Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li bi podrzali ovako nesto na izborima?

Da
9
43%
Ne
12
57%
Korisnikov avatar
By barni011
Sta bi bilo kad bi bilo....

Kada bi se stvorila ovakva opcija na sledecim izborima, uz jasno definisane ciljeve svog delovanja uskladjene sa problemima svih grupacija LGBT populacije, i sa ciljem borbe protiv svakog vida diskriminacije u Srbiji.
Da li bi ste podrzali tako nesto?
Da li smatrate da je opcija nevladine organizacije bolja od delovanja u parlamentu?
Sta se dobija a sta gubi time?
Kako razmisljate na ovu temu?
Moguci plan i program ove partije i njenog naziva?
Koliko ima nas i onih koji bi se prikljucili nama?

I da dodam, imamo li mi ljude za ovako nesto?
Korisnikov avatar
By Mars
:klap:

A sada ozbiljno: znao sam da me tvoj avatar asocira na nešto!

Slika
Korisnikov avatar
By barni011
Mars napisao::klap:
i tako je Barni otisao u politiku :lol: :lol:
Salu na stranu bas me zanima kako drugi misle o ovakvim stvarima
Mislim da je sistem borbe za prava coveka nastao pre 50g prevazidjen, to se resava u institucijama.
Meni nije jasno zasto bi LGBT populacija trazila dozvolu od politickih stranaka za bilo sta kad moze sama da uzme ono sto joj ustavom pripada.
Korisnikov avatar
By boo_radley
Hm, prešli bi cenzus nikad.
A ako bi se tretirali kao ostale manjine, pa da na osnovu minijaturnog procenta dobiju/mo 1-2 poslanika/člana vlade mislim da ne bi mogli mnogo da postignu, ako bi išta i postigli (osim samopromocije za govornicom)... :nesiguran:
Korisnikov avatar
By barni011

A sada ozbiljno: znao sam da me tvoj avatar asocira na nešto!

Slika
Ne mogu da privatim sladoled, bio bi to sukob interesa :lol:
Korisnikov avatar
By Zoey
barni011 napisao:
i tako je Barni otisao u politiku :lol: :lol:
.

:lol: :smeh:

@Mars-super ti je ovo :)

Option 1. ofcourse, makar i u masti samo
Korisnikov avatar
By barni011
sour_cherry napisao:Hm, prešli bi cenzus nikad.
A ako bi se tretirali kao ostale manjine, pa da na osnovu minijaturnog procenta dobiju/mo 1-2 poslanika/člana vlade mislim da ne bi mogli mnogo da postignu, ako bi išta i postigli (osim samopromocije za govornicom)... :nesiguran:
Koji su ti argumenti za neprelazak cenzusa?
Koliko nas ima uopste po nekim procenam?
Malo polemike.....
LDP nije lgtb stranaka, ali za nju uglavnom glasaju pripadnici LGBT populacije, ja licno ne.Oni prelaze cenzus.Kome je bliska ta tranka i ko su njeni glasaci?
Uzeo sam je za primer jer je ona prakticno stvorena nizcega.
Korisnikov avatar
By boo_radley
Pa jako sumnjam da bi za takvu stranku glasala cela LGBT populacija (što je otprilike uslov da pređe cenzus). Pre svega zato što bi takva stranka bila ograničena na delovanje/zalaganje za neke određene stvari (protiv diskriminacije, nasilja, gej brak itd.) a to ljudima nije jedini problem, na izbore, ako izlaze, izlaze da bi se izjasnili o raznim pitanjima (ekonomija, Kosovo, EU...). Iz istog razloga ni svi Mađari ne glasaju za 'onu mađarsku stranku' (zaboravila kako se zove :lol:), Romi za romsku itd. A postoje i druge stranke koje se, barem reklame radi, zalažu za iste stvari.
Korisnikov avatar
By spliff
ima nekoliko stranaka koje su gay friendly
tako da nema potrebe za osnivanjem gay stranke
Korisnikov avatar
By boo_radley
spliff napisao:ima nekoliko stranaka koje su gay friendly
Jel tu spada i SPS? :krezavi:
Korisnikov avatar
By boo_radley
barni011 napisao: LDP nije lgtb stranaka, ali za nju uglavnom glasaju pripadnici LGBT populacije, ja licno ne.Oni prelaze cenzus.Kome je bliska ta tranka i ko su njeni glasaci?
Uzeo sam je za primer jer je ona prakticno stvorena nizcega.
Jao ne bi verovao ko sve glasa za LDP.
Evo moja sestra je par puta glasala za njih a najgori je fašista na svetu. Ono, ne bi se složila sa njima ni po jednom pitanju. :lol:
To što ljudi glasaju ne znači da su dobro upućeni u politiku, niti da znaju bilo šta o istoj.
Korisnikov avatar
By starky
glasam za partiju sa kojima se politicki slazem,a ne po sexualnom opredeljenju,a imam i lose iskustvo sa lgbt organizacijama jer umeju da budu vrlo heterofobicne.
Korisnikov avatar
By barni011
Popeye napisao:nigdje na svijetu ne postoji LGBT stranka. mislim da ima dobar razlog za to.
Kakav je to argument?Sad zvucis kao neko iz Dveri i slicnih organizacija, oni obicno imaju takvu argumentaciji...nikad nije, nece i sada i tome slicno...

