Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Hoće li kažnjavanje Mladića sprečiti ponavljanje zločina?

1. HOĆE (Ako Mladić bude kažnjen, zločini se neće ponoviti.)
4
21%
2. NEĆE (Zločini će se ponoviti uprkos kažnjavanju Mladića.)
11
58%
3. NEŠTO TREĆE (Molim za obrazloženje!)
4
21%
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Ne znam sta si hteo da kazes, ali pretpostavljam da si pokusao da stanes u odbranu Mariske. Etnicko ciscenje je naravno neljudski i ne treba ga niko prihvatati.

Nekorektno je i neljudski citave narode proglasavati genocidnim ili sklonim genocidu.

Prvi korak ka tome je selektivno i zlonamerno tumacenje istorije.
Korisnikov avatar
By Stripi
a ko je ikada od nas rekao da je čitav srpski narod zločinački? Evo, uzet ću za primjer sebe - ja nisam. Niti sam to ikada i pomislio. Čak sam ispravljao ljude u svojoj okolini kada su tako, namjerno ili slučajno i izjavili. Ali u akciji oko razjašnjavanja zločina treba krenuti od onih koje su počinili pripadnici tvog naroda, što je u principu najteže i nailazi na najviše osuda, negiranja i slično. Primjerice, da se Hrvatska sjetila i odlučila presuditi svojim zločincima nakon završetka rata (ako je to već tokom rata bilo toliko teško) mi se ne bi u 2011oj godini vrtili kao da je 91a. As simple as that.
Korisnikov avatar
By Mariška
^
:up:

Ali da odgovorim zelenoj bombici.
Originally posted by zelenabombonica

Da li je tebi kacenje tih slika pracenih saljivim smajlijima i sarkasticnim uvredama duhovito ? Mislis da si mnooooogo smesan.

To sto si napravio je izrugivanje zrtvama na jako neukusan i prizeman nacin.
Sarkastične uvrede i šaljivi smajliji odnosili su se na tebe, odnosno prirodno stanje tvojeg uma, a došli su kao reakcija na tvoje vređanje moje glave i mozga:

Ne znam sta bi uopste s tobom mogao covek pricati nakon ovog sto si ispisao. Ono sto je meni licemerno je da se ti sa takvim mrakom u glavi i mozgu visoko kotiras na ovom forumu, dok su neki likovi ozloglaseni kao nacionalisti iako se s tobom ne mogu porediti.
Nadam se da si zadovoljna. Uspela si da me, vređanjem moje glave i mozga, isprovociraš da uvredim stanje tvojeg uma, te da zbog toga dobijem opomenu, prvu od kako sam na ovom forumu.

:klap:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Vidim da ulazes energiju u popravljanje imidza na ovom forumu, iako je ono sto pises i dalje neukusno. Neopisivo mi se gadis i trudicu se da rasprave s tobom svedem na najmanju meru.

Ne znam kako nisi isutiran s ovog foruma zbog posta na temi ''Imate li patoloski odnos prema vlastitom srpstvu''. Valjda je moderatorima promaklo.

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... pid1952590
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by Stripi

a ko je ikada od nas rekao da je čitav srpski narod zločinački? Evo, uzet ću za primjer sebe - ja nisam. Niti sam to ikada i pomislio. Čak sam ispravljao ljude u svojoj okolini kada su tako, namjerno ili slučajno i izjavili. Ali u akciji oko razjašnjavanja zločina treba krenuti od onih koje su počinili pripadnici tvog naroda, što je u principu najteže i nailazi na najviše osuda, negiranja i slično. Primjerice, da se Hrvatska sjetila i odlučila presuditi svojim zločincima nakon završetka rata (ako je to već tokom rata bilo toliko teško) mi se ne bi u 2011oj godini vrtili kao da je 91a. As simple as that.
Dakle, po tebi treba poceti sa akcijom razjasnjavanja zlocina svog naroda. Pa sto je ne pocnes?
Mariska je neko ko selektivno i zlonamerno tumaci srpsku istoriju, a u razloge tolike zlobe i pristrasnosti uopste necu da ulazim. Nisam bas sigurna da li je on pripadnik mog ili tvog naroda. Bez obzira da li meris zlocine svog ili tudjeg naroda treba biti objektivan i nepristrasan ili barem pokusati da to budes. Budi covek pre svega, pa cak i ako si pristrasan. Samo necovek moze da radi ovo sto radi Mariska, ali ti ga vidim podrzavas.

