Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Dominantna ili submisivna

1. Ja sam pretežno dominantna
15
22%
2. Ja sam pretežno submisivna
8
12%
3. Ja sam oboje, mada više dominantna
21
31%
4. Ja sam oboje, mada više submisivna
12
18%
5. Ništa od navedenog
11
16%
Korisnikov avatar
By sofia
Znam i zvezdu i stoj na rukama... kozlic preskacem raznosku, zgrcku sam redovno odbijala da ne polomim nos ili nedajboze zube...

Originally posted by lorna

Kad prichamo o seksu,

nema pravila.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
oboje, vise dominantna..

i u sexu, i u vezi :kingkong:

kontrolisem situaciju, volim da budem i malo grublja, dirty talk, penetracija, kada sam top
(kako to kazu muski, sa devojkama i nisam nesto pricala o terminologiji :nerd: )
i uvek pevam "ja cu prva" :zvizdi: * treba mi malo vremena dok se ufuram :smeh: *

glupo samo sto sve devojke u pocetku misle da i ja hocu da mi se radi sto ja radim njima :bubblegum: FAIL

kada sam bottom, onda sve mora da bude polako, nezno, jezim se na grubosti i penetraciju, a to najvise volim da radim :smeh: ironija

naravno, sve zavisi od osobe sa kojom sam zajedno i kolko dugo smo vec zajedno. ovo vazi samo za pocetak, a prvi put uvek boli, i prvi put uvek previse razmisljam :drama:
By LeDeNa_
Kao prvo, svako od nas u sebi nosi puno toga. Kada se radi o dominaciji i submisivnosti, jedno ne postoji bez drugoga, i obratno. Ne postoji mogucnost da budes samo dominantan, kao sto ne postoji mogucnost da budes samo submisivan. Da bi bio jedno, moras biti i delic drugog. To jednostavno tako funkcionise bez ikakvih izuzetaka.

Kako dominantna osoba razume submisivnu? Sta se u njoj dogadja? Samo putem primenjene psihologije? Ili postoji nesto vise od toga, razumevanje na jednom dubljem nivou, zato sto submisivni deo u njoj samoj oseca sta, kako i zasto? Ovo vazi i obratno.

Ne postoje samo dominantni, ne postoje samo submisivni. Postoje pretezno dominantni i pretezno submisivni.

Svako onaj ko tvrdi drugacije laze kao prvo samog sebe, pa onda svog partnera pa sve ostale.

Problem je u dve stvari;

Prvo, jako je tesko priznati samome sebi da nisi samo jedno...

Izuzetno krupna stvar je sto ljudi najcesce vide sebe kao odredjenu sliku, imidz, koji su izgradili. Medjutim, slika je jednodimenzionalna. Ne pokazuje sta se nalazi iza onoga sto je na njoj naslikano.
.................

Dominantna se upoznaje sa submisivnom, submisivna sa Gospodaricom, itd.

Ljudi se upoznaju sa imidzima a ne sa ljudima. Neki to jednostavno ne zele, a neki i ne razumeju razliku.

Jedino isitinsko ispoljavanje dominantnosti ili submisivnosti je ono iz RL. Obicnu osobu. I zatim se sa njom ispoljiti. Ako ste za to sposobni, onda tek mozete govoriti o tome sta ste zaista. Ili sta ste pretezno. Do tada korenspodiraju samo vasi imidzi i nista vise.

Drugo, jos veci problem je pronaci osobu sa kojom se mozes eksponirati u svakom zamislivom pogledu, a kojoj to, da li si Dom ili si sub ili si cista vanila nece biti bitno, jer joj je jedino bitno kakva si osoba u sustini.

Izezetno je tesko naci osobu sa kojom se mozes u potpunosti ogoliti u svakom pogledu. Mozes ti imati tu zelju, ali je ona beskorisna ukoliko sa druge strane nemas nekoga ko je kompaktibilan sa tobom, ko te oseca, koga ti osecas, i ko poseduje tu istu zelju.

......................
A kada se to poklopi, kada je s druge strane osoba koja sve to poseduje, koja na kraju krajeva zeli da te upozna i na taj nacin, koja u stvari zeli da te upozna sa svime sto jesi, koja je sposobna da se sa time nosi i koja zbog toga nece promeniti osecaje prema tebi niti joj je u krajnjoj liniji bitno da li si dom ili sub, vec jedino sta jesi u svojoj srzi, kao licnost, kao osoba, e taj osecaj, napisah gore, koji bih nazvala "Osvajanje slobode" jeste velicanstven. Nemam drugu rec koju bih upotrebila da to opisem. Jer se odnosi na jedan istinski, fundamentalni osecaj prihvacenosti.

Kada shvatis da si zaista prihvacen-a u potpunosti.
Korisnikov avatar
By starsailor
trazim submisivne u sexu samo :lol:
onako mogu biti kucke :kissofdeath:
By LeDeNa_
I da ne zaboravim, apsolutno se ne moze meriti dominacija niti submisivnost onoga ko nije bio i sa druge strane sa onom onoga ko jeste.

