Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By tomborn
bijah ju?er u Novom Sadu..... :)

Nakon vožnje od par sati...stigao ja u Novi Sad, odmah me obradovao Dunav koji izgleda puno ljepše nego u Bg, pošto je buraz imao posla ostavio me je na milost i ne milost mojim prijateljima, koji su me s?epli i odveli u neku ludi birc u stilu 70-tih u centru grada(zaboravih ime)..ali nakon dva sata ispijanja sokica, zeludac se oglasio. te smo otisli u neu ?EVABÐŽINICU :lol: koju su oni nahvalili, blizu autobusnog kolodvora....

Bio sam siguran da sam davno prije vidio tramvanje u Novom Sadu i stalno sam se ?udio zašto nema tramvaja, pa su se frendovi smijali i razuvjeravali me da nikad nisu niti bili... :smokin: mora da sam bio :lood: kada sam zabirjao da NS ima tramvaje...

pošto sam bio autom, vozili smo se gotovo sat vremena cijelim gradom( upamtio sam: liman, kvart u kojem stanuje frendica)... nismo isli na srijemsku stranu, zbog lošeg vremena, i nisam vidio Petrovaradinsku tvrðu, koja me baš zanimala.

Sviða mi se katedrala u NS-u iako mi je iz daleka djelovala puno ve?om. Novi Sad u nekim dijelovima grada podsje?a na Osijek, tip zgrada-ku?a je isti.. onako pononski( slavonija-vojvodina).

Sve u svemu puno mi je ljepši od Beograda, mirniji je, ne kažem da je usporen, jednostavno je ugodniji grad.

Jeidno što je prljav, svi ludo voze , gotovo sve zgrade su prekrivene grafitima, a voza?i autobusa se ponašaju kao šerifi, uop?e ne gledaju kad se uklju?uju u promet sa busnog stajališta, tako da sam umalo udario u jedan bus .(vojvoðanske banke)

kupio sam super trenirku, koja je 30% jeftinija nego u Zagrebu, tako da ?u se opet zaputiti ?im mi se ukaže prilika.... zna?i oko uskrsa :)

ps. u sred grada, negdje blizu kazališta...mislim da je to ona ulica što vodi prema Ba?koj Palanci, Futogu, je nekakva vojarna, a vani dva ro?nika :mljac:
slatko su djelovali, onako promrzli

sve u svemu Novi Sad je cool...još treba provjeriti night life, budu?i da je ovo bila dnevna posjeta gradu.

:bye: NS

:lood:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
rekoh ti... :jezik:

anyway, NS je veoma ?ist grad, mnogo je ?istiji od BG-a, jedino što si ga ti video sada kad se sav sneg topi i kad je svuda prljavo.

a što se busa ti?e, ovde postoji saobra?ajno pravilo da bus ima prednost kad izlazi sa stajališta. dakle, morao si stati i pustiti ga da izaðe. da ste se sudarili, ti bi bio kriv.
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Originally posted by tomborn
Bio sam siguran da sam davno prije vidio tramvanje u Novom Sadu i stalno sam se ?udio zašto nema tramvaja, pa su se frendovi smijali i razuvjeravali me da nikad nisu niti bili... :smokin: mora da sam bio :lood: kada sam zabirjao da NS ima tramvaje...)
Bilo je tranvaja, ali je ukinuto negde 1987/88.godine, jer je Beogradu falilo, pa uzeli iz NSa :whatever:

Jeidno što je prljav, svi ludo voze , gotovo sve zgrade su prekrivene grafitima, a voza?i autobusa se ponašaju kao šerifi, uop?e ne gledaju kad se uklju?uju u promet sa busnog stajališta, tako da sam umalo udario u jedan bus .(vojvoðanske banke)
Pa sve je to uticaj siromaštva 90tih i velikog uticaja juga...
Prljav jeste, ali je ?istiji od Bg, a BUSevi su bolje organizovani od istih iz Bgda i voze bolje, ali je opet opasno...

Sve u svemu, lepo je da si proveo i ostavio koji dinar u NSu...

