Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Emotivno Ucenjivanje

1) U vezi sam sa emotivnim ucenjivachem ali mi to iskreno ne smeta. Vodim svoju politiku a on/ona neka ucenjuje do sutra ako hoce, mene ne zanima.
3
17%
2) Bio/la sam u ovakvoj vezi. Trajalo neko vreme ali puklo. Nisam mogao/la da dishem od napasti...
7
39%
3) Nit' sam bio/la, niti bih ikada sa takvim psihopatom. To je cista nesigurnost u sebe i zelja za kontrolom partnera. Sto dalje od mene...
8
44%
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Tungi

Drzite do stava otvorene veze onda,pre nego sto se upustate u nesto ozbiljno.
logicno... Ali manipulatori su uglavnom nesigurni u sebe, te nikad ne bi pristali na otvorenu vezu od straha da "voljenu" osobu ne izgube... Pored toga, znaju odlicno da obmanjuju i na pocetku veze se predstavljaju kao savrshen partner, te pitanje otvorene veze i nije u opticaju...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by stefan19

Ako mi ne priznas gde si bio/la, ja cu da radim sta hocu...
Sve radim samo zbog tebe, a ti?...
Tvoja je odluka da li ce biti ko sto je nekada bilo, moras samo ...

Najcesca strategija emocionalnog (ili emotivnog) ucenjivaca, pocevsi od svakodnevnih sitnica:

- Da nas na nase obaveze podsecaju
- Da nas podsecaju da se zbog nas zrtvuju
- Da nam daju do znanja da se vise angaziraju
- Da nam neke grehove od pre xy godinama, jos uvek prebacuju
- Kroz nonverbalnu tugu, patnju, signaliziraju uvredjenost. Osoba je tvrdoglava, ne prica, pacenicki pogled, stenje, ne javlja se ...

- Stavljaju nas pod psihicki pritisak kako bi ispunili svoje licne zelje, zahteve...

Pitanje za forumashe:

Koliko je emotivno ucenjivanje opasno po vezu i kako se braniti od partnera koji je emotivni ucenjivac?
Koji su najcesci motivi emotivnog ucenjivanja i da li ste bili u ovakvim vezama?
joj, pa mene bi to zvalo da sve vreme teram inat. ne bi se to dobro zavrsilo.

mislim, nije da nije bilo ponekih elemenata toga tu i tamo kroz razne odnose koje sam imala, al nista da zaista obratis paznju. misli par puta sam i ja nesvesno pribegla tome, uglavnom dureci se. jebiga ne mosh biti racionalan sve vreme, al opet nista ozbiljno.
Korisnikov avatar
By Kittrie
^ da.
@tungi- da.

skidam kapu onome ko misli da je "POTPUNO operisan" od toga.

e sad, jedno je blatantna i "nicim izazvana" emotivna UCENA,
a drugo osecaj realne POVREDJENOSTI manifestovan kroz najcesce nesvesno
pasivno-agresivno ponasanje;
cutanje, "usputno" spominjanje nekih hevi situacija, durenje, inat..

ako su obe osobe ok, valjda se mogu izraziti racionalnije i razumeti.
iz pocetne stavke se stice impresija da je "emotivni ucenjivac" kriv, bez obzira na ponasanje partnera. a to nije tako, delovanje je uzajamno i uzrocno-posledicno.

zasto nekome ne staviti do znanja kako i koliko ti je stalo ako vec osecas da ne dobijas ono sto ti je potrebno u vezi? mislim, nekim ljudima zaista MORAS da crtas neke stvari. i ja ako nesto ne razumem i ne vidim, zelim to da cujem/uvidim i poradim na tome; ako mi se postavi na pravi nacin naravno a ne kroz neku dramu i kurac.
i sta je lose u izjavi tipa: "ako ces ti i dalje nastaviti sa ponasanjem koje cini da se ja osecam lose ja ne zelim biti sa tobom?".
nije ucena nego iskrenost.

