Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Bareni svinjski jezik sa renom i senfom. :mljac:
Do sada sam jeo samo goveđe jezike.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mars
Originally posted by Lepa Krepa

soupe à l'oignon au fromage :awesome: iliti lukac-supu sa sirom.

i sprženi krem, iliti crème brûlée. :awesome:

odlična stvar. :bale:
Oj, da. Ti bila u Parizu... :sigh:

Meni creme brule ispada savršeno u kućnoj varijanti, ako bi da probaš....
avec plaisir! :yes:
(jbt podgojila sam se cca tri kile za deset dana tamo. a hodala po ceo dan. :drama: )
Korisnikov avatar
By Mars
Sd će da prorade geni moje babe...i da ti ne kažem NIŠTA a ispričam MNOGO...

Recept mi je u onoj drugoj kući (Voki Kostić) pa kad mi oni pošalju - javljam.

U svakom slučaju...sve što nadješ na netu a da ide: slatka pavlaka velike masnoće (ja mislim 46% ako to postoji ili 60% možda), žumanca, šećer i vrlo važno - ekstrat vanile. Dakle ne u kristal šećeru nego ampulice sa tečnošću. Mislim da ništa više ne ide. Pa se prokuva, pa se umute jaja, pa se razlije u pliće posude pa se stavi u rernu...

Odozgo onaj šećer: idealno onim malecnim bacačem plamena (koji ljudi uglavnom nemaju) a može i kad se izvadi iz rerne i prohladi da se pospe i sprži na kratko sa uključenim gornjim grejačem.

Sve sam ti objasnio, a?

:D

E, ali poenta je da je skroz kao "kupovni" (minus atmosfera n' doživljaj konzumacije tamo...)
Korisnikov avatar
By Mars
Evo ja, nešto...Raznih je tu stvari bilo poslednjih nekoliko godina, ovo je zabeleženo okom kamere...

Zove se funnel cake. Izgleda...da ne poželiš da ga jedeš, ali kakva je to samo poslastica!!

Dole testo, kao od nekih naših mekica...retko, pa je poenta da se to prošara onako u dubokom ulju, kao paukova mreža...pa se to isprži. Može da se jede samo sa šećerom u prahu, a ovo ovde je sa SVIM: sladoled po želji, pa ušećereno i voće iz kompota po želji, pa odozgo šlag.

Lepota.

Slika

http://en.wikipedia.org/wiki/Funnel_cake

Slika
Korisnikov avatar
By mizantrop
Humus ...mnogo mi se dopao...toplo ga preporucujem :)
Korisnikov avatar
By starky
Piltinu u sosu od belog vina i ruzmarina u restoranu ''Stepenice''...9/10 (samo da su manje stavili ruzmarina,ovako je on bio najdominantniji u odnosu na sve mirise),inace je extra...
Korisnikov avatar
By bothways
^ Humus mi je nekako brasnast... ok mi je, ali ne treba preterivati. Ali ljudi se redom odusevljavaju njim, kao da je bogom dan.
Korisnikov avatar
By m..
Lepa Krepa napisao:
i sprženi krem, iliti crème brûlée. :awesome:
Slika

odlična stvar. :bale:
my favorite uz profiterole.

ja sam probala sljivovicu sa vlasine. jbg, od hrane nisam nista novo probala godinama :( mislim ako se ne racuna standardna hrana na malo drugaciji nacin (tipa baba prelila skarpinu sosom koji je u sebi imao soja sos, al opet - skarpina)
Korisnikov avatar
By Stripi
erkondisn napisao:
Originally posted by Burak

e e e... jel moze vise detalja... kako ja to nisam vidio? tko proizvodi? ambalaza, barkod, bilo sta?
to mi dodje ladno kao masni papir za pecenje, samo jos bolje... divno.

:up:
Bože dragi, imaš kupiti u svakom većem dućanu, mislim da ide jedna u paketu i neam pojma koliko košta, nikad me nije neš posebno interesiralo. Nalazi ti se na polici gdje se nalaze i sve ostale vrećice za kućanstvo.
Korisnikov avatar
By blenta
french opnion soup je okej
ali smrdi previse

brule mi se ne svidja preterano
ot:
softshell crabs
Korisnikov avatar
By erkondisn
svetogrdje za skampe, kao sto je svetogrdje vrganje ne pripremiti s jajima.

na buzaru il' nikako :sudija:
Korisnikov avatar
By Azdaja
erkondisn napisao:svetogrdje za skampe, kao sto je svetogrdje vrganje ne pripremiti s jajima.

na buzaru il' nikako :sudija:

agree

+ volim ih i sa kokosovim mlIJekom :D
Korisnikov avatar
By Mars
Jel škampi isto što i shrimps?
Ovde shrimps obilato troše sa produktima kokosa.

Ja ne volim.
Korisnikov avatar
By Azdaja
isto, a u srb ih zovu i racici - nek' me neko ispravi ako sam pobrkala loncice...

e da, sa kokosovim mlekom, pa ih pohuju sa narendisanim kokosom...itd (s tim sam se sretala)
Korisnikov avatar
By Mars
Sta je to?

Ja znam za urdu jezik.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Turkey steak in creamy cheese sauce. Mouthwathering...

Mada može i sa piletinom, pretpostavljam da je matter of taste.

Oven baked turkey steak, in any pot u have, covered with pasta, sour cream and gorgonzola sauce..

home made :alexis:
Korisnikov avatar
By tebra
Kad sam bio kod decka, pravio mi neki gulas (tako ga on zove). Ali mnogo, mnogo drugacije od onog sto sam imao prilike da jedem pod tim nazivom. Sadrzi makarone, soju, paradajz sos, lukac, sargarepa i neki njegovi tajni zacini. Nesto tako dobro nisam probao skoro.
Korisnikov avatar
By Azdaja
bull testicles & baby eels... tojas od bika :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!