?ing, ?ing za gratsku blagajnu od PDVa :mljac: :D
Korisnikov avatar
By nEne
ja se slazem sa postavljacem teme da je novi sad prljav, u smislu da je blatnjav! kakva je to grad kad je sve blato, ako je neko cekao bus preko puta futoske pijace, zna o cemu pricam.... blato, blato, blato... umesto asfalta i betona...

i zato bi ja uvek birao beograd...
Korisnikov avatar
By Stripi
Bio sam siguran da sam davno prije vidio tramvanje u Novom Sadu i stalno sam se ?udio zašto nema tramvaja, pa su se frendovi smijali i razuvjeravali me da nikad nisu niti bili... :smokin: mora da sam bio :lood: kada sam zabirjao da NS ima tramvaje...
Da, Novi Sad je nekada doista imao tramvanje ali jako, jako, jako davno, ?ini mi se do nekih 60ih godina, ako se ne varam.
Kafi? Tr?ika ispred Bazara u centru je zapravo predstavnik negdašnjeg novosadskog tramvaja. ?ini mi se da je vozio do tadašnjeg gradilišta Žeželjevog mosta ali da Dunav nije prelazio. To mi je jednom pri?ala moja roðaka koja se obrela pedeseti9h godina u NSu i onda ostala živjeti tamo :D
pošto sam bio autom, vozili smo se gotovo sat vremena cijelim gradom( upamtio sam: liman, kvart u kojem stanuje frendica)...
Zloguki kvart u kojem sam i ja stanovao (well, blizu barem, ja bio na Grbavici ali sada kada doðem budem tamo :yes: Lee_man ?etvorka rules:yes: )
Sve u svemu puno mi je ljepši od Beograda, mirniji je, ne kažem da je usporen, jednostavno je ugodniji grad.
Ez aj olvejs klejmd :yes:
a voza?i autobusa se ponašaju kao šerifi, uop?e ne gledaju kad se uklju?uju u promet sa busnog stajališta, tako da sam umalo udario u jedan bus .(vojvoðanske banke)
Khm, da, nije autobus VBa, nego samo nosi njihopvu reklamu.
Ina?e i autobusi u Zagrebu imaju prednost pred ostalim vozilima, zato što su vozila gradskog prijevoza i prevoze više putnika nego osobni automobili. To bi barem bilo prometno pravili pristojnosti. Ja autobus koji izlazi sa stanice uvijek pustim. To je ok, vjeruj mi.
zna?i oko uskrsa :)
Me 2 :B :B :B
ps. u sred grada, negdje blizu kazališta...mislim da je to ona ulica što vodi prema Ba?koj Palanci, Futogu, je nekakva vojarna, a vani dva ro?nika :mljac:
slatko su djelovali, onako promrzli
Ulica se zove, how convinient-Footoshka street :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by demian
ja se slazem sa postavljacem teme da je novi sad prljav, u smislu da je blatnjav! kakva je to grad kad je sve blato, ako je neko cekao bus preko puta futoske pijace, zna o cemu pricam.... blato, blato, blato... umesto asfalta i betona...

i zato bi ja uvek birao beograd...
Da, ina?e je Beograd naj?istiji grad na svijetu...pih!
Novi Sad je evidentno ?istiji od Beograda (bez obzira što nema Futošku pijacu), uvijek bio i uvijek to i ostao.
Baš su mi na živce išli ti velebeograðani koji su Novom Sadu uvijek tražili neku zamjerku. A on je naprosto perfektan.
Ta nije džabe prozvan Srpska Atina, zar ne? :lukavi:
Korisnikov avatar
By nEne
a mene nerviraju ljudi koji kazu da je novi sad perfektan... :lukavi:

prosto to je jedan obican MALI grad, arhitektonski nezanimljiv, blatnjav.... no ja ga ipak volim, ipak je to i moj grad.:)
Korisnikov avatar
By Stripi
Da se u Novi Sad ulagalo toliko koliko se ulagalo u
Beograd on bi izgledao 300 turbo puta bolje od Beograda (koja mjera za usporedbu???) :yes:
Nikada ne bih izabrao Beograd umjesto Novog Sada, iako mi je Beograd drag grad :yes:
By tomborn
da to vjeruem.... pogledaj sada Zagreb...koliko se ulaze i kako se iz dana u dan mjenja...za dvije godine kad se svih 16 nebodera izgradi na potezu Heinzelova- Svetice-Vukovarska-Slavonska avenija...kako li ce izgledati zagreb?

potpuno ?e se izgubiti u tim silnim neboderima....

zanimljivo mi je u Novom sadu što nisam vidio visokih nebodera...tipa onih ružnih stambenih zgrada tipi?nih za Beograd....

Nije loš Novi Sad, Dunav je super, jako mi se svidja kad se u grad ulazi s mosta(sa srijemske strane).....

