Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Hypo?
U pravu je 2q2bstr8 jer su to doista šira gradilišta od onih u NS (i nije da branim NS zbog samog NS) i ipak ne izlaze toliko na cestu kao ova u NS. Moraš do?i bliže tim gradilištima da bi to vidio.
Korisnikov avatar
By Aksa
Ko ne zivi u NS, ne moze da zna sve njegove prednosti i mane. Da je mrtav vikendom, nije istina... Njanjavi naglasak je bas sexy, lezernost i opustenost starih (u Novom Sadu rodjenih) novosadjana ne moze da se poredi sa beogradskim urbanlukom. Ljudi su kao i grad prilicno opusteni, friendly nastrojeni... Upropastise nas pridoslice, koje su pored otimanja poslova i stanova, preuzeli glavnu rec (i recenicu) u svakom kaficu, namecuci svoj naglasak sto glasnije mogu, parkirajuci gde god moze naoko da bude interesantno mesto i daveci lokalne curice.
Nekad se u Novom Sadu znalo pravilo (koje i sada vlada glavama novosadjana, i nekih koji su eto uspeli da se kultivisu) da pesak ima pravo prednosti (nauceno pri polaganju vozackog ispita), ali ponekad ne smes ti da prelazis ulicu ako nisu NS tablice u pitanju, jer ti vozac izadje s utokom i psuje ti nanu naninu misleci da je 100%tno u pravu, jer je njegov auto definitivno tvrdji od tvog krhkog tela.
Sto se tice samog grada, momentalno se gradi oko 400-800 novih zgrada, i ulice su izrovarene do granice prepoznatljivosti i prohodnosti.

Sto se tice grada od pre 10tak godina i sada... Pa... Recimo da je neprepoznatljiv. Toliko je postao prenaseljen i izgradjen, pritom investitori u nove zgrade nisu pazili na parking mesta za stanare svojih zgrada, da postaje nemoguce naci mesto za parkiranje (a da to nije na vec drugo vozilo)... Zajedno sa tim, i ulice su prepune novih kola i mnogo vozaca koji jednostavno ne mare za pravila... Pritom se nailazi i na saobracajnu policiju, koja ima interesantne porive da vas zaustavi...

Ali i dalje je Novi Sad jedan od cistijih gradova (da ne kazem najcistiji) nase SCG, a duh novosadjana ce sigurno (iako vec u manjini) i dalje opstati pored svih novonastalih promena.
Cekam da zavrse sve ove nove zgrade, da prestane urusavanje kuca pored novonastale zgradotvorevine, da Novi Sad najzad dobije svoj konacni izgled.

Novi Sad je s pravom stekao naziv Novi Sad - grad kulture gde pored ostalih znamenitosti treba videti Katolicku crkvu iz 18. veka, Sabornu crkvu Sv. Djordja sa Vladicanskim dvorom, Dunavsku ulicu sa nizom kuca iz 19. veka i Petrovaradinsku tvrdjavu - "Gibraltar na Dunavu", jedinstven objekat iz doba Marije Terezije.

Da sumiramo:
I pored zvizdukanja narodnjaka gradjevinaca (od kojih je retko koji novosadjanin poreklom) i "ej curo bi l' mi dala" dok trazis namirnice na pijaci (na kojoj su radnici mozda 10% novosadjani), nemoguceg mirnog cavrljanja u kaficu (gde se retko ne cuje povik s-brda-sam-sishao persona), nepostovanja pravila odnosa pesak-vozac (malopre vec pominjano), neprirodnog spustanja cena (i kvaliteta generalno) rada u mnogim oblastima i ne bas sigurnog odlaska kuci iz izlaska, ipak je Novi Sad divan grad, lepo je ziveti u njemu, odrastati i uciti se kulturi iz primera starih novosadjana, uvek ima finih mesta za izlazak, ljudi su generalno open-minded i prilicno prijatni, uvek raspolozeni (ne za fajt, ne, ne...) za pomoc, rado upoznavanje i druzenje... Ukrasishe nam grad i smesne roze devojke, koje eto nisu parodija nego naoko simpaticne devojke (uglavnom bez mnogo mozga, nakvarcane i s plavom kosom, logicno) koje mnogi vole i van Novog Sada...
Treba otici do Dunavskog parka, videti labudove (i patke) koji imaju svoja imena, prosetati gradom po suncanom danu, otici do tvrdjave, koju pored sto je voli vecina novosadjana, zavole brzo i drugi posetioci...
Sto se tice nocnih izlazaka, malo je Novi Sad losiji po ponudi od prethodnih godina, prvenstveno mislim na diskoteke, ali i pored toga uvek se moze za odredjenu starosnu grupu (i naravno interesovanja) naci nekoliko omiljenih mesta...

