Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By kal zakath
Mislim da Janša šeta več ceo dan po sobi, lupa glavom o zid i govori: "Šta mi je trebalo da ga smenjujem, mogao sam lepo da ga pustim u Merkatoru i danas bi bio premijer."

payback is a bitch
Korisnikov avatar
By barni011
Svidza mi se ovaj vas novi novi premijer, jutros je dao izjavu da ce Slovenija podrzavati ulazak Srbije u EU jos vise i da ce licno da pomogne u tom pravcu.

Samo Sloga Srbiju i Sloveniju Spasava :srbin:
Korisnikov avatar
By Srklet
http://www.radiosarajevo.ba/novost/6957 ... ristalice-

Na internet stranici partije bivšeg slovenačkog premijera Janeza Janše objavljen je komenatar u kojem se tvrdi da budući premijer Zoran Janković duguje svoj izborni uspjeh glasačima doseljenim iz bivše Jugoslavije, "sa stranim akcentom i u trenerkama"

"Velikodušnost Slovenije koja je davala državljanstvo (građanima bivše Jugoslavije) omogućila nam je da dobijemo Srbina, socijalističkog tajkuna, na mjestu premijera", stoji u komentaru Majera objavljenom na web stranici Janšine Slovenačke demokratske stranke.

govna ksenofobna. :pljuje:
alpski srbi :lol:
Korisnikov avatar
By west end
Slovenija: Svi protiv Jankovića

Slovenija 20. godišnjicu samostalnosti dočekala u velikoj političkoj krizi. Najveća prepreka za premijersku fotelju to što nije rođen u deželi

izvor;novosti

Sve političke stranke u Sloveniji, od levice do desnice, ujedinile su se samo jednim ciljem - da Zoran Janković ne postane novi premijer. To je i razlog što je nakon pobede na parlamentarnim izborima išao iz poraza u poraz, a sve su manje šanse da uopšte i dobije priliku da sastavlja vladu. Iako se u Sloveniji o toj temi još uvek javno ne govori, sve je više onih koji sumnjaju da je činjenica što Janković nije rođen u toj državi najveća prepreka za premijersku fotelju. Poslednjih dana, pobednik na izborima doživeo je niz političkih i drugih podvala, podmetanja, a sve su imale za cilj da ga kompromituju.

Kako sada stoje stvari, u tome se i uspelo. Oko Jankovića je sve manje onih koji mu daju podršku, a sve su veće šanse Janeza Janše da sastavi vladu desnog centra. Ove nedelje mnogo toga moglo bi da bude jasnije, ali ostaje činjenica da usred najveće ekonomske krize koja potresa Sloveniju i koja je dovela do novog pada kreditnog rejtinga, država nema vladu, a ni parlament sekretara! Obeležavanje 20. godišnjice samostalnosti tako se odvija u senci najveće političke krize i opšteg haosa, u kojem su svi protiv svih, a o interesu Slovenije malo ko brine.

Slovenački politički analitičari kažu da je haos proizvod svih u Sloveniji, ali da okolnosti ne dozvoljavaju da se kriza produži unedogled, kao što je bilo u Belgiji. Već sada će Slovenija teže do kredita, uz veće kamate, a to će još više pogoršati ionako teško ekonomsko stanje. Ostaje paradoksalno, ali konačno, rešenje u rukama sadašnjeg predsednika parlamenta Gregori Viranta, koji je katastrofalno izgubio izbore, a za nagradu je dobio čelno mesto u parlamentu i ključnu ulogu u sastavu koalicije.

Opšti utisak koji vlada u Sloveniji, dok se priseća najvećih izazova u dvadeset godina građenja države jeste malodušnost i ravnodušnost prema sebičnim politikama stranaka. Mnogi tvrde da je vreme jakih političara, poput Milana Kučana i Janeza Drnovšeka prošlost, a da sadašnji najviše misle o svom džepu, a ne i o javnom interesu
Korisnikov avatar
By west end
bravo za slovence :gitara:
kamo lepe srece da se u Srbiji ugledaju na Slovence i da ne daju ljudima koji nisu rodjeni u njoj da vladaju njome :kletva:
Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: :lood:

nazalost, Slovenija izgleda radije hoce svoju verziju Berlusconi-ja, Orban-a, Haider-a, Smiloshevic-a, tj. janshu, dosadilo im stalno biti u miru i opushtenosti, treba malo balkano-podunavsko-mediteranskog haosa i desnicharskog krkanluka na slovENski nachin , ako to hoce, nek' im bude.... :grebanje: :tornado:
Korisnikov avatar
By Stripi
lellleeeee....a taman se sa njima trebamo dogovarati oko jebenog Piranskog zaljeva.
Korisnikov avatar
By Stripi
Jel? Svejedno, ja bih vise volio vidjeti Jankovica :yes:
Korisnikov avatar
By west end
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2343733#p2343733]west end napisao:[/url]Slovenija: Svi protiv Jankovića

