Originally posted by Hys.
^Znas kako, ja znam da u UK, kad se kupuje u supermarketu, na crates, razlika u ceni je zanemarljiva (tipa 30 dinara skuplje u proseku po konzervi/flasi, bas smo gledale svaki put), a kvalitet i platezna moc daleko veca.
al meni je u UK grozan onaj postotak alkohola u pivu. pa to ne mozes nikako da se napijes

, brze ti se alkohol razgradjuje nego sto ga uneses. kol'ko ono, 3 do 3,5% su bili svi lageri koje sam kupovao... a nigdje ove nase fine mjere od skoro pa po 5%
Originally posted by smaug
Evo Hys. , objasnio erkondisn.
O erkondisne aj mi odaj tajnu koje su ti te 'odredjene potrebe' (jel vrucina il je nesto drugo od toga) pa si bas fino ispio svezu posiljku? Ako si do sad krio da si pivski tehnicar ili tako nesto ... Mrtav si...
I jos nesto...
Iako me cena nikad nije sprecila da pazarim pivo (zato sto za pivo moram uvek imam kinte) , meni muka pripadne kad procitam 75 dinara i 100 dinara. Ok, znam da je razlika u platama tamo i ovde velika. I da ne mogu da poredim cenu piva tu sa svojom platom ovde... Ali ja a pint placam 5-6 evra u pabu... A flasu dobrog ejla u prodavnici 3 - 3,5 evra...
Pa malo li je na ovu hladnocu...
I na ovu halapljivost...
ajme, daleko sam od pivskog tehnicara, ja sam samo konzument
jbg,ovdje su takve cijene. em 7 din kao povratna naknada za limenku, em trosarine za pivo su ovece (HR je kao fol vinska zemlja pa se zeli potaknuti potrosnja vina, a ne piva

), em trgovina nabije neku svoju marzu, em proizvodjaci drze svoje (pre)visoke cijene i eto ti rezultata (zanimljivo da je pivo jeftinije u SLO nego u HR!, odnosno mnogo stvari je jeftinije svuda osim u HR). s tim da ove cijene sto ja govorim su iz najjevtinijih supermarketa. s tim da je sugavo ozujsko jos skuplje.
a svjeza posiljka je valjda slucajno, kupio u slovenskom lancu trgovina, a lasko se inace pije. zakljucio sam da je svjeza po datumu isteka

a i taman je bila akcija jerbo sam uspio upazariti 75 din po limenci :bajapatak:
odredjene potrebe su neki trodnevni festival. trebale su mi zalihe za svaku vecer