Ne znam ni kako tu divnu poruku o razjasnjavanju zlocina svog naroda ne primenis na sebe. Ti ne samo da ne zapocinjes nikakve akcije razjasnjavanja zlocina svog naroda, vec imas obicaj da se u tandemu sa 2kune ustremis na svakog ko o tim zlocinima barem nesto napise. I ne samo da ga pokusavas dezavuisati na toj temi vec mu se i kasnije obracas sa ismevajucim, familijarnim tonom nastojeci da ga spustis u blato, ponizis i isprovociras sa nekim jeftinom doskocicama koje ces istresati svaki put kad vidis njegov post.To sam mogla da osetim na svojoj kozi, a citajuci forumsku arhivu vidim da nisam prva. Zasto si se recimo na temi ''Kako vidimo Hrvatsku'' ustremio na berna?

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 027&page=5

Izgleda da Thomsponu bez razloga zabranise koncerte po EU jer nije covek toliki fasista, drugi su gori. Isto tako i Gotovinu osudise bez razloga ni kriva ni duzna.

Istoriju si verovatno proucavao zajedno sa Mariskom pa si o Srbima iz Hrvatske napisao ovo (na trecoj strani teme ''I u danasnjoj Hrvatskoj ustaskoj praksa'') :
Taj etnički čist prostor koji spominješ jest onaj na koji su se doselili kad su sprašeni sa Kosova. To ni tada nije bilo njihovo, tamo su primljeni. I sasvim lijepo su vratili, svaka čast.
Grozni, nezahvalni Srbi, spraseni s Kosova, iz cista mira 1991 nasrnuse na Hrvate koji ih inace gostoljubivo primise i nikad im nista nazao ne ucinise. Tako stripi vidi visevekovne srpsko-hrvatske odnose. :zvezdice:

O ostalim biserima i bestidnim lazima koje si nalupao na prvim stranicama te teme ne bih sada jer svako zainteresovan moze videti. Ali ti svakako mislis da si puno bolji od sheytana. Mislim da je razlika u tome sto je tebi jako stalo do reputacije na ovom forumu, pa svoje pravo sovinisticko lice samo ponekad otkrivas.Obicno pricas o osudi svih nacionalista i potrebi da svi svoje zlocine razjasne tako da imamo situaciju da su tvoje nacionalisticke brljotine pomesane sa neiskrenim pacifistickim floskulama.

Eh da, razlika je i u tome sto ces ti uvek naci nekog da te podrzava ma kakve svinjarije pisao, nekog poltrona bez karaktera ili nekog poput vel boya koji je nesretnik totalno pogubljen u svojim podrskama i napadima.

Toliko o tvom razjasnjavanju zlocina svog naroda.
Korisnikov avatar
By Stripi
Uhu, alaj si se opet uzrujala :wow:
Čak toliko da ja sad ispade nekakva vlast kod nas pa da ja mogu da idem tako okolo i istražujem ratne zločine :lol:
Bilo kako bilo, postoje valjda neke institucije koje će se time baviti a one, po pravilu, nailaze na neodobravanje od "domoljubno" nastrojenog življa i dijela političara. Pa ako oni imaju problema sa time, šta misliš koliko bi bilo uspješno da ja odem u, primjerice, Varivode i tamo mještane i policiju ispitujem o zločinima?
A glede unakrsne vatre mene i 2kune, to se u pravilu događa kada upravo ti i još tako neki radite upravo ono što ja ne volim - generalizirate. Kako reagiram kad neko mene, samo zato što sam Hrvat proziva za ustašluk, tako reagiram i ovdje kada neko nekog, samo zato što je Srbin ili Bošnjak ili neš treće, proziva po nacionalnoj osnovi iako je čovjek, ili više njih, nije ni kriv ni dužan. Znam ja da je to tebi neshvatljivo, no šta da se radi.
A šta se tiče Mariške, stvarno ne znam ni ko je, ni šta je, ni "kome pripada", to mi je tako svejedno, nisam navikao da prebrojavam krva zrna. To prepuštam takvima poput tebe.

