Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Hans napisao:
Sa druge strane, ološu, umesto da sa nama podeliš taj ustaško-aktivistički pristup državi jer vi tamo ne skrivate ustašluk, pa vam je on pomogao da dođete tu gde jeste, ti se ovde podsmevaš literarnom peru našeg mesije. Ali je Srbima natucan mozak da je četništvo zlo sa čime se i slažem a onda pročitam većinu komentara ljudi iz Hrvatske o bilo kojoj političkoj temi i bude mi jasno. C,c,c. Nebesa!
tko "vi tamo"? :nesiguran: protiv koje nemani se boris, plemeniti svetosavski viteže? :trep:
Korisnikov avatar
By bas bleu
Wilhelmina napisao:
Mars napisao:Baš bi bilo zanimljivo da svako od nas napiše rad na temu "Pismo domovini" pa da onda diskutujemo.

:marsorianafallaci:

:B
Trt, ja sam imala takvu temu negde u petom-sestom osnovne i secam se da sam pismeni eskivirala pod izgovorom stomacnih tegoba.
domovino ti si kao zdravlje
backdrop 1991. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By antibiotic
a zasto neko ne procita ostale bobanove tekstove na pescaniku,
uporedi sa ovim, pa (tek) onda stavi u neki kontekst? ... kad se vec bavimo "dragom domovinom" tako dubiozno...

tako gledano, dati tekst prividno sadrzi nesto, za vecinu nas, uzasavajuce, a to je 'predaja jednog dugogodisnjeg aktiviste'.
pretpostavljam da je to glavni problem ovde, a ne to sto je naivno napisan.
Korisnikov avatar
By Srklet
antibiotic napisao: pretpostavljam da je to glavni problem ovde, a ne to sto je naivno napisan.
ekšli, meni baš ovo potonje smeta. :D

a tih razočaranih aktivista koji su se predali mi je pun kurac. odnosno, svatko ima pravo prestati se baviti aktivizmom, al me nervira dramaticno najavljivanje odlaska, pa dramaticna objava odlaska, pa dramaticna odlazak, pa ovo i ono.

nema nezamjenjivih aktivista. odlazak bobana stojanovića bi preživjeli i srpski (srbijanski :D) LGBT aktivizam i pederi. doći će netko drugi, možda čak i bolji! :party:
Korisnikov avatar
By Mars
Ne valja vam Bobanov pismeni zadatak...ne valja vam tamo neciji "Moj prvi gay roman"...O Pedjicinim radovima da ne govorim - pa moze li covek vama ugoditi?!?
Korisnikov avatar
By bas bleu
ako neko (neka) zeli ja mogu detaljno da opisem kako mi se moze ugoditi :ozbiljan:
Draga moja Domovino,

Pišem ti ovo pismo tačno mesec dana pre nekolikosatne demonstracije mog ponosa. Pišem, sitnim slovom u sitne sate; ne mogu da spavam, ne od besa il’ ludila, već od neobuzdanog straha zbog s usana pročitane reči poniženja, zbog neučinjenog koraka od neviđenih ljudi. Sve je to duboko u meni - strah mi se odavno uvukao pod kožu: prebijanje na ulici, šutiranje u glavu, upiranje prstom, gađanje kamenom, grudvom snega. Osećam se nesigurno dok hodam tvojim ulicama. To boli, Domovino.

Ja sam draga Domovino, verovao da ti nešto značim: matični broj, broj đačke knjižice, broj zdravstvenog kartona, broj lične karte, broj pasoša. Sve bih ti vratio. Lišen osećaja da sam ti važan, da sam pismen, da sam zdrav, da me za išta pitaš, da sam uopšte neki tvoj broj. Toliko ti ne značim da ništa ne činiš da lako odem odavde, da me se jednostavno rešiš.

Domovino, oduvek sam se trudio da ti budem najbolji. Nisam znao kako se imenuje taj napor. U ime patriotizma su pisali, u ime nacionalizma izvršavali zapisano, nisam sebe mogao da nazovem tom vrstom službenika. Sorry, nisam imao sposobnosti da svoj napor uvijem u šareni papir demokratskih obmana kojima si sama sklona u nastupu frustracije.