...a što se ti?e buseva, i kod nas je praivlo da imaju prednost u prometu...no oni i kad se prestrojavaju iz trake u traku, uop?e ne uklju?uju zmigavce... a voza?i automobila su pri?a za sebe....... :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Meni se nekada sviðao Novi Sad više nego Beograd... nekako... ipak je metropola ali je sve smirenije i umerenije ... sad mi se opet više sviða Bgd
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ma kakve bre metropola Novi Sad? to je selo s nekih 300 hiljada duša. metropola... :puzzle: btw, NS je trenutno blatnjav, jer se mlogo zida, gde god okreneš ni?e zgrada. pozdravljam izgradnju (i ulaganja), ali jeste skrnavo to blato. evo ja skoro svaki dan ?ekam bus preko puta futoške, tako da znam kako to tamo izgleda... mada sam i pre neki dan se žeš?e iskaljao i po Beogradu, i to na potezu Brankov most-Zeleni venac-Pionirski park i nazad. a to je CENTAR GRADA!
By tomborn
blata ima svugdje...ali kao u Novom sadu nigdje... :lol: :lol:
šalala

ej gle stari..ja živim u jednom Zagreba?kom kvartu u kojem ni?e 16 novih nebodera(poslovnih zgrada)neki su ve? gotovi, no blata nema, staze su ok, a gradilišta ograðena.
Korisnikov avatar
By djo
ja sam novi sad krajem '90ih koristio kao banju - vikendom - tamo mi živela drugarica, na keju i baš mi je prijao.... i sate sam provodio u knjižari u pozorištu mladih (jel još uvek postoji?) i u još jednoj ne znam kako se zove ali ima i kafi? iza knjižare i baštu. i takoooooo...... ali mislim da ne bih mogao da živim tamo. možda neko vreme...
Korisnikov avatar
By Stripi
Bilo kako bilo, jedan blatnjav Novi Sad ipak volim više nego sto sušnih metropola :yes:
Rodno mjesto je rodno mjesto, badava :D
By tomborn
uj :)

da se barem u meni nešto dogodi da ja zavolim svoj rodni grad, svaki put kad ga posjetim, u meni izaziva neki ?udan osje?aj, više to nije gaðenje, nego osje?aj sažaljenja i nemo?i nekakve kad vidim kakav je to grad postao.
Potpuno drugi svijet nego kad sam ja bio klinjo.... a to nije bilo tako davno...pred nekih 10 godina, zna?. :kralj:
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa to je tvoj stav i tvoje viðenje stvari.
Ja ne mogu mrziti sve ljude.
Ja ne mogu mrziti ljude koji mi nisu ništa napravili a obožavao sam ih do onog trenutka dok se nisam odselio. Nastavio sam ih voljeti svaki put kada bih nakon rata došao. Oni se obraduju meni, ja se obradujem njima. Svaki put se dobro provedemo i svaki put se rastužimo kad idem. Kako da mrzim te ljude?
Naravno, svaki put kada ja doðem ne pokušavam im nabiti komplekse što ja živim u zemlji koja nije bila pdo sankcijama pa je time više uznapredovala od zemlje u kojoj sam roðen. Ne nabijam im na nos da imam ve?i standard od njih. Ne nabijam im na nos da se u našim du?anima ima štošta za kupiti što kod njih nema (well, sad nije tako, situacija se popravila i drago mi je zbog toga).
Ne kritiziram ih na svakom koraku, nego objektivno sagledam stvari i objektivno sa njima o tome razgovaram, bez pretjerivanja. Reklo bi se da imamo jedan super ljudski odnos.
Kako da mrzim grad koji se mijenja? Zar je trebalo stati vrijeme kada sam ja otišao? Svatko se trudi i?i na bolje sa promjenama, na svoj na?in. Ho?e li to biti dobro ili loše više nije moj problem.
Zbog ovih stvari ja volim svoj rodni grad.
I uvijek ?u ga voljeti ma što god tko mislio o tome.
Sitne duše mogu da mi puše.
By tomborn
nemam komentar,
nikad nisam i rekao da mrzim sve ljude, ne mogu mrziti svoje frendove iz osnovne, koji nemaju veze sa Bg promjenama... to su Beogradu u?inili srbi iz ostatka juge, ne beograðani. Beograd više nije onaj nekadašnji.....

vratimo se tvom rodnom gradu stripi....jebe'š moj rodni grad, sve u svemu tvoj je ljepši... vidi se da je tamo vladala Austo - Ugarska :) a ne kao u mom Osmansko carstvo :moby:
Korisnikov avatar
By mirth
vratimo se tvom rodnom gradu stripi....jebe'š moj rodni grad, sve u svemu tvoj je ljepši... vidi se da je tamo vladala Austo - Ugarska :) a ne kao u mom Osmansko carstvo :moby:
Moram da se slozim.

U svom rodnom gradu (Bgd) mislim da zaista ne bih mogla da zivim.

Novi Sad mi je neuporedivo lepsi... I jako sam srecna sto zivim bas ovde!

Toliko je mirniji i lepsi grad. I sporiji. I toliko je sve opustenije...
I sve mi je blizu... bas sve!

