Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Denni85
Ima li još netko (pored mene) probleme sa niskim krvnim pritiskom?

I kako to rešavate? Sta pomaze?
Korisnikov avatar
By Mars
Osobe sa niskim pritiskom: ubiti ili leciti.
Korisnikov avatar
By blenta
dosta tecnosti
ili kafa
ili stres

kazi svojima da si peder
pa ti nece biti nizak pritisak jedno par meseci
kad strasti splasnu reci im da se trandziras
ili da oces da predjes u islam ili slicno

:brada:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Kafa je dehidrant tako da spušta pritisak, osim u prvih deset minuta kad ga naglo podigne. Meni smeta u većim količinama.
Korisnikov avatar
By Denni85
da, znam da stres ili svadja pomazu (adrenalin skoci odmah), ali ne mogu bas
izaci na ulicu i krenuti u svadju sa prvim prolaznikom koga vidim :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Tungi
Kod mene varira, čas je 160/100, pa onda 120/80, sad mi se organizam adaptirao na 90/60 izgleda. Ranije je konstantno bio nizak. Da ne bi i ti išao svako malo na infuzije, glukoze, adrenaline, kad osetiš da ti je nizak pritisak, popij slanu vodu, kašičica - dve soli u času vode. :)
Korisnikov avatar
By Tungi
KorvinOdAmbera napisao:Udebljaj se. :D

Kakve to veze ima sa niskim pritiskom?
I mršaviji ljudi imaju visok pritisak, kao i obrnuto.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ne znam. Meni bio jako nizak, kako sam se udebljao, povecao se.
Korisnikov avatar
By Tungi
:lol:

Pa dobro, ne mora uvek i kod svakog da bude tako :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ne mora, zato sam i stavio smajli - zasto bih, sa bilo kakvim zdravim razumom, ozbiljno predlagao nekome da se udeblja?
Ali svakako nosi rizik visokog pritiska i jos raznih kardio-vaskularnih sranja.
By alexandermagic
I meni je nizak tlak. Tekućina i sport pomažu. Plivanje posebno.

A uvijek je otvorena opcija da se drugima podiže do ruba moždanog udara. Ili srčanog. :D
Korisnikov avatar
By Zoey
Secam se da sam kao teeneger pila neke (valjda se tako zovu) Ditamin kapi za nizak pritisak, al nesto kratko jer ne volim da konzumiram lekove.

Cak ni kafu ne pijem, on a regular bases a bas imam jako nizak...

Doduse, pocesto me neko iznervira, pa sam u normali :lol:

A desavalo se i da odem kod dr.i da me gledaju u fazonu jesam li ja uopste ziva...koliko je nizak bio...
Na zalost nemam dobar savet, navikla sam da zivim sa njim...samo kad su promene vremena ili visok vazdusni pritisak meni smeta...
Korisnikov avatar
By Torry
nerado se prikljucujem fan grupi, avaj :lukavi:

pocinje sa glavoboljom i zavrsava se tako sto sam posle sposobna samo da sedim i da mi od bola glave dodje da udaram istom o zid

inace kazu da treba nesto slano jesti, ukoliko nemam nista pri ruci, kafa, ako ni to, meni bar pomaze hladna voda (da pijem) ili vazduh, imam potrebu bas tada da sam negde napolju.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Као што ти Галадријел рече, кафа, упркос увреженом мишљењу не делује на притисак осим неког тренутног скока. На дуже стазе, углавном, нема ефекта осим ако ниси старији од 70 година. :)
Алкохол је снажан диуретик и снижава притисак па га треба избацити.

Ако имаш здраве бубреге унос саме воде ти неће значајније повисити притисак.

Најефектније решење је вежбање (кардио вежбе) и уравнотежена исхрана.
Уз довољан унос соли задржаваћеш више воде и рашће ти притисак. Не треба, наравно, претеривати и пресољавати храну хистерично али можеш себи да дозволиш мало више. :)

А какве ти то проблеме имаш због ниског притиска (несвестице, мути ти се у глави, дупле слике, осећај слабости)?
То обично није проблем, напротив! Људи са ниским притиском теже се нервирају и имају здравије крвне судове (мањи ризик од шлога, инфаркта миокарда).