P.S. Hvala što si postala link na kojem ja i dalje ne govorim ništa drugo što sam ovdje već rekao :kiss:
Korisnikov avatar
By 2kune
Slika

dođi... dođi zelenabombice... i napiši kako je genocid u Srebrenici uzrokovan Mladićevom traumom kada je u osnovnoj školi učio o Jasenovcu... dođi... dođi... komentiraj...
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
A glede unakrsne vatre mene i 2kune, to se u pravilu događa kada upravo ti i još tako neki radite upravo ono što ja ne volim - generalizirate. Kako reagiram kad neko mene, samo zato što sam Hrvat proziva za ustašluk, tako reagiram i ovdje kada neko nekog, samo zato što je Srbin ili Bošnjak ili neš treće, proziva po nacionalnoj osnovi iako je čovjek, ili više njih, nije ni kriv ni dužan. Znam ja da je to tebi neshvatljivo, no šta da se radi.
Svaka daljna rasprava s tobom je nepotrebna. Molila bih te jedino da ne lazes i da mi ne imputiras reci koje nikad nisam napisala. Nikad nikog nisam vredjala na nacionalnoj osnovi ili nazivala ustasom bilo koga niti se neko pozalio na uvrede takve vrste s moje strane. Napisala sam relativno mali broj postova pa je barem lako proveriti.
Korisnikov avatar
By Mariška

Ne ulazeći u to da li te je zelenabombonica nazivala ustašom ili ne, meni se čini da i ti pomalo generaliziraš. Jer da ne generaliziraš, ne bi ti ni smetalo što te neko proziva za ustašluk. Naime, ne samo da, naravno, nisu svi Hrvati ustaše, nego ni sve ustaše nisu zločinci i ubice. Na primer, moj pokojni deda je 1941. godine od jednog ustaše, inače svojeg predratnog prijatelja, dobio štos propusnica, uz napomenu da ih odmah podeli svim Srbima u svom komšiluku i da svi beže za Srbiju, jer za sledeći dan ustaše planiraju da naprave raciju i pohapse sve Srbe u tom kraju. Jednu propusnicu je pomenuti ustaša zadržao za sebe i otišao i on u Srbiju kao izbeglica.*
E za mene taj ustaša nikako nije bio zločinac i ubica već jedan istinski veliki ČOVEK!

*EDIT: Zapravo, kao što je dobro primetila zelenabombonica, ne znam da li je i taj ustaša otišao u Srbiju kao izbeglica. Ono što znam jeste da je pobegao iz NDH, negde van dometa ustaške vlasti. Ali možda je verovatnije da je otišao u Dalmaciju, u italijansku okupacionu zonu, nego u Nedićevu Srbiju.

Ali moram da prokomentarišem i onaj tvoj citat koji navodi zelenabombonica, kad već, glede tog citata, i mene spominje:

Istoriju si verovatno proucavao zajedno sa Mariskom pa si o Srbima iz Hrvatske napisao ovo (na trecoj strani teme ''I u danasnjoj Hrvatskoj ustaskoj praksa'') :
Taj etnički čist prostor koji spominješ jest onaj na koji su se doselili kad su sprašeni sa Kosova. To ni tada nije bilo njihovo, tamo su primljeni. I sasvim lijepo su vratili, svaka čast.
Moram da napomenem da se Srbi nisu doselili na taj etnički čist prostor (koji Burak spominje) tek onda kad su "sprašeni" sa Kosova - dakle 1690. godine. Ne, Srbi su se u taj prostor počeli naseljavati već u XVI veku, onako kako se pomerala zapadna granica osmanlijske carevine. Drugim rečima, Srbi su se u te krajeve doselili za vreme turske vladavine, bivajući u turskoj službi, kao turski graničari, krajišnici, na tzv. Zapadnom Balkanu. Uostalom, nisu li zapadne granice tzv. Velike Srbije, koje spominje Šešelj (Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica), upravo najzapadnije granice do kojih se prostirala Turska carevina na Zapadnom Balkanu? A to su bile i zapadne granice Pećke patrijaršije Srpske pravoslavne crkve, obnovljene 1557. godine, u vreme kada je brat srpskog patrijarha Makarija, Mehmed-paša Sokolović, bio turski veliki vezir.

Kada su ti krajevi oslobođeni od Turaka, Srbi nisu proterani, već su službu turskom sultanu zamenili službom austrijskom caru (a hrvatskom i ugarskom kralju). I dalje su bili graničari, krajišnici, ali sada carski i kraljevski. Prvi puta su 1991. godine postali srpski graničari, na braniku srpstva, braneći svoja vekovna ognjišta itd. i sl. :roll: I odmah su počinili progone, odnosno etničko čišćenje hrvatskog stanovništva sa teritorija koji su kontrolisali, na šta se, naravno u sarkastičnom tonu, verujem, odnosio tvoj citat, u onom delu koji je zelenabombonica boldirala. (I sasvim lijepo su vratili, svaka čast.)