Postoji samo jedan jedini nacin ta tacno saznas sta se nalazi u glavi onog drugog, a to je licno iskustvo. To je apsolutno dragoceno saznanje. Tek sa time mozes razviti pun kapacitet jer tek tako steknes pun uvid kako psiha zaista funkcionise kad si na drugoj strani stapa. Sve do tada je samo nagadjanje, sa manjim ili vecim stepenom verovatnoce pogodjenog.

*Da me neko pogresno ne shvati, ne govorim o nekoj imaginarnoj situaciji "Aj me ti sad malo sibaj", sto nema veze sa zivotom, i iz cega se naravno nista nece saznati ni nauciti. Govorim o situaciji kada si sa pravom osobom, sa kojom promena uloge moze doci prirodno.
Korisnikov avatar
By Galateja
Neki novi klinci (sa novim odgovorima)? :awesome:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Neka nova Orlando, moze?

Meni je sada ovo isuvise ostar nacin da se iskaze podloznost/ prepustljivost i aktivnost u krevetu.
Dominacija i submisivnost su... hevi.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Black Lady

broj jedan..........
Pod tri, predomislila sam se...

Recimo da je slicno kao kod zozi "Dominantna sam koliko mi ona submisivna dozvoli...."

Ali recimo, da imam potrebu da budem potpuno submisivna, ako to partnerka probudi u meni.. apsolutno mogu da se prilagodim..

Bas sam neki dan imala neverovatnu zelju da se nadjem one on one, sa nekom aktivnom, dominantnom (zentvenom) lezbejkom :drama:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Black Lady

Bas sam neki dan imala neverovatnu zelju da se nadjem one on one, sa nekom aktivnom, dominantnom (zentvenom) lezbejkom :drama:
Ako nađeš javi gde je da je i ja pronađem. :pervert:
:pasivusastoposto:
:awesome:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by IriS

dominantna. svuda, pa i u krevetu.
sa debelom tendencijom da prestanem sa tim! (ovde ne mislim na krevet. tu mi se svidja :pervert: )
nije isto misliti i cvece brati :volinevoli:
By LeDeNa_
Ovde se cesto cuju izjave "Ja jesam rob/sub/ponizan/jebozovan/mazohista itd...

ali van BDSM-a sam dominantna osoba...

Hajde da prosirimo temu ako neko zeli.

Sta uopste znaci biti dominantan/na u zivotu?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
drzati ga. mislim, zivot. i mislim: drzati ga za ruku i vodati ga svuda sa sobom :)

potciniti zivot. eto. :hvala:
Korisnikov avatar
By EYA
sve sam, i mnogo je dobro :wundy:

btw, citala sam temu od pocetka :smeh:
Korisnikov avatar
By EYA
drzi me vec nedeljama... odlepila sam, ne mogu da prestanem... jebote :snupi:
Korisnikov avatar
By EYA
zna zena o cemu prica, vidi se da je mudra :pervert:

nego sto ne umem da koristim ovo stanje uma ni za sta drugo sem za joooos i jossss i josss... ima li tu neka tehnika za preporuciti, m ? stvarno me zanima :glupan:
Korisnikov avatar
By EYA
jbt, pocela si da mi citas misli i odgovaras pre nego pitam :uplasen:
Korisnikov avatar
By Galateja
Šta mislite u kakvoj su korelaciji dom/sub uloge u seksu sa tim istim ulogama u svakodnevnici? Ja mislim da nisu u vezi.
Korisnikov avatar
By Oziris
^ Da li ti imas utisak da je vecini ljudi nekako... ne znam pravi izraz, ali upotrebicu "porazavajuce", da priznaju da su submisivni?
Korisnikov avatar
By Hys.
^ja nemam. As in, nisam primetila. Tek mi je na forumu (ledena) rekla da je to tako, al ja za to ne znam da je tako.

@Galateja-

moze da bude u korelaciji a i ne mora. Moze da bude skroz drugcije. Moze kako osh.

Nemoguce je govoriti o nekoj pravilnosti.
Korisnikov avatar
By Blady
Nesto sam htela ovde da napisem :) ne mogu da se setim..
Korisnikov avatar
By Galateja
Baš sam nešto razmišljala o ovoj temi. I skroz mi je čudno da ja praktično mogu da se snalazim u obe uloge i da ih volim, ali da u 97% slučajeva kad fantaziram zamišljam da sam submisivna. U realnosti bi mi smetalo da sam ograničena samo na jednu ulogu, čak i na samo submisivnu (koja mi je draža :giggle: ), ali u mašti sam često baš jako submisivna. I kad vidim fotku neke hot glumice i sl. misao koja mi se javi je kako bih rado da me..., a vrlo retko kako bih je... :misli:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!