Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
ja odavno kontam da je ljubav stvar izbora, takoreci hoces - neces da volis.
neki ljudi jednostavno ne zele da vole i budu voljeni, ma sta god pricali... uvek ih vise zanima sopstvena predstava o sebi nego istinska bliskost sa drugima.

da li ste pronasli svoju formulu ljubavi ?

Mislite li da prava ljubav mora početi zaljubljenošću, da se prava ljubav neprestano oseća, da traje do kraja života i da u njoj postoji potpuno međusobno razumevanje? Ako ste uvereni da znate šta je prava ljubav, onda je knjiga „Formule ljubavi“ Zorana Milivojevića štivo koje bi trebalo da pročitate i naučite razliku između prave i stvarne ljubavi. Psihoterapeut s dugogodišnjim iskustvom u individualnoj, partnerskoj i grupnoj terapiji i stručnjak za transakcionu analizu napisao je knjigu čija je svrha da pomogne čitaocu da shvati razliku između stvarne ljubavi, tj. onoga što ljubav zaista jeste, i predstave o ljubavi, tj. onoga što svako od nas podrazumeva pod pojmom prava ljubav, a što je glavni uzrok konflikata u ljubavnom životu.

http://www.lovesensa.rs/clanci/psiholog ... le-ljubavi
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by EYA

ja odavno kontam da je ljubav stvar izbora, takoreci hoces - neces da volis.
da li to onda znaci da mozes da izaberes da budes sa osobom suprotnog pola iako si homoseksJual? gde li sam to vec cula... :misli:
Korisnikov avatar
By mirth
:shok:

Jesi ti procitala tu knjigu? :puzzle:

Ja sam je samo preletela nekad kad sam negde nesto cekala i dovoljno mi bilo. Homofob.
Korisnikov avatar
By EYA
ja sam tu knjigu prelistala i nijesam imala zelje da je citam :giggle:
cak sam i gundjala irisici sto je bacila pare na nju, a ona kontala da je edicija dobra jer je u njoj i zivotni pobednik koja je odlicna :ribica:

ali ovako, kako je to lepo UKRATKO predstavljeno u sensi, ja prihvatam da ima logike da postoje formule ljubavi... i boli me dupe o cemu on tupi u toj knjizi :lol:

dakle, moja formula ljubavi je:

avanturizam u sexu + mastovitost u romantici + maximalna iskrenost + nezna privrzenost = LJUBAV :love:

bas bleu
to za mene znaci da ako volis nekog rado dajes ono sto je toj osobi potrebno da bi se osecala voljeno, i ona tebi daje ono sto je tebi potrebno, i tako sve lepo i lako fercera cak i ako ste potpuno razliciti :setnja:
dakle, poenta je u davanju :sunce:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ok to, ali ja nikako ne mogu da skapiram to da je ljubav stvar izbora.

Nekog il volem il ne volem, kako ja sad to odlucujem? To si jos negde pomenula, i nikako nisam mogla da pojmim, mozda te ne razumem kako valja.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by EYA

bas bleu
to za mene znaci da ako volis nekog rado dajes ono sto je toj osobi potrebno da bi se osecala voljeno, i ona tebi daje ono sto je tebi potrebno, i tako sve lepo i lako fercera cak i ako ste potpuno razliciti :setnja:
to se onda zove reciprocitet. i to dodje nekako prirordno jer se, jelte, volite.

ali ne mozes da odaberes da nekog volis ili ne. ne znam kako se racionalno to moze odabrati.
Korisnikov avatar
By Hys.
To i mene buni. Mislim to sa racionalnim biranjem.

Mada, valjda je jasno da ne zavolim nekog ko mi se ne dopada? A jasno je da je tu ukljucen racio.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Hys.

Ok to, ali ja nikako ne mogu da skapiram to da je ljubav stvar izbora.

Nekog il volem il ne volem, kako ja sad to odlucujem? To si jos negde pomenula, i nikako nisam mogla da pojmim, mozda te ne razumem kako valja.
ili hoćeš ili nećeš da daješ.

ja mislim da na to ona misli :)

ne u smislu: ja hoću da volim Peru i sad ću Peru da volim. nego volim Peru i dajem mu svu ljubav koja mu je potrebna. :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Pa nije mi to stvar izbora, to je nekako...modus operandi svake zdrave veze, da pruzas ljubav?