I :love: Novi Sad!
Korisnikov avatar
By Moa
Ja bih volela da mi se vrati onaj moj Novi Sad iz osamdesetih godina,ovo sada je bleda kopija,jako.U pravu ste kada kazete da je blato svuda,evo kroz moju ulicu bez nekih dobrih kaljaca ne mozes proci.Leti u centru Novog Sada moras da kupis kartu ne bi li se snasao preko onih mostova kad raskopaju.Ali to je cena napretka i vracanja infrastrukture.Vecina zgrada u samom centru,potez Zmaj Jovina - Dunavska i okolne ulice nemaju kanalizaciju.Tuga blues
By tomborn
pa kaj brijete...uop?e nije tako blatnjavo... nije da sam vidio neke velike graðevinske pothvate, u Novom Sadu, ali blato je više zbog snjega..tako je svugdje trenutno, bude to prošlo.....

No ja živim u Zagreba?kom kvartu koji se potpuno gradi, i nema blata, sve je zašti?eno i ograðeno, jedino buka dizalica, kamiona i ostalih strojeva je KOMATOZNA! :lood:

Novi Sad je simpatico, nije kao Beograd :"welcome to Balkan"
Korisnikov avatar
By Stripi
nemam komentar,
nikad nisam i rekao da mrzim sve ljude, ne mogu mrziti svoje frendove iz osnovne, koji nemaju veze sa Bg promjenama... to su Beogradu u?inili srbi iz ostatka juge, ne beograðani. Beograd više nije onaj nekadašnji.....
Možda, no nije tako strašan kakvim ga ti doživljavaš. I guess...
U svakom se gradu može na?i ono nešto i ostajem pri toj tvrdnji.
I to osmansko ima neke svoje ?ari :yes:
Ali istina je da jNovi Sad ljepši i bolji.
Mirth-i :love: you and i :love: NS
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by Stripi
Mirth-i :love: you and i :love: NS
I ja vas volim obojicu...
:obraz:
Korisnikov avatar
By djo
:aaallllllaaaaaaaaaaaaaahuekber:
jebo portu, jebo KundK
:zongler:
Korisnikov avatar
By Stripi
Well, to ti sa sigurnoš?u ne možeš znati :nono:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ej gle stari..ja živim u jednom Zagreba?kom kvartu u kojem ni?e 16 novih nebodera(poslovnih zgrada)neki su ve? gotovi, no blata nema, staze su ok, a gradilišta ograðena.
pa vidi, usporediti gradilište Zagreb towera na Vukovarskoj i Radni?koj sa gradnjom stambenih zgrada po novosadskim "bulevarima" je smešno. ovde kad bi sve to ogradili kako treba (a ograðeno je ve? sada) i kad bi napravili mesta za pešake, gradilišta bi se protezala do pola ceste. ma fora je u tome da ulice u kojima je blato nisu ni imale uraðen asfalt niti atmosfersku kanalizaciju kako treba. a sad se još tamo i zida, pa je sve razrovano od kamiona koji donose materijal. otuda su kanali još ve?i, a blata ima još više.
Korisnikov avatar
By colorado
Studirao sam u NSu od 2000 do 2004 i primetio sam da je zivost grada opadala iz godine u godinu. Ne volim svoj rodni grad (Zrenjanin), ali trenutno mi je zabavnije tu nego u NSu. NS je iz dana u dan sve vece selo! Juce sam bio tamo izasao i nigde nikog - petak uvece!!!!!

I pun mi je vise kurac u NSu onih lokalnih patriota koji seru o tom gradu kao da je 498752987932854 puta bolji, lepshi i interesantniji od Njujorka, Pariza i Ria zajedno, samo zato sto u NSu postoji kej i sat-kula na petrovaradinskoj tvrdjavi.

A da ne pricam o tome kako sve teze varim njihov njanjavi naglasak.
By tomborn
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa vidi, usporediti gradilište Zagreb towera na Vukovarskoj i Radni?koj sa gradnjom stambenih zgrada po novosadskim "bulevarima" je smešno. ovde kad bi sve to ogradili kako treba (a ograðeno je ve? sada) i kad bi napravili mesta za pešake, gradilišta bi se protezala do pola ceste. ma fora je u tome da ulice u kojima je blato nisu ni imale uraðen asfalt niti atmosfersku kanalizaciju kako treba. a sad se još tamo i zida, pa je sve razrovano od kamiona koji donose materijal. otuda su kanali još ve?i, a blata ima još više.

eto ti znaš.. upravo taj kvart, no nije smao Zagreb tower... tu je hypo consult, i neke ?etiri poslovne zgradurine za koje ne znam što su a nikle su tkao brzo...ostale se grade... sve su uz ceste :heinzelovu i vukovarsku... nem blata!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!