- 02 Okt 2011, 15:09
Malopre mi je bio lik za popis stanovnistva, and it wasn't pretty. Pitao je samo osnovne podatke (ime, prezime, jmbg, stepen obrazovanja i radni status) i nakon 5 minuta krenuo da se pakuje. Da ga nisam zaustavio bio bih zaveden kao pravoslavni srbin a to bash nisam mogao da dopustim. Pitao sam ga zar ne treba da mi postavi jos gomilu pitanja a on me pogledao sav u chudu. Ja mu lepo kazem da treba da me pita o nacionalnoj pripadnosti, veroispovesti i gomili drugih pitanja iz upitnika a on poceo da se pravda kako nema vishe formulara i da ej hteo da uzme osnove podatke a ostalo sam da popuni. Potom mi je pokazao sve formulare koje je do sada popunio i naravno na svakom pishe nacionalnost: srbin, veroispovest: pravoslavac. Nakon ubedjivanja da to jednostavno mora da me pita po zakonu, lik je ponovo seo i zapisao moje podatke, u svesku jer formular nije imao. Posvadjao sam se i sa kevom jer joj se nije dopalo sto sam za jezik naveo srpskohrvatski ali to je manji problem. Sad ne znam ni da li da ga prijavim ili da li je moguc naknadni uvid u svoje podatke kad budu predati drzavnim organima. Nije ni cudo sto srba ima 99,99% u ovoj zemlji. Umri srbijo!
*namerno mala slova za bezvredne imenice
*namerno mala slova za bezvredne imenice