za Splif

I sa su te stranke uradile za tebe?

za Sour_Cherry

Ko ce glasati za tako nesto zavisi od onoga sto se bude predstavilo kao ideja.Razmisli zasto imas mali odziv ljudi na paradi, nije to samo pitanje bezbednosti vec i stava.Parada je prilicno heterofobicna.
Dalje....Primeri koji si navela nisu adekvatni jer prava Madjara u Srbiji nisu ugrozena.Tj ugrozena im je egzistencija koliko i svakom drugom gradjaninu.Ovo je prica o ljudskim pravima a ne egzistenciji.
Ali zato postoje koalicije.I velike stranke koje se bave tim pitanjima.Ne vidim zasto jedan DS ne bi usao u sastav vlade sa jednom LGBT strankom?

Zar nije bolje boriti se kroz institucije, nego biti glineni golub na ulici?
Tu se zapravo namece i jedno drugo pitanje, da li bi tada bile potrebene nevladine organizacije i koji bi njihov smisao bio ako bi se kroz institucije delovalo?
I jos mnogo se tu pitanja i odgovora otvara.Ali vidim vas zapravo to i ne zanima. :)
Korisnikov avatar
By boo_radley
barni011 napisao:
Popeye napisao:nigdje na svijetu ne postoji LGBT stranka. mislim da ima dobar razlog za to.
Kakav je to argument?Sad zvucis kao neko iz Dveri i slicnih organizacija, oni obicno imaju takvu argumentaciji...nikad nije, nece i sada i tome slicno...

za Splif

I sa su te stranke uradile za tebe?

za Sour_Cherry

Ko ce glasati za tako nesto zavisi od onoga sto se bude predstavilo kao ideja.Razmisli zasto imas mali odziv ljudi na paradi, nije to samo pitanje bezbednosti vec i stava.Parada je prilicno heterofobicna.
Dalje....Primeri koji si navela nisu adekvatni jer prava Madjara u Srbiji nisu ugrozena.Tj ugrozena im je egzistencija koliko i svakom drugom gradjaninu.Ovo je prica o ljudskim pravima a ne egzistenciji.
Ali zato postoje koalicije.I velike stranke koje se bave tim pitanjima.Ne vidim zasto jedan DS ne bi usao u sastav vlade sa jednom LGBT strankom?

Zar nije bolje boriti se kroz institucije, nego biti glineni golub na ulici?
Tu se zapravo namece i jedno drugo pitanje, da li bi tada bile potrebene nevladine organizacije i koji bi njihov smisao bio ako bi se kroz institucije delovalo?
I jos mnogo se tu pitanja i odgovora otvara.Ali vidim vas zapravo to i ne zanima. :)
A ko garantuje da bi LGBT stranka uradila išta...

Što se tiče Mađara i Roma, oni se nikako ne bi složili sa tobom, to što ih možda ne tuku po ulicama (možda!) ne znači da nisu ugroženi. A jesu, itekako su diskriminisani i ugroženi.

@koalicija, a ja ne vidim zašto se npr jedan DS ne bi borio za prava LGBT populacije nego je potrebna još jedna stranka.

