Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li bi podrzali ovako nesto na izborima?

Da
9
43%
Ne
12
57%
Korisnikov avatar
By barni011
Blady napisao:^Ovo sto je blenta napisao. :up:
Sa blentom ne razgovaram, dosta sam ga tolerisao :lol:

Blady dobro znamo svi koja je funkcija prodicne setnje, i ko to organizuje.Kako mozes to podrzavati.Malo sam konfuzno postavio drugo pitanje.Ali poenta je bila ta da to sto rade neke partije za dobro LGBT populacije i nekih drugih manjinskih grupa mze da radi i partija namenjena samo za ljudska prava.Ne moraju nju samo ciniti LGBT osobe.U zadnjih godinu dana svedoci smo upotrebe parade u politicke svrhe.
Postoje razne opcije u Srbiji ali ni jedna partija se ozbiljno ne bavi ovim stvarima.
Ja ne znam zasto bi se mi poredili sa drugim drzavama u borbi za ljudska prava?
Kao prvo mi na 7 miliona stanovnika imamo 30tak nacionalnosti.Taj primer nisam nigde u svetu video a putovao sam dosta.Zasto to pominjem?Iz prostog razloga sto ljudska prava nisu ogranicena samo na seks.Vi ste nekako to odmah tako doziveli.A ja sam hteo da pisemo o eventualno pravcima delovanja takve stranke koja moze da se zove i Srpska stranka bla bla.Da li me razumete? :trep:
Korisnikov avatar
By blenta
ajde barni.... nemoj da si mrgi

hriscanski je oprastati :giggle:
By sncbgd
blenta napisao: ajde barni.... nemoj da si mrgi

hriscanski je oprastati :giggle:
:D :lol: :smeh:
Korisnikov avatar
By Blady
barni011 napisao:
Blady napisao:^Ovo sto je blenta napisao. :up:
Sa blentom ne razgovaram, dosta sam ga tolerisao :lol:

Blady dobro znamo svi koja je funkcija prodicne setnje, i ko to organizuje.Kako mozes to podrzavati.Malo sam konfuzno postavio drugo pitanje.Ali poenta je bila ta da to sto rade neke partije za dobro LGBT populacije i nekih drugih manjinskih grupa mze da radi i partija namenjena samo za ljudska prava.Ne moraju nju samo ciniti LGBT osobe.U zadnjih godinu dana svedoci smo upotrebe parade u politicke svrhe.
Postoje razne opcije u Srbiji ali ni jedna partija se ozbiljno ne bavi ovim stvarima.
Ja ne znam zasto bi se mi poredili sa drugim drzavama u borbi za ljudska prava?
Kao prvo mi na 7 miliona stanovnika imamo 30tak nacionalnosti.Taj primer nisam nigde u svetu video a putovao sam dosta.Zasto to pominjem?Iz prostog razloga sto ljudska prava nisu ogranicena samo na seks.Vi ste nekako to odmah tako doziveli.A ja sam hteo da pisemo o eventualno pravcima delovanja takve stranke koja moze da se zove i Srpska stranka bla bla.Da li me razumete? :trep:
Pa nisam rekla da podrzavam, vec da mi ne smeta.
Jednostavno me nije briga za tu setnju, ne znam zasto bih se trebala strecati oko toga.
E sada to sto se ona zloupotrebljava, to je drugo.
Dobro, ja sam odgovorila da seksualna orijentacija nema veze sa tim.

Da, kao nije bitan naziv vec delovanje.
Pa zar se neke stranke vec ne zalazu za LGBT prava?
Korisnikov avatar
By barni011
[/quote]
.
Pa zar se neke stranke vec ne zalazu za LGBT prava?[/quote]

Bave se ali ocigledno ne dobro pa zato ove godine nisi mogla da prosetas ulicom.Nije bilo u interesu istih tih partija jer blize se izbori.Pa sad biraj za koga ces da glasas, ko ti je dao najvise na maloj kasicici.
Korisnikov avatar
By Blady
@Barni, necu izaci da glasam, kao i prethodne godine.
A one tamo sam glasala za romsku stranku :lol:

Slazem se, da se ne trude dovoljno.
Korisnikov avatar
By boo_radley
Blady napisao:@Barni, necu izaci da glasam, kao i prethodne godine.
:lol:

Meni se čini da se ne trude dovoljno ni po jednom jedinom pitanju, nažalost.
Jel to znači da treba da se osnuje posebna stranka za sve probleme?
Zamšljam... ekonomska stranka, stranka za pitanje Kosova, stranka za EU, stranka za privatizaciju... :lol:

A sad, šalu na stranu, slažem se sa onim što je Glasnik rekao, što se tiče heterogenosti LGBT zajednice, odnosno različitih političkih stavova međ' nama... To sam i pokušala da objasnim, ali očito nisam lepo, pa si izgleda moje komentare čak shvatio kao zlonamerne, što mi svakako nije bila namera.

