Ljudi, ili ne razumete šta sam hteo reci ili ne zelite razumeti ili mislite da je 'cool' apsolutno podrzavati partizane pa ne vidite dalje od nosa!
Još jednom da ponovim da su dogadjanja u Kragujevcu 1941. tezak zločin kojim se nicim ne moze opravdati, ali zašto ne reci celu istinu - dakle, zašto je došlo do toga! Pripadnici partizanskih snaga su izvršili jedan (strategijski) nepotreban napad na pripadnike najjače oruzane sile u to vreme, drzali su celu Evropu pod kontrolom onda...zašto takve napade nisu izvodili Cesi, Slovaci, Danci...
A u pogledu revizije istorije - pa neke stvari i treba ispraviti, mislim na one jeftine propagandne price iz udzbenika na kojima su se decenijama deca obrazovala, na partizanske filmove Veljka Bulajica itd...
I da ovaj tragični dogadjaj posmatramo u vezi sa aktuelnim dogadjanjima - nikada nije pametno udariti na jačeg i moćnijeg, znamo kako je Srbija prošla kada su ludaci hteli ratovati protiv NATOa (1999.) , preko 2000 zrtava - za njih isto tako poštovanje ali opet pitanje ko i cija politika je dovela do toga??? Idemo dalje, vojna operacija Oluja i 300 hiljada izbeglih i nekoliko stotina ubijenih - zalosno, ali ko i šta je dovelo do toga? Opet glupa, idiotska i nerealna politika!
Dakle, moj stav je da nije pametno i mudro udariti na silu vecu od tebe, a za drzanje tokom drugog svetskog rata uvek kazem da se trebalo ponasati kao okupirani narodi na severo-zapadu Evrope

(mislim kada su vec ludaci izveli onaj suludi puč od 27.marta i Britanci gurnuli Srbe da ginu umesto njih)... oni niu izvodili sulude akcije, imali su mnogo manje zrtava, lepo sačekali da se saveznici iskrcaju u Evropu i onda zajedno sa njima udarili na nemackog okupatora. Dajte da razmisljamo racionalno i pragmatično, kao narodi sa severo-zapada Evrope