Summa summarum, zašto u tolikoj meri govorim o istoriji? Zato što ne verujem da će samo kažnjavanje zločinaca (npr. Mladića) imati realnog efekta u smislu prevencije nekih budućih međunacionalnih trvenja, sukoba, zločina... :( Jer samim kažnjavanjem zločinaca oni se, u neku ruku, doživljavaju kao heroji, mučenici i sl. Na taj način ne može doći do promene svesti, koja je, po mom mišljenju, nužna za istinsko pomirenje (ako je istinskog mira, bratstva-jedinstva itd. uopšte ikada i bilo... :nesiguran: ). Verujem da je samo promenom svesti, njenim oslobađanjem od mitskog gledanja na stvarnost (npr. oslobađanjem od mita o apsolutnoj bezgrešnosti i vekovnom mučeništvu mnogostradalnog srpskog nebeskog naroda, koji je uvek kroz svoju istoriju bio samo žrtva, nikada krvnik), moguće doći do istinskog poštovanja i uvažavanja među narodima na ovim prostorima. Nije potrebno da se volimo, glumimo neko lažno bratstvo i jedinstvo, ali jeste potrebno da se ne mrzimo, već međusobno uvažavamo i poštujemo. A to je moguće samo ako, umesto romantičarskih istorijskih mitova, poznajemo realne istorijske činjenice o svojem i susednim narodima.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by Mariška

Na primer, moj pokojni deda je 1941. godine od jednog ustaše, inače svojeg predratnog prijatelja, dobio štos propusnica, uz napomenu da ih odmah podeli svim Srbima u svom komšiluku i da svi beže za Srbiju, jer za sledeći dan ustaše planiraju da naprave raciju i pohapse sve Srbe u tom kraju. Jednu propusnicu je pomenuti ustaša zadržao za sebe i otišao i on u Srbiju kao izbeglica.
E za mene taj ustaša nikako nije bio zločinac i ubica već jedan istinski veliki ČOVEK!

Dakle, u Srbiji je bilo izbeglica- bivsih ustasa.
Imam pravo da sumnjam da si tu brljotinu sad izmislio da bi opravdao svoje bezobrazluke koji su ti izleteli. Neki ljudi zaista imaju bujnu mastu i svaka raprava postaje besmislena.
A da nije tvoj pokojni deda bio ustasa. Dakle ne ti, nego deda. Nemam obicaj da nazivam bilo koga ustasom ako ne mislim na prave ustase iz Drugog svetskog rata. Ovo nije nikakva uvreda vec sasvim realna pretpostavka.
Korisnikov avatar
By Mariška
^

Moj deda je bio četnik. Bio je u četnicima od kad je došao u Srbiju, pa sve do proleća 1942. godine, kada mu je njegov komandant, Stojan Markićević (koji je inače govorio: Ne samo njih, nego i njihove žene i decu treba pobiti! Da se zatre seme komunističko u Srbiji!), naredio da ubije svoje komšije osumnjičene da su komunistički simpatizeri. E tada je moj deda pustio svoje komšije i pobegao od četnika. I za svoju najveću zaslugu u ratu 1941-1945. uvek je smatrao to što nikoga nije ubio, tada kada su svi ubijali.
Eto, ako te baš zanima.

P.S. A taj bivši ustaša koji je od ostalih ustaša spasao mog dedu i mnoge druge Srbe zvao se Ante Cvitanović, Dalmatinac iz Splita, u stvari najverovatnije nekog sela u okolini Splita.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Bolje bi bilo da se dalje ne zapetljavas u lazi.

Ja i dalje mislim da ti imas jako imas bujnu mastu, mnogo vecu nego onaj viktorce92. Po forumima se svasta srece.

Dalmacija nije bila pod NDH, u Vojvodini nije bilo cetnika, a u Srbiji nije bilo ustaskih izbeglica.

Pa i da svega toga jeste bilo, tvoja prica je toliko neverovatna, a tvoji postovi na ovom forumu jasno pokazuju kojoj sorti ljudi pripadas.

