Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332013#p2332013]dzukela napisao:
nekoliko stvari bi me načinilo nesrećnim ocem:
1. ne-školovanje
2. kriminalac
3. narkoman
4. peder
5. sekta
6. musliman, pogotovo da prihvati šerijat ili kako se već to zove
Hehe, podsećaš me strašno na mog ćaleta... On je isto tako govorio dok mu ja nisam rekao da sam gej. Onda se sve promenilo: trudio se da me razume, da shvati o čemu se zapravo radi i da prihvati da sam to jednostavno ja. Čak mi je i sređivao papire u srbiji kako bi ja i dečko uspeli da se venčamo u Švedskoj :)

Tako da, iako si pun homofobije do guše, i dalje ima nade za tebe. To ti govorim iz najbolje namere. Probudi se, osvesti se, zapitaj se, i radi na sebi. I što je najvažnije, voli to dete i dozvoli mu da bude ono što jeste, jer će u suprotnom biti užasno nesrećan i jadan.

Puno sreće! :)

P.S: PEDER je veoma uvredljiva reč, pogotovo ako dolazi od strane osobe koja nije gej. To ti je isto kao kada bi belac nazvao crnca čamugom! Sa druge strane, crnci često jedno za drugo kažu NIGGER. Eto tako nekako i za gejeve, Ok je reći peder samo ako si i sam gej.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332393#p2332393]Popeye napisao:[/url]btw, mene neko vrijeme kopka to sto deni ima zvijezdice oko nicka. :hmm:
jel to da bi uvijek bio prvi na listi ulogiranih? :serlok: ili zato sto je bio proglasen zvijezdom foruma? :serlok: ili mu se tako svidja i to je to? :serlok:

tko bi ga znao... :nerd:
Već se i ne sećam zašto sam tražio te zvezdice pre mnogo godina.
Ali znam da je vreme da se uklone, jer su deplasirane.
:ozbiljan:
By dzukela
pozdrav svima, jako malo slobodnog vremena, pa jedva uhvatih vremena da pročitam sve do kraja 2 strane (3 i 4 nisam ni otvorio, ali ti to ću pročitati kasnije)

bern,
citat: "ne bi bilo poželjno da ti dijete bude gay ... već zato što gay osobe nemaju prava kao strejt osobe"

ovo me interesuje, a koja to prava nemate, ja tako nešto nisam video. barem zakonski, ne govorim o ludacim koji bi da vas biju na paradi.

voicesman,
citat: "Tvoj sin, i ako se ispostavi da je gay (sansa je 1:10)"

iskreno mislim da šansa ni slučano nije 10%. prema inome što znam ispod 1%. ali kad smo već kod toga, postoji li zvanična statistika koliko je % muškaraca - pederi?

Dante,
citat: "Toliko ljudi na ovom svetu, milioni ljudi, više od miliona ljudi žive kao muslimani, neškolovani i homoseksualci i veoma su srećni, ništa im ne fali."

ništa im ne fali?

da li muslimanu fali vode kada u avgustu (za bajram, ili kako se već zove taj njihov praznik) u pustinjskoj sahari ne sme od svitanja do sumraka da popije kap vode? jel to nornalno, da ti vera kaže: ne pij viode, makar crkao od žeđi? ili da li znaš da u avganistanu žena ako bude silovana ide u zatvor??? jel to njena sreća? raspitaj se malo kakav je život pod šerijatom i talibanima.

misliš li da neko neškolovan ne zažali kada vidi oglas za posao kakav mu odgovara, i na kraju pročita da je uslov školska sprema koju nema? misliš da je srećan tada?

homoseksualci jesu srećni, ali nije tačno da im ništa ne fali. ja sam ubeđen da im u vezi fali mogućnost da sa partnerom imaju svoje dete, pola gena od njega, pola od partnera. medicina će to verovatno nekada rešiti, ali do tada, mislim da im/vam to fali.

citat: "Strašan je ovo život gospodine. Vi ste našli svoju sreću u svojoj supruzi, pokušavate da nađete smisao u svojoj religiji (verujem da vam se tu niko ne meša, u tako komplikovan zadatak)."

moja sreća nije u supruzi. mi smo ok sada, posle njenog porođaja imali smo veliku svađu koja je dovela skoro do razvoda. sada smo u ok odnosima, ali lošijim PRE rođenja deteta. sa mojom suprugom ću se možda nekada rastati, možda ću imati i drugu, ali moja sreća nije u bračnom parneru, već zbog tog malog stvorenja.

i šta se hvatate te regiligije, e to je ono što me nervira kod vas, imate taj zatucan stav: "ako nije peder onda je vernik". ja u crkve ulazim par puta godišnje po evropi, i to samo sa foroaparatom u ruci, ali osećam da to ne vredi prišati tebi, jel ćeš i dalje biti ubeđen: "ako nije peder - vernik je"

Torry,
citat: "Inace, koliko Vas sin ima godina ako nije tajna? I koja su mu interesovanja za sada?"

