Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By dharmox
Aksentiev napisao:Gresite ako mislite da nece proci kao roman nesto sto je napisano u obliku dnevnika,mnogi romani u obliku dnevnika su stekli popularnost.Ako je roman kvalitetno napisan i sa vrlo zanimljivom radnjom i zapletima,sigurno postoji mogucnost da,nakon izdavanja,postane uspesan,tako da nije bitno dali je roman u obliku dnevnika ili ne.I roman ,,Dnevnik Ane Frank'' napisan je u obliku dnevnika pa je ipak postao poznat roman.Istina je to da sam i ja zapoceo roman sa gay tematikom ali moj nije u obliku dnevnika,t.j.nije u prvom licu napisan.
Isuse S. Hriste, nisam na to mislio! :cupakosu:
Ne na formu, nego na suštinu. Zbrda zdola nabacano par stvari, ne vidim to kao početak romana, zato sam pomenuo dnevnik.

PS. Jesi siguran da imaš 23?
Korisnikov avatar
By bern
Popeye napisao:ahem... 'dnevnik ane frank' je pravi dnevnik djevojčice koja se zvala ana frank...
Ne znam da li da se smijem ili plačem što je ovo neko morao da objasni budućem romanopiscu...

džizzfakingkrajst!
Korisnikov avatar
By Aksentiev
PA TO I JA ZNAM DA JE DNEVNIK ANE FRANK ROMAN DEVOJCICE KOJA SE ZVALA ANA FRANK,CITAO SAM TAJ ROMAN TAKO DAVNO,JOS U SEDMOM RAZREDU
Korisnikov avatar
By spliff
Aksentiev napisao:PA TO I JA ZNAM DA JE DNEVNIK ANE FRANK ROMAN DEVOJCICE KOJA SE ZVALA ANA FRANK,CITAO SAM TAJ ROMAN TAKO DAVNO,JOS U SEDMOM RAZREDU

pobogu i zaboga...
to nije roman
vetj dnevnik
Korisnikov avatar
By Aksentiev
Preciznije receno Dnevnik Ane Frank je autobiografija napisana u obliku dnevnika,mada mnogi to karakterisu kao dnevnik u obliku romana,bas sam takve informacije o ovome nasao na internetu a secam se da nam je o tom romanu tako i nastavnica u osnovnoj skoli govorila.
Korisnikov avatar
By Aksentiev
Jel se moze skinuti sa interneta Hadrijanovi memoari u nekom elektronskom pdf formatu ili neki drugi roman gay tematike?Ako neko zna sajt za skidanje takvih romana neka mi ostavi sajt
Korisnikov avatar
By spliff
Popeye napisao:
Aksentiev napisao:A Hadrijanovi memoari jel to neko gay delo?
moglo bi se reci. u svakom slucaju, odlican roman. ;)

:lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Aksentiev napisao:Istina je to da sam i ja zapoceo roman sa gay tematikom ali moj nije u obliku dnevnika,t.j.nije u prvom licu napisan.
Pripovedacki glas u prvom licu ne javlja se samo u dnevnickoj formi... Dajte, bre, ljudi...
Korisnikov avatar
By dharmox
Orlando the Lady napisao:
Aksentiev napisao:Istina je to da sam i ja zapoceo roman sa gay tematikom ali moj nije u obliku dnevnika,t.j.nije u prvom licu napisan.
Pripovedacki glas u prvom licu ne javlja se samo u dnevnickoj formi... Dajte, bre, ljudi...
Ma nebitno je prvo lice, bitno je da nije dobro.

Aksentiev, a kako bi bilo da napišeš priču sa gay tematikom, za početak?
Prevelik je zalogaj roman, pa status, dželajza... pogubićeš se.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
^samo ukazujem na to da 1. lice kao tehnicki postupak nema veze sa formom.

Pricu, crticu, dramolet :P , epigram... Vezbe na kratkim formama.
Ultimativni je bezobrazluk odmah naskociti na najvecu knjizevnu formu. Ni 5 ni 6 nego roman. Ma hajte, molim vas.
By Hans
Ispravi ovo 'ubi, ubi , pedera' u 'ubij, ubij, pedera'. U stvari, ne znam koji si efekat želeo da postigneš: imperativ kao trenutni kurs u Srbiji ili aorist kao relikt prošlih vremena.

