Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Ulix
Originally posted by Nikodim
Originally posted by Ulix

Meni ne treba diploma kao parče papira, već znanje, iz kog treba da crpim sve ostalo. Pa zatim dolazi novac.

Prosto mi suze radosnice navrnu od ovakvog naivnog, ničim izazvano optimističnog razmišljanja. :plavuso:
:D Ja to zaista mislim. Moj entuzijazam je nepresušan. Novac je samo obično sredstvo da se preživi. Znanje je moć. Hajd' sad me osudi! :)
Neću da te osudim (boli me uvo da te osuđujem), samo mislim da potcenjuješ značaj novca. Ako je nešto sredstvo da se preživi, onda je jako važno, koliko god mi to ne želeli da priznamo u strahu da ne zvučimo površno.
:drama:
By J...
Originally posted by Flex

Baba pita prvog:
-"Što ti sinko studiraš"?
-"Medicinu baba"
-"Lepo sinko, odlicno, velika familija, dobro je da imamo doktora u kuci..."

Pita drugog:
-"Šta ti studiraš sinko"?
-"Ekonomiju baba"
-"A fino dušo, veliko imanje, treba sa time raspolagati, ekonomisati..."

Pita treceg:
-"A ti sinko"?
-"Ja pravo bako"
-"Fino srce moje, veliko imanje, bogata familija, treba se sporiti oko toga, oko medja, oko nasledstva..."

Pita cetvrtog:
-"Ti sinko, što ti studiraš"?
-"Megatrend"
-"... BOLI TE KURAC :cool: "

:pucaodsmeha:
By Kragi

Meni ne treba diploma kao parče papira, već znanje, iz kog treba da crpim sve ostalo. Pa zatim dolazi novac.

Prosto mi suze radosnice navrnu od ovakvog naivnog, ničim izazvano optimističnog razmišljanja. :plavuso:
:D Ja to zaista mislim. Moj entuzijazam je nepresušan. Novac je samo obično sredstvo da se preživi. Znanje je moć. Hajd' sad me osudi! :)
Neću da te osudim (boli me uvo da te osuđujem), samo mislim da potcenjuješ značaj novca. Ako je nešto sredstvo da se preživi, onda je jako važno, koliko god mi to ne želeli da priznamo u strahu da ne zvučimo površno.
A zasto je diploma = novac?
Da si extremno bogat da li bi studirao sa istim ambicijama i da li bi zavrsio ono sto jesi?
By Ulix
Originally posted by Kragi

A zasto je diploma = novac?
Da si extremno bogat da li bi studirao sa istim ambicijama i da li bi zavrsio ono sto jesi?
Ne mislim da je diploma=novac; u Srbiji češće diploma isključuje novac, nažalost.

Stvarno ne znam šta bih radio da sam ekstremno bogat, budući da mi je teško takvu situaciju i da zamislim. :mete:
Korisnikov avatar
By Nikodim
Možda sam budala, ali mene napred ne vuče saznanje da ću sutra, kad dobijem dipmlomu automatski dobiti i (dobro plaćen) posao... Možda je to tako u mojoj profesiji, ne znam... Opet kažem, druge stvari su mi važne.
Korisnikov avatar
By Nikodim
u Srbiji češće diploma isključuje novac, nažalost.
Ima ona fora kad čovek iz unutrašnjosti zove kuma koji je postao neko-i-nešto u Beogradu i traži mu posao za sina.
Ovaj mu kaže da može da ga zaposli kao pomoćnika nekog savetnika, plata 3.000e. Ovaj neće, kaže velike su to pare, iskvariće se dečko.
Dobro, odgovara, može da bude asistent mojoj sekretarici. Plata 1.500e.
Ma, i to je mnogo. Ne zna on s parama. Daj neki posao sa platom od 300-400e.
E, pa za takav posao treba mu fakultet! :D
Korisnikov avatar
By Kekica
Nisam ja ni rekla da si ti rekao da sam glupa.Samo sam navela kao primer kako ti posmatras one koji idu na privatne.Ne kapiram zasto mislis da su svi koji idu na privatne praznoglavi?Jednostavno neko neće da se muči, ima lovu, ode na privatni završi i ćao, pogotovo neko ko je recimo tatin sin, ili mamina princeza, ali ima i nas koji upisujemo to jer smo eto recimo i prinudjeni.Ja lično nisam neki djak, nikada nisam volela da učim, ali smatram sebe izuzetno pametnom, jer za razliku od svojih vršnjaka imam barem 10x više znanja, ali ne mogu da upišem državni fakultet jer mi je jako mali prosek, a i jednostavno ne želim da se cimam previše oko toga i lakše će mi biti na privatnom, ali i tamo ću sigurno morati da učim, na svim fakultetima se uči i traži znanje koliko toliko.E sada, ima i ljudi koji nemaju ni završenu srednju školu, a plivaju u novcu.Zašto?Pa zato što su snalazljivi, i čik sada ti reci za njih da su glupi ako nemaju srednju, a obrću toliki novac i poseduju nekretnine.Trt ;)