2 godine. najviše se oduževi kada vidi sliku krokodila, odmah kaže: "ko-ko-dil" :)

Kragi,
citat: "Brak, porodica, deca nisu svojstvene samo heterosexualcima a sa druge strane covek moze da ih ne zeli cak i ako je str8."

tačno, i to bi me još više uzdrmalo nego da je peder! bio bih besan neopisivo na njega da to odluči.

Hellas,
citat: "Mene zanima kako si ti saznao za ovaj forum?"

bing

voicesman,
citat: "Te moja preporuka je kupuj drvene igracke ili igracke renomiranih proizvodjaca (tipa LEGO) cija je platiska testirana."

apsolutno se slažem. ali, koliko god da ja to poštujem, uvek dolaze u posetu ljudi koji mu donose poklone koji nisu po mojoj želji, a glupo mi da te poklone bacam.

Blady,
citat: "Sve sve, ali ovo ne mogu da progutam."

a zašto ne možeš? da li se ti ikada naježiš/zgroziš kada vidiš nešto što ne želiš sebi ili svom detetu???
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333191#p2333191]dzukela napisao:[/url]

Blady,
citat: "Sve sve, ali ovo ne mogu da progutam."

a zašto ne možeš? da li se ti ikada naježiš/zgroziš kada vidiš nešto što ne želiš sebi ili svom detetu???
Zasto bih se zgrazavala na nesto sto je prirodno?
Dete je potpuno zdravo, nista mu ne fali.

Zapitaj se da li ti zelis da tvoje dete bude srecno? i da bude ono sto jeste.
Ili zelis da bude ono sto ti hoces da bude..
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333191#p2333191]dzukela napisao: citat: "Tvoj sin, i ako se ispostavi da je gay (sansa je 1:10)"

iskreno mislim da šansa ni slučano nije 10%. prema inome što znam ispod 1%. ali kad smo već kod toga, postoji li zvanična statistika koliko je % muškaraca - pederi?
Procentaze se krecu sve od 2 pa do cak 20%. Sve zavisi gde se vrsi istrazivanje (urbane sredine/ruralne sredine), koje su metode istrazivanja, kriterijumi po kojim se zakljucuje itd itd.

Ja bih rekao da kad se sve sabere i oduzme, odprilike, ima 5-6% homoseksualaca i pride jedno 5-6% posto biseksualaca. Uz to se da vecina biseksualaca odlucuje za heteroseksualan zivot, valjda zbog prihvacenosti u drustvu ili cega god, mozda biseksualaca ima i vise.

Procenti u svakom slucaju nisu bitni :)

A sto se tice prava - nemamo pravo na bilo kakve civilne zajednice ni brakove, usvajanje dece, dobrovoljno davanje krvi.... Takodje nije pravno regulisana procedura promene dokumenata nakon promene pola, ima dosta slucajeva da ljudima prosto ne dopustaju da promene ime i pol u nekim dokumentima (npr fakultetske diplome, svedocanstva ) i potom ne mogu da se zaposle... Ima tu svega i svacega, al to su eto neki glavni problemi :)
Korisnikov avatar
By deran
aj sad ptico,budi dobar,pa mu daj statistiku koliko dece oboli od smrtonosnoh bolesti,koliko dece dnevno,ili godišnje pogine u saobraćajnim nesrećama,koliko dece nastrada u prirodnim katastrofama...

