Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Kiborg
Kod mene je dolazio neki fin mladić, bez ikakvih problema je meni i mojoj majci upisao ateista hemijskom olovkom po propisu.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Upravo popisani. Fino neko čeljade bilo. Sve pitala, nije se bunila za ateizam, i upisivala je crnom hemijskom. :fju:
Korisnikov avatar
By Mars
A šta mislite o tom misteriji hemijska Vs. grafitna olovka?

Slučajnost? Prepustili njima, ko kako hoće, kome je kako zgodno.

ILI pri ulasku u stan na brzinu snime s kim imaju posla, s kim će da imaju problema (tipa Kiborg i Waldorf sa ove strane: "Au, kod ovih ne prolazi, neću da se kačim s njima!") pa se zavisno od toga maše za levi ili desni dzep?
Korisnikov avatar
By Waldorf
Mislim da je fora da su im rekli da mora crnom bojom da se piše (nešto natrućaše na tvu vezano za skenere koji ne prepoznaju plavo mastilo :/ ), a kontam da većinu mrzi da se iscima da kupi crnu hemijsku.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
i mene popisase jutros, fina bila, lepo popricamo, da sam bio manje komiran ponudio bih je kafom.
Korisnikov avatar
By deran
Popisivačica vređala ženu zbog prezimena
Beta | 05. 10. 2011. - 18:31h | Komentara: 27

Popisna komisija u Pančevu isključila je danas iz tima popisivača ženu prijavljenu zbog vređanja jednog građanina tokom popisa.

Sociološkinja Janja Beč-Nojman prijavila je popisnoj komisiji da ju je popisivačica u Pančevu vređala zbog njenih prezimena, kao i zbog nemačkog dvojnog državljanstva.

Beč-Nojmanova je agenciji Beta ispričala da se popisivačica "čudila" njenim prezimenima i činjenici da ima i srpsko i nemačko državljanstvo i da je bila udata za Nemca.

Dodala je da joj je popisivačica nakon tih podataka kazala: "Ne mogu da vas gledam!", nakon čega joj je Beč-Nojmanova kazala da napusti kuću i prijavila slučaj Popisnoj komisiji.

"Povodom incidenata u domu Janje Beč-Nojman, 3. i 4. oktobra 2011. Popisna komisija je donela odluku da se izvrši zamena popisivača na kojeg se odnosila pritužba iz daljeg obavljanja poslova popisa", navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica Popisne komisije u Pančevu Vesna Martinović.

Odluka o zameni tog popisivača predstavlja, kako je navedeno, jasan stav Popisne komisije da isključi svaku sumnju u kvalitet popisa i da pokaže da neće tolerisati nikakve nepravilnosti u vezi sa popisom stanovništva.

Popisna komisija apeluje na građane da za vreme trajanja Popisa sarađuju sa popisivačima, kao i da sve nepravilnosti prijave Popisnoj komisiji.

blic

ja sam danas samo video list-ima besmislica i besmislica,tipa kako komunicirate sa okolinom,da li dobro vidite,čujete,hodate...

zatim,da li ste u proteklih nedelj dana radili nešto za novac/naturu... :wtf:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Dolazila danas jedna fina devojka i bez problema upisala da sam šumadinac i ateista.
Korisnikov avatar
By Misfit
Jebote, što se ljudi primaju toliko. Po pravilu, oni koji se najviše bune su i najveći smarači: umesto da se sve kratko i efektivno završi, bundžije ga zakomplikuju i oduže i sebi i popisivaču kojeg veoma zabole za njih i njihov prozaični život.

Samo zato što se smarači osećaju kao da njihovi životi zapravo vrede nešto, jer ih država "proganja", dolazi do potpunog moždanog prdeža: kao da je popisivač direktor zavoda za statistiku lično, vladin čpijun koji je specijalno za njih sastavljao pitanja jer ga specijalno interesuje njihovo bedno žitije.

A zapravo: popisivač je lokalni student ili nezaposleni jadnik kojeg je država zajebala isto kao i ovog građanina-smarača, pa iz nedostatka boljeg načina da se zaradi pokušava da skrpi pare za sav taj buljuk dece/operaciju rožnjače/školarinu/kondome/pivo/dop, itd.

E, sad, ima teških imbecila među popišivačima, ali ima ih još više među onima koji bivaju popišani, čisto jer su brojčano jači. Pošto u koloni piše veroispovest, mozak imbecilnog popisivača trokira jer ateizam - je l' - nije religija, pa njegov razum zahteva da ti dodeli "neku" religiju, kako bi se sve to uklopilo u njegovo mentalno smeće. S druge strane, popišani nemaju pojma šta znači veroispovest, pa smatraju da se to nasleđuje poput plavih očiju ili multiple skleroze: 'Ako je moj ćaća to i to, onda sam i ja, iako ne verujem ni ič'. Posebna priča su pravoslavni velikosrbi koji nemaju pojma kako se zapravo njihova denominacija naziva (pravoslavlje) - ali zato imaju svece obešene svuda po stanu.

Grafitne olovke su tu zbog (kao što rekoh) imbecilnih popisivača koji su nepismeni i smotani, pa svaki čas pišu i brišu, da ne bi morali da poništavaju i ponovo ispunjavaju sve obrasce. Zašto takvi nesposobni i neupotrebljivi nisu dobili otkaz, to je dr. priča. Inače mora da se piše crnom hemijskom zbog optičkog čitanja.

