Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
ovo je smeshno
radikali ce da budu na ivici cenzusa
Синоћ је била емисија "Да, можда, не" на РТС-у.

На моју велику жалост ДС је остао нем и без аргумената док је Вучић нон стоп причао и то не тако блесаво.

Демантовао је информацију да се они залажу за обавезно служење војног рока.
Поменуо је њихову иновацију која би се звала "канцеларија за брзе одговоре" која би координирала службама које су задужене за добијање грађевинских дозвола, од њих би прикупљала папире за клијента и санкционисала их, по потреби. Одлична ствар која би инвеститорима скратила период чекања за изградњу објекта на 30-60 дана и извукла их из бирократског пакла кроз који морају да пролазе, понекад и до 4 године. На овај начин би се регулисала и корупција у горепоменутим службама.
Помињало се и укидање преко 60 служби, канцеларија и дирекција које само сисају државни новац а ничему не служе.

СНС заиста озбиљно спроводи своју кампању за предстојеће изборе.
Питање је само да ли се неко може променити односно ослободити патолошке потребе за аутократијом и, ако је могуће, да ли је народ спреман да то прихвати и да у то поверује, пошто је безброј пута слаган?
Па тренутно имају озбиљнији и несумњиво бољи предизборни план од ДС-а.
Питање је само да ли намеравају да то спроведу у дело или планирају да Србију уведу у још већи острацизам својим 'бескомпромисним' националистичким и десничарским ставовима. Ставих то под наводнике пошто су, ипак, правили уступке зарад гласова (сада се, рецимо, залажу за ЕУ док то раније није било ни помињано).

Од ових лопова ми се више повраћа.
Korisnikov avatar
By scout_finch
ma sps ce verovatno biti dvocifren, radikali ce jedva preci cenzus. ne znam kako dinkic plaira da predje cenzus, u stvari znam, ujedinice se sa milion malih i manjinskih stranaka, a mislim da mi od svih politicara on najvise ide na kurac. naravno, uz ivicu dacica.
a sto se tice dolaska na vlast sns-a, mislim da bismo mozda mogli da malo promenimo jebaca. sad malo i njima da se savijemo, red je valjda.
mada, sve mi se vise cini da cu ovog puta apstinirati.
speedygonsales napisao:
.......На моју велику жалост ДС је остао нем и без аргумената док је Вучић нон стоп причао и то не тако блесаво.
.................
DS kojim rukovode djilas, dobrica cosic, jeremic, nova srpska politichka misao koja obozava djilasa i prizeljkuju sns na vlast i ovi njih tj. da zajedno dele kolache vlasti i rade shta hoce, pod konuzinovom palicom, zachinjeni dverima, palmom, seljom ilicem, dachicem, mrkonjicem.
sve je jasno.....
uzas.

speedygonsales je tipichan primer nspm-ovca. :barf:
Popeye napisao:pa i da bude beskompromisna nacionalisticka politika, neka. bar da se zna jasno sta srbija hoce. i da se vidi moze li to dobiti.

iz pepela ustaje feniks, iz blata nista.

yep, k'o shto rekoh, vecinska Srbija je alkoholichar koji josh uvek nije lupio o dno. i za jedno 5-6 godina ili deceniju kada konachno taj alkoholichar lupi o dno, tek postoji verovatnoca da ce nepokolobljevo da ispliva iznad. no, ko prezivi sav taj proces, prichace......
Korisnikov avatar
By Vel boy
scout_finch napisao:a sto se tice dolaska na vlast sns-a, mislim da bismo mozda mogli da malo promenimo jebaca. sad malo i njima da se savijemo, red je valjda.

ja nikako ne kontam kako se moze njima pokloniti ikakva mogucnost i rizika.... zar mozesh priushtiti to?
sve ono shto si rekla kako ti se Srbija u najnovije vreme zgadila, s naprdnjacima ce biti pravilo i norma a ne razocharenje ni iznenadjenje, pa, ti vidi.
i, evo, ukratko, kakvu stvarnost tzv. sns, konuzin, selja ilic, dveri i svi njihovi sateliti pripremaju za gejeve Srbije

Russian Gay Activist Attacked While Police Look On

Russian gay activist Bulet Barantaev has identified one of a group who attacked him and is demanding the police investigate.

Barantaev is the head of the Novosibirsk (the largest city of Siberia) LGBT organization ‘Gordo’ and was beaten, stripped and had eggs thrown at him after returning from the Mayor’s office on October 10 after lodging another notice requesting permission to hold a public action. The attackers despite shouting “Oh, you fag!” easily escaped in spite of the presence of police.

Russian authorities are known for refusing such notices but approving those of far-right Nationalists and Russian Orthodox religious groups calling for ‘death to gays.’

He found a photograph of the attacker on social media.

Because the authorities knew he was coming to the Mayor’s office, says Barantaev:

“The attack itself was inspired by some of the people of the Municipality of Novosibirsk.”

Barantaev demonstrations in Novosibirsk are noted for calling for tolerance of gay teens, as well as talking about the prevalence of homosexuality in the animal world.

The public action he was requesting permission for is called “All types of sexuality – are natural.”

They planned to provide information about the 2% to 25% of the different species of animals and birds who exhibit homosexual behaviour, and thus prove that homosexuality is a natural phenomenon and not a consequence of “fashion,” “propaganda “or “influence of debauchery” on television.