ako ovo nije zajebancija,teško "tom malom stvorenju" pored i sa tobom...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333191#p2333191]dzukela napisao:[/url]
bern,
citat: "ne bi bilo poželjno da ti dijete bude gay ... već zato što gay osobe nemaju prava kao strejt osobe"

ovo me interesuje, a koja to prava nemate, ja tako nešto nisam video. barem zakonski, ne govorim o ludacim koji bi da vas biju na paradi.
nije samo na paradi vec bilo gde. zamisli da se dva muskarca poljube na trgu republike u sred bela dana. mislis da bi svi bili mirni oko toga? zamisli da se dva muskarca samo drze za ruke. zamisli da na poslu sazna neko da si gej. zamisli kad porodica koja je netolerantna sazna da si gej. zamisli da u skoli se sazna da si gej. naravno, ne mora da se sazna, ali lagati SVAKOGA oko sebe nije ni malo prijatno. takva prava nemamo, da budemo iskreni bez posledica koje nam remete svakodnevni zivot. nemamo ravnopravnost.
a za zakonski deo ti je zlatna ptica odgovorio.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
i ne treba ga osudjivati zbog toga. rekao je da je tolerantan prema nama sto znaci da mu ne smetamo ali nije nista dublje razmisljao o nama i nasim problemima. sto nije za osudu svakako, vec za upucivanje.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333191#p2333191]dzukela napisao:[/url]
homoseksualci jesu srećni, ali nije tačno da im ništa ne fali. ja sam ubeđen da im u vezi fali mogućnost da sa partnerom imaju svoje dete, pola gena od njega, pola od partnera. medicina će to verovatno nekada rešiti, ali do tada, mislim da im/vam to fali.
ne fali nam, medicina resila :wundy: nista nam ne fali :wundy: samo para za to ali vredi potrositi novac na tako nesto.
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333427#p2333427]Anhedonie napisao:[/url]i ne treba ga osudjivati zbog toga. rekao je da je tolerantan prema nama sto znaci da mu ne smetamo ali nije nista dublje razmisljao o nama i nasim problemima. sto nije za osudu svakako, vec za upucivanje.

rekao je takođe i da ga zgražava sama pomoisao da mu sin bude gej...o, rekao je on mnogo toga-pogledaj deo o muslimanima...

ja svakakao nemam nameru da ga upućujem kad je spucao trijes banki,a možda i više u neznanju...
Korisnikov avatar
By voicesman
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333191#p2333191]dzukela napisao:[/url]iskreno mislim da šansa ni slučano nije 10%. prema inome što znam ispod 1%. ali kad smo već kod toga, postoji li zvanična statistika koliko je % muškaraca - pederi?
radjeno je mnogo istrazivanja na ovu temu ali su sva nailazila na velike probleme posto je tema takva kakva je, veoma skakljiva. Uglavnom se uvek dolazi do manje vise iste cifre od 5% (po nekim to ide i do 6.14%) ukupne populacije (kao i cifre da je cak 36.4% ukupne populacije bar jednom u zivotu isprobalo sex sa osobom istog pola).
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333419#p2333419]Anhedonie napisao:[/url]
bern,

nije samo na paradi vec bilo gde. zamisli da se dva muskarca poljube na trgu republike u sred bela dana. mislis da bi svi bili mirni oko toga? zamisli da se dva muskarca samo drze za ruke. zamisli da na poslu sazna neko da si gej. zamisli kad porodica koja je netolerantna sazna da si gej. zamisli da u skoli se sazna da si gej. naravno, ne mora da se sazna, ali lagati SVAKOGA oko sebe nije ni malo prijatno. takva prava nemamo, da budemo iskreni bez posledica koje nam remete svakodnevni zivot. nemamo ravnopravnost.
a za zakonski deo ti je zlatna ptica odgovorio.
A ja sve cekam da bern na ovo odgovori.
E sto ne volim kada ovo neko ne moze da skonta.
A u Srbiji, ovo ili ne zele da vide, ili ja ne znam sta.
A kada se desi neko nasilje, ili nesto navedeno od toga, uvek se preokrene prica.
A niko da ukapira da su te stvari zbog toga sto je neko LGBT orijentacije.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333431#p2333431]deran napisao:[/url]

rekao je takođe i da ga zgražava sama pomoisao da mu sin bude gej...o, rekao je on mnogo toga-pogledaj deo o muslimanima...
isto sto i deran. to je onaj deo koji nisam mogla da progutam.
Korisnikov avatar
By bern
bern,

ako ćeš zakonski, ne mogu da sklopim brak sa momkom, recimo. i sve što dalje proizilazi iz tog prava.

