Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Daliborka
Svaku buru i oluju
koju zivot sprema
srce moje izdrzace
ja sam jaka zena -

kaze stara pesma...

Zivot zena u nasoj zemlji nije lak. Uprkos globalizaciji, feminizmu i prodoru sveopstih trendova sa zapada, ipak zivimo u jednoj tradicionalnoj sredini, gde se i dalje smatra da je zena slabiji pol.
U takvim uslovima, moramo se oslanjati na sopstvene snage, kao i jedna na drugu.
Da li sebe smatrate jakom zenom i odakle crpite snagu ?
Ja odmah moram da kazem da sebe u sustini smatram jakom zenom, ocvrsnula sam kroz zivotne nedace kroz koje sam prosla i bas zbog toga sto nikada nisam poklekla, tvrdim za sebe da sam jaka zena.
Ta jacina se ogleda u tome da podnosim zivot i jednako primam i lepe i ruzne dogadjaje.
Nema stajanja, ide se uvek dalje !
:)
U cemu se uopste po vama ogleda jacina zene ?
Da li u spremnosti da mnogo toga podnese, ili u spremnosti da grize, da se bori i da isto tako uziva u zivotu i strastima, pa makar i po cenu toga da je proglase za laku zensku ( sto se ovde kod nas veoma lako desava ).
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Daliborka
U cemu se uopste po vama ogleda jacina zene ?
Da li u spremnosti da mnogo toga podnese...
Ja mislim da je upravo u tome.

"A woman is like a tea bag: you never know how strong she is until she's in hot water."
By Bombina
svi mi pomalo jake zene ima svugde ko su je teze
By Simor
Daliborka jeste snazna zena, sto se videlo iz svih njenih postova u kojima je iskreno govorila o svom zivotnom iskustvu. Nego, ja imam savet za tetka Dacu i ostale zene: prisetio se ja pre neki dan Gintera Grasa i njegove knjige "Limeni dobos" i tu, na pocetku, ima prica kako je Ana Bronska sedela u krompiristu, sa cetiri suknje na sebi, i onda joj se, Josip Koljacek, u begu od zandrma, podvukao pod suknju i sakrio. Medjutim, da se samo sakrio; ne, tada je zaceta njihova cerka. Koliko god zena da je snazna, na ovo uvek mora paziti. Dok ste na krompiristu i jedete pecene krompire, da vam se pod suknju ne podvuce neki dripac!
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Simor
Koliko god zena da je snazna, na ovo uvek mora paziti. Dok ste na krompiristu i jedete pecene krompire, da vam se pod suknju ne podvuce neki dripac!
Imam par vamp-drugarica koje bi jedino tako mogle da dodju do muskarca.

Sedeci na krompiristu (?!?), jeduci pecene krompire. U krinolinama.
By Simor
Originally posted by Mars
Sedeci na krompiristu (?!?)
Pa, jeste, to mu dodje njiva, i pred kraj dana Ana sedne izmedju dve korpe krompira, i gura krompir u vreli pepeo, kada se ovaj ohladi, nabode ga, prhne pepeo sa njega i pojede. Ali tvojim drugaricama moras da kazes da obuku cetiri suknje, koje ce menjati, tako sto ce ona koja je bila dole doci gore, i tako u krug. Mislim, ako hoce da na'vataju nekog i da im se neki Josip Koljacek podvuce pod suknju.
Korisnikov avatar
By Mars
Ok. Situacija je takva da su otvorene za sve predloge.

Al u nekom SF zanru. Ili bajci.

:)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Simor
Daliborka jeste snazna zena, sto se videlo iz svih njenih postova u kojima je iskreno govorila o svom zivotnom iskustvu. Nego, ja imam savet za tetka Dacu i ostale zene: prisetio se ja pre neki dan Gintera Grasa i njegove knjige "Limeni dobos" i tu, na pocetku, ima prica kako je Ana Bronska sedela u krompiristu, sa cetiri suknje na sebi, i onda joj se, Josip Koljacek, u begu od zandrma, podvukao pod suknju i sakrio. Medjutim, da se samo sakrio; ne, tada je zaceta njihova cerka. Koliko god zena da je snazna, na ovo uvek mora paziti. Dok ste na krompiristu i jedete pecene krompire, da vam se pod suknju ne podvuce neki dripac!
Savet vredan respekta.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa, za svoje godine, mislim da jesam jaka zena.
Imam ambicije i dovoljno sam drcna i tvrdoglava da nikada ne odustajem od zacrtanog plana.
Ne treba mi muskarac da bih se osecala voljeno, sigurno i pozeljno.
Mogu da donosim odluke sama.
Mogu da zivim sama.
Znam da kuvam, cistim, ukljucim masinu za ves, operem sudove i prozore, cak i da polepim tapete i okrecim zidove i promenim gumu na automobilu koji nemam (a i ne znam da vozim), mogu da ponesem teret od preko deset kilograma, sama sa svoje dve ruke, kao i da pomeram laksi namestaj. Ne treba mi zena da bi sve to radila, a ni muskarac.
Posedujem vibrator i japanske kuglice i TV na kome postoji adult channel, tako da ni zbog sexa nisam zavisna od nekoga.

I da, necu se udati.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
zene pa i tetke su jake jedino kada mogu drugima priznati svoje slabosti
By Çâðê_DUP
Originally posted by MinaHarker
Znam da kuvam, cistim, ukljucim masinu za ves, operem sudove i prozore
:nerd:
mogu da ponesem teret od preko deset kilograma, sama sa svoje dve ruke, kao i da pomeram laksi namestaj.
:yes: i tezi ako treba
Posedujem vibrator i japanske kuglice
:yes:
i TV ....
:nerd:

Smatram sebe jakom zenom jer nastojim da uspostavim biovlast nad drugim zenama i na taj nacin ih prinudim na polni odnos.

