Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/ ... s-lezbijko

Ministar kulture Predrag Marković preksinoć je izvređao Mirjanu Karanović na otvaranju manifestacije Dani Žanke Stokić, koja se već desetu godinu održava u selu Rabrovu pokraj Kučeva.

Ministarstvo kulture nije odobrilo novac za jubilarnu manifestaciju, pa su organizatori pozvali Mirjanu Karanović, prošlogodišnju dobitnicu nagrade „Žanka Stokić“, da umesto ministra otvori svečanost. Ali u Rabrovo je stigao i Predrag Marković, pa je odlučeno da se i on obrati prisutnima u Domu kulture.
Međutim, Karanovićeva je prva izašla na binu:

- Pitam se, gospodine ministre, zbog čega ste vi večeras ovde? Zašto ste došli ako vaše ministarstvo nije želelo da pomogne ovu manifestaciju?!

Nakon ovog pitanja ministar je odbio da govori. Ipak, nije želeo da ostane dužan glumici, pa joj je dobacio kad su izašli u dvorište.

- Pih - izustio je Marković, što je izazvalo Mirjaninu reakciju:

- Niste vi ministar kulture nego nekulture! Sram vas bilo!

- Marš, bre, od mene, lezbijko! - prodrao se Marković, na šta mu je glumica uzvratila:

- Đubre jedno!

Nedugo zatim ministra su ispratili organizatori, a koji minut kasnije, sa suzama u očima, Rabrovo je napustila i Mirjana Karanović.

Povodom ovog incidenta pozvali smo Markovića.

- Na drugom sam telefonu, ali sve su to besmislice. Ma, ne znam o čemu se radi - samo je kratko rekao ministar.

Sa druge strane, glumica Mirjana Karanović nam je, za razliku od ministra kulture, potvrdila da se skandal u Rabrovu dogodio i priznala da su je uvrede Predraga Markovića potresle.

- Manifestacija je zaista divna i dirljiva i mislim da ljudi koji to organizuju zaslužuju sve pohvale! Tačno je da sam uputila kritiku ministru i upitala ga da li je ministar kulture ili nekulture, a što se tiče svega ostalog što je izgovorio, mogu samo da kažem da mi je veoma žao i da sam kao čovek potresena - naglašava Mirjana Karanović.

Svetlana Kuzmanović predsednica manifestacije - Bilo je veoma neprijatno!

Predsednica organizacionog odbora manifestacije i predsednica udruženja građana „Žanka Stokić“ Svetlana Kuzmanović kaže da je sve što se dešavalo bilo veoma neprijatno za slušanje i gledanje.

- Tačno je da je došlo do incidenta, ako se to može nazvati incidentom! Mirjana je prvo tokom govora na sceni prozvala Ministarstvo kulture i ministra, a nama domaćinima cela situacija bila je krajnje neprijatna. Sve ostalo ne bih da komentarišem - rekla je Kuzmanovićeva.

kuzmanovićeva je jadna pizda. fuj, umjesto da se solidarizira s napadnutom ženom, ona ne bi komentirala. :roll:

a za ministra kulture ne znam šta bih rekao. moje saučešće? :shrug:
By Ulix
Zašto saučešće? Kakva kultura, takav i ministar.
razmisljam o ovome i fakat je rijec o necemu sto bi trebalo biti veliki skandal.
pa nema sanse da bi se francuski ministar kulture tako obratio catherine deneuve. pa kad bi to napravio sutra bi letio s pozicije. a mediji bi ga razapeli.

tko je taj tragikomicni bradonja markovic i zasto je on ministar kulture? :nesiguran: iz koje se stranke to govno izleglo? :hmm:
btw, s obzirom na upucenu uvredu, a i cinjenicu da je mirjana karanovic dokazana prijateljica pedera i lezbi, bilo bi lijepo da se po ovom pitanju oglase srbijanski aktivisti, iskazu podrsku mirjani i osude ministra.

