Popeye napisao:@shortbus: pardon, trebao sam naglasiti da bi bilo pozeljno da ga ne proziva samo totalni idiot poput galijasevica.
ma BiH je u teskom kurcu, sarajevo je totalno propalo. al ne mozes to svaliti samo na ledja bosnjaka, najmanje su krivi. ovo urusavanje sarajeva je najgora stvar bas za njih. zapravo, mene bosnjacka politika danas opasno podsjeca na srbiju 1989. (sto je lose, jako lose
)
sve ja to shvatam i razumijem, ali Boshnjaci moraju da shvate da su im najveci neprijatelji - islamistichki ekstremizam, za njih prve najveci neprijatelji. ja znam da je teshko, u okruzenju gdje su velikosrpski i velikohrvatski ekstremizmi bez izuzetaka genocidirali i urbicidirali boshnjachki narod i sve druge koji su s njima dijelili istu ili slichnu sudbinu, morati se boriti i protiv ekstremizama u vlastitom im narodu, no, moraju. chinjenica jeste da su Srbija i Srbi te Hrvatska i Hrvati ipak znatno drugachiji tj. bolji u poredjenju s onim kakvi su bili devedesetih, to treba da bude motiv vishe Boshnjacima da suzbijaju i ekstremistichko zlo u svom vlastitom narodu koje jeste retroaktvno nabujalo svih ovih godina i za koje se isuvishe chesto davalo opravdanja, excuses, excuses, appologies.... a nishta ili nedovoljno je radjeno u borbi protiv toga...
nema druge do te da svak mora da chisti sopstveno/vlastito dvorishte prvo. pa, ako neko od naroda napreduje u tome a neki od naroda zastajkuje i opstruira u tome, Medjunarodna Zajednica ce to znati da vidi, nagradit ce one koji napreduju i kaznit ce one koji opstruiraju, sigurno!