Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Markiza
Sve od Andrica...
Necista krv - B.Stankovic
Majstor i Margarita - Bulgakov
Upotreba coveka-A.Tisma
Tvrdjava-M.Selimovic
The Innocents Abroad -M.Twain
Germinal-E.Zola

itd.
Korisnikov avatar
By sort_of_me
Voleo sam da čitam knjige od Jules Verne-a. Zato što je čovek bio vizionar i predvideo mnoge stvari. Zanimljivo je čitati sve te avanture. :)
Korisnikov avatar
By Josh Alone
Prokleta avlija i Put od Kormaka Mekartija. Prva je all time favorite, a druga je ostavila takav utisak da sam posle citanja dva dana bio u bedaku...tako sirova i turobna atmosfera a opet jako dirljiva prica :) Nisam gledao film, mislim da bi pokvario utisak.
Korisnikov avatar
By barni011
Jedini pisci od kojih sam takoreci sve procitao su Ivo Andric i Perl Bak pisu na jedan slican nacin svojstven samo piscima koji imaju veliku moc zapazanja svega sto ih okruzuje i dar da to prenesu citaocu.
Onda ponekad volim da procitam neku novu knjigu o Tesli, sklon sam citanju putopisa gde su tema ljudi, drustvo i religija.
Volim pesme Mike Antica.
Korisnikov avatar
By sort_of_me
Hmmm... Tačka prevare od Den Braun-a. Jako mi se dopala knjiga, u početku sam se smejao čitajući, a onda kako sam napredovao, sve više napeto i neizvesnije, da čovek ne može da ostavi knjigu dok ne pročita. Cela priča je veoma dobro izmišljena i bazirana na postojećim tehnologijama današnjice. :D

Sad tek vidim da sam već pisao na temu... Nema veze :awesome:
Korisnikov avatar
By De Vil
neznam napisao:Hmmm... Tačka prevare od Den Braun-a. Jako mi se dopala knjiga, u početku sam se smejao čitajući, a onda kako sam napredovao, sve više napeto i neizvesnije, da čovek ne može da ostavi knjigu dok ne pročita. Cela priča je veoma dobro izmišljena i bazirana na postojećim tehnologijama današnjice. :D
Ma man! :lol:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Valjda je jasno Hesse - Stepski vuk :sanjas:

a tu su i "Narcis i Zlatousti" - Hesse
"Patnje mladog Vertera" - Gete :rezime:
"Tonio Kreger" i "Smrt u Veneciji" - Man

a na pitanje zasto.. ne bih znala reci.. zvuci otrcano kada se kaze "pronasla sam se u njima".. mozda su mi malo promenile pogled na zivot.. naterale me da razmisljam jos dugo nakon sto sam ih procitala..
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Sanja Steppenwolfin napisao:S
tepski vuk

Hesse
Gete
Man

a na pitanje zasto.. ne bih znala reci..
svi su Nemci?
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Alessandro Baricco - City :love: Tako je sva haoticna i neobicna, uvuce te u svoj mali ludi svet, da prosto ne zelis da zavrsis sa citanjem! :D

Doduse, smarali su me neki delovi (o bokseru), ali osim toga sam bio odusevljen! :love:

Toplo je svima preporucujem! :)

Ima jos dosta knjiga koje volim, naravno, city mi samo prvi pade na pamet. :)
By Ulix
Хуанита napisao: Virdžinija Vulf - Izlet na svetionik
O, da. :drama:

Da ne ispadne da čitam samo Kiša, Saramago mi je bio otvorio potpuno nove vidike sa Slepilom i Godinom smrti Rikarda Reiša; mislim da nikada pre toga (a ni posle) nisam čitao nešto tako veličanstveno zamišljeno i tako dobro izvedeno.

I Ginzbergova poezija je bila jako važna za formiranje mog pederskog identiteta, mislim da i danas mogu da recitujem... pa sigurno trećinu Urlika napamet.
Korisnikov avatar
By Oziris
Lorens Darel - Aleksandrijski kvartet.

Ne znam zasto; znam samo da kad pomislim na tu knjigu, i dan-danas mi usne precutno formiraju jedno "O", ili "wow".
Korisnikov avatar
By Markiza
Bašta, pepeo koliko i Peščanik, Enciklopedija mrtvih D.Kiš
Roman o Londonu, Crnjanski
Glad,K.Hamsun
Gubilište,Malvina i neke pripovetke Mirka Kovača
Ispovest ludaka, Strindberg itd.
Korisnikov avatar
By dharmox
E. A. Poe
Ira Levin
Shakespeare
Kurt Vonnegut
Anatolij i Boris Strugacki

Skoro sva njihova dela su mi na ovaj ili onaj način omiljena.

Mimo ovih pet velikana, meni najdraža knjižica je poslednje Pasolinijevo delo La divina mimesis. Ne znam zašto, jer Pasolinija kao pisca ne volim i ne cenim, ali od te knjige se nikad ne odvajam.
Korisnikov avatar
By Zvonki
S'obzirom da volim horror
Knjige krvi
Igra prokletsva
Mracna kula
Preziveo
Nekronomikon
Izmaglica
MObilni telefon(to mi neko cornuo :()
Ja sam Legenda...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!