dalje, pravo na održavanje parade. pravo da djevojka nosi duks sa duginim bojama, a da se tinejdžer ne zaleti nožem na nju... pravo da se LBTB osobe ne ignorišu i omalovažavaju na račun nacista koji otvoreno prijete.

kršenje ljudskih prava LBGTB osoba na balkanu je tako očito, da se nemogućnost da se to vidi može objasniti samo 1) neznanjem o ljudskim pravima 2) nekim unutrašnjim preprekama.

pošto pretpostavljam da znaš šta su osnovna prava, jer tako djeluješ, onda mi ostaje da mislim da u tebi postoji nešto što ti iskrivljuje percepciju... vjerovatno isto ono zbog čega smatraš da je imati gay sina jednako skoku u ambis...
Korisnikov avatar
By disddaster
Možda je ovo i neko već napisao, ali evo:
Džukelo, većinu stvari su pokušali da objasne ostali forumaši. Ali ako se ipak ispostavi da je tvoj sin gej, a ga voliš onoliko koliko kažeš (po tome što je napisano, mislim da ga voliš jer si rekao da sreću nalaziš u njegovom postojanju) pogledaj malo forum o coming outu i pročitaj kako se osećaju ljudi koje porodica nije prihvatila ili razumela a kako ostali. Pa onda razmisli. :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
sinak ima 2 godine i unapred se brines da ne bude gay?

jbt, ljudi oko mene koji imaju decu brinu da im deca bude zdrava i prava, nek se posle dete jebe sa kim hoce...

btw, mrsko mi sada da trazim onu rang listu posasti, na kom tacno mestu je narkomanije i ima li upitnika analognom onom iz prvog posta na forumu, recimo, narkomanija.ba? ako ne zasto ne?

i sta je toliko lose ako nece zeleti da uci i da se obrazuje? sta fali npr. zanatlijama? nisu dovoljno fancy?
Korisnikov avatar
By Herald
Deca najvise vole da eksperimentisu.

Sinu ne daj da ima puno slobodnog vremena, moze svasta da mu padne na pamet, nego ga lepo upisi u muzicku skolu da svira harmoniku. Nikako violinu, ona je najopsnija - špici se na vratu a i gudalo seva!

link

I tamburaske instrumente nikako - imaju dugacak vrat i "perce". Moras ga dobro socijalizovati, upisi ga u neki KUD, ali pazi da ne igra Banat>

Moras svugde da ga pratis i šteluješ. Nikad ne znas u kojoj igri koje carape nosi!
Korisnikov avatar
By Mars
Ja preporučujem za gledanje "American Beauty". Ili "East Is East". Možda bolje "The Sum of Us"...a NAJBOLJE "Jeffrey" (Olympia Dukakis: "I'm so proud of my preoperative transsexual lesbian son!")

No, ipak, pošto dete neće da raste ni u USA mid west...ni u Londonu ni u Australiji ni NYC - već brdovitom Balkanu gde će za 10 godina pravoslvani popovi da: jure, hvataju i u dzipovima odvode malu gay decu u koncentracione logore (ko može da garantuje da neće tako da bude!?) što na prevaspitavanje što na pipkanje - roditeljske strahove u ovoj kategoriji mogu da razumem.

Interesantan pristup problemu ("problemu"), u svakom slučaju...
By dzukela
zbog strašno mnogo posla, tek sada čitam i odgovaram na postove sa 3 stranice

[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2332157#p2332157]blenta napisao:[/url]elem receno je manje vise sve
mada dzukac moras da shvatis
da nam dodju svakakvi sa milion puta prezvakanim pitanjima
i sa kojekakvim manirima
pa su neki od nas malo nezainteresovani da pisu
neki sarkasticni
neki histericni
neki otvoreno zeke

jednostavno nece se sad svi udiditi jer je neko nov dosao
that being said, dobro nam dosao, citaj, ucestvuj, nemoj da zalazis u potforum golicljive

jer tamo razmenjujemo salvete i fotke sa golim dlakavim gej muslimanima ;)

a to sto ti osecas vezano za sinka nije tolerancija nego pomirenje
ne mozes biti tolerantan ako si u fazonu kako da izbegnem, preobratim, ako ne mora nemoj itd

no eto svaka cast sto se unapred interesujes
i imas kakvu takvu volju da se preispitas i promenis
tuga je sto je to za odusevljavanje
no u takvoj sredini zivimo
dobrodosao
zar gey muslimane odmah ne ubijaju po kratkom postupku (u muslimanskin zemljama, naravno)? čak i saudijskoj arabiji sam čuo da je to zakon.