just a thought. :D

ps
koliko ce dugo trebati da se pojavi post u kojem ce se relativizirati ili opravdavati ovaj markovicev postupak? :hamlet:
Korisnikov avatar
By Blady
Bas sam procitala ovo.
Prostak.
*deni* napisao:Neka ga tuži sudu, ako hoće.
To bi tek bilo porazno, jer je kod nas svijest takva da Palma, ovaj marković isl bagra postaju žrtve i mučenici u narodu nakon što ih je "zla mirjana" tužila.. A tek dužina procesa i glupe kazne su posebna priča.. tako da bolje ne tužiti..
By sncbgd
ko ono rece - mozes coveka izvuci iz sela, ali ne i selo iz coveka

koji ministar nekulture, toga nije bilo ni u africkim zemljama, a mi hocemo u Evropu

podrska Mirjani :love:
Korisnikov avatar
By Paki
Da li treba da se zahvalimo pojedinim srpskim političarima što advokatima u GSA uvećavaju posao?

Pravna služba GSA će izanalizirati slučaj i kontaktirati Mirjanu u vezi istog.
Korisnikov avatar
By Blady
^ Sad mi zao sto nisam pravni zavrsila :/

:lol:
Korisnikov avatar
By Mia123
Ulix napisao:Zašto saučešće? Kakva kultura, takav i ministar.
Kakav narod, takva i vlast.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
:lol: sorry, ali meni ovo smesno

kada osobe nekaju argumente pa izbace tako nesto "lezbijko, pedercino, retardirani majmune.."
Korisnikov avatar
By Mars
Tužno.

Sam incident, sve oko njega...Sve oko OKO njega.
Tužno sve 10-15...20 godina unazad i ko zna još koliko budućih godina.

Mnogo tužno. I strašno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Paki napisao:Da li treba da se zahvalimo pojedinim srpskim političarima što advokatima u GSA uvećavaju posao?

Pravna služba GSA će izanalizirati slučaj i kontaktirati Mirjanu u vezi istog.
Apsolutno dati podrshku Mirjani.

taj vashljivi predrag markovic je pokazao svoje pravo lice. tachno u ovakvim situacijama "afekta" (a shto ce on, garant, istaknuti kako je bio u afektu pa se onako izrazio) se najeksplictnije ogleda sva institucionalna homomrznja u glavama vecine srpskih politichara. sve je isplivalo na povrshinu o tom markovicu.
predrag markovic je mogao, da je hteo, nazvati Karanovicku "lazljivkom, govori neistine...." (ako on misli da je lagala), ali reci joj "mrsh, lezbejko" za kao "uvredu koja bi trebala da ju poklopi i posrami"- govori volume i volume o mentalitetu predraga markovica.

skandal koji je nedopustiv da prodje bez kazne po predraga markovica.
Popeye napisao:razmisljam o ovome i fakat je rijec o necemu sto bi trebalo biti veliki skandal.
pa nema sanse da bi se francuski ministar kulture tako obratio catherine deneuve. pa kad bi to napravio sutra bi letio s pozicije. a mediji bi ga razapeli.
Absolument.
Korisnikov avatar
By Misfit
čisto da ne gubite dalje vreme raspravljajući o nepostojećem skandalu, u pitanju je samo novinarska frljoka by Kurir koju su ostali mediji nesebično kopi-pejstovali.
Mira Karanović napisao:U tom trenutku, pored mene prolazi ministar koga inače nisam imala priliku da upoznam. Sa njim su bile dve žene, jedna iz njegove pratnje i druga iz organizacionog odbora festivala. Dok je on odmicao, dobacila sam mu u polušaljivom tonu: 'Kako to odlazite bez pozdrava. Jeste li vi ministar kulture ili nekulture?' On je odgovorio da se već pozdravio sa mnom na početku programa. Poslednje što sam mu rekla bilo je: 'Sram vas bilo' i na tome se završilo.
Јадна Мира. Мени је она феноменална глумица и професионалац.

