Originally posted by maka
A ja jos uvek zivim LJUBAV na prvi pogled. Sa sigurnoscu mogu da trvdim da je VOLIM od prvog trenutka kad sam je ugledala.
naravno da cu..
kapiram sta govoris. takodje razumem tvoju sigurnost u svoje reci. kao i ceo svet, i ja sam u odredjenim periodima bila sigurna u svasta.
zavisi sta je tvoja definicija ljuubavi, vidis. i sta ti tacno hoces da kazes. ako je to da od tog prvog pogleda si znala da ces tu osobu voleti - pa , ok, 6 culo.
ali ti si to formulisala konkretno kao: "da je VOLIM od prvog trenutka kad sam je ugledala. "
ljubav je odnos koji se gradi izmedju 2 osobe itd. itd. proces recimo, koj zahteva vreme u minimumu. ti u tom pogledu niti si imala gradjenje, ni odnos pravi, ni vreme. to nije ljubav (po opstoj definiciji).
najblize bi bilo osecaju ljubavi koji imamo u osobu u koju smo zaljubljeni, kad smo UBEDJENI i savrseno SIGURNI - ruku mi seci- da JE VOLIMO !! e, taj osecaj sjebava stvari i cesto stvara konfuzije kod ljudi.
no, dosadilo mi je vise pisati o ovakvim stvarima. niti zelim da osporim necije misljenje, svako ima pravo na svoje.
pa eto tako, i ja izrazavam svoje.
a moje iskustvo sam sazeto napisala ranije.
..a tebi super sto tako prepoznajes, i zivi tu ljubav i dalje, ili ako je to bila ljubav na odrejeno vreme, onda lepo prepoznaj sledecu, blago tebi kad to mozes.
nije zezanje, keve mi, ozbiljno mi je drago da to moze (ili ti mislis da moze, nije bitno dok si ti sretna).
ont: i ta fascinacija/zaljubljivanje na neki pogled (ne prvi najbukvalnije, kao sto rekoh moram da progovorim/upoznam osobu u minimumu bar) mi se nije dogodilo.. 4,5 god - iako sam upoznala predivne i savrsene ljude, sa kojima mi je bilo DIVNO i sve.. samo nije pocelo TAKO. i nesto ne verujem da ce se ikad, ili bar ne sledecih 100 god ponoviti.
svaki put u svom zivotu, a dogodilo se 3-4 puta sam to shvatala sve razumnije i razumnije, razumela tacno i mogla sama sebi reci da to sto osecam ma koliko divno bilo je hormonska reakcija itd (sve dok ne upoznam osobu) i izgleda sam toliko daleko otisla da vise niko ne moze da me TAKO "obori sa nogu" jer tacno znam kako i zasto mi se vrti u stomaku, zasto mi drnda srce, zasto disem duboko i mislim da umirem od njenog mirisa i.. to su neke stvari, tripovi koji vode do sexa. a onda taj sex opet, u mom slucaju pojacava fascinaciju i u krug- dok se ne dodje do momenta odljubljivanja ili predje u ljubav. toliko jednostavno. a i porasla sam i imam mnogo boljeg sexa nego ranije, mozda je i to u pitanju.