I glupo je podcenjivati predavače na Megatrendu, Natašu Bekvalac, Extra Nenu i koga li već.Da niste možda nekada stali i poričali sa njima?Ne.Glupo je suditi po tome što je Nataša pevačica, jednostavno voli da peva i to što predaje nije nikakav bauk, verovatno poseduje znanje iz toga predmeta.Ne postoje glupi ljudi, samo nezaineteresovani.Svi imamo različita interesovanja.
By J...
Originally posted by Zla_Barbika

Ja lično nisam neki djak, nikada nisam volela da učim, ali smatram sebe izuzetno pametnom, jer za razliku od svojih vršnjaka imam barem 10x više znanja, ali ne mogu da upišem državni fakultet jer mi je jako mali prosek, a i jednostavno ne želim da se cimam previše oko toga i lakše će mi biti na privatnom
Ma boli te kurac. :cool:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

I glupo je podcenjivati predavače na Megatrendu, Natašu Bekvalac, Extra Nenu i koga li već.Da niste možda nekada stali i poričali sa njima?Ne.Glupo je suditi po tome što je Nataša pevačica, jednostavno voli da peva i to što predaje nije nikakav bauk, verovatno poseduje znanje iz toga predmeta.Ne postoje glupi ljudi, samo nezaineteresovani.Svi imamo različita interesovanja.
Mozda ce mi neko reci da sam paranoidna, ali ja mislim devojcice da ti namerno potenciras ovu raspravu zeleci da dokazes sasvim suprotno od onog sta toboze dokazujes.

Da imas neke veze sa Megatrendom znala bi da ni Natasa Bekvalac ni Extra Nena nisu profesori na Megatrendu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Da, bombonice, i znamo da asistenti ne mogu da obore studente i ne, chak noris NIJE pozajmio pare miskovicu.
Korisnikov avatar
By Kekica
Originally posted by zelenabombonica

Mozda ce mi neko reci da sam paranoidna, ali ja mislim devojcice da ti namerno potenciras ovu raspravu zeleci da dokazes sasvim suprotno od onog sta toboze dokazujes.

Da imas neke veze sa Megatrendom znala bi da ni Natasa Bekvalac i Extra Nena nisu profesori na Megatrendu.
Ako će ti biti lakše, sve je tako kako ti kažeš ;) Sajonara paranoidna :odbij:
By Kragi

Nisam ja ni rekla da si ti rekao da sam glupa.Samo sam navela kao primer kako ti posmatras one koji idu na privatne.Ne kapiram zasto mislis da su svi koji idu na privatne praznoglavi?Jednostavno neko neće da se muči, ima lovu, ode na privatni završi i ćao, pogotovo neko ko je recimo tatin sin, ili mamina princeza, ali ima i nas koji upisujemo to jer smo eto recimo i prinudjeni.Ja lično nisam neki djak, nikada nisam volela da učim, ali smatram sebe izuzetno pametnom, jer za razliku od svojih vršnjaka imam barem 10x više znanja, ali ne mogu da upišem državni fakultet jer mi je jako mali prosek, a i jednostavno ne želim da se cimam previše oko toga i lakše će mi biti na privatnom, ali i tamo ću sigurno morati da učim, na svim fakultetima se uči i traži znanje koliko toliko.E sada, ima i ljudi koji nemaju ni završenu srednju školu, a plivaju u novcu.Zašto?Pa zato što su snalazljivi, i čik sada ti reci za njih da su glupi ako nemaju srednju, a obrću toliki novac i poseduju nekretnine.Trt ;)

Znas kako, svojim postom si potvrdila da su kriterijumi nizi.
Sa takvim potencijalom (mozak + lova) mogla bi da probas na nekom svetski poznatom univerzitetu. Npr. Oxford, Kembridz i sl.

