Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Sudija Ori je u sažetku presude izričito rekao kako se ovaj predmet „ne bavi niti pitanjem legalnosti pribjegavanja ratu, odnosno vođenja rata. Središnje pitanje ovog predmeta jest: jesu li srpski civili u Krajini bili meta zločina i treba li optužene držati kazneno odgovornima za te zločine.“ U paragrafu 13 presude, Pretresno veće takođe vrlo jasno kaže kako se u predmetu ne sudi „izboru Hrvatske da pribegne operaciji Oluja“ u svojoj borbi protiv krajiških Srba. Zajedničkim zločinačkim poduhvatom nije označena sama Oluja, već odluka hrvatskog rukovodstva da etnički očisti srpsko stanovništvo iz Krajine uz vršenje drugih, pratećih zločina.
Korisnikov avatar
By Stripi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2320264#p2320264]bern napisao: ne trpaj nas u isti koš samo zato što ti se čini da si napadnut, please.
Maco, sam si se strpao u koš, sorry.
istina, srbi pokazuju veću fleksibilnost u korišćenju riječi "hrvatska", i ne zabinjava ih toliko porijeklo književnika, pjevača itd. o crnoj gori da ti ne pričam.
Ja na to gledam, otprilike isto kao i na hrvatsko negiranje postojanje srpske kulture - stvar politike.
Kako su tu mediji pumpali nespojivost srpske i hrvatske kulture zbog rata koji je vođen, tako je i Srbija pumpala politiku "ne znam šta se događa" pa su tom logikom da "ne znaju šta se događa" nastavili puštati rvacku muziku (treš pogotovo) i ostavili nešto lektire da pokažu svoju širokogrudnost. Bolje da su izbacili Dobrišu Cesarića iz čitanki, umjesto što su izbacili gomilu granata tokom četiri godine. Svi bi bili zadovoljniji.
Pobogu, Jevrem Brković je izbjegao iz Crne Gore u Hrvatsku jer više nije mogao trpiti ondašnje stanje.
Da stvar bude gora, jedna od prvih dubrovačkih žrtava od strane crnogorskih granata bio je Crnogorac, dubrovački književnik Milova Milišić. A možda su ga i ustaše zaklale, ovisi o tome ko priča priču.
msa druge strane, u hr se glave okreću na bilo koju riječ koja počinje sa "sr" ili "cr" (srbija/crna gora). i ljudi još uvijek pričaju o "četnicima". "kad su četnici bili...", "onda kad su četnici htjeli...".
Kao što sam ja sa suputnicima u vlaku od Beograda do Šida morao raspredati o ustašama koje i danas kolju. Tako da - nemoj o nečemu što ne želiš vidjeti i čuti. Molim te.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2320281#p2320281]barni011 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2320192#p2320192]Popeye napisao:[/url]
barni011 napisao:Stripi jedino sto cenim u tvom pisanju je to sto volis svoju zemlju, to je dobro i treba da je volis.
To cenim i kod Popaja.
ali ja ne volim hrvatsku! no, ne volim ni srbiju. :D

pa po tvom pisanju ne bih tako rekao...aj al tvoj stvar
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2320234#p2320234]Stripi napisao:[/url]
Kao prvo, ja ne podnosim "svoju" zemlju jer me iritira prevelika količina retardiranih ljudi koji žive u njoj.
Ne vidim da ne podnosis svoju zemlju, to se kosi sa onim sto pises[/quote]
Ali pazi sad, u jednom postu čak dva puta ista glupost zaredom, jedna upućena meni, jedna Popeyeu.
PAzi ti te maloumnosti.
Ako pišeš nešto pro - ne valja.
Ako pišeš nešto kontra - nije moguće, pa ni onda ne valja.
Genijalac do jaja.

