barni011 napisao:ZlatnaPtica napisao:Barni, konfuzan si jako i citava ova diskusija postaje konfuzna.
Dakle, definisimo sta ko misli ovde i sta ko hoce da kaze.
Ovo je moje misljenje, ali mislim da se vecina ateista ovde slaze sa mnom:
Ne mrzim vernike pojedince dok god oni prema meni/LGBT populaciji ne pokazu mrznju.
Za samo Hriscanstvo i vecinu religija smatram da su lose. Dobre stvari koje propagira postoje i van religije, a propagira toliko uzasnih stvari! Mislim da bi bez religije svet bio lepse mesto, religija je uvek bila jedan od glavnih uzroka ratova, da ne pominjem spaljivanje vestica, inkviziciju uopsteno itd.
Takodje, smatram za Hriscanstvo da je, blago receno, nebulozno, i nikad ne bih ozbiljno mogao da shvatim biblijske price.
Za crkvu smatram da je cista politicka i profitna organizacija, i da propagira mrznju prema LGBT populaciji. Ne kazem da je svaki svestenik fasista i da svaki svestenij mrzi homoseksualce, ali dajem sebi za pravo generalizovati stvar - jer ipak se radi o zvanicnim stavovima crkve. A ti pojedini svestenici ako se protive stavovima crkve - nek je reformisu ili nek istupe, jer na papiru oni i dalje podrzavaju crkvu.
Sad, Barni, reci sta tebi ovde smeta? 
O ne, ja sam jako jasan u svojim stavovima, pa zato i imam za vratom vas desetak
Vredjas religiju i generalizujes sto je sirenje netrpeljivsti i mrznje samo zato sto je to tebi strano.
To ne valja i takve osobe ja izbegavam u drustvu, ne bitno prema kome je upucena njihova netrpeljivost, bilo crkva, bilo cigani bilo zivotinje ili salvete.Ne bitno da li si to ti, patrijarh ili moj brat, nemam dvostruke standarde ni prema jednom bicu.
Ti znas sta je najbolje za tebe pa se tako i gradi kao covek.To jeste tvoje pravo kao sto je i moje da takve osobe gledam drugacije.
Postoji razlika izmedju kritikovanja i vredjanja. Ja kritikujem religiju. I sta sad? Za mene je to kao i kritikovanje bilo koje druge knjige koja mi se ne svidja. Da li cu kritikovati Bibliju ili Alhemicara od Paula Koelja (ne podnosim ga! xD) meni je isto, to sto si ti vezan za Bibliju mene se ne tice. Uglavnom, ne sirim mrznju prema njoj!
Objasnio sam ti zasto je moja generalizacija opravdana, i OBJASNIO SAM TI 385 PUTA DOSAD ZASTO SU DVOSTRUKI STANDARDI OPRAVDANI U OVOM SLUCAJU ALI TI TO JEDNOSTAVNO ZAOBILAZIS, NISI OBORIO TAJ ARGUMENT A NASTAVLJAS DA PONAVLJAS JEDNU ISTU SINTAKSU U NEDOGLED.
Dakle - poslednji put cu ti objasniti zasto su razliciti standardi ocekivani u ovoj situaciji:
Svestenici su u radnom odnosu prema crkvi, oni biraju da rade to sto rade i oni na papiru podrzavaju crkvu, bez obzira sta u privatnom zivotu misle. Dakle, oni zvanicno nju podrzavaju, svi do jednog, i to sto oni u privatnom zivotu mozda i ne podrzavaju mene ne zanima jer su na papairu njene pristalice. Niko im ne brani da reformisu crkvu ili da istupe iz nje ako im se ne svidjaju njeni stavovi! Dakle se zvanicno slazu sa stavovima i misljenjima crkve.
A homoseksualnost niko ne bira, to je urodjena osobina, ne postoje nikakvi zvanicni stavovi homoseksualnosti, znaci, homoseksualci se, za razliku od svestenika/crkve, ne mogu generalizovati jer niko od njih nije potpisao da sledi takve-i-takve stavove, za razliku od svestenika!
ZATO su opravdani dvostruki standardi. Jedna strana moze da bira, druga ne moze. Jedna strana ima odredjene stavove (koji su anti-gej), druga strana nema.