Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
Brojni su i ?esto prili?no surovi na?ini na koje ljudi sebe kažnjavaju. ?ovek ume da se na sebe ostrvi gore od bilo kog spoljnog nerpijatelja, pretvorivši se u vlastitog dušmanina. To lju?eg što je u prilici da svoju žrtvu mu?i iz ?asa u ?as.

Ljudi sebe kažnjavaju razdiru?im i parališu?im ose?anjem krivice. Kao i ose?anjem vlastite ništavnosti i bezvrednosti.

Kažnjavamo sebe zabranom svake radosti i svakog zadovoljstva.

Preduzimamo prema sebi i mnoge druge kaznene mere.

Uskra?ujemo sebi ono što nam je prijatno, ugodno, potrebno pa i neophopdno.

Stavljamo stroge zabrane na želje i onemogu?avamo njihovo ispunjenje ako se ipak pojave.

Odri?emo se onoga do ?ega nam je stalo. Premaramo se i iscrpljujemo - satiremo sebe prekomernim radom.

Lišavamo se sna i odmora.

Hranimo se loše i neredovno. Izgladnjujemo sebe i to predstavljamo kao "dijetu".

Zanemarujemo se i zapuštamo u svakom pogledu. Intelektualnom, emocionalnom, fizi?kom.

Umrtvljujemo se i zatupljujemo. Uz besomu?no gledanje televizije. Pa i opijanje ili narkomaniju.

"Nehotice" se povreðujemo i nanosimo sebi razli?ite vrste fizi?kog bola.

Narušavamo svoje zdravlja i srljamo u bolest.

Izlažemo se nepotrebnim i ponekad pogibeljnim opasnostima.

Prireðujemo sebi neuspehe u poslu kojim se bavimo i u odnosima sa ljudima koji nas okružuju. Kvarimo pa i uništavamo odnose sa onima do kojih nam je stalo i koji su nam potrebni.

Propuštamo prilike koje nam se ukazuju.

Dovodimo sebe u neprijatne pa ?ak i bezizlazne situacije.

Izlažemo se sramoti.

Živimo ispod svojih mogu?nosti.

?esto ljudi ?ine druge vlastitim dželatima, izvršiocima presude nad sobom, koju su sami doneli.

Izazivaju one koji im mogu naneti štetu.

Traže društvo onih koji ih ne poštuju, omalovažavaju i vreðaju.

Dovode se u podreðen i ponižavaju?i položaj, što ponekad poprima odlike pravog dobrovoljnog ropstva.

Dug je i zastrašuju?i spisak zla koje sebi nanosimo.

Zbog ?ega to ?inimo? ?emu ta okrutnost prema sebi?

Sebe bezobzirno kažnjavamo zato što nismo onakvo veli?anstveno bi?e kakvo smo zacrtali da bismo morali biti.

Podsvesno kao da kažemo: "Evo ti, na! Kada nisi dostojan onoga što od sebe zahtevaš, sada ?eš dobiti ono što si zaslužio."

Samokažnjavanje je najgrublji izraz nesvesno donesene odluke da živimo u ratu umesto u miru sa sobom.
By Ammon
desavalo se.... nesto od navedenog, a zasto..
Originally posted by EYA
Sebe bezobzirno kažnjavamo zato što nismo onakvo veli?anstveno bi?e kakvo smo zacrtali da bismo morali biti.

Podsvesno kao da kažemo: "Evo ti, na! Kada nisi dostojan onoga što od sebe zahtevaš, sada ?eš dobiti ono što si zaslužio."

Samokažnjavanje je najgrublji izraz nesvesno donesene odluke da živimo u ratu umesto u miru sa sobom.
zato
By argentum_inf
bas tako-kaznjavam se ponecim od nabrojanog..svi to valjda ponekad cine..?
Korisnikov avatar
By Kupper
Uglavnom nerviranjem i sekiracijom 'za nista'....
Korisnikov avatar
By weatherman
Copy-paste rulezzzzzzzzzz... :klap:

Naravno da se svako kaznjava necim od navedenog, uglavnom se kaznjavam tad kad se nesto ocekuje od mene a iz nekih razloga to isto ne mogu ispuniti do kraja ili ne ispunim u neko vreme u koje se ocekuje od mene...a najstrozu kaznu primenjujem kad znam da sam nesvesno povredio nekog do koga mi je zaista stalo...onda bude one or two night of insomnia...blah..:neto:
Korisnikov avatar
By 2kune
još od pohađanja vjeronauka kažnjavam se drkanjem... :isus:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!