne znaju niti jednu igru a mi smo ih izmisljali sami
ta deca ceo dan igraju igrice i u dobi do 10 god lece se od pretilosti
starija deca i omladinci kako rekoh kopija su neke tamo milonte fejs kopije savremenog coveka i to je sve sto se od njih moze ocekivati
zalosno!
ali dobro to valjda treba da bude problem njihov i njihovih indiferentnih roditelja
meni je bitno da nisam takva i da moje dete nece biti takvo
jedino sto mi je ponekad zao te dece jer im niko ne nudi nesto drugacije... cak odrasli podrzavaju njihov "razvoj" u pravcu neandertalca a sve pod izgovorom to je danas moderno :)
Korisnikov avatar
By mirth
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334932#p2334932]Galateja napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334899#p2334899]*deni* napisao:[/url]Mislim da je bedasto i malograđanski mrzeti ljude koji nemaju tu širinu, visinu i dubinu u ovde uobičajenom smislu te reči. Slika
Međutim, problem swatkih devojchicha je što one često nekritički pristupaju životu, sebi i ljudima oko sebe. Što će danas patiti zbog ljubawi, sutra startovati neku cicu, prekosutra se naliti vopija i zaključiti kako su komplikovane, a da zapravo, iza svega toga ima jedno ogromno ništa. U svemu tome swatkoća je samo jedna uniformisanost, puslica - simbol površnosti. Teta Daca je sadržajna. U tome je osnovna razlika.
Ako vec pricamo o stereotipima, swatke devojcice po pravilu nemaju problem ni sa sobom ni sa bilo kim drugim. Ovde si ti ta koja ima problem s time kako neke tamo one pristupaju zivotu i bavis se uslovno receno "tudjim poslom". Swatke devojcice nikog ne ugrozavaju svojim postojanjem, imaju sva prava da budu ko god da zele da budu i potpuno bezrazlozno konstantno dobijaju silne pridike od satro "boljih" i "uzvisenijih" od sebe...
Korisnikov avatar
By mirth
Pwawda za swatke dewojcice! :protest:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!