Jasenovac sam naveo u kontekstu, da komunikacija na nivou ko je koga prvo ne vodi nicemu, ti si krenuo pricu u tom smeru, pa sam ti dao primer, da bi sad ja mgao da vratim pricu 60 godina unazad.Ali necu jer to ne vodi nicemu.
Slažem se. Također možemo uzeti sva zla koja su Srbi napravili Albancima u prošlosti pa da opravdamo neovisno Kosovo. Ni to nas ne bi dovelo nikud, jel'?
To sto ne slavis Oluju mi je drago, jer i ne treba da se slavi.To je dan zalosti prognanih u Srbiji.
Prvo i osnovno - to je dan kad je Hrvatska oslobodila svoje teritorije koji su bili okupirani. Da nisu bili okupirani akcija "Oluja" bi bila sasvim neopravdana.
Da li su se dogodili zločini tokom "Oluje"?
Da, svakako da jesu, samo budala to spori.
Da li je Hrvatska isporučila sve koje priglupi sud u Haagu traži? Da, svakako da jest, iako taj priglupi sud u Haagu nikad nije tražio one koje je trebao tražiti.
Pisao sam o tome vec.SPS nije isti kao onaj iz 90tih.Politika te partije je porazena i vise nije ista.To je vec svima jasno.Onu Dacicevu izjavu sam komentarisao i ne bi vise.Jasno je zasto se to radi.
Politika HDZ je nepromenjena i to je svima jasno.Ja ne kazem da HDZ treba zabraniti, treba osuditi tu politiku.Promeniti je.
Zavaravaš se. HDZ je isti kao i SPS devedesetih, samo su nanijeli malo šminke.
Izvana gladac, iznutra jadac.
Koliko god ti to opravdavao.
Da si u Rvackoj bio bi najvjerniji glasač HDZ.
Bez greške.
To nece ugroziti teritoriju Hrvatske ali ce vratiti poverenje Srba.
Ovako prica i dalje tinja.Njene posledice videcmo i mi, nece te biti tako daleka buducnost.
To što si ti rekao je jedan od najvećih bullshitova ever. Nikad se neće vratiti povjerenje između takvih Hrvata i takvih Srba kao što si ti. Takvi kao ti i jesu zakuvali sve ovo a nastradali upravo oni koji nisu kao ti.
Međutim, u kriznim situacijama budale zavladaju.
Jebaji ga.
mislim da barni011 svojim nekim pisanjima pokazuje da je pod odredjenom dozom uticaja odredjenih krugova i ljudi koji jesu stvarni srpski naci-shovinisti, i to ne nuzno crkvenih jer zapravo jeste moguce da pop i parohija u kojoj se chesti i ispoveda jesu umereni i miroljubivi, vec vishe nacishovinistichkih srpskih koji chak mogu biti i ateisti. sam barni011 pokazuje dechachku nezrelost i naivnost i preslikava to na njegov svojevrstan nachin ali nije u izvorishtu toga zakuvavanja. nadam se da ce pronaci razumniji put u zivotu, toliko o njemu.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2320605#p2320605]Stripi napisao: Maco, sam si se strpao u koš, sorry.
nisam. ali, ako je tebi lakše it's fine by me :awesome:
Ja na to gledam, otprilike isto kao i na hrvatsko negiranje postojanje srpske kulture - stvar politike.
Kako su tu mediji pumpali nespojivost srpske i hrvatske kulture zbog rata koji je vođen, tako je i Srbija pumpala politiku "ne znam šta se događa" pa su tom logikom da "ne znaju šta se događa" nastavili puštati rvacku muziku (treš pogotovo) i ostavili nešto lektire da pokažu svoju širokogrudnost. Bolje da su izbacili Dobrišu Cesarića iz čitanki, umjesto što su izbacili gomilu granata tokom četiri godine. Svi bi bili zadovoljniji.
ovaaaaaj, bilo bi lakše da stvari podijeliš, a da ih ne posmatraš u širokom kontekstu neke "zavjere". ispada da su srbi inteligentni i brižljivo osmislili neki pakleni plan za osvajanje susjednih zemalja i prisvajanje kulture.

zapravo je istina da su srbi klupi kao kurac. there: i've said it. srbi su glupi. sve što rade ukazuje na to da su glupi. takva količina gluposti nesposobna je da izrodi tako paklen plan kakvim ga ti predstavljaš, ali nažalost, bila je dovoljna za ljudske žrtve.

i niko nije tvrdio da "ne zna šta se događa", to je pogrešno. svi su znali šta se događa, ali su imali iskrivljenu percepciju i bili nedovoljno hrabri da se suprotstave.
Pobogu, Jevrem Brković je izbjegao iz Crne Gore u Hrvatsku jer više nije mogao trpiti ondašnje stanje.
ajme, takvih crnogoraca kao što je brković ima nekoliko. nije on plemenit, pa zbog toga otišao iz cg, već je osjećao kompleks što je crnogorac, a ne hrvat. međutim, sad mu ne smeta da glumi najvećeg crnogorca koji će crnu goru "izbaviti" iz "ralja" sprpskog nacionalizma. takvu ljubav prema domovini mogao je širiti i za vrijeme rata, ali mu je više prijalo da u zagrebu bude "jedan od rijetkih crba/crnogoraca" koji su ostali u hrvatskoj i bili "očajni i posramljeni" i uživali u hrvatskoj pažnji. FAKE. FAKE. FAKE.
Da stvar bude gora, jedna od prvih dubrovačkih žrtava od strane crnogorskih granata bio je Crnogorac, dubrovački književnik Milova Milišić. A možda su ga i ustaše zaklale, ovisi o tome ko priča priču.
u kojem kontekstu ove teme je prva dubrovačka žrva bitna?
Kao što sam ja sa suputnicima u vlaku od Beograda do Šida morao raspredati o ustašama koje i danas kolju. Tako da - nemoj o nečemu što ne želiš vidjeti i čuti. Molim te.

