Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By V25
Dobro de, da ne širim priču previše, zanima me šta biste preporučili od japanskih filmova, a da su recimo u maniru filma "Blind Beast"? Molim lepo, sve dobre, "bolesne", filmove koji vam padnu na pamet preporučite :)
Korisnikov avatar
By V25
To nije japanski :) Južna Koreja je u pitanju. I gledao sam, nije loš :)
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ah da, sorry, ne razmisljam bas dobro trenutno :umoran:
Korisnikov avatar
By BabyBlue
Confessions (2010) :up:
Totalno bolestan...
Korisnikov avatar
By V25
Mogu. Ali preferiram ove druge :)
Korisnikov avatar
By horus.
sve od reditelja takeshi kitano... stvarno je jako dobar...

"tamamoe!" (awaking) je odlican film, ali sumnjam da ces ga naci na netu (ja sam ga jedva nasao i to sa kineskim titlom... ako hoces, narezacu ti ga... :lol: )...

"the blossoming of etsuko kamiya" je super, iako deluje socijalno, zbog "seta"... kao pozorisna predstava...

"climber`s high" nije mi se svideo, ali svi ga nesto hvale... :neznam: mozda ti se svidi...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Okuribito.

Izvanredan. :) Nije bolestan, ali ima bizarnosti.
IMDB
By Paris
Jel moze kineski :blush: ?

House of Flying Daggers sa Takeshi Kaneshiro-om :love:

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By bothways
Jedini japanski film koji sam gledao je gay-coming-of-age film "Like Grains of Sand" iz 1995. godine. U njemu glumi Ayumi Hamasaki, jedna od najpoznatijih japanskih pevacica. :D
Korisnikov avatar
By castor
Nije japanski i bolestan je, ali je super: Three... Extremes
Korisnikov avatar
By Kiborg
Tokyo Gore Police :D

Casshern je super, ali nije bolestan, iako ima par uvrnutih ideja.
Korisnikov avatar
By Tungi
Takashi Mikea,svakako.

Audition,Reincarnation,Three...Extremes..Recimo.

Ichi,najtoplije preporucujem.I kesu za povracanje;)
Korisnikov avatar
By dharmox
U zadnje vreme mi se najviše svideo Confessions (2010) kao neki bolesni savremeni Rašomon.
Generalno, mnogo su bolesniji korejski.

Evo od japanskih; nije mnogo bolestan ali je sjajan i otkačen:

Slika

(Kiraware Matsuko no isshô) (2006)

I ovaj je dobar, ali stariji (možda si ga gledao):

Jisatsu saakuru / Suicide club (2002)

Slika

Gerumaniumu no yoru (2005) - i ovaj je vredan pažnje.
Korisnikov avatar
By Sunce
malo japanskih filmova sam pogledao.

Poslednji je Dark Water.

Film o gej samurajima - Tabu.

I jos jedan, topao, porodicni - Krece se.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Dark tales of Japan - nije bas film, vise skup prica, od jezivih do bizarnih, meni je bio jako zabavan.
Celokupan opus Takashi Miike, nisam jos videla nesto sto mi je bilo bas bas lose.
Kurosavin Pulse nije los, mada je otisao predaleko u filozofiju o zivotu, ljudima, bliskosti - otudjenosti.
Suicide Circle je odlican. Originalni Grudge filmovi. I One missed call.
Dobar je i Noroi, u fazonu je dokumentarca, mada u jednom momentu izgubi nit radnje i postaje jedan crnohumorni haos.
Definitivno je bolestina sve snimljeno u serijalu Guinea Pig, kao i All night long, meni to nije zanimljivo ali pogledaj o cemu se radi.
Nisam sigurna da su svi naslovi japanski, al su sigurno azijski :)
Dopisem ako se setim.

Edit, deset sekundi kasnije: Battle Royale. Obavezno.
Korisnikov avatar
By Enzo
A može serija? Ja bih preporučila Liar Game.
By Simor
Preporučujem japanski reality show Fukušima.*

*Ili, pogledati jednu (nuklearnu) priču iz Kurosavinog filma Snovi.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Funky Forest: The First Contact

''
Korisnikov avatar
By Misfit
Takashi Miike definitivno: Audition (po meni najbolji!), Ichi the Killer, Visitor Q, Sukiyaki Western Django, Izo, Gozu, MPD Psycho (ludačka serija!), et cetera, ad infinitum.

Shinya Tsukamoto: Tetsuo, the Iron Man (ahhhh!) i Tetsuo II, Body Hammer (uhhh!), Gemini, Tokyo Fist, Nightmare Detective...

Rijuči Kitamura: Versus, Sky High

Hideo Nakata: Ringu, Ringu 2, Dark Water

Random: Battle Royale, Pulse, The Grudge, Guinea Pig serijal, All Night Long serijal

Nešto klasičniji izbor: Kurosava naravno i Nagisa Oshima (Taboo i In the Realm of Senses), Masaki Kobayashi (Kwaidan), Nakagawa (Jigoku), Shindo (Onibaba)

za čitav fenomen uvrnutih Japanaca, preporučujem odličan dokumentarni serijal Johnatana Rossa, Japanorama:

Slika
Korisnikov avatar
By Pauceti
Originally posted by dharmox

U zadnje vreme mi se najviše svideo Confessions (2010) kao neki bolesni savremeni Rašomon.
Confessions je odlican, jedina mana je preterivanje sa slowmo sekvencama... :love:
By Speculum Columbae
Nemam neko preterano veliko iskustvo iz gledanja japanskih filmova, ali tri koja mogu da preporučim su:

Kaidan (1964.) Masaki Kobayashi-ja, portmanto ekranizacija 6 klasičnih japanskih narodnih priča o duhovima.

od ovoga nešto slabiji, ali takođe o velike umetničke vrednosti je Onibaba (preveden kod nas kao "Rupa"), takođe iz šezdeset četvrte Kaneto Shindo-a, koji obrađuje budističku horor priču

i od istog reditelja Yabu no Naka no Kuroneko (ili "Crna mačka", iz 1968. takođe žanr horora i priče o duhovima

Kumonosu Jo (1957.) od meni omrženog Kurosave je neobična japanska ekranizacija Makbeta, takođe preporučujem veoma.

Nijedan od ovih filmova nije bolestan, šta god to značilo, ali su u žanru klasičnog fantastičnog i horora.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!