Slovenija 20. godišnjicu samostalnosti dočekala u velikoj političkoj krizi. Najveća prepreka za premijersku fotelju to što nije rođen u deželi

izvor;novosti

prava civilizovana demokratska zemlja onome ko nije rodjen u toj zemlji ne daje vazne pozicije,gde su sad KorvinodAmbrera,Blenta,tasa...itd da procitaju ovo i da mi ubuduce ne seru o mojim politickim stavovima :chilling:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Samo tamo gde je blenta (bio?) vlada faktička zabrana.
Zapravo svi ljudi koji nisu građani Austrije, ali su državljani drugih EU-država imaju pravo da budu izabrani na sve pozicije komunalnih nivoa (tj. najviše načelnici opštine), da ne govorimo o državljanima.
I da, jeste istina da naokolo zemlje postaju sve više nacionalistički nastrojene, i to je loša stvar. Inače, svojim postom nisi ništa dokazao, čak si potvrdio da od nas dvojice si ti taj koji sere, odvratni čoveče.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Uvek pun argumenata. :sweet:

A šta je sa ljudima koji su rođeni u Srbiji, a nisu srbijanski državljani? :wow:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ljudi, nije problem jel Janković Srbin, Slovenac ili Klingonac.

Problem je što je u stvari politički autsajder i kao takav mrtvo ladno pobedi na izborima. Naravno da se uspaničila sva politička elita - pobogu pa narod bi mogao doči na ideju da i ne traba profesinalne političare.

A kao drugo. On je otišao na izbore bez programa, njegov jedini zadatak je bio da ne pobedi Janša. Bez programa i sa političkim senzibilitetom crknutog mamuta (reči svoj največem budučem koalicinom partneru-Pahoru "ti nečeš biti ministar"), te sa Virantom koji misli da je u poziciji da on formira vladu, a ne zna, da je politički leš - kada sve to zbrojiš imaš slovenački politički cluster fuck.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2344267#p2344267]kal zakath napisao:[/url]Bez programa i sa političkim senzibilitetom crknutog mamuta (reči svoj največem budučem koalicinom partneru-Pahoru "ti nečeš biti ministar"), te sa Virantom koji misli da je u poziciji da on formira vladu, a ne zna, da je politički leš - kada sve to zbrojiš imaš slovenački politički cluster fuck.
Jankovic bio protiv Pahora a za Viranta?
Korisnikov avatar
By kal zakath
Janković je protiv Pahora lično, ne protiv njegove stranke. Za vladu mu treba i Pahorova i Virantova stranka i Penzijoneri.

Treba mu 46 glasova. Trenutačno ima kao 44 glasa (to je bez Viranta). Desnica + Virant imaju isto 44 glasa. Oba manjinca kažu, da neće podržati ni jednoga koji neće imati večinu i bez manjinskih glasova.

pa je tako situcija 44:44
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Umjereni ljudi poput Jankovića se ovdje gledaju kao da su pali sa Marsa.
Kresalku pak vise nitko nece da kreše? jest da i ne cini se nesto ultrainteligentno, ali bar je cica. bilo mi je kul vidjeti je par puta onako spontano, usred ljubljane kako izlazi spičkana iz auta (njenog umiljato bogatog muza advokata)
koliko vidim po fekbuku LDS se jedino i obraca gej populaciji. pa racuna, ajd, mozda i predje...
a navodno sad pomalo raste i SD.
ajmo ajmo Jankovic :cheer:
Svidza mi se ovaj vas novi novi premijer, jutros je dao izjavu da ce Slovenija podrzavati ulazak Srbije u EU jos vise i da ce licno da pomogne u tom pravcu.
nazalost, Slovenija izgleda radije hoce svoju verziju Berlusconi-ja, Orban-a, Haider-a, Smiloshevic-a, tj. janshu, dosadilo im stalno biti u miru i opushtenosti, treba malo balkano-podunavsko-mediteranskog haosa i desnicharskog krkanluka na slovENski nachin , ako to hoce, nek' im bude.... :grebanje: :tornado:
Dvije strani komentara, a ni jednog kritičnog - konstruktivnog odziva, ako govorimo o Jankoviću ili slovenski politiki uopčenito. Umjesto toga zamjera zato što Janković kao Srbine neče biti premier.
Ali razumijem - ne živite u Sloveniji, pa ste pod utjecajem novina, koji u Sloveniji pričaju 2-3 puta u godini.
Najviše sem šokiran nad vijestima, koje je kopirao West End: Svi protiv Jankovića. Nažalost takav je zaključak najjednostavniji, populistički in jako daleč od bilo kakve forme istine.