Ti nicim drugim sebe nisi mogao da izvuces nego nekom izmisljenom storijom koju niko ne moze proveriti. Mada mi pade na um i da se jednostavno zajebavas jer ti nista drugo ne preostaje.
Korisnikov avatar
By Mariška
^

Ispričavam se. Najverovatnije da Ante Cvitanović nije otišao u Srbiju kao izbeglica, nego u to svoje selo u Dalmaciji, u italijanskoj okupacionoj zoni, u svakom slučaju negde van dometa ustaške vlasti.

Što se tiče Vojvodine, stvarno ne znam zašto je spominješ. :neznam:

Moj deda nije iz Vojvodine nego iz jednog podzlatiborskog sela, u koje se i vratio 1941, kada je, sa ženom i dvoje male dece, pobegao iz NDH, u kojoj se zatekao jer je u godinama pre Aprilskog rata 1941. radio u Bosni, baš kao i pomenuti Ante.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

^

Ispričavam se. Najverovatnije da Ante Cvitanović nije otišao u Srbiju kao izbeglica, nego u to svoje selo u Dalmaciji, u italijanskoj okupacionoj zoni, u svakom slučaju negde van dometa ustaške vlasti.

Što se tiče Vojvodine, stvarno ne znam zašto je spominješ. :neznam:

Moj deda nije iz Vojvodine nego iz jednog podzlatiborskog sela, u koje se i vratio 1941, kada je, sa ženom i dvoje male dece, pobegao iz NDH, u kojoj se zatekao jer je u godinama pre Aprilskog rata 1941. radio u Bosni, baš kao i pomenuti Ante.
Vojvodinu ne pominjem ja nego ti jer si postavljao vise tema kao sto su ''Kako vi dozivljavate Vojvodinu'' i slicno gde si jasno pokazao sa cime se identifikujes, te si stavio i da ti je lokacija Dunavska Vojvodina.

Dakle, tvoj deda je iz sela na Zlatiboru, a pre rata je radio u Bosni gde se zatekao i bivsi ustasa, Ante iz Dalmacije za koga si najpre rekao da je dosao kao izbeglica u Srbiju.

Ove informacije su iz tebe izvucene nakon sto ti je stavljeno do znanja da Dalmacija nije bila pod NDH, a da u Vojvodini nije bilo cetnika.

Ko poveruje u ovo svaka mu cast.
Korisnikov avatar
By Mariška

Vojvodinu ne pominjem ja nego ti jer si postavljao vise tema kao sto su ''Kako vi dozivljavate Vojvodinu'' i slicno gde si jasno pokazao sa cime se identifikujes, te si stavio i da ti je lokacija Dunavska Vojvodina.
A sa čime se ti identifikuješ, sa Dunavskom Vojvodinom, ili sa Srbijom:
Originally posted by bothways

Ja sam za otcepljenje Vojvodine, samo ako povede uzi Beograd sa sobom. :blentavi:
Pa dobro, ako ćemo već da pričamo o granicama, ja ne bih imala ništa protiv toga da sa sobom povede kompletnu teritoriju grada Beograda, a osim toga i Mačvu, kao i Podunavlje sve do Đerdapa, u suštini sve severne delove centralne Srbije, sve one krajeve koji su se pre dolaska Turaka nalazili u sastavu Ugarske, tj. spadali u Délvidék (mađarsku Južnu oblast). To bi onda bila Dunavska Vojvodina onako kako je ja zamišljam.

A južno od nje, dakle negde u Pomoravlju, između Dunavske Vojvodine i Kosova, bila bi Srbija, kao neka vrsta rezervata za srpske nacionaliste, homofobe, Palme, Veljoiliće, Naše, obrazovce, razne garde svetog cara Lazara i ine ćiriličare, čuvare srpskog imena, tradicije itd. :srbin:

I onda bi svi bili zadovoljni - s jedne strane ćiriličari, koji bi imali državu Srbiju po svojoj meri (pa ma koliko ona bila malena :giggle: ), s druge strane bi i normalni ljudi, kojima je dosta nacionalizma, netolerancije, homofobije, mizoginije i ostalih "tradicionalnih srpskih vrednosti", imali svoj podunavski Luksemburg - Dunavsku Vojvodinu. :love:
Korisnikov avatar
By Stripi
Cico, zanimljivo je to kako si primjetila moje postove u tom threadu a nisi primjetila post gaydudea kako govori da je slucaj Hrtkovci izmisljoti a Nenada Canka jer su otamo protjerane neke hrvatske obitelji jer su govorile nesto protiv Srbije. A sta je onda balvan revolucija u Hrvatskoj?
Bilo kako bilo, ti moza uistinu ne generaliziras ali si ti odlican primjer onog finog nacista koji je u zadnje vrijeme strasno popularan na ovim prostorima - govori fino ali radi u ilegali. Pricaj da su svi drugi krivi a svoje se spominji. Samo mi nemoj reci da se ni to ne moze vidjeti iz tvojih malobrojnih postov :sweet:
Korisnikov avatar
By Srklet
tko zna, ali bi kažnjavanje zelene bonbonice svakako pomoglo u tome. :D
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Pa dobro, ako ćemo već da pričamo o granicama, ja ne bih imala ništa protiv toga da sa sobom povede kompletnu teritoriju grada Beograda, a osim toga i Mačvu, kao i Podunavlje sve do Đerdapa, u suštini sve severne delove centralne Srbije, sve one krajeve koji su se pre dolaska Turaka nalazili u sastavu Ugarske, tj. spadali u Délvidék (mađarsku Južnu oblast). To bi onda bila Dunavska Vojvodina onako kako je ja zamišljam.

A južno od nje, dakle negde u Pomoravlju, između Dunavske Vojvodine i Kosova, bila bi Srbija, kao neka vrsta rezervata za srpske nacionaliste, homofobe, Palme, Veljoiliće, Naše, obrazovce, razne garde svetog cara Lazara i ine ćiriličare, čuvare srpskog imena, tradicije itd. :srbin:

I onda bi svi bili zadovoljni - s jedne strane ćiriličari, koji bi imali državu Srbiju po svojoj meri (pa ma koliko ona bila malena :giggle: ), s druge strane bi i normalni ljudi, kojima je dosta nacionalizma, netolerancije, homofobije, mizoginije i ostalih "tradicionalnih srpskih vrednosti", imali svoj podunavski Luksemburg - Dunavsku Vojvodinu. :love:

[/quote]

Dakle, sudeci po sopstvenom postu sa druge teme koji si ovde citirao ti si za odvajanje Vojvodine, ali ne u danasnjim granicama. Ti u stvari zamisljas nekakvu veliku Vojvodinu u ciji bi sastav ulazili svi krajevi koji su se pre dolaska Turaka nalazili u sastavu Ugarske, odnosno spadali u Délvidék (mađarsku Južnu oblast).

Izmedju Dunavske Vojvodine i Kosova, dakle u Pomoravlju bi se nalazio rezervat za srBove, koji bi tu bili smesteni valjda zbog nedostatka konc logora u kojima su milosrdne ustase nekad zbrinjavali iste.

Samo ti mastaj.
Korisnikov avatar
By smaug
A moze li sad revnosno zelenabombonica de se reciklira jer bez ikakovog razloga ljude naziva sovinistima, bestidnim lazovima i tako dalje..

Pardon, postoji razlog - oni se ne slazu sa njeni stavovima.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
@azdaja

Valjda se mariski obracas. Ja sam citirala njegov post, a ti greskom moj.

@smaug

Similis simili gaudet (slican se slicnom raduje)
Korisnikov avatar
By 2kune
Postoji li osjećaj stida u tvom životu? Taj tvoj post jasno pokazuje kakvoj sorti pripadaš! Kako možeš ovdje na ovom forumu i baš na ovoj temi u postu pisati na latinskom? Zar ne znaš da postoji vatikanska urota protiv vascelog srpstva? :cupakosu:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by 2kune

Postoji li osjećaj stida u tvom životu? Taj tvoj post jasno pokazuje kakvoj sorti pripadaš! Kako možeš ovdje na ovom forumu i baš na ovoj temi u postu pisati na latinskom? Zar ne znaš da postoji vatikanska urota protiv vascelog srpstva? :cupakosu:
Ovo je ponovo neki neuspeli pokusaj duhovitosti valjda. Sa tim usiljenim humorom postajes malo dosadan.

Postoji li osećaj stida u tvom životu?

To sam pre par sati napisala na temi ''Imate li patoloski osjecaj prema vlastitom srpstvu'' kao reakciju na Mariskin post. Tu on kao i na ovoj temi postavlja ustaske snimke sa komentarom da mu se dopadaju. Kad bi u tvom zivotu postojao osecaj stida upitao bi ga to isto.

