Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By sperman1
do skoro sam mislio da biblija nema nikakav stav prema homoseksualnosti ali pre nekoliko dana sam dosao u dilemu kada sam video neke tvrdnje da se biblija jasno izjasnjava protiv homoseksualaca ...pa sam onda malo resio da kopam dalje po internetu da saznam vise o tome... pa sam video da jedni pricaju da biblija smatra ovu pojavu kao ogroman greh, drugi kazu da se biblija neizjasnjava po tom pitanju, treci da neuzima kao greh a cetvrti tvrde da je i sam isus bio gej...

zanimam me vase misljenje o ovom pitanju ,a posebno onih koji su procitali bibliju iako znam da je mnogo vise onih koji je jos nisu procitali kao ja na primer
Korisnikov avatar
By Incubus
Čitao sam jednom neku starozavjetnu priču od Davidu i Jonatanu, eksplicitno homoerotsku, postaju jedno itd. Naravno ona je isključena iz oficijelne Biblije, potražiću pa da je pejstujem.
Korisnikov avatar
By walt333
Incubus napisao:Čitao sam jednom neku starozavjetnu priču od Davidu i Jonatanu, eksplicitno homoerotsku, postaju jedno itd. Naravno ona je isključena iz oficijelne Biblije, potražiću pa da je pejstujem.
Nije isključena, ta priča postoji u kanonskoj verziji Biblije. Ali kao što si rekao ona je samo homoerotična ali ne i nužno interpretativno homoseksualna.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Pazi, Biblija navodi da je to greh, i da je kazna smrt ('krv njihova na njih', kaze).

Ali Biblija takodje sadrzi i dosta drugih nebuloza tipa:
Ne sme se raditi nista nedeljom (kazna - kamenovanje do smrti)
Zene ne smeju biti predavaci muskoj deci
Ne smes se suprostaviti roditeljima (kazna - kamenovanje do smrti)
Svaki grad mora imati crkvu (kazna - spaliti grad)
Otac moze prodati cerku u robove
Ne smes opsovati boga (kazna, you guessed it! - kamenovanje do smrti)
Zena je sama kriva ako je neko siluje jer nije zvala u pomoc (hm, a sta ako je gluvonema? A i da nije, bas ce da zove u pomoc kad joj neko stavi noz pod grlo)

itd itd itd.

Neko ce mozda reci 'pa takvo je vreme tada bilo, ne podrazumeva se to i danas' - pa isto onda vazi i za citate o homoseksualcima. Proslo je skoro 2 milenijuma od kad je ta knjizurina napisana, a ljudi je i danas tako bukvalno shvataju. :no:

Cheers :D
Korisnikov avatar
By bothways
ZlatnaPtica napisao:Pazi, Biblija navodi da je to greh, i da je kazna smrt ('krv njihova na njih', kaze).

Zena je sama kriva ako je neko siluje jer nije zvala u pomoc (hm, a sta ako je gluvonema? A i da nije, bas ce da zove u pomoc kad joj neko stavi noz pod grlo)

itd itd itd.

Neko ce mozda reci 'pa takvo je vreme tada bilo, ne podrazumeva se to i danas' - pa isto onda vazi i za citate o homoseksualcima. Proslo je skoro 2 milenijuma od kad je ta knjizurina napisana, a ljudi je i danas tako bukvalno shvataju. :no:

To sto pises je, koliko znam, iz Knjige Levitske, iz Starog zaveta (sto spomenu Popeye). Svako ko se poziva na to je blago receno retardiran.

Nisam citao, ali kako shvatam, u Novom zavetu se tangencijalno spominje homoseksualnost i ne odobrava se.
Korisnikov avatar
By deran
ZlatnaPtica napisao: Proslo je skoro 2 milenijuma od kad je ta knjizurina napisana, a ljudi je i danas tako bukvalno shvataju. :no:

ako se uzme u obzir i stari zavet,prošlo je mnogo,mnogo više...:cepidlaka:
Riješit ćeš svoje nedoumice kad je pročitaš, a onda bi mogao pročitati i časni Kur'an kao njen završni nastavak, jer muslimani priznaju Bibliju s tim da se smatra da su nevjernici izbacili neke dijelove iz nje, kao i da je izmišljotina da je Krist raspet. :D
Korisnikov avatar
By bern
Da, hajde za život zasnovamo na tekstu starom 2000 godina, koji su fanatici revidirali toliko puta.

Who the fuck cares?
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
bothways napisao:
ZlatnaPtica napisao:Pazi, Biblija navodi da je to greh, i da je kazna smrt ('krv njihova na njih', kaze).

itd itd itd.

To sto pises je, koliko znam, iz Knjige Levitske, iz Starog zaveta (sto spomenu Popeye). Svako ko se poziva na to je blago receno retardiran.

Nisam citao, ali kako shvatam, u Novom zavetu se tangencijalno spominje homoseksualnost i ne odobrava se.
Koliko znam i Pravoslavna i Katolicka crkva priznaju Stari zavet. :lukavi:
Korisnikov avatar
By bothways
ZlatnaPtica napisao: Koliko znam i Pravoslavna i Katolicka crkva priznaju Stari zavet. :lukavi:
Tacno. To nisam nigde osporio. ;) Ali levitski zakonik se ne primenjuje nigde. Drugim recima, prema Starom zavetu, homoseksualnost treba osudjivati manje-vise podjednako kao preljubu, seks pre braka i slicne gluposti.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Pa o tome ti i pricam. Nema smisla da ljudi tako ozbiljno shvataju te citate o homoseksualnosti, kad na istom mestu imaju ove druge zakone koje ocigledno ne postuju. ;)
Korisnikov avatar
By HalfJack
Tungi napisao:Fuck the bible.
That's the spirit!

OT: Nisam čitao Bibliju niti planiram, samo sam načuo i čitao neke dijelove Biblije o tim pizdarijama. Glupo mi jer sami vjernici nemaju pojma što je u Bibliji, ali zato kada treba nešto pametno izjaviti ili citirati naravno odmah posegnu za Biblijom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!