Vjerujem da svi razumjete slovenski baš malo - ako bilo tko želi, može online pročitat arhiv vjesti o Jankoviću. Ne samo iz vrjemena političke kampanje (kad se kritizira svakog i sve) nego iz proteklih nekoliko godina; o tome so pisali svi slovenski mediji, ne samo "desni". Janković je uključen u više afera nego svi slovenski politiki ukupno: isto njegova obitelj. Protiv njega podržanih je više optužnica: od večeras, nakon uskoro godine pridobivanja dokaza, čak i od Državnog davčnog urada! Jedna od optužba nanosi se na pranje novca.

No, nikad nečem zaboravit mjeseca dana pred izborima: još u listopadu Janković je tvrdio kako je "potpuni absurd" da on kandidira na izborima. Rekao je: "ako moram ja postati premier, onda je očito da Sloveniji ide zaisto slabo". :) Za tjedan ili dva promjenio je izjavo i rekao "da če kandidirat za poslanca, ali nikako za premiera". No, za tjedan izjavo je opet promjenio. Njegov politički program bio je dug 3 stranice!
No, siguran sam da je najjednostavnija optužba "da svi rade protiv Jankovića, zato šta je Srbine". Često bio sam priča političkim diskusijama, a ni jedanput nisam čuo (ni od manje obrazovanih ljudi) da Jankovića ne podržavaju zboh nacionalnosti; prve takve vijesti čuo sam od vas.

http://www.rtvslo.si/slovenija/zgodba-o ... iku/268900

Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
No, tu je još nekoliko aktualnih vjesti o Jankoviću sa neutralnog spletnog sajta nacionalne televizije.
Možete i da vidite komentare za dojam, koliko ljudi Zorana u stvari potpira.

http://www.rtvslo.si/slovenija/vecmesec ... dbo/275083" target="_blank
http://www.rtvslo.si/slovenija/zemljisc ... lje/269407" target="_blank
http://www.rtvslo.si/volitve-2011/janko ... rno/271597" target="_blank
http://www.rtvslo.si/volitve-2011/janko ... zda/271393" target="_blank
http://www.rtvslo.si/volitve-2011/janko ... rov/271076" target="_blank

A što se vjesti tiče: Slovenija za nekoliko dana dobije novog premiera. Vlada če imat okoli 50-52 glasova (od ukupno 90), najvjerojatniji premier bit če Janša.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Kog datuma tačno bi trebao biti objavljeno ko je naredni premijer Slovenije?

Jedva čekam da natrljam to očeku na nos... :evil:

edit: Što se tiče komentara west end-a, Večernjih novosti i dole komentara čitalaca - na takve smo osuđeni skoro svakodnevno. :sigh:
Korisnikov avatar
By Srklet
janša je kao tuđman, što je u 2012. nacionalna katastrofa za sloveniju. doduše, jedna tako ksenofobna država u janši ima savršenog predstavnika.

u dvojbi lopov vs. lopov fašistoid prvo je bolji izbor.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@SloveniaBoy, dobro, izgleda hochesh rechi da so vsi politici v Sloveniji korumpirana ampak Janez Jansha seveda najboljshi ili najmanjshe zlo? kaj ne?

che je to kaj nam zelish povediti, odjebaus, more, odjebaus! :jezik: in oprosti za moj hudshi slovenski :molise: :jezik:
Korisnikov avatar
By Laerem
Kako je rekao Slavoj Žižek, "više mi je stalo da odgledam 3 minute dobrog filma, neko za buducnost slovenske nacije" :lol:
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345595#p2345595]Vel boy napisao:[/url]@SloveniaBoy, dobro, izgleda hochesh rechi da so vsi politici v Sloveniji korumpirana ampak Janez Jansha seveda najboljshi ili najmanjshe zlo? kaj ne?
Zašto potreba kazati nekome šta on misli / ja mislim?
Optimalna opcija za premiera bio bi tko drug nego JJ. U usporedbi sa Jankovićem, Janša je barem - politik. Vidim da ni argumenti niso neki optimum konstruktivnog razgovora - iako je bila prošla (lijeva) vlada najgora od svih u zadnjih 20 godina (što glasno priznavaju svi) zločin je kritizirati bilo koga sa levice. Pitam se, da li je to zbog činjenice da L&G mogli bi apriori biti armada lijevih (iako lijevo u Sloveniji i možda i u Srbiji nažalost ni lijevo) ili zbog kulturnog-političkog nasljedstva.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!