Izmedju mnogo sajtova, nije zgoreg da pogledate:
http://www.backpackers.org.yu/pl_novi_sad_s.htm
http://www.artmagazin.co.yu/andrej/001.htm
http://hr.wikipedia.org/wiki/Novi_Sad

Malo sam se raspisala... Jutro je... Nadahnuta sam... Verovatno i gradjevincima koji me besomucno bude svako jutro (ako ne pada sneg), sto svojim radom, sto primedbama, komentarima, razgovorima koje vode, i najgore, tim zvizdukanjem narodnjaka koje me najvise iritira...
Korisnikov avatar
By colorado
Meni kao pesaku, vozila staju i u BGu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Njujorku, Cikagu, Losa Andjelesu... U svakom gradu je lepo prosetati se po lepom danu. U svakom gradu mozes da se upoznas s nekim ako si prijateljski nastrojen. Ono sto mi smeta kod Novosadjana je to sto se oni furaju da ljudi nigde nisu fini kao u Novom Sadu i da je tamo sve gala. Ne kazem da su oni losi, ali stvarno ne vidim po cemu bi bili posebni. Mozda po tome sto odande proizilazi najveci smor svih vremena po imenu Djordje Balasevic.
Korisnikov avatar
By Aksa
Nemo da mi vredjas Djoku... On je najkul lik...
Korisnikov avatar
By mirth
Well, Aksa darling, sumiranje ti i nije lose, ali sve te stvari na koje se zalis ces u mnogo vecoj meri pronaci po drugim gradovima u Srbiji.

Ono po cemu vi stari Novosadjani umete da budete iritirajuci je upravo to sto na sav glas kukate kako vam se grad promenio i kako je svo zlo ovog sveta sada u njemu, pa je isti odvratan i grozan i ni na sta ne lici.
A ne kapirate da je Novi Sad po tom pitanju i dalje u veeelikoj prednosti od drugih gradova u sirem okruzenju.
Jer, ni taj najprimitivniji dodjos ti nece uzeti saksiju iz zardinjere na ulicnoj svetiljci i poneti je kuci, kad vidi da to niko drugi ne radi i da bi najverovatnije dobio kisobranom po glavi od neke dezurne bakice kad bi to pokusao. A u njegovom sopstvenom gradu sumanuta misao poput stavljanja cveca u saksiji u zardinjeru na ulicnoj svetiljci nikom ne bi ni pala na pamet. Opstalo bi pola sata.

Stoga verujem da ce vremenom pre ti stari Novosadjani sa tim svojim agresivno-kulturnim stavom asimilirati sve te bucne sisao-sam-sa-brda likove, nego da ce oni unistiti sve i Novi Sad pretvoriti u svoj zavicaj...