E vidis, problem i jeste u tome sto samo u Srbiji i mozes da budes student ili ne daj boze Mr.
Korisnikov avatar
By Kekica

Znas kako, svojim postom si potvrdila da su kriterijumi nizi.
Sa takvim potencijalom (mozak + lova) mogla bi da probas na nekom svetski poznatom univerzitetu. Npr. Oxford, Kembridz i sl.

E vidis, problem i jeste u tome sto samo u Srbiji i mozes da budes student.
Savetujem ti da pročitaš opet moj post.Jer da si ga pazljivo pročitao ne bi izvukao zaključak da ja imam novca -.- .Ako ćeš ti da mi platis Oxford, odmah se pakujem :alexis:

Moja sestra ide na pravni fakultet (nebitno gde), inace drzavni.Da vidis tek sta se tu radi.Imaju predavanja jednom u 2 meseca, a mozda ni tad.Za vreme ispita, kolokvijuma koriste raznorazna cuda, cak i kradu testove.I posle su privatni ako smem da se izrazim "sprdnja" a drzavni su veoma ozbiljne ustanove :P
Korisnikov avatar
By Delete
O kakvoj lovi ti pricas? Pa, cena koja se placa na vecini domacih privatnih fakulteta je simbolicna i ni prineti nije skolarinama na svetskim univerzitetima.
E vidis, problem i jeste u tome sto samo u Srbiji i mozes da budes student.
Na velikom broju svetski priznatih univerziteta (sto se ne moze reci i za npr.beogradski) mozes da budes samofinansirajuci student bez obzira na prosek ocena. Na 90% tih fakulteta niko nece negodovati jer prepisujes na testovima, a neke od njih je cak i lakse zavrsiti nego Megatrend jer prakticno ovladas onim za sta se na nasim drzavnim fakultetima greje stolica godinama, a nakon zavrsenog faxa nasi studenti su ili nesposobni ili poluosposobljeni za rad na poziciji za koju su se skolovali dug niz godina.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by Orlando the Lady

i tako je zbombonica pala od vlastitog maca!
Draga Orlando, veoma cesto i upravo sada tvoje forumske izlucevine potvrdjuju istinitost ove izreke:

''Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.''

A. Einstein

Laku noc.
By Kragi
Priznatih ili poznatih?
Verujem da je i megatrend priznat, no....
Korisnikov avatar
By blenta

Sad, izgleda da mnogi na privatnim fakultetima nisu svesni svog neznanja. I lepo im je...
Ja sam završio državni faks, i u životu nisam video veću gomilu pretencioznih ljudi nesvesnih sopstvenog neznanja, a nažalost nesvesnih i potencijalno jako opasnih posledica tog neznanja. Tako da se uvek ugrizem za jezik kad poželim nešto tako da kažem o ljudima sa drugih fakulteta.
+ u srbiji fakultet vidi svaka 16ta osoba
to je silno mali procenat

tuga je utom veca kad dodjes na temu pa vidis razmisljanja nekih iz te
"svaki 16ti" grupe

obrazovanje je jako bitno: drzavno, privatno, formalno, neformalno
srbiji treba vise obrazovanih ljudi

sve i da megatrend ne valja nizasta drugo i da posluzi samo
da se drzavni faksovi trgnu
i modernizuju makar malo ne bi li izgubili studente
koji ce da kazu zajebi ovo
ucinak je neverovatan

i kad me neko pita zasto zelim da emigriram:
ne zato sto su male plate
ne zato sto je tesko naci posao
ne zato sto je mogucnost napredovanja mizerna
ne zarad ...... (dodati po zelji)

zato sto sam okruzen imbecilima
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by zelenabombonica

Da imas neke veze sa Megatrendom znala bi da ni Natasa Bekvalac ni Extra Nena nisu profesori na Megatrendu.
ne, covece posle onog njenog posta gore gore gore :lol: sam i ja pomislila isto jer "promovise" niske proseke, upis na megatrend je "tek tako", nece da se muci i cima na drzavnom, nije ona za to ucenje.. vec zavrsi privatni "i cao" ?!?
da ne kazem za ovaj hit oko bekvalceve , extra nene & co. :smeh:

@barbi
izvini draga, nista lose ne mislim, ali-
ljudi koji misle tako kao ti i upisuju megatrend pod takvim okolnostima daju one "lose primere" upisa/studiranja na istom.

i KOLIKO to nizak prosek moze da bude da ne mozes da upises drzavni??
megatrend sam upisala sa skoro 35 bodova = aritmeticka sredina proseka (sabacka gimnazija!!) preko 4,3.
sa tim prosekom sam mogla upisati VECINU drzavnih fakulteta, cak i "elitnih".

jeste, provereno.
Korisnikov avatar
By Kekica
[/quote]

@barbi
izvini draga, nista lose ne mislim, ali-
ljudi koji misle tako kao ti i upisuju megatrend pod takvim okolnostima daju one "lose primere" upisa/studiranja na istom.

i KOLIKO to nizak prosek moze da bude da ne mozes da upises drzavni??
megatrend sam upisala sa skoro 35 bodova = aritmeticka sredina proseka (sabacka gimnazija!!) preko 4,3.
sa tim prosekom sam mogla upisati VECINU drzavnih fakulteta, cak i "elitnih".

Pa i nije bas toliko nizak prosek, imala sam dobar uspeh i vrv bih i mogla da upisem većinu državnih fakluteta, aliiiiiiiiiiii noup, neću, jer kao što sam gore napisala neću da se cimam i tako ću opet jednoga dana umreti otići 2m ispod zemlje i ko će kasnije znati jesam li završila fakultet ili ne (ja tako razmisljam).Jednostavno sam drugačija i uglavnom me zanima ono što druge ne zanima.Najradije bih recimo upisala glumu, ali za to mi svake godine treba oko 5.000e za šta nemam novca, upisala bih nešto i za fotografiju i opet za to nemam novca, upisala bih recimo astronomiju i astrofiziku, jer me to jako zanima, ali znaš kada bih to završila, pa sigurno bih mi trebalo više godina nego inače. Tako da su kultura i mediji jedino šta me još interesuje i taj smer postoji na megatrendu.Ne kapiram uopšte više vas, samo nešto osudjujete i pametujete, ne vredi sa vama ni porazgovarati normalno, vi samo napadate, napadate i napadate. Meni se Megatrend svidja i ponosna sam što ću ga upisati, eto, šta mi možete.Ne sekirajte se vi za mene.Hasta la vista :surfer:
Korisnikov avatar
By Kittrie
@ barbi
ok, sad razumem oko drzavnih.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Originally posted by Kittrie

@ barbi
'Ajde objasni i nama ostalima, molim te. :hypno:

Neko vreme sam se još i držao, ali kod astrofizike sam definitivno izgubio i poslednju nit.
Korisnikov avatar
By Kekica
Jos jedan :blabla:
Smaras, smaras, smaras. Takvi kao ti su 24h a tv-u.Smaras, smaras, smaras!
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by niotkuda
Originally posted by Kittrie

@ barbi
'Ajde objasni i nama ostalima, molim te. :hypno:

Neko vreme sam se još i držao, ali kod astrofizike sam definitivno izgubio i poslednju nit.
skraceno: ili nema novca, ili ne zeli da ulaze (realno gledano cesto je tako) MNOGO godina da bi zavrsila odredjen fax. a na megatrendu postoji smer koji joj bas odgovara.
zu ende.
Korisnikov avatar
By Kekica
[/quote]

ili ne zeli da ulaze (realno gledano cesto je tako) MNOGO godina da bi zavrsila odredjen fax. a na megatrendu postoji smer koji joj bas odgovara.
zu ende.

[/quote]

E to je to.Hallelujah ;)

P.S nemam novca samo za glumu, 5.000e godisnje :(
Korisnikov avatar
By blenta
i sta kazes?
"recimo" gluma, fotografija, astronomija, astrofizika, kultura i mediji.
ne bi pritom da se cimas neg zavrsis i cao - dva metera ispod zemlje
smatras da si pametna al niko drugi ne deli tvoje misljenje posto ocene kazes nemas
mi smaramo, osudjujemo, i ne shvatamo
a ti si slobodni duh koji konvergira ka tamo gde se srecu
umetnost i nauka
astronomija i kultura
fizika i mediji

gospode
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!