Taj tvoj post jasno pokazuje kakvoj sorti pripadaš!

Mariskini postovi svakako pokazuju sa cime se on identifikuje i kakvoj sorti ljudi pripada.

Kako možeš ovdje na ovom forumu i baš na ovoj temi u postu pisati na latinskom?

Mene pitas.

Zar ne znaš da postoji vatikanska urota protiv vascelog srpstva?

Ne znam niti sam to ikad napisala ili pomislila.
dođi... dođi zelenabombice... i napiši kako je genocid u Srebrenici uzrokovan Mladićevom traumom kada je u osnovnoj školi učio o Jasenovcu... dođi... dođi... komentiraj...
Pisem samo ono sto mislim pa ne znam zasto bih napisala tako nesto.

Taj smajli ne odrazava moje trenutno raspolozenje. Lose se osecam zbog ove rasprave i pomisli na to sta je sve nekim ljudima dozvoljeno na ovom forumu. Verujem da je vecina ljudi koji citaju ovu raspravu zgadjena, ali me i njihovo cutanje boli. Zao mi je sto sam dosla na ovakav forum.
Korisnikov avatar
By Srklet
fakat boli ta sutnja. narocito bi trebao boljeti onaj dio od desetak godina koliko je država srbija skrivala mladića od pravde. o tome se nekako šuti. :D
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by Popeye

fakat boli ta sutnja. narocito bi trebao boljeti onaj dio od desetak godina koliko je država srbija skrivala mladića od pravde. o tome se nekako šuti. :D
Mozda mislis da sam ga ja skrivala u svojoj kuci.

Jedino sto napisah o Mladicu je da je ucinio kolosalni zlocin i da one koji su se pojavili na mitingu podrske njemu treba da je sramota.Toliko o meni i mom odnosu prema Mladicu.

Ti sigurno nemas patoloski odnos prema vlastitom hrvatstvu cim ti ne smetaju ni ustaski snimci ni Thomspon.
Korisnikov avatar
By Srklet

Jedino sto napisah o Mladicu je da je ucinio kolosalni zlocin i da one koji su se pojavili na mitingu podrske njemu treba da je sramota.Toliko o meni i mom odnosu prema Mladicu.
pa, o mladiću se svakako treba reći više od toga. :)
recimo, čiju on ono penziju prima? :hmm: tko ga je skrivao godinama? :hmm: hoće li ti ljudi kazneno odgovarati? :hmm: što je o srebrenici znala vojska jugoslavije? :hmm: itd...
Ti sigurno nemas patoloski odnos prema vlastitom hrvatstvu cim ti ne smetaju ni ustaski snimci ni Thomspon.
s obzirom da nemam ni "vlastito hrvatstvo", it helps. :smug:

doduse, nije mi bas jasno kako je thompson upao o topic o ucincima sudskog procesa protiv ratka mladica? :nesiguran: ovo o "ustaskim snimcima" nisam bas pratio, u cemu je problem? :nesiguran:
Korisnikov avatar
By 2kune
ja stojim iza svojih postova i ne objavljujem prozirne demantije prozivajući druge... nisam kao neki koji će se jamačno prepoznati... :merlinka:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by 2kune

ja stojim iza svojih postova i ne objavljujem prozirne demantije prozivajući druge... nisam kao neki koji će se jamačno prepoznati... :merlinka:
U vise rasprava sa tobom videla sam da si spreman na najgora moguca podmetanja i klevetanja oponenta, a da ne govorim o lazima kojima se sluzis u raspravi. Setimo se samo diskusije o Gotovini. Tvoj post u kome se kaze : ''dođi... dođi zelenabombice... i napiši kako je genocid u Srebrenici uzrokovan Mladićevom traumom kada je u osnovnoj školi učio o Jasenovcu... dođi... dođi... komentiraj...'' , trebalo je valjda da sugerise da sam ja to negde napisala. Dakle, nisi me konkretno optuzio, ali si nasao nacin da onima koji nisu citali moje postove to sugerises. Posto sam za svaki slucaj to demantovala, sada kroz drugi post sugerises da sam ja ta koja demantujem sebe, a ne tebe, to jest ponovo se sluzis nekim prljavim trikovima. Na kakva bi tek podmetanja bio spreman da se postovi svakog od nas ne mogu proveriti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!