Doduse, ovo sve sto napisah se vise odnosi na celu Vojvodinu nego na Novi Sad in particular...
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by mirth
Ono po cemu vi stari Novosadjani umete da budete iritirajuci je upravo to sto na sav glas kukate kako vam se grad promenio i kako je svo zlo ovog sveta sada u njemu, pa je isti odvratan i grozan i ni na sta ne lici.
A to posebno. Kod novosadjana postoji to neko ubedjenje da je svaki dodjos automatski los i nekulturan, ili makar losiji i nekulturniji od njih, i stalno kukaju zbog njih, a posle kad hvale svoj grad ne zaobidju da napomenu kako su druzeljubivi i otvoreni. Ma daj!
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by colorado
A to posebno. Kod novosadjana postoji to neko ubedjenje da je svaki dodjos automatski los i nekulturan, ili makar losiji i nekulturniji od njih, i stalno kukaju zbog njih, a posle kad hvale svoj grad ne zaobidju da napomenu kako su druzeljubivi i otvoreni. Ma daj!
Osecam se prozvanom :nope: :nope: :nope: :nope:
Korisnikov avatar
By Stripi
I ja isto.
No ne vrijedi ovim bijednim smrtnicima bilo šta objašnjavati.
Korisnikov avatar
By mirth
A jel' to ja prozvah nekog?

Wow!

:cheer:
Korisnikov avatar
By Stripi
Pih! Naravno da jesi!

P.S. :kiss:
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by Dušica
Originally posted by colorado
Osecam se prozvanom :nope: :nope: :nope: :nope:

Nisam prozivao nikog pojedinacno, vec Novosadjane generalno. Generalno je kljucna rec u prethodnoj recenici, jer sam upoznao i retke NSadjane koji se ne uklapaju u sablon.
Korisnikov avatar
By Aksa
Well, Aksa darling, sumiranje ti i nije lose, ali sve te stvari na koje se zalis ces u mnogo vecoj meri pronaci po drugim gradovima u Srbiji.

A ne kapirate da je Novi Sad po tom pitanju i dalje u veeelikoj prednosti od drugih gradova u sirem okruzenju.
Jer, ni taj najprimitivniji dodjos ti nece uzeti saksiju iz zardinjere na ulicnoj svetiljci i poneti je kuci, kad vidi da to niko drugi ne radi i da bi najverovatnije dobio kisobranom po glavi od neke dezurne bakice kad bi to pokusao. A u njegovom sopstvenom gradu sumanuta misao poput stavljanja cveca u saksiji u zardinjeru na ulicnoj svetiljci nikom ne bi ni pala na pamet. Opstalo bi pola sata.

Stoga verujem da ce vremenom pre ti stari Novosadjani sa tim svojim agresivno-kulturnim stavom asimilirati sve te bucne sisao-sam-sa-brda likove, nego da ce oni unistiti sve i Novi Sad pretvoriti u svoj zavicaj...

Doduse, ovo sve sto napisah se vise odnosi na celu Vojvodinu nego na Novi Sad in particular...
Jeste Mirth... slazem se... Ali i dalje se kradu poklopci za shahtove :) ) (sto ne rade ni dosljaci ni novosadjani nego romi)

Ja pricam o posebnoj populaciji u gradu, ne mislim na sve dosljake, ako tako mozemo da ih nazovemo. Radi se o glasnim s brda sam sisao likove, koje je mozda moguce asimilirati negde u Nemackoj recimo, tesko ovde...

I dalje smatram da je Novi Sad jedan od lepsih gradova, jedan od najcistijih, najkulturnijih, pa ko se prilagodi, blago nama!
By tomborn
Originally posted by Stripi
Hypo?
U pravu je 2q2bstr8 jer su to doista šira gradilišta od onih u NS (i nije da branim NS zbog samog NS) i ipak ne izlaze toliko na cestu kao ova u NS. Moraš do?i bliže tim gradilištima da bi to vidio.
da da da da da da Hypo gradi tri svoje nove podružnice u Heinzelovoj, blizu mene, uz onu na Slavonskoj aveniji, ogromnu zgradinetinu, središnjicu Hypo grupe za JI europu

pa gle upravo sam danas pješa?io na potezu donje svetice- vukovarska- gl. kolodvor- pa dalje centar....sve pješke, blata nisam vidio, a gradilišta su u tom kvartu, isto uz cestu,jesu velika i ogromna, no koja razlika?

