Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
IZVOR: BBC, CNN, SKY
Najtraženiji svetski terorista Osama Bin Laden ubijen je u noći između nedelje u ponedeljka u Pakistanu, objavio je predsednik SAD Barak Obama.
Bin Laden je ubijen u okršaju sa američkim marincima u blizini Islamabada, a njegovo telo je sada u rukama Amerikanaca.

Prve informacije vezane za lokaciju čoveka optuženog da je organizovao napade na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. i niz drugih terorističkih akcija širom sveta, stigle su prošlog avgusta, a rezultirale su okršajem kod grada Abotabad i njegovom pogibijom.

Ubistvo čelnika Al Kaide smatra se najvećim uspehom Amerikanaca u desetogodišnjem ratu protiv terorizma, što je potvrdio i predsednik Obama.

"Već osam meseci pratili smo trag, a moji savetnici za bezbednost redovno su mi prenosili sve detalje. Pre desetak dana procenio sam da imamo dovoljno informacija i dao naređenje da krenemo u akciju", rekao je Barak Obama. Na sajtu Bele kuće objavljeno je kompletno saopštenje predsednika SAD.

Ubistvo Osame Bin Ladena donosi veliko olakšanje za ceo svet, smatra bivši predsednik SAD Bil Klinton, a zadovoljstvo dele i njegov naslednik Džordž Buš i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron.

Američke vlasti su upozorile putnike u aviosaobraćaju širom sveta na potencijalne terorističke napade u znak odmazde.

Pretpostavlja se da će Egipćanin Ajman Al Zavari, dosadašnja desna ruka Bin Ladena, preuzeti kontrolu nad Al Kaidom.

Napad na Abotabad
Napad na Osamu Bin Ladena organizovala je manja grupa američkih marinaca (Navy Seals), koja je helikopterima stigla do Abotabada, severno od Islamabada, glavnog grada Pakistana.

Terorista se krio u zgradi okruženoj zidom visokim 4-5 metara, na čijem vrhu je bila bodljikava žica

U napadu je ubijeno najmanje petoro ljudi, među kojima su i jedan od Bin Ladenovih sinova, kao i jedna žena, koju je Osama koristio kao živi štit.

Amerikanci su izgubili jedan helikopter zbog tehničkog kvara, nikakve ljudske žrtve sa američke strane nisu potvrđene.

Podrška građana širom SAD
Nekoliko stotina stanovnika Vašingtona se posle saopštenja predsednika okuplio ispred Bele kuće da bi proslavilo uspeh svoje vojske.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=02&nav_category=78&nav_id=509617
Korisnikov avatar
By 2kune
još jedan muslimanski civil iz 3. svijeta ubijen metkom u glavu bez suđenja... :drama:
Korisnikov avatar
By Nikodim
I to je tamo razlog slavlje? Ko će im sada biti krivac za sve??
Korisnikov avatar
By Tungi
^
Terorizam nije samo usmeren ka Americi.

Je l' tebi zao sto su ga ubili "neduznog"?
Korisnikov avatar
By Nikodim
Čekaj, videćemo šta će se promeniti... Mora se, pre svega, naći novi krivac, rekoh.

I šteta što nije išlo uživo...
Korisnikov avatar
By 2kune
ne treba novi krivac i ništa se neće promjeniti jerbo je al kaida celularno ustrojena... samo ćemo saznati ime Osaminog nasljednika... :cvetduga:
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa nigde nije receno da krivaca i dalje nema.Tek ce da pocne borba protiv terorizma,protiv saveznika mu.
Korisnikov avatar
By bern
Kakav zaluđen narod. Ne mogu vjerovati da slave...
Korisnikov avatar
By castor
Vencanje, pa ubijanje.. Nikada mirno.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Originally posted by bern

Kako to sad reče Ljilja Smajlović: ni daleko primitivniji ljudi, u istoriji, nisu slavili kada ubiju neprijatelja.

Bilo bi super da je svet nakon ovog postao sigurnije mesto za život, no situacija je suprotna - još je opasnije mesto nego što je to bio nakon 11.11.2001.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Nikodim
Originally posted by bern

Kako to sad reče Ljilja Smajlović: ni daleko primitivniji ljudi, u istoriji, nisu slavili kada ubiju neprijatelja.

Nabrala se pameti.

Sta su svi onda ovi narodi koji slave kad zbace jednog drzavnog vodju/predsednika s vlasti,sta smo mi koji smo pustali balone na trgu Republike,kada je Milosevic umro?
Korisnikov avatar
By Nikodim
Ni ja nisam bio za Miloševića, ali ovo što ste vi, kako kažeš, radili tog dana, jeste odlika primitivizma.

