- 28 Nov 2011, 01:45
takvi se ne menjaju i takvi upravo ubijaju emocionalnim oruzjima
zbog takvih roditelja smatram da nije dobro autovati se po svaku cenu
onima koji nisu egzistencijalno sposobni da se nose sa posledicama tog cina
a najveci je problem kod autovanja upravo egzistencija jer mi nemamo nista normalno oko nas, niti siguran posao, niti platu od minimum 1000e da mozemo ziveti zivotom dostojnim coveka
a emocionalna povredjenost zbog nerazumevanja i neprihvatanja to se jos najlakse
prezivi jer zreo covek zna da nikoga ne moze prisiliti na ljubav pa ni rodjenog roditelja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321488#p2321488]Hys. napisao:[/url]zar je moguce posramiti one kojima je bitnije misljenje sredine od srece rodjenog deteta[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2317140#p2317140]Popeye napisao:[/url]e super je ljudima reci da se ne racunaju.
OT> da se vratim na ono sto je napisao jake ledger. sve su to sto njegovi roditelji rekose, da ne okolisam, homofobne i malograđanske pizdarije najgore vrste. prvo su se uhvatili malo pranja mozga, pa malo manipulacije, pa malo emotivne ucjene, pa malo odnosno mnogo laganja. nesto prikazuju kao brigu za sina, a zapravo se jos nisu u stanju suociti s vlastitom homofobijom i jos uvijek su malograđani koji pate od toga 'sta ce ljudi reci'. nista od onoga sto je jake naveo u postu da su mu rekli nije izraz prave brige za svoje dijete (recimo, da su za to sposobni zapitali bi se kako je to biti mladi peder u srbiji i sl), nego izraz egoizma i zadrzavanja nekakve jadne fasade normalnosti.
naravno da to ne mora biti njihovo vjecno stanje uma i uvjerenje, ali je trenutno takvo. nema smisla uljepsavati cinjenicu da su se jakeovi roditelji ponijeli kao teski supci prema vlastitom sinu. to ne znaci da su oni losi ljudi i losi roditelji, no u ovom trenutku su oboje.
uglavnom, meni se cini da oni misle kako su se dosjetili jednog okvira u kojem ce decka kontrolirati u nadolazecim godinama. mislim da se protiv tog okvira treba sto prije pobuniti, i to pucati s teskom artiljerijom emocionalnih ucjena. jednostavno postoje situacije u kojima razumna rijec ne pomaze, a tinejdzeru je coming out cesto pitanje egzistencije, pa se ne treba ustrucavati. ja bih roditeljima sad pristupio s pitanjem 'a zašto vi mene mrzite?'to nikome nije ugodno cuti od vlastitog djeteta.
jake, istina je da je moglo proci gore. ali nije ovo bas dovoljno dobra reakcija roditelja, da se ne bi osjecao povrijedjeno i/ili ljuto. nemas razloga cijelu krivicu prebacivati na sebe.
Da.
Delim tvoj stav po pitanju autovanja, da kada mora, osoba /posebno tinejdzeri i ostala izdrzavana lica/ treba da koristi sva oruzja. Posebno kada tako reaguju roditelji. Treba ih posramiti i uciniti da se osecaju jako lose i krivo zbog svojih stavova. Pitanje "ako me volite zasto zelite da patim?" i ostala su uvek super u tim situacijama.
takvi se ne menjaju i takvi upravo ubijaju emocionalnim oruzjima
zbog takvih roditelja smatram da nije dobro autovati se po svaku cenu
onima koji nisu egzistencijalno sposobni da se nose sa posledicama tog cina
a najveci je problem kod autovanja upravo egzistencija jer mi nemamo nista normalno oko nas, niti siguran posao, niti platu od minimum 1000e da mozemo ziveti zivotom dostojnim coveka
a emocionalna povredjenost zbog nerazumevanja i neprihvatanja to se jos najlakse
prezivi jer zreo covek zna da nikoga ne moze prisiliti na ljubav pa ni rodjenog roditelja