Но, овакво понашање није нешто што сматрам да треба да завређује неку посебну пажњу. Кога смо довели на ту позицију, добро и пролазимо. По мени, он никада не би ни дошао на то место јер се он тако понаша био, не био министар.

Директорку фестивала разумем. Ипак, не може се она замерати министру који ће, сутра можда, бити неопходан за неки други сличан или исти пројекат...
The Misfit napisao:
Mira Karanović napisao:U tom trenutku, pored mene prolazi ministar koga inače nisam imala priliku da upoznam. Sa njim su bile dve žene, jedna iz njegove pratnje i druga iz organizacionog odbora festivala. Dok je on odmicao, dobacila sam mu u polušaljivom tonu: 'Kako to odlazite bez pozdrava. Jeste li vi ministar kulture ili nekulture?' On je odgovorio da se već pozdravio sa mnom na početku programa. Poslednje što sam mu rekla bilo je: 'Sram vas bilo' i na tome se završilo.
Mirjana Karanović je za E-Novine izjavila da je bila pozvana da otvori skup, ali da se ni tokom njenog pozdravnog govora ni kasnije nisu odigrale stvari o kojima piše “Kurir”.

“Na otvaranju sam rekla da sam zadivljena time što su to uspeli da naprave, kao i da je lako praviti festivale po Beogradu, jer postoji podrška Ministarstva, ali da je u malim mestima teško napraviti bilo kakav kulturni događaj, naročito kada im niko ne pomaže”, objašnjava Karanovićeva.
Korisnikov avatar
By Paki
http://www.e-novine.com/drustvo/52099-S ... anovi.html

Medijski cunami laži

Slučaj Mirjane Karanović

Dušan Komarčević

Tabloid "Kurir" objavio "senzacionalnu vest" da je ministar kulture Predrag Marković izvređao glumicu Mirjanu Karanović * Srbijanski mediji u kopi-pejst ofanzivi još jednom zaboravili da uz nekoliko telefonskih poziva istraže priču.

Radnici – jer pretenciozno bi bilo reći novinari – srbijanskih tabloida do savršenstva su doveli širenje dezinformacija. Nakon “Pravde” koja je pre desetak dana pisala o navodnim taksama na knjige, ovonedeljni primer stiže iz “Kurira” koji je iskoristio prisustvo poznate glumice Mirjane Karanović i ministra kulture Predraga Markovića na manifestaciji “Dani Žanke Stokić” u selu Rabare kod Požarevca da nahrani narodne mase gladne senzacija i prostakluka.

Prema pisanju tabloida, ministar Marković je Karanovićevu nazvao “lezbejkom”, nakon što je ona, navodno, na otvaranju javno kritikovala Ministarstvo kulture koje ove godine nije finansijski pomoglo Dane Žanke Stokić.

“Pitam se, gospodine ministre, zbog čega ste vi večeras ovde? Zašto ste došli ako vaše ministarstvo nije želelo da pomogne ovu manifestaciju?!”, rekla je, prema pisanju “Kurira”, Mirjana Karanović na otvaranju pred prisutnim auditorijumom. Marković je odbio da se obrati okupljenima, ali se, halucinira dalje novinar “Kurira”, sa glumicom razračunao u dvorištu Doma kulture. Čitaoce nećemo poštedeti ovog vantelesnog iskustva, te navodni dijalog između Markovića i Karanovićeve prenosimo u celini.

– Pih – izustio je Marković, što je izazvalo Mirjaninu reakciju:

– Niste vi ministar kulture nego nekulture! Sram vas bilo!

– Marš, bre, od mene, lezbijko! – prodrao se Marković, na šta mu je glumica uzvratila:

– Đubre jedno!

Nije kraj, jer “Kurir” donosi i kratku izjavu Karanovićeve koja potvrđuje da je do incidenta došlo: “Tačno je da sam uputila kritiku ministru i upitala ga da li je ministar kulture ili nekulture, a što se tiče svega ostalog što je izgovorio, mogu samo da kažem da mi je veoma žao i da sam kao čovek potresena.”