inače, imam volju, koliko mi slobodno vreme dopušta, da pročitam i saznam svašta. čak sam se na poslu, a radim u jednoj jako velikoj firmi, posle ovog mog započinjanja teme, raspitao ko je peder, i saznao za jednog čoveka sa kojim ponekad i imam kontakte, ali nikad nisam provalio. namerno sam ga par puta pozvao na kafu i cigaru, ali opet kao slučajno da ne bi nešto posumljao, i posle sat vremena u zbiru provedenih zajedno, ne bih rekao da je peder barem prema ponašanju, mada mi je bio malo čudan kada bih namerno prokomentarisao kad u nekom trenutku prođe neka baš dobra riba.

ne znam da li je čovek uspeo da razvije neku taktiku ponašanja da ga ne provale da je peder, ili naše društvo mnogo lako etiketira nekoga svakavim epitetima. ako je ovo prvo u pitanju, jako mi je žao svakoga ko mora da se ponaša suprotno svojim osećanjima, i to je jedan od razloga mog straha da je sin eventualno peder, što će morati da živi dupli život.

ne verujem da će ova uboga država postati mnogo drugačija za 10-15 godina.
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2332307#p2332307]alexandermagic napisao:[/url]i to što si ga napravio ti ne daje za pravo da ga danas-sutra bilo čim uslovljavaš.
nije tačno, uslovljavanja će svakako biti. tipa: ako popustiš u školi, nećeš dobiti to i to. ako dobiješ 5 iz ___________ (matematika, engleski ...) dobićeš to i to. ako ponavljaš razred, zaboravi na more.

uslovljavanje deteta je jako važno i korisno za njegov razvoj.
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2332331#p2332331]Galateja napisao:[/url]Mene malo žulja taj stav nemam-ništa-protiv-vas-ali-ne bih-da-neko-moj-bude-kao-vi, kao i pozicioniranje homoseksualaca na istu policu sa kriminalcima i sektašima. Pardon, policu pored. On ne priča sa nama zato što ga zanimamo kao ličnosti, već da neko njemu drag ne bi postao kao mi. Krajnji stepen hipokrizije. Pošećerena otrovna pečurka je i dalje otrovna pečurka.
A ja ne znam šta je vama (forumašima) pa ste se ufinili neprirodno i snishodljivo kao deca pre pedesetak godina kada u njihov grad dolazi Tito. :shrug:
ma nemoj. izigravaš mi veliko nevinašce.

svako ima prema nekoj grupi neku, dal odbojnost, ili šta već. ti kad vidiš, recimo, pijane huligane posle utakmice, kao raspiruješ titovo bratsvo i jedinstvo sa njima? ili ih se kloniš i gade ti se. pričam ti priče.
i nemoj sada da se prvaiš naivan i da prosipaš neki glupi post tipa: zar ti pedere stavljaš u isti rang sa huliganima, jer nije tako. poenta je da svakome postoje grupe ili društva koja su njima strana ili odbojna.
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2332339#p2332339]Wilhelmina napisao:[/url]
Ne postoji nacin da ovo napisem, a da ne bude shvaceno pogresno, pa cu te odmah uputiti da posetis nekog dobrog psihijatra ili psihoterapeuta. Ocigledno je da imas nekoliko nerazjasnjenih pitanja u svojoj glavi, razmisljanja koja te muce, pomisljas na prisilu i nasilje prema sopstvenom detetu, koje je sada suvise malo da ispoljava bilo kakvo seksualno ponasanje. Ne mislim da si bolestan, ali mislim da bi ti strucna pomoc dosla mnogo bolje od pomoci preko foruma.
nemam vremena za psihijatra ili psihoterapeuta od posla, a pravo da ti kažem, pre ću da bacim pare za bilo šta drugo nego za njih.
ako ljudi i kolege sa kojima se družim i kontaktiram u reallife to meni ne preporučuju, stvarno ne vidim razlog da poslušam nekoga sa zamisli, foruma.

i uzgred, tvoje ponašanje je identično kao i: naši, snmp 1391 (kako li se već zovu). sve neki pametnjakovići koji drugima predlažu lečenje. živi svoj život, i nemoj se baviti drugima. to uostalom ti i prvi očekuješ, zar ne?
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2332345#p2332345]Tungi napisao:[/url]@dzukela

