Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

To jeste strasno, i vec se danas osete posledice toga.
Ovo sto se navodi u clanku neke supstance ne znam ni sta je to ali za uranijum i ja sam se sokirao kad sam u vojsci bio na obuci za dekontaminaciju.
Jos pre 10 godina, odmah po zavrsetku bombardovanja institut Vinca i vojska su poceli za dekontaminacijom, sve lokacije u Srbiji izuzev Kosova su dekontaminirane negde uspesno nege manje uspesno.Naravno neke psoledice ce ostati.Vojska Srbije ima odlicne timove za to, to je slozen proces, gde se uklanja zemlja sa cele gadjane regije po nekoliko metara u dubinu itd.Ja sam u vojsci bio regrutovan za to, ima centar u Kraljevu koji se bavi tim.
Osim Kosova nije radjena dekontaminacija na lokacijama u Crnoj Gori koja je isto gadjana projektilima sa osiromasenim uranijumom.
Beograd nije gadjan tim projektilima, ni Vojvodina najvise su bili izlozeni rubni delovi Srbije, Zapadna Srbija i Juzna, Vranje najvise, cela granica Srbije sa Kosovom i Kosova sa Albanijom.Tu se i dan danas moze izmeriti radioaktivnost i vec se vide njegove posledice.Bujanovac i okolina.
Prizren i Pec su bili najvise izlozeni osiromasenim uranijumom od gradskih sredina na Kosovu, za 10 godina od kada je pocela misija Kfora umrlo je 45 vojnika od malignog oboljenja koji su tu bili stacionirani.
Vec se to naziva Balkanski sindrom.
Od oko 50.000 ispaljenih takvih projetkila koliko tvrdi vojska Srbije, najvise je zavrsili na Kosovu, danas tamo ima tri puta vise umrlih od kancera nego u Srbiji.
Najvise je radioaktivnosti od nenaseljenih sredina je izlozena granica Albanije i Kosova.
Posledice ce tek nastupiti kod generacija koje dolaze.
Broj obolelih u Srbiji od malignih oboljenja danas je jos povezan i sa Cernobiljskom katastrofom, ima toga u celoj istocnoj Evropi.
Ko je bio dete tada moze da se seti dolaska tog oblaka u Srbiju i vesti sa tv da se ne jede nikakvo voce iz baste itd, dok oblak ne prodje.Bio sma mali i znam da su se moji uspanicili i odmah me oterali u kucu :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!