Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Već duže vreme ništa se ne dešava. Raskid, bura, nekoliko ons-ova i ravna linija. Psihijatri, psiholozi, antidepresivi... Čini mi se da sam sve kriterijume pogubila i da sam u fazi srljanja, ali ljudi kao da me osete pa beže od mene. Izistinski mi se svidela jedna osoba o čemu sam je blagovremeno obavestila, ali iz opravdanih razloga ta veza nije moguća. Očajna sam (ne zbog sujete) i samopouzdanje mi se srozalo do gležnjeva.
Na društvenom polju se takođe osećam odbačeno.
Uz to mi ide loše i profesionalno.
A tako malo mi treba...
Ja sam jedna preosetljiva pička prepuna emocija...
Zašto je mene tako teško voleti i prihvatiti?
''
Korisnikov avatar
By Galateja
Teorija zavere ili ironija da na ovu temu nema niko ništa da kaže?! :no:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
iskreno, tema je bas teska i jako licna.. i evo ja cu pokusati da napisem par redova, iako se ne znamo dobro, ali.. pokusacu..

sigurno si to hiljadu i hiljadu puta dosad cula, ali : "dokle god ne budes volela sebe, ne mozes to ocekivati ni od drugih"

ljudi su dosta sebicni po tom pitanju.. svi imamo neke probleme, ali kada nam se jave trenutci srece, podsvesno se ogranicavamo od osoba koje su pune negativne energije i koje bi eventualno lose uticale na nase raspolozenje..

nesreca ne dolazi nikada sama.. uvek povlaci za sobom druge probleme..
npr ako si nesrecna u ljubavi, bices nervozna i kad te drug ili neki clan porodice pita sta ti je, odgovoris drsko, pa se i sa njima pokacis..
pa onda razmisljas o tome zasto si se pokacila sa njima, pa ne mozes da se skoncentrises na posao..

jako je tesko kada zapadnes u takav krizni period, ali ti si glavni pokretac.. ne smes sebe dovesti u situaciju da cekas "ruku spasa"

naravno, super je ako se tu nadje neki drug/drugarica, clan porodice, decko/devojka, ali cak i njihove sugestije nista nece promeniti ako TI ne preuzmes inicijativu i uzmes svoj zivot u ruke..
Korisnikov avatar
By Tomek
Prvo prestanes da se nerviras oko stvari na koje ne mozes da utices, npr o vezi koja je nemoguca... Kad se najmanje budes nadala, nek ce doci... (ovo nije obicna fraza, zaista je tako)
Sto se tice odbacenosti - ja nikada ne mogu da se osecam toliko odbacen, koliko dobro moze da mi bude sa samim sobom...
Usredsredi se na nesto sto ti dobro ide, npr posao....

I mozda najvaznije - prestani sa samosazaljevanjem, jer
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=45994

A ako ti ista znaci - Galateja je posle tramperke, prva forumasica koju sam zapamtio kad sam dosao na forum...
By Hans
Slažem se. Uvek kada sam odustajao, Galateja, neko je nailazio. I obično bude lepo.
Na neke stvari jednostavno ne utičemo.

Seti se stvari koje imaš, onih lepih stvari, muzike, filmova koji ti popravljaju raspoloženje. Ja na primer gledam 'Šećernu vodicu' kad se osećam fuj i to naročito scenu Sonje Savić i Zorana Radmilovića pred operaciju u bolnici. :lol:

Postoje stvari koje čovek s vremenom, zaboravi a pripadale su mu i odlično je plivao dok je imao kontrolu nad njima. Stvar je u tome da ti pažnja ne bude rasejana jer blagostanje u vezi svakako nije pored te osobe koja je imala 'opravdane' razloge za rešenje.

I ne očekuj da ti forum pomogne. To je kao da Ekrema pošalješ na polaganje TOEFLa. ;)
By alexandermagic
Originally posted by ultraviolet

a autosugestija? meni to tolko pomaže daaa.. uh.
:lol:
To malo teže ide kad je ovakva situacija u pitanju.

OnT: Pretposljednja i posljednja rečenica u prethodnom postu.

I...Ne činiš se preosjetljivom, već zahtjevnom, što po defaultu nije loše, no malo njih može adekvatno uzvratiti.
Korisnikov avatar
By Kittrie
^ damn right !!

sacekaj da antidepresivi dostignu puno dejstvo,
to ti dodje na oko 2-3 meseca koriscenja istog (uglavnom).
ako se ne osetis bolje, onda menjaj lekove.

