Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Starac dana. Bradati sijedi bear, kome mudrost izvire u obliku stati?kog elektriciteta iz prstiju ili šestara, ?ije nas mudro oko u trokutu uvijek prati. Nalik na Odina, Zeusa, Peruna... Nalik na mnoge bogove bogova, na mnoge stvoritelje koji sve stvoriše pa prepustiše bližoj ili daljoj familiji da se sa stvorenom baštinom bak?e... Obi?no ?edomor na neki na?in, kao Uran, ili ve?ina afri?kih stvoritelja svjetova, i u krš?anstvu je posegnuo za životom svog sina, a potom obe?ao kazniti po?inioce... Da li je gdin Bog zbilja ogromni SM bear? Ako nije, ?emu arhetipnost te slike u vjerama svih sinova ?ovje?jih? Ako jest, koji je izbor onima koji više vole feminizirane tetkice? Što sa onima koji ne podnose SM?
P.S. Podsje?am da je Marx takoðer ?i?a sa bradom. :crveni:
DOLE BOGOVI SA BRADOM! Slika
Korisnikov avatar
By djo
ja bih voleo da bog izgleda kao tom gotovac :blush:
By Çâðê_DUP
Originally posted by 2kune
Ako nije, ?emu arhetipnost te slike u vjerama svih sinova ?ovje?jih?
Pa nije bas uvek i svuda bila ista, recimo da ima par crta koje se preplicu u raznim mitologijama i religijama, ali nisu vazda sve istovremeno prisutne. Osim toga, ponekad su zenska bozanstva igrala znacajnije uloge od divinizovanih pater familiasa, mada su to najcesce bili -/+ sitni kultovi spram ovih megalomanskih ocheobozavatelja. A arhetipnost je objasnjavana raznim teorijama (meni je najsmesnija Frojdova o "alfa-muzjaku" :zid: ) u koje sad nemam snage da se pacham jerbo je 5 am i uskoro odoh spavati...

DOLE BOGOVI SA BRADOM! Slika
Ejmen... I ovostrani i onostrani...
Korisnikov avatar
By jukie
Pa mislim da jeste (tj bear tip) pošto se i kod ostalih majmuna bear tip smatra za vrhunac dominantnosti kome se svi ostali pokoravaju.
Korisnikov avatar
By mirth
Pa da, i 'ladno dodje da su Bog i Deda Mraz jedno te isto... :dedamraz:

:smeh:

Em brada, em bear, em pokloni, ali samo ako si bio dobar... :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by bojandjo
A ja bih volio da se ?eš?e pere nego Tom Gotovac. I da kiša nije produkt tog ?ina. Bilo bi manje ekoloških katastrofa... :piski:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by jukie
Pa mislim da jeste (tj bear tip) pošto se i kod ostalih majmuna bear tip smatra za vrhunac dominantnosti kome se svi ostali pokoravaju.
Hm... Onda ljudi nisu majmuni. Usporedi samo koliko ih se pokorava Fidelu Castru a koliko golobradu majmun?i?u Bushu. :lukavi:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by mirth
Pa da, i 'ladno dodje da su Bog i Deda Mraz jedno te isto... :dedamraz:

:smeh:

Em brada, em bear, em pokloni, ali samo ako si bio dobar... :lol:
Nisi nimalo u krivu. I on je nastao fuzijom sveta?kog kulta sv. Nikole i laponsko-sibirsko-mongolskog oblika starca dana i gospodara vremena. Taj star?i? (u mongola znan kao Kagan Ubugun=Bijeli Starac) uvijek ima nešto crveno na sebi kao simbol životne sile, a pokriva se sobovom kožom. Vozi se u sanjkama koje vuku sobovi i posjeduje štap u obliku žezla. Uvijek se smije i vrijeme nema utjecaja na njega. Dolazi meðu ljude na prelazu stare u novu godinu i iz ?iste zabave dotakne neke ljude žezlom po glavi dok pleše i smije se meðu njima. Ti ljudi žive jako dugo i imaju sre?e u životu.
:dedamraz: + :svetac: = :jelka:
Korisnikov avatar
By jukie
Hm... Onda ljudi nisu majmuni. Usporedi samo koliko ih se pokorava Fidelu Castru a koliko golobradu majmun?i?u Bushu. :lukavi:
Da ali Buš ima debelu vilicu pa iz tog razloga ne mora da nosi bradu... :zongler:
Korisnikov avatar
By djo
A ja bih volio da se ?eš?e pere nego Tom Gotovac. I da kiša nije produkt tog ?ina. Bilo bi manje ekoloških katastrofa... :piski:
ja gotovca znam samo preko slika i filmova i :snif: ne smrdi...
Korisnikov avatar
By 2kune
Da ali Buš ima debelu vilicu pa iz tog razloga ne mora da nosi bradu... :zongler:
Ti si žrtva CNN-ove propagande! :drama: Prava je istina da Buško ima male ?impanzine o?ice a ne jaku vilicu. Ukupan dojam je sa?uvan ali je distinkcija jako bitna. Naime, o?i su, ma kako glupe, razroke, male i majmunske bile, ogledalo duše i prozor inteligencije, a jaka je vilica, kažu, iskaz odlu?nosti. :lukavi:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by MinaHarker
Postujem jedino kult Majke Prirode.
Tako je! Slika Sve ?e te bradonje žene izoklagijati kad doðu doma pijani od stvaranja svijetova. Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
ja gotovca znam samo preko slika i filmova i :snif: ne smrdi...
Neke je vrste umjetnosti bolje promatrati sa sigurne udaljenosti... Slika
Korisnikov avatar
By gari
2 kune, o?igledno da je tebe Deda-Mraz pose?ivao malo ?eš?e nego što je bilo predviðeno kalendarom, pa si ga pomešao sa ?ika Bogom? Mislim da je bolje da preðeš na pivo, žestoka pi?a ti o?igledno smetaju. A za Novu godinu ovog puta ne?eš dobiti ništa, takoðe ni za Boži?, pošto i Boži?_Bata nosi bradu. Preporu?ujem ti da se kloniš svih bradatih ljudi a naro?ito žena.
:diplomac:
Korisnikov avatar
By gari
Baš si nezahvalan 2 ribe, vratio sam ti temu koju si postavio još februara a ti me hraniš samo kokicama! Zar je to hrana za jednu finu kucu /sa bradom i crvenom kapicom/ kao što sam ja??? Ljut sam-av, av...
:tamoamo:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!