ne može pro?i više od 100m da se ne naleti na neko gradilište, jedino što je ružno, buka je prevelika!!!!!!!!!
:lol: :lol:
By tomborn
od radosti.... palim se na buku :tumble:
Korisnikov avatar
By Aksa
Alo vas dvojica... zasto vam gledamo samo pozadinu glave??? :) ) :deda:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja reklamiram svoju novu frizuru :D A za Ronaldinja neam pojma :nono:
Korisnikov avatar
By Aksa
:kisa:

Ako, ako... Samo ti reklamiraj. Pa kad te prepoznaju na ulici :) )
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa zato je i reklamiram :blush:
Korisnikov avatar
By Aksa
Hihihi... Sad smo presli i na ostale poglede na tvoju glavu? Kad dodjes do.. hm... Baci je ovamo...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
nemoj da mi neko dira NS, ice odma u haps, tako mi my madre
Korisnikov avatar
By Stripi
Morgane, daj bacaj neki spell a ove zabludjele :mad:
By tomborn
Originally posted by Aksa
Alo vas dvojica... zasto vam gledamo samo pozadinu glave??? :) ) :deda:

zato sto je tako bolje... da me vidis sprijeda zavoljela bi me :lol: :lol:
By Thomas
Pa posto je topik posvecen Novom sadu, da pocnem sa njim. Novi Sad je bas super gradic i koliko sam imao priliku videti, imam osecaj, da je najcistiji grad u SiCG. Inace novosadjani su skroz super, ima mnogo lepih ljudi i provodi su isto dobri.

Beograd... hmmm..., prica za sebe... Imam mnogo lepe uspomene, samo neznam, zashto mora biti tako prljav...

A kaj se Zagreba tice, moram reci, da je postal prava metropola. Sirok, lijep i cist. Ulice i parkovi su super sredjeni. Mada su i tu vozaci ocajni.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by demian
ja se slazem sa postavljacem teme da je novi sad prljav, u smislu da je blatnjav! kakva je to grad kad je sve blato, ako je neko cekao bus preko puta futoske pijace, zna o cemu pricam.... blato, blato, blato... umesto asfalta i betona...

i zato bi ja uvek birao beograd...
NS je siromasan blatom u poredjenju sa BG! A inace je prelep gradic i mnogo jeftiniji od BG i jos nekih gradova Srbije.
Mene NS odusevljava!

:sunce:
Korisnikov avatar
By Pipin
Novog Sada više nema. Sve što je ostalo od tog grada je deo oko Katedrale i Dunavske. Ostalo je srušeno (Jevrejska se još malo opire) i izgraðene su bezli?ne stambene zgrade. Svi se nešto upiru u kulturu našeg nam vrlog grada, a niko se ne pita zašto, naprimer, SNP izgleda kao da je ju?e sagraðeno, umesto da zgrada pozorišta svojim izgledom vra?a u stara vremena.

Ono što neko spomenu Austrougarsku i Osmanlijsku kulturu, e pa ja bih prvi voleo da je to tako. Ali definitivno nije. Takve gluposti pri?aju ovi naši hipernovosaðani koji blage veze nemaji ni o osnovnim stvarima iz istorije grada, a kamoli nešto više.

Nemam živaca da ovde ispisujem listove gradske istorije (koja jeste bila veoma burna), bi?e dovoljno re?i da novosadske gospode više nema. Ili je pobijena ili je rasterana napolje. A upravo oni i jesu bili nosioci te austrougarske kulture koju sad svojataju deca biroša (seljaka bezemljaša), polupismenih kujundžija, lon?ara, grn?ara i šta sve nije ostalo u gradu ili se doselilo sa njiva. Od preživelih gospodi?i?a, tu su samo obrazovaniji ljudi i profesori, koji su ionako ostali živi uglavnom zato što su bili politi?ki podobni ili što nisu bili dovoljno bogati da im se ima šta oduzeti i razdeliti.. Ali to je samo ostatak ostataka bogatijih Novosaðana. Pravu gospodu su ionako ?inili Švabe i Maðari. Ono malo sli?nih Srba je i zadesila sli?na sudbina. Možda u tome što ruše grad ima malo i griže savesti. Ako je uopšte i imaju.