I da bi se za nešto borili preko institucija ne znači da moraš da budeš član te institucije, a prajd je samo jedan od vidova borbe.
Korisnikov avatar
By Misfit
barni011 napisao:
slažem se sa Popajem. za stranku glasaš zbog njenog političkog programa, a sve druge, nacionalne, verske ili seksualne kategorije su u ovom ključu irelevantne. mogu samo da naškode. između ostalog, zbog toga je i Bosna u kurcu.
Korisnikov avatar
By boo_radley
sour_cherry napisao: Što se tiče Mađara i Roma, oni se nikako ne bi složili sa tobom, to što ih možda ne tuku po ulicama (možda!) ne znači da nisu ugroženi. A jesu, itekako su diskriminisani i ugroženi.
Ma šta možda! Što mrzim kad ovako lupim...
Pa koliko je samo Roma ubijeno (!) u protekloj decenije baš samo zato što su Romi...

edit (da dodam još koji primer :lol:) : Mog bivšeg komšiju (klinac, srednjoškolac) su pre 2-3 godine pretukla dva lika (takođe komšije :lol:) zato što je Mađar.

Al' mi je komšiluk divan. :lol:
Korisnikov avatar
By barni011
Ne znam kome bi odgovorio jer uglavnom svi isto pisete, pa nek bude grupni i odgovor.
Neko je rekao zasto bi se osnivala neka LGBT sranka nek se DS bori za prava LGBT...onda se postavlja pitanje sta ce nam i parada?Koji je njen smisao?
Ili jos bolje pitanje, u cemu je razlika izmedju nevladine organizacije i stranke.Razlike ima.
Neko je rekao da se prebijajuu madjari, romi i druge manjine po Srbiji.Ima slucajeva svakakvih, prebijaju se i LGBT ljudi, pa i navijaci neki dan, deca...pricam o izvestajima Evropske unije gde se nikako ne navodi da su manjinama u Srbiji ugrozena prava i opet ponavljam, razlike i tu ima.
Ja ne poznajem ni jednog madjara kome je zabranjen da registruje svoj brak u Srbiji, da nasledi penziju i tome slicno.Isto vazi i za Rome.
Madjarima i Romima nije zabranjeno ukupljanje, itd ne mogu da vam sve objasnjavam dajte ljudi malo mislite...
Neko rece nece da glasa za stranku koja ima seksualnu konotaciju.Neverovatno... koliko su vase vizije ogranicene.
Hvala onima koji su glasali gore na temu, drago mi je da ima ljudi koji misle svojom glavom
I odjavljujem se sa ove teme, vidim da ne vodi nigde :)
By Glasnik
Nisam za takvo nešto.

Mislim da bi prošla kao i određene partije ''zelenih''. :shrug:

Jednostavno, kada ti je glavni fokus na jednoj tako specifičnoj tematici to nema momentum da okupi veći broj ljudi oko te ideje.

LGBT partija = propali projekt u najavi.

A i, onako subjektivno, želja mi je da gej ljudi budu svugde vidljivi, kako nas svugde i ima. Dakle, da svaka partija koja operiše na političkoj sceni ima javno autovane gejeve, lezbe, bi i trans osobe sa politikama koje će kao svoj sastavni deo imati prijateljsku politiku prema queer osobama.
Znači, ne gay friendly već gay incorporated politiku. ;)
Korisnikov avatar
By boo_radley
barni011 napisao: Neko je rekao da se prebijajuu madjari, romi i druge manjine po Srbiji.Ima slucajeva svakakvih, prebijaju se i LGBT ljudi, pa i navijaci neki dan, deca...pricam o izvestajima Evropske unije gde se nikako ne navodi da su manjinama u Srbiji ugrozena prava i opet ponavljam, razlike i tu ima.
Ja ne poznajem ni jednog madjara kome je zabranjen da registruje svoj brak u Srbiji, da nasledi penziju i tome slicno.Isto vazi i za Rome.
Madjarima i Romima nije zabranjeno ukupljanje, itd ne mogu da vam sve objasnjavam dajte ljudi malo mislite...
Neko rece nece da glasa za stranku koja ima seksualnu konotaciju.Neverovatno... koliko su vase vizije ogranicene.
Hvala onima koji su glasali gore na temu, drago mi je da ima ljudi koji misle svojom glavom
...ali im je npr teže da nađu posao, recimo. Nisu diskriminisani na isti način ali su diskriminisani.

@ograničene vizije :facepalm:

Tema ne vodi nigde jer se par ljudi ne slaže sa tobom, fino. :lol:
Korisnikov avatar
By barni011
sour_cherry napisao:
sour_cherry napisao: Što se tiče Mađara i Roma, oni se nikako ne bi složili sa tobom, to što ih možda ne tuku po ulicama (možda!) ne znači da nisu ugroženi. A jesu, itekako su diskriminisani i ugroženi.
Ma šta možda! Što mrzim kad ovako lupim...
Pa koliko je samo Roma ubijeno (!) u protekloj decenije baš samo zato što su Romi...

edit (da dodam još koji primer :lol:) : Mog bivšeg komšiju (klinac, srednjoškolac) su pre 2-3 godine pretukla dva lika (takođe komšije :lol:) zato što je Mađar.