Ne mogu da lažem. Sorry again. Možda to nisi videla, ali želeo sam ti sve najbolje: podržao te u nastojanju da se otarasiš sopstvenih silovatelja, da sa sebe spereš tuđu krv, da ti neki fini svet dovedem u goste, da se ne vidi da si onakva kakva jesi. Nisi se potrudila. U nastojanju da te učinim onakvom kakva nisi, postao sam ti blizak jedino u laži da se polako menjaš. Dok si me sistematski izopštavala, ja sam lagao da nisi. Postao sam apatrid sa pravom glasa. Bolesno.

Draga moja Domovino: ne pljujem na ulici, plaćam kartu u autobusu, kažem: Hvala! - kad je nešto lepo, kažem: Bravooo! - kad je izuzetno, volim svaku pticu u parku. Dok udišem vazduh pun mržnje, kažem da je ovde Sunce najlepše.

Trudio sam se draga, ali si drugu šansu davala samo lošima i odlikovala si samo svoju mrtvu decu.

A meni se tako jebeno živi.

Rezervisano,

Slobodan (Boban) Stojanović, mirovni i queer aktivista.

Meni je iz ovog lamenta jasno jedno. Obzirom da 'sastav' nema veze sa aktivizmom (ovo je Slobodan Stojanovic vs Domovina) autor bi pod hitno morao da potrazi profesionalnu pomoc i vidi koji su to problemi koje je u detinjstvu imao sa majkom.
Korisnikov avatar
By Mars
O tome je pricao u jednom "Pescaniku".

Vise kao sistemski problem...pa malo kao nesto preneseno na teren licnog.

Kao.

Malo.

Nisam bas siguran, ali mislim da se Popaju NI TO nije dopalo.

:D
Korisnikov avatar
By smaug
Mars napisao:O tome je pricao u jednom "Pescaniku".

Vise kao sistemski problem...pa malo kao nesto preneseno na teren licnog.

Kao.

Malo.
O cemu? O problemu s kevom?
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ono, kao. Keva radila negde. Pa on jos kao mali primecivao neke elemente sistemske korupcije u zemlji cak i u tako jednoj mikro-sredini, njenog radnog mesta (krajnje bezazlenog i daleko van svih centara moci...u mikro-gradu...)
ah, vec tada ga je domovina zajebala. :drama:

i naravno da mi se NI TO ne svidja. ja bih volio od jednog "queer i mirovnog aktiviste" procitati koja su njegova uvjerenja, koji su mu ciljevi i kako ih planira ostvarivati.
a ne kako se osjeca, jel ga boli srce i koje su mu traume iz djetinjstva. :roll:
Korisnikov avatar
By Mars
Oh pa to je prosto.

"Hocu DONACIJE, hocu MNOGO i hocu ODMAH!"

:sweet:
@antibiotic: e bas si me usosio, isao sam bacit pogleda na ostale stojanoviceve tekstove na pescaniku. ispostavilo se da ovaj nije izuzetak, nego standardno pateticno kenjanje, koje se moze naci u svakom njegovom tekstu. to je taboloidno i trešersko ispovijedanje najgore vrste, bez imalo politicke svijesti, iako se pravi da kuzi.

iako, ovaj dio mi je bio najodvratniji:
Dakle, imam 32 godine, nemam posao, nemam stalnu platu i kao i većina mladih uznemiren sam zbog toga. Odrastao sam u radničkoj porodici. Mama i tata su se mnogo voleli. Posebno za Novu godinu ili 8. mart kada bi me iz nevinog dečijeg sna probudili mamini krici i gušenje u suzama koji su se promaljali kroz tatine šake na njenim usnama dok se on zarivao u nju. Heteroseksualno.

http://pescanik.net/content/view/5802/162/

:bljak:
omg, is this guy 4 real? :gotika:

Žirevi se i dalje kotrljaju niz moju ulicu, žute linije za parkiranje su prefarbane sivom bojom od strane (ne)savesnih komšija (ko ovde parkira gde mu zakon kaže!?), mleka nema u radnjama posle 9 ujutru, nemam platu, imam neplaćene račune, Ceca i dalje peva, nemam krevet (ušla vlaga i odnela stari)... Ako već moram da biram, dostojanstvenija od spavanja na krevetu bila bi činjenica da ne delim teritoriju države sa Ratkom Mladićem ili njegovim jatacima.