The mayor of Novosibirsk, Vladimir Gorodetsky, a member of Vladimir Putin’s party, has called LGBT activists an “abomination.”

Read more: http://www.care2.com/causes/russian-gay ... zz1dStxdhI
Pa mogao bi delom da se slozim sa stavom Popeye kada kaze "iz pepela ustaje Fenix,
iz blata ništa.."...svakako da su naprednjaci zlo, ali ni DS nije ništa bolja
opcija...dva puta su me 'navukli' da glasam za njih na foru "bolje za nas, nego
za partiju koja ne predje cenzus pa pola tvog glasa ode radikalima" - više nece :lukavi:
Licno cu glasati za koaliciju LDP-SPO plus neke manje stranke i nadam
se da dobiju što više glasova (nadam se nekih 12%) i otprilike 35-40 mesta u par-
lamentu te ucešcu u Vladi cime bi mogli znacajno uticati na donošenje vaznih odluka.
Dosta me razocarao Canak što ipak ide sa DSom, ali neka mu je, verovatno
misli da više moze dobiti od Tadica, mozda mu je lazov Tadic obecao da bude bio
gradonacelnik Novog Sada (nedosanjani san Canka) pa zbog toga :lol:
speedygonsales napisao:Можда Србија, из блата, постане економски Голем. :)

Talk abt metaphors! :D
pa nisam siguran koliko zelis inzistirati na takvoj metafori za srbiju :D

As this golem grew, it became increasingly violent, killing gentiles and spreading fear. A different story tells of a golem that fell in love, and when rejected, became the violent monster seen in most accounts. Some versions have the golem eventually turning on its creator or attacking other Jews
Ју, вид' стварно.

А и ово. :lol: :lol: :lol:
its is often used today as a metaphor for a brainless lunk or entity who serves man under controlled conditions but is hostile to him and others.
Но живот ти је увек Шредингерова мачка. Некад оно горе а некад.
all golems are created from mud. They were a creation of those who were very holy and close to God. A very holy person was one who strove to approach God, and in that pursuit would gain some of God's wisdom and power. One of these powers was the creation of life.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Radikali i naprednjaci su mi potpuno antipaticni...
Kada bih MORAO za nekog da glasam.... Onda mozda Canak... ili LDP... Sta znam. Ma svi su mi grozni. :barf:
Ono shto se je moralo uraditi u progresivnom delu srpske politichke scene je - povezati u jedan front Djindjicu odani deo DS-a (koji je u novije vreme nazalost slabo vidljiv u toj stranci, ali sigurno postoji) i principijelni deo Pokreta Za Preokret ( kada kazem principijelni deo onda mislim na one koji su najvishe zabrinuti stanjem ljudskih prava drugachijih ljudi u Srbiji a lojalnih Srbiji, one koji se predano bore protiv nabujalog (klero)nacifashizma i homomrznje u Srbiji, one koji su za istinsku progresivnu reformu pravosudja, one koji su protiv ekonomske korupcije, one koji su protiv socijalnih nejednakosti, one koji su za lustraciju i konachan otklon od smiloshevic-putin-kgb-izma , a ne koji istichu konstantno (ne)reshavanje kosovskog problema i ovako i onako). Taj principijelni deo Pokreta Za Preokret bi u kosovskom pitanju, kad i ako se tim vec bave, trebao da iskoristi svoje veze s Zapadom da izvrshe odredjeni pritisak na zapadne politichare i medjunarodne faktore tj. EULEX, KFOR da se postave neutralnije i poshtenije u srpsko-kos.albanskom konfliktu na Kosovu. Drugim rechima, politichari Pokreta Za Preokret bi trebali da insistiraju od Zapada i pomenutih medjunarodnih chinilaca da se doslednije sankcionishu antisrpski zlochini kos.albanskih terorista na Kosovu, doslednije zashtiti srpsko stanovnishtvo, njihova imovina kao i spc manastiri, crkve i kulturne ustanove na celom Kosovu te da se prestane s stalnim ispunjavanjem zelja thaqi-jeve administracije i/ili josh gorih kos.albanskih zlochinaca poput albina kurtija i njegovih.
Cheda bi takodje trebao da detaljnije objasni ekonomski problem LDP-a za koji hocu da je socijalno poshten i pravedan a ne "laissez-faire" krupnokapitalistichko katalaktichki.

Tada bih ja, da sam u Srbiji, najpunijim srcem glasao za Pokret Za Preokret jer bih znao da bi se tako, izmedju ostalog, najbolje neutralisao i sprechio ponovni dolazak velikosrpskih naci-shovinista tj. putin-kgb-ovaca i konuzinovaca na vlast!

Ovako, u nedostatku toga, politichka scena u Srbiji izaziva tragichna osecanja i paniku. :(
Vel boy napisao:Ono shto se je moralo uraditi u progresivnom delu srpske politichke scene je - povezati u jedan front Djindjicu odani deo DS-a (koji je u novije vreme nazalost slabo vidljiv u toj stranci, ali sigurno postoji)... (
ali taj deo DSa je pre svega "pragmatican" i razmislja oportunisticki,
najvise ih zanima vlastito dupe i interes i nije ocekivati da oni tako nesto
nesto urade jer bi u tom slucaju licno bili u gubitku. Tako oni razmisljaju i
racunaju :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!