@Torry Врло необично. Имаш низак притисак и боли те глава? То је обично симптоматологија повишеног притиска.
:srbin:
Korisnikov avatar
By Torry
ma nisu veliki problemi ali dovoljno da zbog pritiska u glavi ne mogu da se skoncentrisem npr na posao ako sam na radnom mestu, pa se sve setkam i gledam da budem vise na vazduhu

ne znam to za vodu ali meni pomaze, sto se ishrane tice, zaista jedem zdravo i umereno, jedino zabusavam sa vezbama :blush:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Колико пада притисак?
Да ли пада када устанеш или може да се јави и у седећем/лежећем положају?
Осим главобоље других симптома нема?

EDIT: Пошто ја морам сада да идем одговорићу пре тебе.
Ако притисак пада када устанеш (често) онда се то зове ортостатска хипотензија и треба да посетиш лекара.
Ако притисак пада испод 60/40 ризик је велики и, опет, се треба јавити лекару.

Ако те епизоде нису честе и праћене су само главобољом без слабости екстремитета онда ствар није за бригу али ако су главобоље изузетно јаке и не пролазе/пролазе непотпуно на "кућне" аналгетике опет се треба консултовати са стручњаком.
Korisnikov avatar
By Torry
ne, samo glavobolja i javlja se u sedecem&lezecem polozaju

nije cesto a primecujem da je uglavnom zbog vremena

npr ovih dana kada je bilo prelepo i suncano, meni je bilo lose, sto opet povezujem da je nenormalno za mesec novembar :) tj samo ta glavobolja, i prestane kada popijem kafetin

opet kazem nije cesto inace bih se stvarno zabrinula

a kada sam doktorku pitala sta raditi za pritisak, rekla je isto vec pominjano, kafa, slano, vazduh

hvala :kiss:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja imam nizak. i jos sam ekstremno lenj. samo bih ko morska krava lezao.

tako da ocigledno koristim sve benefite niskog pritiska :lol:
By alexandermagic
Anhedonie napisao:ja imam nizak. i jos sam ekstremno lenj. samo bih ko morska krava lezao.

tako da ocigledno koristim sve benefite niskog pritiska :lol:
:lol:

Ne budi k'o krava, bolan. :lol:

Dosta postignuća je pred tobom i tu nizak tlak neće biti nikakva barijera. Pametnice. :smug:
Korisnikov avatar
By SnakeCharmer
Ja imam blago snižen pritisak. Mali ili nimalo me to ometa. Opasna je hipertenzija i variranje krvnog pritiska ali hipotenzija jok.

Trenutno je zvaničan stav struke da nizak pritisak ne treba lečiti, eto samo možda ishranom malo korigovati. Čuo sam i neko čudno objašnjenje tipa da može doći do jatrogene hipertenzije ali nisam baš pohvatao kako.
By Kragi
Nizi mi je, ali ne da bas imam problem.
Nekako je uvek u granicama normale.
Nisam se bavio istim sto zbog toga sto mi retko zasmeta, sto zbog toga sto mi strucni ljudi rekose da je savrsen.
Prosek mi bude 110/70 :vegi:
Korisnikov avatar
By Darling
Sport, puno tečnosti i kada ti baš padne, so i voda. Kod sebe sam primetila da ne smem da se iscrpljujem previše fizički i da moram dobro da se naspavam, jer mi se desilo da sam toliko preterala da je, na kraju, došlo do toga da puta padnem u nesvest u roku od godinu dana. Pritisak mi je oba puta bio 70/40 i to sat vremena kasnije. :shrug:
Korisnikov avatar
By scout_finch
obicno mi je i gornji ispod stotke, mada sam se ugojila 20 kila zadnje 3 godine, al' mi ni to nije pomoglo :lol: genetski valjda, mama, baba, ja. meni to ne smeta, valjda se organizam navikne da tako funkcionise, mada mojoj gogi (babi mojoj) pravi probleme sad, cesto se oseca malaksalo i tako to.
al' zato uvek osetim kad ode iznad stotke gornji a iznad 70 donji, pocne glava da me boli.
By LeDeNa_
Sok,voda.... kafa...

Bolje nizak nego visok ;)
By alexandermagic
^Ledi, mene često zaintrigira kad vidim da na kraju nekog posta, na nekoj temi gdje se to najmanje očekuje, ostaviš taj smajlić. Da li bi razotkrila misteriju o čemu se tu radi i kome ih ostavljaš (upućuješ) uopće?

Hvala unaprijed.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!