Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Malopre na oficijelnoj stranici novosadskog fotomaratona na fejsbuku skontam na zidu medju okacenim radovima s maratona od pre nedelju dana i fotke mrtvog Patrijarha Pavla fotkane idiotom sa sve datumom u uglu. Nesto tipa ove fotke ispod.
Pokazao bi vam original ali je brze bolje uklonjena kad napravih masan komentar na fotku! :lol:

Ja bi voleo da meni neko objasni taj fenomen u Srbalja da se fotografisu pokojnici u sanduku dok je okolo rodbina u ekstazi oko smrti. Poslednjih godina covek uoci stalne face na groblju koje cak kruzinguju medju kapelama i nude fotografske usluge ozaloscenim clanovima porodice.

Malo antropologije molicu... Poreklo, znacenje... Da li je vezano sa zdravim razumom ili sa kolektivnim ludilom zvanim Srbija!?

Slika
Korisnikov avatar
By haemoglobin
kao prvo, zasto to dete lize ruku mrtvog dede? tu majku treba nabiti na onaj krst u ruci mu :barf:

drugo: ne bih znao, ja sam bas iskopao skoro neke hevi stare fotografije kod babe u fijokama, na kojima su mrtve osobe u onako ful opremi sa propratnim crnim cipkama i maramama na okolnim ozaloscenim ljudima. Pitah je zasto to rade, ona rece:" ne znam, to se kadgod tako radilo, slikale se sa'rane, vise to ne rade cesto"
By Sixto
Riba je okacila dve fotke. Ja gledam, pa neverujem!

Kontam ono, mimohod, svi cmizdre, ljube tu ruku koja ima sve na sebi osim prion kravljeg ludila i ono, lampica se pali 'cek da okinem koju, da ima na stalazi sta da stoji, a i da djeca vide'!
Korisnikov avatar
By KiWi
Nije to običaj samo Srba. Čak mislim da su oni to preuzeli iz komšiluka.

Moja prababa (koja je poreklom iz Transilvanije, Rumunija) je imala punu torbu fotografija mrtvaca. Fotografije su bile uglavnom crno bele ili čak braon bele (ko zna u kom veku je to fotkano) ... A njena priča je bila kako su u to vreme fotografije bile takav luksuz da su samo bogataši slikali bebe, letovanja, nove godine ... A da je sirotinja iznajmljivala fotografe isključivo da snima mrtve kako bi buduće generacije mogle da "upoznaju" svog predka ... Najmorbidnije je kada su leševi na tim fotkama sa otvorenim očima (pošto u Rumuniji nema običaja da stavljaju novčiće na kapke pokojnika), kao i one sa leševima koji su našminkani skoro pa kao trandže ...

To za fotke još i da razumem (mada, je stvarno jako teško razumeti tako neku boleštinu), ali nema opravdanja kada ljudi kamerom snimaju sahrane ... Ja sam tokom svog kratkog života tokom poseta groblju bio svedok tri sahrane koje su snimane kamerama, a bar jedna od njih je imala više od jednog kamermana. E to je bolesno!
By Sixto
Nesto se ne secam fotki mrtvog Josipa u sanduku, al otvorenog. Bilo je fotki iz Ljubljane, al iz vjecne kuce nesto ne bih rekel!
Korisnikov avatar
By acid drop
ja sam se sad setila one priče iz filma The Others! samo ne znam kako tačno ide. :nesiguran:
ali i oni su slikali mrtve!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
jao kakvo je to pitanje? pa slika se za fejsbuk naravano :wundy:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
dno dna. :mete:

to raditi deci....

ja sam jednom, ali jednom bila na tom tipu sahrane sa izloženim pokojnikom na gotovs.
moja pokojna prababa. ali bas sam mala bila. i naravno da mi, ako nista, nije bilo dozvoljeno da pridjem kovcegu. ono cuvanje mrtvaca tokom noci mi je vise hevi. jedina vise hevi stvar.

ali sve bih to podvela pod zlostavljanje dece.

kao i ovo, uostalom:
Slika
:osama:
By Sixto
Originally posted by KiWi

Nije to običaj samo Srba. Čak mislim da su oni to preuzeli iz komšiluka.

