Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
speedygonsales napisao:Такође наша религија није уопште екстремистичка, штавише! Самим тим аналогија са Исламом и афричким племенима није на месту!lol
*deni* napisao:Ne zaboravite da postoje i oni koji se za veronauku interesuju ne iz verskih, već iz finansijskih razloga.
Crkva je u Srbiji jedna od retkih firmi koja uspešno posluje.
Otuda i velik broj onih roditelja koji usmeravaju svoju decu na tu stranu, ne bi li se fino uhlebili pri crkvi.
speedygonsales napisao: Такође наша религија није уопште екстремистичка, штавише!
Popeye napisao:Није тачно! У православљу не постоје одмазде, казне и "свети ратови". Постоје заповести и закони али постоји и покајање и опрост. Не постоје никаква телесна касапљења у сврху задовољења Бога. Такође, цела религија је у духу максиме "воли ближњег свог, као себе самог" што довољно говори о благонаклоности ове религије.speedygonsales napisao:Такође наша религија није уопште екстремистичка, штавише! Самим тим аналогија са Исламом и афричким племенима није на месту!lol
svaka religija je ekstremistička.
speedygonsales napisao:У православљу не постоје одмазде, казне и "свети ратови". Постоје заповести и закони али постоји и покајање и опрост. Не постоје никаква телесна касапљења у сврху задовољења Бога. Такође, цела религија је у духу максиме "воли ближњег свог, као себе самог" што довољно говори о благонаклоности ове религије.evo sta dobijes kad imas vjeronauk u skoli.
evo sta dobijes kad imas vjeronauk u skoli.Претпостављам да је мањак аргумената оставио иронију на цедилу...
people actually believe this stuff?
blenta napisao:osnovna premisa svake religije je manje vise:Истина! То је суштина веровања упркос мањку доказа. Али у православној религији постоји и опрост чак и за припаднике других религија који су у њих свим срцем веровали иако се пред "страшним судом" испоставило да им религија није "права". Ти људи би, по хришћанству, уколико су били смерни ипак отишли у рај...
mi smo jedini u pravu, i ako nisi sa nama onda si osudjen na propast i/ili protiv nas
speedygonsales napisao:Док год има нападача, одбрана није сувишна!To se zove i sloboda mišljenja.
Уосталом ја не знам ни за најбенигнију ствар на овом свету која нема супротстављене стране па тако и религија...
speedygonsales napisao: Постоји ли нека велика неправда коју је православље учинило, за коју ја можда нисам чуо?da, zove se rusija.
Dirrty napisao:Да сматра још би давно многи горели, као што се инквизиција фино (из)борила са неистомишљеницима. Део Јевреја је протерала, део спалила а део је живео као последњи шљам без ичега што су некада имали...speedygonsales napisao:Док год има нападача, одбрана није сувишна!To se zove i sloboda mišljenja.
Уосталом ја не знам ни за најбенигнију ствар на овом свету која нема супротстављене стране па тако и религија...
Kapiram da to Crkva smatra kakanim.
Popeye napisao:WOW... Врхунац аргументације. Ако говориш о недозвољавању одржавања геј параде и незаконитом затварању људи хомосексуалног опредељења, то је више политички мотивисано него било шта. Слажем се да је и религија имала удела у томе али тамо нико није умро! Људи су се побунили тамо где то није било дозвољено и били су затворени и, можда, умлаћени. То се дешавало и синдикалцима који су штрајковали за своја радна права и студентима који су у Кини штрајковали против комунизма и многим другим друштвеним стратусима тако да то није никакав неоправославни ексцес нити изрод који се јуче појавио.speedygonsales napisao: Постоји ли нека велика неправда коју је православље учинило, за коју ја можда нисам чуо?da, zove se rusija.
speedygonsales napisao:Onda izgleda nisi čuo za iskorenjivanje bogumilske jeresi od strane Stefana Nemanjića, sv. Save, pa sve do cara Dušana dok nas ne sjebaše Turci.
Није тачно! У православљу не постоје одмазде, казне и "свети ратови". Постоје заповести и закони али постоји и покајање и опрост. Не постоје никаква телесна касапљења у сврху задовољења Бога. Такође, цела религија је у духу максиме "воли ближњег свог, као себе самог" што довољно говори о благонаклоности ове религије.
Не кажем да нема екстремиста, јер тога има свуда, али они су у мањини и никада агресивни као екстремисти других религија!