Strah od toga što biti gay snosi i 'teži život', diskriminacije i sl. ili strah od sopstvene/tvoje sramote? Ja bih pre rekao da je ovo drugo.
Sebična ljubav.
ja ne bih osećao sramotu, nego žal. prema tome, grešiš.
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2332361#p2332361]Popeye napisao:[/url]
zakljucih da se vise isplati vjerovati da doticni ozbiljno pita i da fakat ima tog sina, pa mi se cinilo da bi djetetu moglo pomoci, bilo peder ili ne, da mu se oca suoci s nekim osnovnim cinjenicama u vezi homoseksualnosti.
hvala ti na zdravom razumu, jer si u pravu, ma koliko se mnogi ovde tripovali da sam "drugi nalog".
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2332397#p2332397]Mia123 napisao:[/url]Dodje covek sa pitanjem da li osoba moze biti "malo, srednje ili potpuno gej" i dobi zastrasujuce mnogo ozbiljnih odgovora ili je to neki n-ti stepen sarkazma koji ja ne mogu da dokucim. :lol:
hmmmm, da sam došao sa komentarima: ubij pedera ili slično, osećao bi se odlično? ili je upravo ovo bio sarkazam?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Toliko naivnosti ali i gluposti u jednom postu, opasna kombinacija, po druge najčešće...

Biti gay ne znači nužno i biti nežan, negovan, feminiziran, odnosno na prvi pogled prepoznatljiv kao peder. Ima nas raznih, i to nije nikakva tehnika prilagođavanja u vidu skrivanja svoje prirode, već upravo suprotno, ispoljavanje svoje prirode, ali na različit način. Nisu svi pederi isti, mada mnogi pogrešno misle da jesu, i tu je koren mnogih negativnih stavova prema LGBT ili bilo kojoj drugoj manjinskoj grupaciji ljudi.

Uslovljavanje nečijih postupaka (psihologija) nije isto što i uslovljavanje njegove fiziologije (biologija). Sexualnost je nerazdvojno spoj urođenog i naučenog. Da bi došlo do promene fiziologije bilo koje vrste, potrebno je mnogo više od dužine jednog ljudskog detinjstva, ili života... to se zove evolucija.

Huligani su huligani, miroljubivi navijači su miroljubivi navijači, a pederi su ljudi poput svih drugih, ima nas raznih.

Pogrešno shvataš ulogu psihologa/psihijatra. Njegova uloga je mnogo šira od pojma lečenja bolesti, na prvom mestu je savetodavna. Terapija masažom npr. je poželjna, a psihoterapija nije? Zašto? Ne razlikuju se svojom svrhom, samo postupkom. Nažalost, prihvataš stavove većine koji su često uprošćeni, jednostrani i pogrešni.

Preporuke lečenja homosexualIZMA smatraju nečije urođeno svojstvo bolešću. Niti je to bolest, niti se može lečiti, odnosno svesno izmeniti bilo kakvim drugim postupcima. Ne možeš to porediti sa nečijom preporukom da potražiš stručnu savetodavnu pomoć.

Biti gay čoveku može dodatno otežati život nažalost, ali svakako manje ukoliko ima podršku i ljubav njemu bliskih ljudi. Život je dovoljno komplikovan i bez ljudske gluposti.
Odgovoricu na par delova iz tvog posta
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2338487#p2338487]dzukela napisao:
ne znam da li je čovek uspeo da razvije neku taktiku ponašanja da ga ne provale da je peder, ili naše društvo mnogo lako etiketira nekoga svakavim epitetima. ako je ovo prvo u pitanju, jako mi je žao svakoga ko mora da se ponaša suprotno svojim osećanjima, i to je jedan od razloga mog straha da je sin eventualno peder, što će morati da živi dupli život.

ne verujem da će ova uboga država postati mnogo drugačija za 10-15 godina.
Nase drustvo VEOMA lako etiketira nekoga svakakvim epitetima. Valjda su, kao sto rekoh, isfeminizirani homoseksualci najocigledniji pa imamo taj stereotip da su svi homoseksualci takvi, sto je potpuno netacno. Ne kazem da je lose biti isfeminiziran, lose je generalizovati stvari.

ma nemoj. izigravaš mi veliko nevinašce.