^ozbiljna sam.
ta melanholija, deprimiranost, nihilizam mozda,
nerealna ideja (koja boji tvoju stvarnost) da je tebe tesko voleti i prihvatiti..
stvari se nece promeniti preko noci, same od sebe.
ali ono sto ti je neophodno su DELA, snaga, i pozitivniji pogled na svet.
zato, ako se osecas da BAS nemas snage, bar pusti antidepresive da kik-in-uju, neurotransmiteri ce se malo srediti,
nece sve biti bas tako mracno i delovace kao da IMA RESENJA.
a sve vreme, naravno, radi na sebi, i pricaj sa ljudima, pricaj sa shrinkom.
budi razumna, pokusaj, ne prepustaj se negativnim mislima;
ovo nije STRASNA i nepopravljiva situacija, samo neka bjlaks faza u zivotu
koja ce proci.
naravno, ako ti ZELIS i potrudis se da prodje.
nije SVE van tvojih ruku kao sto nekad deluje.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Menjaj stav, brzo, brzo.
Ok, dopao ti se neko, uradila si nesto povodom toga, sto je jako bitna stavka, a sto nije imalo epilog kakav si zamisljala - pa to je jebeni zivot, a ne film. Ne zelim da zvucim kao da ti popujem, i ja sam umela da prolijem more suza i izgubim jako puno vremena zbog ljudi koji mene nisu hteli, iz objektivnih ili manje objektivnih razloga. Ali sa takvim ponasanjem gubila sam najvise ja. Ko te nece ni ne zasluzuje te i gotova prica. Idemo dalje.
Eh, drustvo... ljudi jednostavno nemaju razumevanja za one koji su stalno u minus fazi. Takva nam je stvarnost, svi imaju neke probleme i licni problem je veci i tezi od tudjeg. Ali ne mozes ni da odustanes, posebno ne od ljudi sa kojima ti je lepo i sa kojima volis da se druzis. U njih vredi ulagati trud, pokretati inicijativu za druzenje, zezanje, kafenisanje i pre nego sto shvatis - pored sebe imas ljude koji te poznaju, vole i razumeju. A odatle je sve lakse.
O profesionalnom planu ne bih da tupim.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Kittrie

^ damn right !!

sacekaj da antidepresivi dostignu puno dejstvo,
to ti dodje na oko 2-3 meseca koriscenja istog (uglavnom).
ako se ne osetis bolje, onda menjaj lekove.

^ozbiljna sam.
ta melanholija, deprimiranost, nihilizam mozda,
nerealna ideja (koja boji tvoju stvarnost) da je tebe tesko voleti i prihvatiti..
stvari se nece promeniti preko noci, same od sebe.
ali ono sto ti je neophodno su DELA, snaga, i pozitivniji pogled na svet.
zato, ako se osecas da BAS nemas snage, bar pusti antidepresive da kik-in-uju, neurotransmiteri ce se malo srediti,
nece sve biti bas tako mracno i delovace kao da IMA RESENJA.
a sve vreme, naravno, radi na sebi, i pricaj sa ljudima, pricaj sa shrinkom.
budi razumna, pokusaj, ne prepustaj se negativnim mislima;
ovo nije STRASNA i nepopravljiva situacija, samo neka bjlaks faza u zivotu
koja ce proci.
naravno, ako ti ZELIS i potrudis se da prodje.
nije SVE van tvojih ruku kao sto nekad deluje.
Pola godine koristim jedne pa druge antidepresive i ništa. Ovaj najnoviji psihijatar koji je stručnjak je u fazonu da meni antidepresivi samo škode (što i ja sama osećam) i da ih polako treba izbaciti.
Mene najviše nervira taj osećaj da nikome nisam potrebna.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Meni, u onom kratkom druzenju, nisi delovala kao neko ko je bez drustva i odbacen , :)
sem sto si bila malo smorena i umorna od cele veceri, ali takvi smo bili svi.
Naprotiv, utisak mi je bio da imas cvrste stavove i drzanje koje izrazavas neposredno kroz neku licnu vrstu elegancije. Nenametljiva si, sto je vrlina, ali niposto ne stojis po strani drustva i zbivanja, vec kazes sta ti se ne dopada i sta zelis.

A to sto kazes da nemas uspeha na emotivnom i poslovnom planu, to nam se svima periodicno desava, tako da to nije nista novo i specificno samo za tebe.
Korisnikov avatar
By Torry
moja podrska
:veverice:

raspisacu se kasnije,
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mislim da sam nekoliko puta bila u prilici da te posavetujem. Nekad ne dovoljno dobro, nekad odlucno i nedvosmisleno. Ali moj stav znas.:bye:
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by Galateja

Mene najviše nervira taj osećaj da nikome nisam potrebna.
Pa ni ne treba ti da si nekome potrebna! Potrebna si SAMO SAMOJ SEBI! I ovakva - nisi si od koristi!

Ti si bre jedno fenomenalno bice, so dust yourself off and try again, sto rece Aalyah!

Kisses! :kiss:
Korisnikov avatar
By Galateja
Ako sam tako divna što me niko ne pozove na kafu? :(
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by Galateja

Ako sam tako divna što me niko ne pozove na kafu? :(
Zato sto, ako izgledas tako tuzno kako se osecas, verovatno im unapred stvoris ideju da nemaju nikakvu sansu kod tebe jer do groba vec zakleto patis za nekom drugom...
Korisnikov avatar
By Blady
Mozda bi trebala malo vise da radis na sebi.
I da vise volis sebe, tako ces i druge privuci.
Ako stalno budes pricala o tome, i mislila kako tebe niko ne voli, kako je sve sranje. Tako ce ti i biti.
Nisi jedina koja je bila u ovakvoj situaciji.