Učitelju i načelniku njihovu jezik ureza u grlu njegovu, što ne ispoveda Hrista, sina božjeg.Evo i ovo sa wikipedije:
– Stefan Nemanjić, Žitije Svetog Simeona
Bogumili su ubijani, spaljivani na lomači, stavljani na muke, kažnjavani najsurovijim kaznama, sečeni su im jezici, odsecani su im delovi tela, žigosani su po licima i surovo progonjeni, imanja su im paljena ili oduzimana. Pored imanja paljene su i njihove knjige („Knjige njegove nečastive spali“), što je posebna šteta jer bi one danas predstavljale najstarije spomenike raške i makedonske škole.[3] Tako su stare srpske i slovenske apokrifne knjige, u plamenu, bile uništene. Ovakav surov progon bogumila i uništavanje njihovih knjiga i jeste razlog što se danas o njima toliko malo zna i što sva znanja dolaze upravo iz knjiga njihovih neprijatelja.[10] Jedno od uporišta bogumila bio je i Soko Grad utvrđen na steni, u kanjonu reke Moravice. Nemanja je nakon opsade zauzeo grad koji je tom prilikom pretrpeo prilična razaranja.[13] Prema nekima, Nemanja progoni i svoju kćer koja je bila bogumilka.[14]
Popeye napisao:najvece nasilje je pravoslavlje izvrsilo nad pravoslavcima.Не видим како је православље одржавало феудализам у Русији? Феудализам је као покрет био заступљен пре него што је православље и оформљено. Касније се хранило специфичним државним уређењем империјализма и царевине и гладних властодржаца.
cinjenica je da rusija ne bi bila feudalna drzava do 19. stoljeca bez pravoslavlja, kljucnog sredstva za eksploataciju i zaglupljivanje seljaka.
Kiborg napisao:Истина, у праву си. Иако сам превидео ово ипак је одлука да се богумили погубе била политички мотиивисана. Брза експанзија религије претила је да дестабилише државну власт која је била уско повезана са црквом. То је утицало на финансијске токове па је власт одлучила да их се реши. Али то је тек заметак православља. То се, ако се не варам, и десило око времена шизме те су, тада, још сви били хришћани.speedygonsales napisao:Onda izgleda nisi čuo za iskorenjivanje bogumilske jeresi od strane Stefana Nemanjića, sv. Save, pa sve do cara Dušana dok nas ne sjebaše Turci.
Није тачно! У православљу не постоје одмазде, казне и "свети ратови". Постоје заповести и закони али постоји и покајање и опрост. Не постоје никаква телесна касапљења у сврху задовољења Бога. Такође, цела религија је у духу максиме "воли ближњег свог, као себе самог" што довољно говори о благонаклоности ове религије.
Не кажем да нема екстремиста, јер тога има свуда, али они су у мањини и никада агресивни као екстремисти других религија!
Ovo sam pokupio na vikipediji, gde imaš opširni tekst o tome, sa navođenjem dosta izvora.
Učitelju i načelniku njihovu jezik ureza u grlu njegovu, što ne ispoveda Hrista, sina božjeg.Evo i ovo sa wikipedije:
– Stefan Nemanjić, Žitije Svetog Simeona
Bogumili su ubijani, spaljivani na lomači, stavljani na muke, kažnjavani najsurovijim kaznama, sečeni su im jezici, odsecani su im delovi tela, žigosani su po licima i surovo progonjeni, imanja su im paljena ili oduzimana. Pored imanja paljene su i njihove knjige („Knjige njegove nečastive spali“), što je posebna šteta jer bi one danas predstavljale najstarije spomenike raške i makedonske škole.[3] Tako su stare srpske i slovenske apokrifne knjige, u plamenu, bile uništene. Ovakav surov progon bogumila i uništavanje njihovih knjiga i jeste razlog što se danas o njima toliko malo zna i što sva znanja dolaze upravo iz knjiga njihovih neprijatelja.[10] Jedno od uporišta bogumila bio je i Soko Grad utvrđen na steni, u kanjonu reke Moravice. Nemanja je nakon opsade zauzeo grad koji je tom prilikom pretrpeo prilična razaranja.[13] Prema nekima, Nemanja progoni i svoju kćer koja je bila bogumilka.[14]
speedygonsales napisao: државну власт која је била уско повезана са црквом.
Kiborg napisao:Vreme šizme je završeno 1054. godine podelom na pravoslavnu i katoličku crkvu. Progon bogumila počinje pedesetak godina posle toga i traje praktično sve vreme Dušanove vladavine, te je definitivno pod jurisdikcijom pravoslavne crkve.Уф, сад испаде турска окупација добра ствар
Dalje divljanje SPC zaustavili su Turci, ko zna šta bi bilo da su imali prilike.
A ako ekstremizam može da se rangira, ipak bih i ja pravoslavnu crkcu stavio kao manje agresivnu varijantu od katoličke, po meni sa inkvizicijom i generalnom agresivnošću papa malo šta može da se poredi u pravoslavlju.
Popeye napisao:sam nudis odgovor na svoje pitanje u vezi rusijeПа такав је поредак био свуда, не само у православним земљама. И даље стоји да у основи православља није агресија...
speedygonsales napisao: државну власт која је била уско повезана са црквом.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!