:lol:
Korisnikov avatar
By Galateja
Nisam jaka, ali se trudim. :sigh:

Mene više interesuje zašto su suze i slabost sramota, i kod žena, a kod muškaraca da i ne govorim?! Da li je to balkanski sindrom ili...?
Ja nosim slovensku tugu u sebi. To ne znači da ne umem biti vesela i energična, ali, prosto, taj slovenski gen je vrlo jak i tu je negde, zavisi od situacije, nekad manifestno, a nekad zaključan u podsvesti... :shrug:
By Bombina
Glataeja,vidim da nisi jaka specificna ,mogla si da napredujes o pozitivnosti stavovi i jakim recima ,ono sto bi bilo nekada,nisi valjda iskomleksirana:D
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Daliborka
...U takvim uslovima, moramo se oslanjati na sopstvene snage, kao i jedna na drugu....
Pa jeste. Štono kažu, drvo se na drvo oslanja, vo na vola, čovek na čoveka, a žena na ženu.

Nego, gde iskopaste ovo Daliborkino đubre od teme ?
:vijaca:
Korisnikov avatar
By Azdaja
hmm...

jacu zenu od svoje bake (tatine mame) nisam upoznala...

umrla je pre desetak godina, ali je pamtim kao pravicnu, jaku, prejaku, ponosnu i predobru zenu..

tatin tata, moj deda je bio mesar u selu blizu so. jedna od najbogatijih familija, u to vreme mesari su bili face :) kad je moj tata imao 3 god, dedu su "nepoznati" ljudi iz sela sacekali u ulici kad se vracao kuci i izboli, umro je ispred ulaza u kucu - niko nikad nije osudjen za to, a....

ostala je baka i dva mala sina, tata 3 god, a stric 5... preuzela je posao mesara!!!

jes bila zena zajebana :) tatu i stica je skolovala, pruzila im sve, posle dede ostala je sama sve te godine, 43godine...

u to vreme zena mesar. ma i u ovo vreme.... :)

da, moja baka je bila jaka zena :) brw bila je smedja plava sa plavim ocima, jako lepa...ja sam povukla na m. (dedu) :)

i da, za mene jaka zena nije ona koja dize 120 u bencu ili ima 5 mil e na racunu...

;)
By Speculum Columbae
Originally posted by Azdaja

umrla je pre desetak godina, ali je pamtim kao pravicnu, jaku, prejaku, ponosnu i predobru zenu..
"Bože moj, kako su bile velike naše matere! One su imale praosnovne, čvrste, proste principe koji su ispisani u svakom bukvaru; a držale su ih visoko, s pouzdanjem i malo koketnim ponosom, kao vitez svoga dobrog sokola. Nije bilo nikaka pitanja ni zadatka života, ma kako on bio težak, a da ga one odmah lako i prosto ne reše. Nad apsolutnim teškoćama uzdizale su se svojim visokim i istinskim religioznim osećanjem."

Laza Lazarević
Korisnikov avatar
By Blady
Koja moze sve da podnese.
Bez obzira na to, vidim sebe kao jaku zenu.
Korisnikov avatar
By Tungi
^

Meni si ti asocijacija na jaku zenu:D
Korisnikov avatar
By *deni*
Interesantna opservacija kolege Buraka iz jedne druge teme, sasvim će lepo nadopuniti ovu diskusiju :
Originally posted by Burak
Originally posted by *deni*
Originally posted by Burak

@ Deni
A evo kako to Mišur danas radi! Sve se promijenilo, ali je i dalje britka i oštrojezična!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tW7eDOuj ... re=related[/youtube] :zen: :sunce:
Oštrokonđa od glave do pete. :krezavi: :meduza:
Tebi je, vidim, Burak, njena pojava izuzetno zabavna, baš kao i meni.
:krezavi:
Znaš kako Deni. Uvijek sam se gnušao i prezirao one cmizdravice razmažene koje ni taxi nisu u stanju same pozvati. S druge strane mnogo su mi gotivnije bile sposobne žene, žene lavice koje se uvijek na noge dočekuju, a opasne su i oštre kao ženke leoparda! Eto, sada ti je mislim jasnije.. :)
Korisnikov avatar
By Burak
@ deni:rotflmao:

ONT:
Još jedan primjer istinske lavice koja ne posustaje ni pred čim i kojoj tračevi i estradne spletke jednostavno ne mogu ništa. Dovoljno je vidjeti oštrinu pogleda na fotografiji ispod i biće vam jasno koliko je opasna tigrica koja se iza očiju krije:

[img][img]http://img802.imageshack.us/img802/2530/stoja.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img]

S druge strane, nikad mi se nisu sviđale raznorazne cmizdravice i plačipičke kao što su Ana Ivanović ili Nataša Bekvalac koje svako lomljenje nokta preplaču po Gloriji ili Storiju i čekaju sa se nađe šumska vila koja će im pomoći da pobijede u teniskom meču/naprave hit. :burka:
Korisnikov avatar
By smaug
Dodatak Burakovim lavicama :lol: : Christine Lagarde.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa hvala, Burak, na numeri temperamentne Olje Karleuše, koja je u skladu sa njenim godinama i vatrenim karakterom.
Odužiću ti se numerom jedne ostarele žene - lavice, koja svojim težaškim glasom, koji svedoči o burama i olujama koje su je do starosti gonile, peva '' Ja sam jaka žena ''...

''
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!