Senzacionalnu vest su, budite bez brige, kopi-pejstovali drugi tabloidi “celebrity” provinijencije, a NVO Queeria centar objavio je saopštenje u kojem osuđuje izjavu ministra. Mirjana Karanović kaže za e-Novine da je bila pozvana da otvori skup, ali da se ni tokom njenog pozdravnog govora ni kasnije nisu odigrale stvari o kojima piše “Kurir”.

“Na otvaranju sam rekla da sam zadivljena time što su to uspeli da naprave, kao i da je lako praviti festivale po Beogradu, jer postoji podrška Ministarstva, ali da je u malim mestima teško napraviti bilo kakav kulturni događaj, naročito kada im niko ne pomaže”, objašnjava Karanovićeva.

Nakon otvaranja, ispred zgrade Doma kulture poznata glumica dala je izjavu za TV ekipu.

“U tom trenutku, pored mene prolazi ministar koga inače nisam imala priliku da upoznam. Sa njim su bile dve žene, jedna iz njegove pratnje i druga iz organizacionog odbora festivala. Dok je on odmicao, dobacila sam mu u polušaljivom tonu: 'Kako to odlazite bez pozdrava. Jeste li vi ministar kulture ili nekulture?' On je odgovorio da se već pozdravio sa mnom na početku programa. Poslednje što sam mu rekla bilo je: 'Sram vas bilo' i na tome se završilo”, ističe Mirjana Karanović za naš portal.

Sutradan Karanovićeva dobija brojne pozive, a SMS-om se javlja i novinar “Kurira”.

“On mi saopštava da me je ministar nazvao lezbejkom. Taj novinar mi je rekao ja to nisam čula, ali da je Predrag Marković to rekao u prisustvu žene iz organizacije. Kada sam je nazavala, ona mi je kazala da to nije istina”, ističe Mirjana Karanović i dodaje da ne može da shvati ko je i zbog čega iskonstruisao ovakav događaj.

Po starom običaju (zašto menjati taktiku koja dobija?) novinarima drugih nekurirskih redakcija ni u jednom trenutku nije palo na pamet da dođu do kontakta nekog od učesnika događaja i tako dobiju informacije iz prve ruke. Očigledno je to bio odveć težak zadatak i za Queeria centar koji je bez trunke promišljanja poverovao tabloidu, istom onom koji je pre četiri godine na naslovnicu izvukao tekst "Ispod Mire Šiptari vire" zbog toga što je u norveškom filmu tumačila lik Albanke. U plimi senzacije i oseci razuma, ne čudi što smo došli do toga da se poverenje ukazuje glasilu poput "Kurira".

Tabloidiotizacija bez kraja

U “Kurirov” cirkus uključili su se, pored Queeria centra, i Građanske inicijative te Centar za praktičnu politiku koji su u zajedničkom saopštenju zatražili od Markovića da podnese ostavku. Ukoliko izostane reakcija Vlade, ove organizacije pozivaju kulturne institucije da „obustave svoj rad sve do smene ministra Markovića“.

„Istovremeno pozvaćemo građane i građanke da na sledećim izborima uskrate svoje glasove svima koji su odbili da jasno osude homofobiju i prostaštvo ministra, kao i onima koji su mu omogućili da ostane na funkciji“, stoji u saopštenju koje potpisuju Miljenko Dereta i Dragan Popović.
Korisnikov avatar
By Mars
U stvari...mozda ne bi bilo lose imati sto vise ovakvih slucajeva.

A onda opet...ne mogu da zamislim da budem skeptik prema SVAKOJ vesti koja dodje do mene...
Korisnikov avatar
By Srklet
The Misfit napisao:čisto da ne gubite dalje vreme raspravljajući o nepostojećem skandalu, u pitanju je samo novinarska frljoka by Kurir koju su ostali mediji nesebično kopi-pejstovali.
:lol: ah, srbijanski tabloidi! :lol:

there is so much gone wrong in serbia, it's hard to keep up. :gotika:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!