@popaye
ne slažem se da srbi slušaju hrvatsku muziku samo zato što je prisvajaju kao svoju iz razloga zasnovanih na kulturnoj "prevlasti". jednostavno, radi se o otvorenosti i želji da se sluša muzika. ništa više od toga. stav da se radi o prisvajanju svega što je štokavština je tačan u nekim, ali ne bih ga primijenio na muziku. jednostavno, hrvatska muzika je prisutna u medijima jer je muzika koja se razumije, i niko više i ne onraća pažnju na to.
Korisnikov avatar
By spliff
mislim da, sami po sebi, udzbenici nisu (najveci) problem
kakvi god da su
moja generacija je uchila iz nekih sasvim drugachijih udzbenika
pa se sve ono sranje dogodilo u prvoj polovini devedesetih
mislim da je vaznije shta se uchi kod kuce
Slika

Hrvatski film 'Metastaze' u režiji Branka Šmita govori o odnosima četvorice kvartovskih prijatelja koji se nikako ne uklapaju u društvo. Pripadaju narkomanskom miljeu, a kroz njihove likove reditelj problematizuje aktuelne teme hrvatskog društva - pad socijalnog statusa, život bez perspektive, nacionalizam, klice neonacizma, kriminal, nasilje i droge...
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325850#p2325850]Stripi napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325800#p2325800]barni011 napisao:[/url]Slika

03.06.2011. godine Split
Da, stvarno je teško nać naciste i u Srbiji.
bez obzira sto je i srbija imala za vrijeme drugog svjetskog rata svoju kvislinsku vlast, pa i srbonaciste (ljotić), pa onda i četnike, sve to se ne moze dovesti u istu ravan s NDH i ustašama, čijim zločinima nema premca na balkanu u tom periodu. dakle, povijesna scena nacizma je mnogo veca nad hrvatskom, nego na srbijom, i zato je porazavajuce u kojoj se mjeri danas ustasluk prihvaca u hrvatskoj, te na koje se sve nacine (neovisno o thompsonu i slicnom) manifestira.
no ipak, hrvatski danasnji problem je ponajvise autarkicni nacionalizam, nego (neo)nacizam. zato i jest drzava podijeljena na dva dijela, ali se evo cini da ce onaj civiliziraniji dio sada preuzeti primat.
s druge strane, srbija je u kurcu, u njoj su se razvile male vojske i ekstremnodesnicarske teroristicke skupine (obraz i sl.), kojima se zapravo skoro nitko ne suprotstavlja, pa ni represivni aparat, kojemu bi to trebala biti jedna od osnovnih zadaca.

moj zakljucak bi, dakle, bio da hrvatska ima ogroman problem s percipiranjem svoje nacisticke proslosti, a srbija sadasnjosti. jer aktualni hrvatski neonacizam i slicne pojave ces ubiti kroz otkrivanje hrvatske nacisticke proslosti, bolju edukaciju i sl. dok aktualni velikosrpski nacizam napajanje dobija najvise iz sadasnjosti.
Pa jel su Srbi krivi za ponovno pojavu nacista u Hrvatskoj?
Ljudi slicni tebi, tvojim stavovima su i uzrok pojave nacista, jer ne nose jasnu poruku osude, imaju za cilj nekakvo pravdanje, izjednacavanje tipa ima toga i u Srbiji
Takve stavove je imao i Franjo Tudjman, negde sam procitao kako je Jasenovac hteo da prekroji u stradanje Hrvatskog naroda.
Svako prikrivanje istine dovodi do istih pojava.

Rekao sam vec da ljudi kao sto si ti su izuzetno opasni po okolinu i stojim iza toga.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325949#p2325949]barni011 napisao:[/url]Pa jel su Srbi krivi za ponovno pojavu nacista u Hrvatskoj?
ne. jesam li ja rekao da jesu? gdje? slobodno me citiraj. :)
Ljudi slicni tebi, tvojim stavovima su i uzrok pojave nacista,
eh, zasto toga nisu svjesni i hrvatski nacisti, a ne da me gledaju kao najgoreg neprijatelja... :drama:
jer ne nose jasnu poruku osude, imaju za cilj nekakvo pravdanje, izjednacavanje tipa ima toga i u Srbiji
moj post se bas bavio time da te stvari u hrvatskoj i srbiji NISU iste. jesi li ga ti uopce procitao? :retard:

i da, ja sam se s hrvatskim neonacistima suocavao face to face vise puta. moj antifasisticki angazman je vise nego adekvatan, nekako sumnjam da se ti mozes pohvaliti slicnim elanom po tom pitanju. ;)
Slusaj, ja kontam da je to jace od tebe i nisi ti kriv za to, vec oni koji vam ispiraju mozak 20 godina.
Citam ja sta ti pises...