ali ti valjda (?) govoris o nekim "extremnijim" slucajevima emotivnog maltretiranja koje nije za postovanje, a takve veze ne bi , verovatno, ni trebalo nastavljati.
licno, nisam imala takva iskustva.
By alexandermagic
Gdje je niz poltrona koji će ostaviti *lol* na prethodni post, mada fotka nema veze s emotivnim ucjenjivanjem? :cekam:
By loreenche
Nit' sam bio/la, niti bih ikada sa takvim psihopatom. To je cista nesigurnost u sebe i zelja za kontrolom partnera. Sto dalje od mene...
Korisnikov avatar
By Tungi
Potom je i jos veca licna nesigurnost SAMIM tim sto je partner "nesiguran"(mrzim tu rec) u sebe.Otud i averzije.
Korisnikov avatar
By *deni*
Znači, svi ovde držite da je ucena ništa drugo do atak na vaš lik , a svaki ucenjivač je bezobraznik, prema kome ne gajite niti najmanji stepen tolerancije.:redaljka:
Korisnikov avatar
By Kittrie
^ne samo to, mislim,
nego da i svaka "emotivna ucena" nema nikakve veze
sa njihovim ponasanjem vec je iskljucivo jednostran potez.

:radosnice:

edit: ne da podrzavam bilo kakav oblik ucenjivanja.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Kittrie

^ne samo to, mislim,

I metodom dedukcije dolazimo do toga da moze biti da su "oni-ugnjetavani" sami izvor i uzrok partnerove nesigurnosti,a da zbog iste te "nesigurnosti" trpi sloboda ugnjetavanog,sto ce reci,da emotivno ucenjivanje nije nista do slabost ugnjetavanog koja za posledicu ima "stay away" .
Korisnikov avatar
By EYA

skidam kapu onome ko misli da je "POTPUNO operisan" od toga.

e sad, jedno je blatantna i "nicim izazvana" emotivna UCENA,
a drugo osecaj realne POVREDJENOSTI manifestovan kroz najcesce nesvesno
pasivno-agresivno ponasanje;
cutanje, "usputno" spominjanje nekih hevi situacija, durenje, inat..

ako su obe osobe ok, valjda se mogu izraziti racionalnije i razumeti.
iz pocetne stavke se stice impresija da je "emotivni ucenjivac" kriv, bez obzira na ponasanje partnera. a to nije tako, delovanje je uzajamno i uzrocno-posledicno.

zasto nekome ne staviti do znanja kako i koliko ti je stalo ako vec osecas da ne dobijas ono sto ti je potrebno u vezi? mislim, nekim ljudima zaista MORAS da crtas neke stvari. i ja ako nesto ne razumem i ne vidim, zelim to da cujem/uvidim i poradim na tome; ako mi se postavi na pravi nacin naravno a ne kroz neku dramu i kurac.
i sta je lose u izjavi tipa: "ako ces ti i dalje nastaviti sa ponasanjem koje cini da se ja osecam lose ja ne zelim biti sa tobom?".
nije ucena nego iskrenost.

:up:

jos smo svi mali, suvise mali... a igramo se ljubavi kao da smo veliki :sigh:

sve sam prosla, klasicni drama trougao i... ma, jedva smo zivu glavu izvukle :predaja:

glasala za 2
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Tungi

^ne samo to, mislim,

I metodom dedukcije dolazimo do toga da moze biti da su "oni-ugnjetavani" sami izvor i uzrok partnerove nesigurnosti,a da zbog iste te "nesigurnosti" trpi sloboda ugnjetavanog,sto ce reci,da emotivno ucenjivanje nije nista do slabost ugnjetavanog koja za posledicu ima "stay away" .

:sudija:
Korisnikov avatar
By Insomnia
emotivno ucenjivanje, pored sujete i lazi definitivno nesto najruznije
By Kragi
Ne ucenjujem u vezi, ucenjujem pre veze. :D
Mislim da ljudi olako ulaze u iste, dovoljno je imati dva dobra sexa da se zaljubis i sebe nazoves udatom đevojkom :lol: ... e a to sto ces posle petog sexa sa skontas da partner ima sasvim druga ocekivanja i da vezu kapira na nacin koji nije blizak tvom je problem.
Pa onda ucenjivanje ne?
BRE, kad nekoga zelim uz sebe i pored sebe sednem sa njim i popricam:
- ocekujem to, to, to, to, to, to i to. Ti mozes ili ne da budes deo te price? :trep:
I nema ucenjivanja, jer smo se unapred dogovorili :smeh: a verujte, dobar sam planer ;)

... tako da, nemam bas iskustva sa tim. Trudim se da budem odgovoran prema sebi u momentima kada biram nekoga sa kim bih da provedem zivot :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!