Moja prababa (koja je poreklom iz Transilvanije, Rumunija) je imala punu torbu fotografija mrtvaca. Fotografije su bile uglavnom crno bele ili čak braon bele (ko zna u kom veku je to fotkano) ... A njena priča je bila kako su u to vreme fotografije bile takav luksuz da su samo bogataši slikali bebe, letovanja, nove godine ... A da je sirotinja iznajmljivala fotografe isključivo da snima mrtve kako bi buduće generacije mogle da "upoznaju" svog predka ... Najmorbidnije je kada su leševi na tim fotkama sa otvorenim očima (pošto u Rumuniji nema običaja da stavljaju novčiće na kapke pokojnika), kao i one sa leševima koji su našminkani skoro pa kao trandže ...

To za fotke još i da razumem (mada, je stvarno jako teško razumeti tako neku boleštinu), ali nema opravdanja kada ljudi kamerom snimaju sahrane ... Ja sam tokom svog kratkog života tokom poseta groblju bio svedok tri sahrane koje su snimane kamerama, a bar jedna od njih je imala više od jednog kamermana. E to je bolesno!
''

Ova budaletina je vec legendarna. Originalni klip traje malte ne sat vremena. Budala drzi slovo, a narod vec izlazi s groblja!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ma ajde baba sto obozava nego pocela i keva da ih redovno cita po banderama :hypno: to je vec problem
Korisnikov avatar
By EYA
imam ja brdo fenomena za koje nemam objasnjenje, pa ne kukam po forumu :eya:
Korisnikov avatar
By acid drop
Originally posted by Anhedonie

ma ajde baba sto obozava nego pocela i keva da ih redovno cita po banderama :hypno: to je vec problem
mislila sam ono u novinama

ali da, svakako voli i kod bandere da zastane
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
U mom slučaju, mislim da je dobro što je postojao taj....običaj.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
e to jos nije krenula. uskoro.

jao ja kad sam bio mali ja sam stalno docrtavao gluposti na tim slikama u novinama. najvise sam im crtao rogove, slao sam ih u pakao :wundy:
Korisnikov avatar
By haemoglobin

e to jos nije krenula. uskoro.

jao ja kad sam bio mali ja sam stalno docrtavao gluposti na tim slikama u novinama. najvise sam im crtao rogove, slao sam ih u pakao :wundy:
ja sam Hitlerovske brcice i kose
Korisnikov avatar
By KiWi

Neverovatno. Ja sam radio isto to ... Kada matorci završe sa novinama krenem da docrtavam krila, brkove, mačeve po svim fotkama u novinama ... a svima u čituljama docrtam rogove (nekad samo rogove, nekad vikinške kape).

Kada to uradim nekom koga su poznavali moji moram da izdržim ceo minut u ćošku ... A kada ga ne poznaju mogu šta god hoću sa fotkom da radim. To je prvi put da se mali kiwi susreo sa duplim standardima ... ko bi rekao da će ih još toliko puta susresti u životu ...
Korisnikov avatar
By mitrandir
Slikanje ili još grđe-snimanje sa'rane-strašno. Ali ume da bude i urnebesno:

''
Korisnikov avatar
By *deni*
Huh, jedan moj drug me je šokirao, prikazavši mi u svom kompjuteru folder sa galerijom slika njegove majke, koja je nedugo pre toga preminula od posledica saobraćajne nesreće.
U toj galeriji su hronološki poređane slike, od dana nesreće, do sahrane. Tu je prvo slika uništenih kola, pa slike njegove majke na intenzivnoj nezi i na kraju slike otvorenog kovčega sa njegovom majkom u njemu.
Razumem da neko ima potrebu da na taj način sačuva uspomenu na majku, ali ne razumem čemu potreba za prikazivanjem tih slika drugim ljudima.
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Ja kad trazim posao u svom gradu obavezno pregledam citulje u novinama...to je prvi izvor da saznas da li je neko radno mesto upraznjeno.... :P :okret:
By alexandermagic
Tko bi vam znao. U svakom slučaju, sigurno je da je pokojnicima svejedno fotkaju li ih ili ne. :shrug:
Korisnikov avatar
By Enzo
Čula sam da se to radi i ovdje u RH. Osobno nikad to nisam vidjela. To mi je malo queer.
Haha - get the pun?
Korisnikov avatar
By Elena
Videla sam slike sa jedne sahrane na FB (mesto desavanja BIH) ... svi su bili uredno tagovani pa i pokojnik :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!