All in all, sve bi moglo da se svede na onu staru:

Što se više gicaš, to ti dublje ulazi.
Korisnikov avatar
By Mars
deran napisao:e agenciji Beta ispričala da se popisivačica "čudila" njenim prezimenima i činjenici da ima i srpsko i nemačko državljanstvo i da je bila udata za Nemca.

Dodala je da joj je popisivačica nakon tih podataka kazala: "Ne mogu da vas gledam!", nakon čega joj je Beč-Nojmanova kazala da napusti kuću i prijavila slučaj Popisnoj komisiji.
Kakva divljakuša.

Nadam se da će da popije i tužbu.
Korisnikov avatar
By Blady
Meni dolazi zena sada, i strasno me mrzi da popunjavam to.
Korisnikov avatar
By IriS
meni nisu ni dolazili...
ovde je izgleda na snazi neki sporać koji će me udaviti...

bah.
Korisnikov avatar
By Blady
Upisala sam se i ja.
Nisam religiozna, niti sam se izjasnila.
Zena sve lepo upisala kako sam joj rekla... :)
Korisnikov avatar
By Markiza
Upisala se i ja.
:lol: Ova nije znala razliku izmedju nacionalnosti i veroispovesti.Ja pominjem pitanje veroispovesti(jer ga preskocila) a ona kaze:"Pa srpkinja si!" :lol:
Pomogla sam joj da me upise nekako :) Pitam se samo kako li je druge upisala.Hvalila se kako to brzo radi :D Sad vidim i kako .
Korisnikov avatar
By sofia
moj popisivac je bio skroz ok, samo sam se zbunila kod pitanja- da li zivite u vanbracnoj zajednici :lol:
izjasnih se kao Indijanka, maternji jezik srpskohrvatski, veroispovest wakan tanka :)
Korisnikov avatar
By Marvin
Waldorf napisao:Mislim da je fora da su im rekli da mora crnom bojom da se piše (nešto natrućaše na tvu vezano za skenere koji ne prepoznaju plavo mastilo :/ ), a kontam da većinu mrzi da se iscima da kupi crnu hemijsku.
Ma dobili smo svi crne hemijske, i zilion puta nam je naglašeno da pišemo sa njima i samo njima. I 2 ziliona puta je naglašeno da moraš doslovno upisatu nacionalnost i veroispovest... ali debil ostane debil pa da mu levkom kroz uši sipaš.
Korisnikov avatar
By deran
Mars napisao:
deran napisao:e agenciji Beta ispričala da se popisivačica "čudila" njenim prezimenima i činjenici da ima i srpsko i nemačko državljanstvo i da je bila udata za Nemca.

Kakva divljakuša.

Nadam se da će da popije i tužbu.
u vojvođanskom dnevniku su kazali da je rođak popisivačice bio kod janje doveče i nešto pretio...

elem,ja sam popišan isto-agnostik,odbio da odgovorim na većinu pitanja,uključujući i nacionalnu pripadnost...

dobio sam sugestiju da odgovorim bar na to jer "ostavlja mogućnost manipulaciji :lol: ",al sam ipak ostavio prazno...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
mi smo se iz firme dogovorili da svi budemo dzedaji

usput, koliki procenat stanovnika treba da bude odredjene nacionalne pripadnosti pa da trazi skolovanje i medije na svom jeziku?
Korisnikov avatar
By blenta
u srbiji 100%

ako si izmedju 96 i 99 % ponudice ti
"vise od autonomije, manje od nezavisnosti"
Korisnikov avatar
By antibiotic
Menen su u mom odsustvu popisali da sam srbin - pravoslavac, i to najbolja drugarica koja je radila popis. Obavestila me je naknadno i nisam znao sta da joj kazem.
Korisnikov avatar
By Misfit
Pa, zar postoji ijedna druga naci pripadnost u Srbiji osim srpske? Najčešći odgovori na naci i sekta pitanja su along the lines of:

"Bože, pa Srbin, pravoslavac, šta bih drugo bio?!?!"

Srbin. Normalno.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Tako nesto. Bas mi je bila cudna situacija. Da je to bilo ko drugi to ucinio... ovako, ne mogu sada da se zamerim sa zenom nakon 15 godna prijateljstva zbog ovakve "sitnice"... i ne samo to, verovatno bi joj napravio probleme.
Kada sam poceo nesto da se bunim zbog "srbina-pravoslavca" dobio sam odgovor:

"e pa sad ima da budeš pa da pevaš! nećeš majci ti jedini u kraju da se "ačiš" pa da ne budeš srbin! i pravoslavac i da ti je srpski maternji jezik..eto ti sad, sve ti rekoh a tajna je.... ma bre sve su ovo trice i kučine ja da ti kažem..."

Po ovom sam zakljucio da su popisivaci ti (barem u manjim mestima) koji izvlace deblji kraj ako im slucajno dodju sa "nereguralnim" popisnim listovima.
Mozda bi je stavili na kakvu crnu listu kao "one koja nam je donela ateiste", pa bi doveli u pitanje njeno radno mesto u opstini, zamenili je sa nekim "pouzanijim" itd.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!