Što se ti?e Aksinog posta, podsetila me na onu re?enicu Zorana Radmilovi?a u Radovanu III: Stanislave, preterano sereš! U nastavku joj sledi Nuši?eva Gospoða ministarka. Zašto? Evo:
Sve to što je Aksa opisala u vezi onih upravo-siðoh-s-brda ili kako ve?, bez problema možete primetiti i kod roðenih Novosaðana. Na opštu nam žalost. I to ne od skoro. Jedina razlika je u dijalektu kojim urlaju u kafi?u i na ulici. Verovatno se zbog toga doðoši uglavnom i primete.
Da je mrtav vikendom, nije istina... Njanjavi naglasak je bas sexy, lezernost i opustenost starih (u Novom Sadu rodjenih) novosadjana ne moze da se poredi sa beogradskim urbanlukom. Ljudi su kao i grad prilicno opusteni, friendly nastrojeni... Upropastise nas pridoslice, koje su pored otimanja poslova i stanova, preuzeli glavnu rec (i recenicu) u svakom kaficu, namecuci svoj naglasak sto glasnije mogu, parkirajuci gde god moze naoko da bude interesantno mesto i daveci lokalne curice.
Nekad se u Novom Sadu znalo pravilo (koje i sada vlada glavama novosadjana, i nekih koji su eto uspeli da se kultivisu) da pesak ima pravo prednosti (nauceno pri polaganju vozackog ispita), ali ponekad ne smes ti da prelazis ulicu ako nisu NS tablice u pitanju, jer ti vozac izadje s utokom i psuje ti nanu naninu misleci da je 100%tno u pravu, jer je njegov auto definitivno tvrdji od tvog krhkog tela.
Ti ili si bila na skrivenoj kameri ili imaš nekakav ozbiljan kompleks (kod nas Novosaðana je to naj?eš?e poreklo).
Da ne bude zabune, slažem se sa mnogim navodima iz tvog posta da su doðoši razli?iti, ali to je i normalno pošto su došli iz druga?ijih sredina. Ali se ne slažem da su nas oni upropastili, naime niko nije upropašten. Ko je išao u pozorište ranije, ide i sad. Ko ne ide sad, nije išao ni ranije.

Najgori huligani u gradu su upravo naši. Upravo oni najgore i voze, provociraju uve?e na ulici, deru se, zapišavaju SPENS sa svih strana... i nimalo nisu bolji od onih u Beogradu, Zagrebu ili negde drugde. Možda ih manje ima (u poslednje vreme i u to sumnjam), ali i manji smo grad.

Postoji kod nas taj uobraženi deo Novosaðana koji je u stanju da bez razloga (da ne govorimo kad ima razloga) ocrni sve što je tuðe, samo da bi mi prividno ispali bolji. E takvo ponašanje ja smatram ocrnjivanjem mog grada. Omalovažavanjem drugih i svaljivanjem krivice za sve što ne valja isklju?ivo na druge, ne ?ini naš grad lepšim. Naprotiv.

Donedavno su se naši sugraðani delili na Novosaðane i Starosaðane, ali to baš i nije imalo puno veze sa mestom roðenja. To što se cela Rumenka ili tamo neka sela koja ni danas trotoar nemaju, poraða u NS, ne ?ini ih Novosaðanima.

Ta?no je, postoje loši doðoši koji su baš onakvi kakvim si ih i opisala, ali postoje i naši Novosaðani koji su isti takvi. I tu za mene razlike nema. Naši me još više bole.

O tome da li nam je Novi Sad uve?e mrtav ili ne, ne vredi ni pisati. Ima ljudi, ali ga to ne ?ini živim.

I na kraju, molio bih da utuvite više da Petrovaradinska tvrðava (baš kao što joj i samo ime kazuje) nije u Novom Sadu. Odavde se samo najbolje vidi. Kod nas stranac može videti samo crkve i koju zgradu pred ribljom pijacom koja je preživela. Ostalo je davno srušeno i to im nikad, nikad ne?u oprostiti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!