Ali, to je moja zemlja, a ja sam njeno dete.
Korisnikov avatar
By bern
Nemojte više, dosta je "lijepe kknjiževnosti" za jedan dan... Kuuuuuumim vas.
OMG, ne mogu prestati čitati te pizdarije :lol:

http://pescanik.net/content/view/3691/162/

Imam trideset jednu godinu, dvanaest godina iskustva u aktivizmu, svoj mali stan, svog dečka, našu mačku, kolekciju meda, knjige erotskih fotografija. Upoznao sam sve koje sam želeo da upoznam, bio na koncertu Madone, šetao se pored Kalatravinih zgrada u Valensiji. Nemam dana radnog staža (nemam ni radnu knjižicu iako radim od osamnaeste), nemam zdravstvenu knjižicu. Volim putovanja i knjige – za ostalo, ako ostane para. I volim što sam gej. I volim što sam seksualno biće. Iznad svega, volim svoju slobodu. I neprestanu želju za istom. To je jedina konstanta u mom životu, sve ostalo je bilo prolazno.

doduse, i sam priznaje:
Malo je odluka koje donosim teško. Još je manje tekstova koje teško pišem. Oni su najčešće tu, neka količina nabacanih misli i ideja. Međutim, ovog puta pišem nešto što dolazi iz ličnog iskustva, iz nečega što bi jeftina poetika imenovala kao „dubinu duše“. Imam potrebu da budem ogoljen.

sheesh, that was awkward :vruce:
Korisnikov avatar
By Mars
"Dvosed je bio zelene boje, mozda cak i zelenkasto-smedj..."
Popeye napisao: iako, ovaj dio mi je bio najodvratniji:
Dakle, imam 32 godine, nemam posao, nemam stalnu platu i kao i većina mladih uznemiren sam zbog toga. Odrastao sam u radničkoj porodici. Mama i tata su se mnogo voleli. Posebno za Novu godinu ili 8. mart kada bi me iz nevinog dečijeg sna probudili mamini krici i gušenje u suzama koji su se promaljali kroz tatine šake na njenim usnama dok se on zarivao u nju. Heteroseksualno.
Jao boze.

Da pozelis coveku jednu LEDU, da mu lepo zabrani da pise i da se postedi blamiranja.
Korisnikov avatar
By Tungi
Mars napisao:"Dvosed je bio zelene boje, mozda cak i zelenkasto-smedj..."

:lol:
Korisnikov avatar
By Tungi
^

Ja jedino vidim baljezgarije Bobana Stojanovica. :)
Korisnikov avatar
By _Ra_
Tungi napisao:^

Ja jedino vidim baljezgarije Bobana SDtojanovica. :)
Pa sta znam. Nisam nesto fasciniran textom. Ali cela ova prica i komentari sa sve ustasama, zarezima i pescanikom mi zaista deluje kao baljezganje....:drama:
Popeye napisao:
kal zakath napisao:OK...znači...ne predlaže se za Nobelovu?
za knjizevnost ne, ali mozda dobije za mir. ;)

vec vidim:
Imam 34 godine, nezaposlen sam i dobitnik sam Nobelove nagrade za mir.

Ne, ne, ne. Otkad je Obama dobio Nobelovu, svi ostali smo overqualified.
By Glasnik
Nije tekst otkrovenje nikakvo, al ne vidim potrebu za ovolikim prozivanjem. But that's just me...
ah djeco djeco, kada cete nauciti da dobronamjernost nije uvijek ispravna reakcija. :drama:

nije problem ovog stojanovicevog teksta samo sto je los i patetican. zapravo, mene jos vise smeta sve sto nije napisano, a trebalo je biti, narocito u kontekstu nadolazeceg prajda. umjesto sto je natipkao jedan defetisticko-kenjkavi tekstić, autor je mogao napisati nešto što izaziva prkos, tjera na sudjelovanje, poziva na otpor, ispunjava ponosom. jos je mjesec dana do prajda, pa od organizatora zelim citati poruke snage i moci, poziv na solidarnost i borbu, isticanje da je vazno ne odustajati, a ne 'jao šmrc jao'.
By Glasnik
Zaista si mislio da će gosn 'Prajd nam treba jer svi u Evropi to imaju i to je dobro za ekonomiju' napisati išta takvo? Što se mene tiče, i ovo je smislenije od onog što sam očekivao...
:shrug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!