A ako posmatram kao što si, čini mi se, predložio kasnije 'stranku za ljudska prava', i dalje mi se ne čini da bi to moglo da prođe, ne znam ko bi glasao za nekog ko se bavi samo jednom oblašću...
Korisnikov avatar
By Blady
sour_cherry napisao:
Blady napisao:@Barni, necu izaci da glasam, kao i prethodne godine.
:lol:

Meni se čini da se ne trude dovoljno ni po jednom jedinom pitanju, nažalost.
Da. :/
Korisnikov avatar
By barni011
Registrovane partije u Srbiji

Војвођанска партија
Г17
Демократска странка
Демократска странка Србије
Војислав Коштуница
Демохришћанска странка Србије
Заједно за Шумадију
Зелена еколошка партија
Зелени Србије
Јединствена Србија
Либерално демократска партија
Лига социјалдемократа Војводине
Народна партија
Народна сељачка странка
Ниједан од понуђених одговора
Нова Србија
Партија уједињених пензионера Србије
Покрет Ветерана
Покрет „Живим за крајину“
Покрет снага Србије
Покрет социјалиста
Политичка странка „Удружени пензионери и социјална правда“
ПУЛС Србија
Реформисти Војводине
Реформистичка странка
Социјалдемократска партија Србије
Социјалдемократска унија
Социјалдемократски покрет
Социјалистичка партија Србије
Српска напредна страка
Српска радикална странка СРС
Српски покрет обнове
Српска слога
Алијанса војвођанских Румуна
Бошњачка демократска странка Санџака
Буњевачка странка Војводине
Влашка демократска странка
Влашка демократска странка Србије
Грађанска иницијатива
Грађански савез Мађара
Демократска заједница војвођанских Мађара
Демократска заједница Хрвата
Демократска левица Рома
Демократска партија Албанаца
Демократска партија Бугара
Демократска партија Македонаца
Демократска партија Санџака
Демократска странка војвођанских Мађара
Демократска унија Албанаца
Демократска Унија Долине
Демократски покрет Румуна Србије
Демократски савез Бугара
Демократски савез Хрвата у Војводини
Народни покрет Санџака
Партија Бугара Србије
Партија за демократско деловање
Покрет за демократски прогрес
Покрет мађарске наде
Реформисти Санџака
Ромска демократска странка
Ромска партија
Ромска странка Јединство
Русинска демократска странка
Савез бачких буњеваца
Савез војвођанских Мађара
Санџачка алтернатива
Санџачка демократска партија
Санџачка народна партија
Санџачко Рашка Партија
Словачка странка
Странка Војвођанских Словака
Странка демократске акције Санџака
Странка за Санџак
Уједињена партија Рома
Црногорска партија

Dakle, partije se osnivaju i za odredjenu grupu gradjana ili ciljnu grupu i ne moraju biti usko vezana za ekonomiju, integracije i tome slicno.Neke imau sanse prelaska cenzusa neke ne.To zavisi kojim biracima se obracas!
smaug napisao:
speedygonsales napisao:Хм... Власници продавница?
Ne....
Vidis da nemas pojma i da si jedno malo nadobudno nista koje redovno pojede ono sto je isralo.
Evo da znas kad te budu pitali: zovu se licemeri a jedan on nikova im je speedygonsales.

A da si tacno odgovorio na pitanjce dobio bi ogledalce.

Ali mozes da budes miran, da ti ne skace pritisak - necu vise da te maltretiram.
Da si pametniji, bih ja. Ovako samo gubim vreme.
Морала си да измениш пост како би избегла одговор пошто си и овај смишљала позамашно време? И најбољи одговор су ти псовке и - огледалце? :lol: :lol:
На ово свакако нећу одговарати пошто је само хрпа простаклука. :)

:flush:
By sncbgd
barni011 napisao:Registrovane partije u Srbiji

Ниједан од понуђених одговора

Демократска Унија Долине

Dakle, partije se osnivaju i za odredjenu grupu gradjana ili ciljnu grupu i ne moraju biti usko vezana za ekonomiju, integracije i tome slicno.Neke imaju sanse prelaska cenzusa neke ne.To zavisi kojim biracima se obracas!
:D :lol: :smeh:
Korisnikov avatar
By barni011
Jedini si ti izgledao citao sve nazive, namerno nisam hteo da izdvojim bisere d vidim oce neko citati :))))