Al' mi je komšiluk divan. :lol:
Bas je smesno to sto si napisao, slika govori vise od reci u tvom slucaju
A u mom slucaju mog su dedu ubili Madjari pa ja ne vidim kakve to veze ima sa ovom pricom?I uopste nije smesn...I uopste cemu to sirenje ko je kome sta uradio?
Bas sam razocaran kakve stavove imate, negativne po svemu sto je drugacije od vas... ODJAVA sa teme
Korisnikov avatar
By Dirrty
sour_cherry napisao:Hm, prešli bi cenzus nikad.
Ako je tako, ja se prijavljujem za poslanika :trep:
Korisnikov avatar
By boo_radley
barni011 napisao: Bas sam razocaran kakve stavove imate, negativne po svemu sto je drugacije od vas...
?

off: I, nije da mi baš nešto smeta kad mi se u muškom rodu obraćaju, ali pola sam ženskog, čisto da ne bude zabune. :)
Korisnikov avatar
By Misfit
barni011 napisao: Hvala onima koji su glasali gore na temu, drago mi je da ima ljudi koji misle svojom glavom
and:
barni011 napisao: Bas sam razocaran kakve stavove imate, negativne po svemu sto je drugacije od vas... ODJAVA sa teme
čisto kao zgodna ilustracija za jedan dr. topik:
http://www.gay-serbia.com/forum/viewtop ... 28&t=47041
Korisnikov avatar
By starky
barni011 napisao:Ne znam kome bi odgovorio jer uglavnom svi isto pisete, pa nek bude grupni i odgovor.
Neko je rekao zasto bi se osnivala neka LGBT sranka nek se DS bori za prava LGBT...onda se postavlja pitanje sta ce nam i parada?Koji je njen smisao?
Ili jos bolje pitanje, u cemu je razlika izmedju nevladine organizacije i stranke.Razlike ima.
Neko je rekao da se prebijajuu madjari, romi i druge manjine po Srbiji.Ima slucajeva svakakvih, prebijaju se i LGBT ljudi, pa i navijaci neki dan, deca...pricam o izvestajima Evropske unije gde se nikako ne navodi da su manjinama u Srbiji ugrozena prava i opet ponavljam, razlike i tu ima.
jel ovo speedy na latinici...mislim,da ne omanem sa smajlijem...:roflmao:
Korisnikov avatar
By boo_radley
Ja stvarno ne razumem zašto se uvredio i razočarao? Zato što ga nisu svi podržali?

Mislim, niko nije vređao ni njega ni ideju, samo se nas par sa istom nije složilo i iznelo je svoja mišljenja... :nesiguran:
Korisnikov avatar
By smaug
barni011 napisao:Sta bi bilo kad bi bilo....

Kada bi se stvorila ovakva opcija na sledecim izborima, uz jasno definisane ciljeve svog delovanja uskladjene sa problemima svih grupacija LGBT populacije, i sa ciljem borbe protiv svakog vida diskriminacije u Srbiji.
Da li bi ste podrzali tako nesto?
Da li smatrate da je opcija nevladine organizacije bolja od delovanja u parlamentu?
Sta se dobija a sta gubi time?
Kako razmisljate na ovu temu?
Moguci plan i program ove partije i njenog naziva?
Koliko ima nas i onih koji bi se prikljucili nama?

I da dodam, imamo li mi ljude za ovako nesto?
Odgovor na dodatak je - ne.
Te je zbog toga i zato sto se slazem sa The Misfit i Popeye jasno sta mislim o ostalim pitanjima.
starky napisao:jel ovo speedy na latinici...mislim,da ne omanem sa smajlijem...:roflmao:

Језиво... Треба ти тумач за постове! Он овде брани параду!
Мораш три пута да прочиташ пре него што нешто напишеш.

Чисто да те предухитрим :piski:
Korisnikov avatar
By starky
speedygonsales napisao:
starky napisao:jel ovo speedy na latinici...mislim,da ne omanem sa smajlijem...:roflmao:

Језиво... Треба ти тумач за постове! Он овде брани параду!
Мораш три пута да прочиташ пре него што нешто напишеш.

Чисто да те предухитрим :piski:
znaci svidelo ti se :lol:
:piski:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!