Ja sam prva bila na lekovima 2 godine, uzimala sam antidepresive, posle i psihostabilizatore... Sredila se, prekinula sa terapijom jos pre par meseci. Nije mi bilo lako tada, nista me nije doticalo, bolelo me dupe za sve. Ali opet, to nije bilo moje prirodno stanje...
To je imalo i jednu dobru stranu, jer sam sada ovo sto jesam, spremnija, cvrsca nego ranije..
Prva stvar koju treba da uradis, je da nadjes pogodne lekove. Ako ti nesto ne prija nemoj da uzimas, pricaj sa psihijatrom, ako treba promeni ga. I ja sam promenila- zena me uopste nije kapirala, niti je shvatala ozbiljnost mog problema.
E kada to uradis, pridrzavaj se toga, jer njima treba dosta vremena, da bi se postigao neki rezultat. I navikni se na to.

Stekla sam utisak, da imas previse vremena da mislis o nekim stvarima. Za to vreme posveti se sebi, i ja verujem da ce ljudi, neke lepse situacije i sve ostalo, doci zajedno sa tim.
Hajde trgni se malo, ako se ne trgnes sada, kada ces?
Pa nije ljubav sve na svetu ! Bitno je da imas sebe, i sebe nikada ne izgubis.
Kada volis sebe, voleces i druge i drugi tebe. Dokle god emitujes sebe takvu (sjebanu) ljudi ce i dalje bezati od tebe.
Korisnikov avatar
By Hys.
^Svaka cast bleki, nista ne bih dodala.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
potpisala bih sve sto je Black Lady napisala i dodala samo da mi se cini da ljudi previse ocekuju od antidepresiva

nisu ti lekovi tu da te naprave da budes happy, nego da ne budes down

vise peglaju emocije na nulu

ravna crta

a TI si ta koja mora da se dize u +
By Ulix
Originally posted by Black Lady

Mozda bi trebala malo vise da radis na sebi.
I da vise volis sebe, tako ces i druge privuci.
Ako stalno budes pricala o tome, i mislila kako tebe niko ne voli, kako je sve sranje. Tako ce ti i biti.
Nisi jedina koja je bila u ovakvoj situaciji.

Ja sam prva bila na lekovima 2 godine, uzimala sam antidepresive, posle i psihostabilizatore... Sredila se, prekinula sa terapijom jos pre par meseci. Nije mi bilo lako tada, nista me nije doticalo, bolelo me dupe za sve. Ali opet, to nije bilo moje prirodno stanje...
To je imalo i jednu dobru stranu, jer sam sada ovo sto jesam, spremnija, cvrsca nego ranije..
Prva stvar koju treba da uradis, je da nadjes pogodne lekove. Ako ti nesto ne prija nemoj da uzimas, pricaj sa psihijatrom, ako treba promeni ga. I ja sam promenila- zena me uopste nije kapirala, niti je shvatala ozbiljnost mog problema.
E kada to uradis, pridrzavaj se toga, jer njima treba dosta vremena, da bi se postigao neki rezultat. I navikni se na to.

Stekla sam utisak, da imas previse vremena da mislis o nekim stvarima. Za to vreme posveti se sebi, i ja verujem da ce ljudi, neke lepse situacije i sve ostalo, doci zajedno sa tim.
Hajde trgni se malo, ako se ne trgnes sada, kada ces?
Pa nije ljubav sve na svetu ! Bitno je da imas sebe, i sebe nikada ne izgubis.
Kada volis sebe, voleces i druge i drugi tebe. Dokle god emitujes sebe takvu (sjebanu) ljudi ce i dalje bezati od tebe.
:up:

+ Meni se čini da ti Galateja imaš problem sa postavljanjem granica u međuljudskim odnosima i da nerealno mnogo očekuješ od drugih. To mi se još odavno čini iz onoga što pišeš na forumu. Ne može neko da bude prijatelj, on mora da bude tvoj deo tela, kod tebe nema intimnosti, već ima isključivo totalne bliskosti, stopljenosti... ako nije tako, onda to ne znači ništa. Ili te neko potpuno prihvata, toliko da mu je i smrad tvojih nogu prelep, ili si odbačena. Takvo ekstremno pomeranje granica zaista plaši ljude, meni nekad bude nelagodno kad čitam takve stvari i sasvim je sigurno da bi me navelo da budem prilično oštar i distanciran prema tebi (blago rečeno), i to ne zato što si ti loša osoba (naprotiv, čini mi se), već zato da bih sebe zaštitio, jer takav tvoj pristup ume da preplavi i preoptereti. Mislim da je to razlog zašto se ljudi eventualno distanciraju od tebe, a ne zato što im nisi "potrebna". Mada je i to pitanje šta znači biti potreban nekome - da li to podrazumeva da je nekom zabavno sa tobom jer si inteligentna i načitana, ili da ti je potrebno da neko želi da umre za tebe, što je opet potpuno nerealno.
By J...
Ovde ima stvarno dobrih odgovora. :up:
By LeDeNa_
Crna svaka cast na postu.

Jasno receno.

Bravo!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!