Nista meni nije jasno ocigledno.
Korisnikov avatar
By IriS
poenta je u:
Originally posted by IriS

volim Peru i dajem mu svu ljubav koja mu je potrebna. :)
a svi smo mi različiti... različite su nam potrebe, jelte :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Ok, pa onda se nadju osobe sa komplementarnim potrebama.

Ako nekome nije dovoljno ono sto ja dajem, a ne dajem malo, onda brate nadje nekog drugog.

Ja vise od onoga sto dajem ne mogu, ne zato sto necu, nego zato sto ne osecam potrebu a ni zelju, i vala, bilo bi mi gusenje. Ne znam...Sta moze vise, sem posvecenosti, paznje, podrske? Da se gledamo 24/7 i da je/ga konstantno uveravam u svoju ljubav? Pa valjda nije slep/a ni gluv/a. Mislim, to mi je stvarno...nezdravo.

Ako bi mi partner/ka rekli da se ne osecaju dovoljno voljeno zestoko bih se zapitala sta nije u redu.

Prvo, jer mi ne bi bilo jasno kako je to moguce, pa bih zapitala sto, pa ako razlog smatram ok, onda bih razmotrila svoje postupke.

Mada, verujem da bi to bilo iz neke posesivnosti koja meni nije mila, te bi to neumitno vodilo rastajanju.
Korisnikov avatar
By IriS
eto, vidiš da si sve lepo razumela :D
Korisnikov avatar
By Kittrie
ne znam, meni sad to meni lici na:
kad vec osecas ljubav, BIRAS kako, koliko itd ces da je pruzas.

ali to onda nije ODLUKA KOGA volis, nego STA DALJE.

mislim da je zaljubljenost veoma iracionalna kategorija,
a ljubav dosta racionalnija.
i da, postoji momenat "prosvetljenja" koji mi kaze da li cu tu osobu da volim ili ne,
i on je primarno baziran na raciu; znaci dogadja se tek posto hormonalne i ostale stvari van moje kontrole itd prodju; kad voljno vidim OSOBU a ne svoju IDEJU o njoj.
tad sa namerom kazem DA, VOLIM TE, ili ne, NE VOLIM TE. i idem dalje putem..

{imati na umu da sam maximalno umorna i ne znam sta gde kako i kome pricam}
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ja verujem u to da postoji formula za ljubav, ali nazalost ne moze se primeniti uvek i na svakoga..

i sto je najgore, ja mislim da bas u tim nekim situacijama kada se "razocaras" i hoces da dignes ruke od veze.. da bas u tim trenutcima shvatis koliko ti ta osoba ustvari znaci.. i da to jeste ljubav, ako hoces da ne razmisljas o njoj/njemu, a konstantno je tu negde.. makar u mislima..
By Kragi
Cl4SO2H6Au3 :hvala:

:lol:

leptirici u stomaku + iskrenost + dogovor + postovanje (sto ovako sto dogovora :lol: )
By Ulix
Nervira me Zoran Milivojević i nervira me njegova treš transakciona analiza.
By alexandermagic
Originally posted by EYA

neki ljudi jednostavno ne zele da vole

uvek ih vise zanima sopstvena predstava o sebi nego istinska bliskost sa drugima.
:up:

To sam ja, kad su partneri u pitanju. :sweet:
Korisnikov avatar
By 2kune
jedina prava ljubav je ljubav prema Bogu... :opatica:
Korisnikov avatar
By Galateja
Ne biram koga ću da volim, ali se trudim (mada mi ne uspeva uvek) da biram da ne iskomplikujem život sebi i drugima. I pojela bih se živa kad napravim glupost.
Korisnikov avatar
By maka
Erih From - Umece ljubavi , preporucujem.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by bas bleu
Originally posted by EYA

bas bleu
to se onda zove reciprocitet. i to dodje nekako prirordno jer se, jelte, volite.

ali ne mozes da odaberes da nekog volis ili ne. ne znam kako se racionalno to moze odabrati.
Kako ne mozes? Kazes sebi, nemoj glupaco da volis tu kurvarku ili gilipterku, nadji finu devojcicu, naciljas, zaljubis se, zavolis i eto. :mljac:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!