Mnogo sreće, biće ti potrebna.
Ovo ovde na forumu je elitna jedinica intelektualnog sloja Srbije i Hrvatske.
Šta oni kažu, tako ti je i u realnom životu. :lol:

Veruj mi. Svi oni imaju velika dostignuća iza sebe. Neki studiraju samo 8 godina.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Hanse, kako poverovati nekome ko ne pise imperativ pravilno da uopste cita?
Drugo: ako neko ne cita, kako...? Kako?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Eto ti onda.
Nemam nista protiv toga da neko pise. Sve i da imam- who, in heaven's name, would give a flying fuck?
Ali se oko mene motaju na stotine ljudi koji pisu ubedjeni da su na tragu necem epohalnom, a onda se bas tako i ponasaju. Postala sam osetljiva.
Korisnikov avatar
By Aksentiev
dharmox,mozda si me lose razumeo ali ja ne planiram roman,koji sam zapoceo,da ovde objavim,vec bi mozda neki deo iz romana ovde objavio.Sto se tice neke gay price,mogao bih da napisem,nije mi ni to problem,ali vise volim roman da napisem,za sada sam odkucao oko 80 stranica,a planiram da ih napisem barem jos 50,u mom romanu glavni likovi su dva gay muskarca ali ne vrti se prica samo oko njih dvoje.Ubacio sam i neka desavanja strejt ljudi,ne zelim da radnja romana se samo vrti oko dva gay muskarca,u romanu se govori i o zivotu drugih likova.A roman pisem negde oko pet meseci do sada.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ne razumes me/ nas: kako to planiras i razmisljas u kljucu broja stranica?
to ja radim kad spremam ispite (i pravo da ti kaze, pizdim na vas sto pisete sve sto je duze od 200 stranica :lol: ), ali ljudi koji pisu ne bi smreli tako da razmisljaju.
Korisnikov avatar
By spliff
Aksentiev napisao:u mom romanu glavni likovi su dva gay muskarca ali ne vrti se prica samo oko njih dvoje
i ti hotjesh da pishesh roman...
good luck with that
:P
Korisnikov avatar
By Aksentiev
Orlando the Lady,kazes da pizdis na one koji pisu vise od 200 stranica,hahahahaahah,pa tebe verovatno mrzi da citas.Iskreno receno,ako neka knjiga ima 200 napisanih stranica,to nije mnogo.Zamisli samo one knjige od 800 ili 1000 stranica,seti se da Ana Karenjina ima oko 800 stranica kada se spoje njena dva dela,ali zbog zanimljive radnje,iako ima veliki broj stranica,knjiga Ana Karenjina cita se sa uzivanjem bez obzira sto bi mnogi za nju rekli da ima previse strana.Ako knjiga privuce paznju citaocu i dopadne mu se,nije bitno koliko strane ima,bitno je to da je knjiga citaocu zanimljiva.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Da ti nisi izvesni kontraverzni mladi spisatelj po imenu S. Milivojev? :povez:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Aksentiev napisao:ali zbog zanimljive radnje,iako ima veliki broj stranica,knjiga Ana Karenjina cita se sa uzivanjem
D:

a to sto je orlando napisala za 200 strana je sala.
Korisnikov avatar
By dharmox
Aksentiev napisao:dharmox,mozda si me lose razumeo ali ja ne planiram roman,koji sam zapoceo,da ovde objavim,vec bi mozda neki deo iz romana ovde objavio.Sto se tice neke gay price,mogao bih da napisem,nije mi ni to problem,ali vise volim roman da napisem,za sada sam odkucao oko 80 stranica,a planiram da ih napisem barem jos 50,u mom romanu glavni likovi su dva gay muskarca ali ne vrti se prica samo oko njih dvoje.Ubacio sam i neka desavanja strejt ljudi,ne zelim da radnja romana se samo vrti oko dva gay muskarca,u romanu se govori i o zivotu drugih likova.A roman pisem negde oko pet meseci do sada.
Čekaj da raščistimo neke stvari, da ti se ne smeju slučajni prolaznici.

Jasno je meni šta ti imaš u planu, ali si mlad, nenačitan i bolno neiskusan (što se pisanja tiče). Ovde ima dosta nas koji živimo od pisanja i pretpostavljam da si početak romana postavio tu da bi dobio korisne primedbe/sugestije.

Na osnovu svega pročitanog, sumnjam da si spreman da napišeš roman. Zbirčica od 5-6 kratkih priča je mnogo bliže tvojim mogućnostima (a tematika neka ostane ista).
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Anhedonie napisao:
Aksentiev napisao:ali zbog zanimljive radnje,iako ima veliki broj stranica,knjiga Ana Karenjina cita se sa uzivanjem
D:

a to sto je orlando napisala za 200 strana je sala.
bice da pisac nije uocio jedan od odnovnih stilskih postupaka.
Korisnikov avatar
By Aksentiev
MA NISAM JA OVDE NIKAKAV ROMAN POSTAVIO,NA POCETKU TEME STO SE NALAZI ROMAN NIJE UOPSTE MOJ,TO JE NEKO DRUGI NA OVOM FORUMU STAVIO ROMAN,JA SAM SAMO REKAO DA SAM I JA TAKODJE POCEO DA PISEM ROMAN I KRENUO DA KOMENTARISEM TAJ ROMAN I.T.D
Korisnikov avatar
By Aksentiev
POCETAK ROMANA KOJI JE POSTAVLJEN NA POCETKU OVE TEME NIJE MOJ I NISAM GA JA POSATVIO,VIDIM DA JE U PITANJU NESPORAZUM,JA MOJ ROMAN NISAM POSTAVIO
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!