svako ima prema nekoj grupi neku, dal odbojnost, ili šta već. ti kad vidiš, recimo, pijane huligane posle utakmice, kao raspiruješ titovo bratsvo i jedinstvo sa njima? ili ih se kloniš i gade ti se. pričam ti priče.
i nemoj sada da se prvaiš naivan i da prosipaš neki glupi post tipa: zar ti pedere stavljaš u isti rang sa huliganima, jer nije tako. poenta je da svakome postoje grupe ili društva koja su njima strana ili odbojna.
Da, ali razlika je u tome sto ne postoji opravdanje da ti homoseksualci budu gadni i odbojni, dok za pijane huligane postoji - jer pijani huligani nisu ciste svesti, isfrustrirani su, nasilni itd.

A homoseksualnost je osobina koja sama po sebi ne govori nista ni o licnosti coveka ni o njegovom ponasanju prema drugima itd. - dakle nemas osnova da ti bude odbojan ili gadan.

Ne kazem da nijedan homoseksualac ne sme da ti bude odbojan, ali jednom moralnom i civilizovanom coveku ne sme biti odbojan samo zato sto je gej, nego zbog neceg drugog.

ja ne bih osećao sramotu, nego žal. prema tome, grešiš.
Zal zato sto tvoj sin ne voli tip ljudi koji bi ti hteo da on voli?
Da tvoj sin 'ispadne' gej, i nadje ljubav svog zivota s kojom zeli provesti ceo zivot, i koja je musko - tebi bi bilo zao? Zasto?
Korisnikov avatar
By vila
Da izmetakomentarišem šta ja mislim da se ovde dešava.
Ovde se dešava jedna psihološka igra pod nazivom Da, ali..
Osoba A traži neki savet, mišljenje od osobe B u želji da proširi vidike, reši problem.
Osoba B se upeca i krene da nudi rešenja problema.
Osoba A odbija tuđa mišljenja jer se ne uklapaju u njen referentni okvir a i ako prihvati ispašće glupa.
Osoba B popizdi jer je samo htela da pomogne a ovaj nezahvalnik A odbija rešenja.
Prognoza: ako učesnici ne odustanu od ove igrarije pašće teške reči.
Korisnikov avatar
By Hys.
totalni of:

ja b' rekla da je ova vila neka psisoloskinja. or smtg.
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2332013#p2332013]dzukela napisao:[/url]Kragi,
mamin orman je uvek krio čokolade i bombonjere, tako de neću sigurno uzbuditi kada i kod njega vidim da radi isto.

DEXI70,
to da, mada opet, nekoliko stvari bi me načinilo nesrećnim ocem:
1. ne-školovanje
2. kriminalac
3. narkoman
4. peder
5. sekta
6. musliman, pogotovo da prihvati šerijat ili kako se već to zove

Torry
ne, grešite.
ne interesuje me prezime. po tome, svakog ženskog deteta bi se odrekao, što ne bi bio slučaj. prezime je nevažno.
tradicija, ne. ako hoće, neka menja veru u katolika ili još poželjnije, budizam.
porekolo je takvo kako jeste, to se ne može menjati.
i ne mora da bude pod moju starost pored mene, ima ceo svet, nek ide gde želi. ako baš bude bilo potrebno, ja ću otići gde je on, mada ga ne bih ni sa tim smarao.

ako ne može da ima decu, ne bih bio razočaran. to je tako, nepromenjivo, nešto na šta ja ili on nismo mogli uticati. ali nemati decu a moći, je po meni loše. ili usvojiti dete, i da dete ima ili 2 oca ili 2 majke je po meni takođe loše. jer 2 istog pola ne mogu, sve i da hoće (a hoće), pružiti ceo spektar znanja, iskustva, vrednosti... dete tu. razlika je to što upotpunjuje priču.

erkondisn
greška, jako grešite. ja nisam imao nagon reprodukcije. naprotiv, čak sam izbegavao dete, hteo sam još malo da sam slobodan. i moja žena je bila u tom fazonu, ali kada je (smo) prešla 30-tu, ona je prelomila isključivo iz prirodnih razloga: da ga imamo sada, jer su šanse za bolesti i probleme kasnije veće.
i imamo samo jedno, verovatno idemo uskoro na drugo, ali ako se to i desi, tu je kraj.
mešate islam i normalnog čoveka.

:glupavsam:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!