vidis sta sve ljudima pada na pamet kad osnivaju stranku :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
koji bi stavovi srbijanske peder-partije (SPP) bili u vezi kosova, ulaska u EU, socijalne pomoci za ugrozene, ekonomskog rasta, privatizacije drzavnih preduzeca, sandžaka, ekologije, autonomije vojvodine, sekularizma, izgradnje autoputeva, oduzimanja nelegalno stecene imovine, PDV-a itd.?
Korisnikov avatar
By Srklet
koji bi stavovi srbijanske peder-partije (SPP) bili u vezi kosova, ulaska u EU, socijalne pomoci za ugrozene, ekonomskog rasta, privatizacije drzavnih preduzeca, sandžaka, ekologije, autonomije vojvodine, sekularizma, izgradnje autoputeva, oduzimanja nelegalno stecene imovine, PDV-a itd.?
Korisnikov avatar
By boo_radley
barni011 napisao:Jedini si ti izgledao citao sve nazive, namerno nisam hteo da izdvojim bisere d vidim oce neko citati :))))

vidis sta sve ljudima pada na pamet kad osnivaju stranku :lol:
jao i ja sam čitala. :lol: Ne baš sve doduše, za oko su mi zapali Unija Doline i Pokret ''Živim za Krajinu'' :lol:
Korisnikov avatar
By barni011
Popeye napisao:koji bi stavovi srbijanske peder-partije (SPP) bili u vezi kosova, ulaska u EU, socijalne pomoci za ugrozene, ekonomskog rasta, privatizacije drzavnih preduzeca, sandžaka, ekologije, autonomije vojvodine, sekularizma, izgradnje autoputeva, oduzimanja nelegalno stecene imovine, PDV-a itd.?
Pa to moze samo da se sada nagadja i dobro si rekao "stav".Po meni ne bi trebala da se bavi tim stvarima, tj. bila aktivna u tom polju.Kao recimo sto seljacku stranku niko ne pita sta misli o Kosovu.
Takva stranka ako bi usla u parlament sigurno bi bila u nekoj vladajucoj koaliciji jer bi svima bila interesantna, svaka vecina uvek lovi za koaliciju manju stranku.Kad udjes u koaliciju sa nekim prakticno podrzavas program koalicione stranke.tj ono sto si naveo, integracije,ekonomija itd...
Tu onda ide i trgovina oko ministarstva i tu bi ovakva stranka mogla da ucestvuje u vlasti.Ministarstava ima 17.Nije bitna samo pozicija ministra, vec aktivno ucestvovanje u krejiranju zakona vezanih za ljudska prava.
Podnosenje predloga zakona.Tu vec nastupa politika i dogovori.
Tako ja to vidim, e sad praksa je nesto drugo :grin:
Korisnikov avatar
By barni011
Malo sam gledao po netu.Evo prosle godine na Filipinima je osnovana LGBT stranka, i ucestvovala je na izborima ali ne znam kako je prosla treba guglati rezultate izbora na Filipinima 2010

http://www.amnesty.org/en/news-and-upda ... 2010-04-22

Uglavnom po zapadu nema toga jer tamo biti gej i autovati se u politici kao takav je kao dobar dan te stoga tamo nema ni potrebe praviti stranku.Oni deluju kroz svoje politicke partije.
Korisnikov avatar
By Srklet
dakle, na zapadu je nekad bilo gej stranaka pa ih vise nema ili ih nikad nije bilo? :hmm:

zanimljivo, u tim zapadnim zemljama zato ima duga tradicija prajda.
Korisnikov avatar
By barni011
Vel boy napisao: ..... to za primer Filipina cu videti. samo, podsecam, Srbija je u Evropi a Filipini su u Aziji. mislim, hello.... kontash?
Prebacio sam ovde, da ne bi tamo isli u offtopic na onoj temi i smetali

Po meni nije bitno gde se Filipini nalaze vec nesto drugo gde su veoma slicni nama u uticaju religije na drustvo.Lako je organizovati paradu u zemljama gde su protestanti vecina ili religija svedena na 20% stanovnistva.
Filipinci su veoma religiozni, rimokatolici 85% stanovnista, deca pohadjaju crkvene skole, ima nesto malo muslimana 5% ostalo su protestantni i lokalna Filipinska crkva izdvojena od rimokatolika itd.
Po zadnjem istrazivanju neke Evropske agencije religioznih Srba ima ako se ne varam oko 90%.
Stav rimokatolicke i pravoslavne crkve je isti po pitanju homoseksualnosti i obe imaju veliki uticaj na drustvo.
Na Filipinima se odrzao prvi prajd u Aziji pre 15 godina ali ne na nacin kako se to radi po zapadnim zemljama.Mislim da je to bio i poslednji u Manili.Pogledaj po internetu slican je bio ovom nasem od pre 2 godine, doduse bez onolike policije, bila je to neka omanja setnja sa transparentima bez obelezja LGBT populacije.
Tamo je takodje izrazena homofobija upravo zbog religijoznosti vecinskog dela stanovnistva.Otuda su i napravili LGBT stranku jer je njihov zakon to dozvoljavao ne bi li kroz izvrsnu vlast dosli do prava.Na Filipinima ima skoro 10 miliona LBGT osoba.
Sad ne znam sta su uradili na izborima 2010 godine, to treba guglati
Korisnikov avatar
By spliff
u sad je oko 80% stanovnishtva hrishcanske vere
bez obzira na tu chinjenicu, parade se odrzavaju shirom sad
i da... nisu nikada imali gay politichke stranke
Korisnikov avatar
By barni011
spliff napisao:u sad je oko 80% stanovnishtva hrishcanske vere
Da ali kakvih Hriscana?
Moras da pravis razliku izmedju rimokatolika kojih je u SAD oko 25%, protestanata kojih je preko 50% i baptista kojih je oko 15%.Velike su razlike u pogledu ucenja i poimanja religije, vere uopste.
Korisnikov avatar
By barni011
LGBT politicke partije:

-Ang Ladlad (Philippines)
-Magi (Israel)
-Party of Lavenders (France)
-Gay and Lesbian Alliance (South Africa)
-Gay Rights Working Party (London, United Kingdom)
Korisnikov avatar
By starky
barni011 napisao:LGBT politicke partije:

-Magi (Israel)
ko nema u vuglu ima u guglu. :smeh:
Korisnikov avatar
By Vel boy
barni011 napisao:
Lako je organizovati paradu u zemljama gde su protestanti vecina ili religija svedena na 20% stanovnistva.
dragi, nazalost nisu svi protestanti progresivni po difoltu. protestanata ima toliko zadrtih fundamentalista i antigeja da su i mnogi pravoslavci i rimokatolici mala maca za njih.
znam da si mislio najvishe na protestante u Evropi koji su vecinom progresivni, ali u Americi protestanti se OGROMNO OGROMNO razlikuju medjusobno. a bojim se da u celom SAD-u preovladjuju bar malo vishe, verovao ili ne, zadrti fundamentalisti i antigeji protestanti. o vecini protestanata u tropskim, okeanskim, ostrvskim krajevima treceg sveta.... da i ne govorim.
barni011 napisao: Filipinci su veoma religiozni, rimokatolici 85% stanovnista, deca pohadjaju crkvene skole, ima nesto malo muslimana 5% ostalo su protestantni i lokalna Filipinska crkva izdvojena od rimokatolika itd.
Po zadnjem istrazivanju neke Evropske agencije religioznih Srba ima ako se ne varam oko 90%.
Stav rimokatolicke i pravoslavne crkve je isti po pitanju homoseksualnosti i obe imaju veliki uticaj na drustvo.
Na Filipinima se odrzao prvi prajd u Aziji pre 15 godina ali ne na nacin kako se to radi po zapadnim zemljama.Mislim da je to bio i poslednji u Manili.Pogledaj po internetu slican je bio ovom nasem od pre 2 godine, doduse bez onolike policije, bila je to neka omanja setnja sa transparentima bez obelezja LGBT populacije.
Tamo je takodje izrazena homofobija upravo zbog religijoznosti vecinskog dela stanovnistva.Otuda su i napravili LGBT stranku jer je njihov zakon to dozvoljavao ne bi li kroz izvrsnu vlast dosli do prava.Na Filipinima ima skoro 10 miliona LBGT osoba.
Sad ne znam sta su uradili na izborima 2010 godine, to treba guglati

opet ti moram reci, Filipini su u Aziji, Srbija ipak u Evropi. ako nishta drugo EU okruzenje Srbije i aspiracije za EU su ono shto je vazno reci ovde.
Korisnikov avatar
By Vel boy
barni011 napisao:
spliff napisao:u sad je oko 80% stanovnishtva hrishcanske vere
Da ali kakvih Hriscana?
Moras da pravis razliku izmedju rimokatolika kojih je u SAD oko 25%, protestanata kojih je preko 50% i baptista kojih je oko 15%.Velike su razlike u pogledu ucenja i poimanja religije, vere uopste.
u SAD-u u celini mereci (ne samo po najvecim gradovima, vazno za napomenuti!) od protestanata pretezu baptists southern convention, tzv. evangelici, te pentekostalci. a ovi su najvecom vecinom ne samo antigejno vec opsesivno antigejno nastrojeni.
Korisnikov avatar
By Vel boy
starky napisao:

-Magi (Israel)
ko nema u vuglu ima u guglu. :smeh:
OK i svaka chast. Ali one deluju u sinhronizaciji s gej pokretom u dotichnim zemljama i ne odustaju od Prajda.
Korisnikov avatar
By Vel boy

-Magi (Israel)

OK i svaka chast. Ali one deluju u sinhronizaciji s gej pokretom u dotichnim zemljama i ne odustaju od Prajda.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!