"bez obzira sto je i srbija imala za vrijeme drugog svjetskog rata svoju kvislinsku vlast, pa i srbonaciste (ljotić), pa onda i četnike, sve to se ne moze dovesti u istu ravan s NDH i ustašama"

o tome ti ja pricam ta tvojoj potreba da poredis i pravdas itd... i sad da je ovde neki srpski sovinista sa druge strane odma bi ti krenuo pricati o jasenovcu NDH itd... to nije resenje, ali ti svojim takvim stavovim upravo teras na to

nadam da ce HDZ otici sa vlasti u HR i ti novi koji dodju promeniti sliku o Hrvatskoj na bolje
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325965#p2325965]barni011 napisao:[/url]Slusaj, ja kontam da je to jace od tebe i nisi ti kriv za to, vec oni koji vam ispiraju mozak 20 godina.
Citam ja sta ti pises...

"bez obzira sto je i srbija imala za vrijeme drugog svjetskog rata svoju kvislinsku vlast, pa i srbonaciste (ljotić), pa onda i četnike, sve to se ne moze dovesti u istu ravan s NDH i ustašama"

o tome ti ja pricam ta tvojoj potreba da poredis i pravdas itd...
lol, pa ti pokusavas falsificirati sto ja pisem. :sweet:

recenica koju si citirao ima i svoj kraj (njega si valjda slucajno izostavio):
"bez obzira sto je i srbija imala za vrijeme drugog svjetskog rata svoju kvislinsku vlast, pa i srbonaciste (ljotić), pa onda i četnike, sve to se ne moze dovesti u istu ravan s NDH i ustašama, čijim zločinima nema premca na balkanu u tom periodu. "

jel tebi jasno sta sam ja tu napisao? :nerd: kako je to pravdam ustase ako kazem da njihovim zlocinima nema premca? :nerd:
ja dakle poredim hrvatske i srpske kvislinge za vrijeme drugog svjetskog rata i jasno zakljucujem da su hrvatski bili mnogo gori. to je valjda to opravdavanje. :retard:

i sad da je ovde neki srpski sovinista sa druge strane odma bi ti krenuo pricati o jasenovcu NDH itd...
mislis, kao sto ti stalno radis? :lol:
ti i dalje ne shvatas?

citirao sam deo tvog posta nasumicno, potrebu tvoju da poredis, pravdas nije bitno u kom kontekstu...ti kao da imas neku vagu na kojoj oduzimas i dodajes zlocine, potpuno zanemarujuci sustinu a nju treba osuditi.Ti to nisi u stanju.

Ja se time ne bavim i jasno sam rekao da nema pravdanja ni jednog zlocina, licitiranja sa zrtvama, stavljanje zivota ispred bilo kakvog cilja...licitirati se moze samo sa brojem onih koji su zlocine izvrsili.
Tako da taj epitet meni ne mozes zalepiti.
Tvoj stav o Oluji je poguban, a tek onih koji je slave i velicaju te ljude je za anale.Zato je nacizam jako opasan u Hrvatskoj.Jer je opravdan kao sredstvo borbe.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2325975#p2325975]barni011 napisao:[/url]

citirao sam deo tvog posta nasumicno, potrebu tvoju da poredis, pravdas nije bitno u kom kontekstu...
u kontekstu topica posvećenog poređenju udžbenika povijesti. :roll:
ti kao da imas neku vagu na kojoj oduzimas i dodajes zlocine, potpuno zanemarujuci sustinu a nju treba osuditi.Ti to nisi u stanju.
Slika

ah, lady justice i ja, bas smo poremeceni. :lol:
inace, osudjivanje sustine je prdež. najlakse je osudjivati sustinu. pitaj kojeg god nacionalistu i odmah ce ti izdeklamirati kako je 'svaki zlocin strasan' i slicne floskule. al kad dodjes do konkretnih stvari, onda odjednom njegovi zlocini nece biti toliki, bez obzira koliki bili.

Tvoj stav o Oluji je poguban
ti uopce ne kuzis koji je moj stav o oluji, pobogu. :odbij:
ja sam vec bio rekao: ako je Srbija stvarno alkoholichar koji mora dibidus udariti o dno da bi tek onda nepokolebljivo isplivala navishe, onda, mora. no, ko, kako i kada u tom procesu mentalno i fizichki prezivi- prichace.

razlika izmedju mene i tebe popaje je ochito ta shto tebe bash briga za ovu drugu rechenicu dok mene boli chinjenica da proces stroposhtavanja o dno nece prezivjeti u Srbiji mentalno ni fizichki mnogi, ukljuchujuci chak i dijelovi moje rodbine koje imam u Srbiji.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!