A treba slaviti kada se zbaci diktator, kada dođe do smene vlasti... Ali, slaviti nečiju smrt... Ogavno! Već sam o tome pisao na temi kada je umro Brana Crnčević, i kada ste, takoreći, slavili.
Korisnikov avatar
By castor

Već sam o tome pisao na temi kada je umro Brana Crnčević, i kada ste, takoreći, slavili.
:durenje: Nismo. On je otisao na bolje mesto :hell: . To je bila optrostajna zurka.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ima li veceg primitivizma od grupa podrske Gadaffijevom teroru?

Generalno govoreci,o vecini Srba.Ja siguno nisam bio ni u toj skupini ljudi koja se radovala necijoj/pa ni Milosevicevoj smrti.
Korisnikov avatar
By 2kune
čudna je to moda... od kada se u Srbiji počeo ponovo slaviti kosovski poraz stalno se docira svemu svijetu što se treba a što ne treba slaviti... :rei:
valjda je u pitanju bogatije iskustvo u proslavama dramatičnih događaja od većine drugih sredina... :trep:
Korisnikov avatar
By 2kune
nizozemski radio astronomi slučajno su presreli ovu poruku:

.... .. - -. .- | .--. --- .-. ..- -.- .- | .- -- . .-. .. -.- . -.- . | -.- --- -- .- -. -.. . | ..- | .- ..-. --. .- -. .. ... - .- -. ..- | .--. .-. . -.. ... .--- . -.. -. .. -.- ..- | --- -... .- -- .. | ..--.. | | --- ... .- -- .- | -... .. -. | .-.. .- -.. . -. | -- .-. - .- ...- | ..--.. | | .--. .. - .- - .. | ... .-. -... .. .--- ..- | -.. .- | .-.. .. | ... .-.. .- ...- .. - .. | .. .-.. .. | -. . | ..--.. |
Korisnikov avatar
By Nikodim
Reagovanje:
Smrt vođe Al Kaide Osame bin Ladena izazvale je reakcije u svetu. U SAD su ljudi izašli na ulice u Vašingtonu i Njujorku i nekim manjim mestima.

Bivši predsednik SAD Džordž Buš koji je bio šef Bele Kuće u vreme terorističkih napada 11. septembra 2001. u Njujorku i Vašingtonu rekao je da posle vesti koje mu je lično javio predsednik Obama ima samo reči zahvalnosti i hvale svim ljudima, muškarcima i ženama u obaveštajnim službama koji su posvetili svoje živote ovoj misiji.
- Ovo dostignuće obeležava značajnu pobedu za Ameriku, za ljude koji traže mir širom sveta, i za one koji su izgubili bližnje 11. septembra 2001. Amerika nastavlja svoju borbu protiv terorizma. Bez obzira koliko vremena je potrebno, pravda će biti sprovedena - rekao je Buš.
Britanski preijer Dejvid Kameron rekao je da je smrt Bin Ladena, "veliko olakšanje za svet". Francuska "pozdravlja istrajnost SAD", a smrt Bin Ladena je "veliki događaj u globalnoj borbi protiv terorizma", rekao je predsednik Francuske Nikola Sarkozi. Francuski ministar inostranih poslova Alen Žipe rekao je da je smrt Bin Ladena "pobeda za sve demokratije koje se bore protiv terorizma". Nemački ministar inostranih poslova Gido Vestervele ocenio je jutros da je smrt šefa terorističke mreže Al Kaida Osame bin Ladena "dobra vest za sve ljude na svetu koji vole mir". U saopštenju nemačkog šefa diplomatije navodi se da je "Osama bin Laden bio jedan od najbrutalnijih terorista na svetu" koji " na savesti ima živote hiljada nedužnih ljudi". Franko Fratini, ministar inostranih poslova Italije, ocenio je da smrt Bin Ladena "predstavlja veliku pobedu za SAD i za čitavu međunarodnu zajednicu koja se bori protiv Al Kaide i terorizma". Predsednik Turske Abdulah Gul rekao je da "pozdravlja s velikim zadovoljstvom vest o smrti Osam Bin Ladena".
U Indiji je smrt lidera Al kaide prihvaćena kao još jedna potvrda da je Pakistan "utočište" za teroriste.
- Mi s velikom zabrinutošću obraćamo pažnju na deo izjave (Baraka) Obame da je operacija u kojoj je ubijen Bin Laden izvedena duboko u Pakistanu - rekao je ministar inostranih poslova Indije.
Korisnikov avatar
By *deni*

Ni ja nisam bio za Miloševića, ali ovo što ste vi, kako kažeš, radili tog dana, jeste odlika primitivizma.

A treba slaviti kada se zbaci diktator, kada dođe do smene vlasti... Ali, slaviti nečiju smrt... Ogavno! Već sam o tome pisao na temi kada je umro Brana Crnčević, i kada ste, takoreći, slavili.
Slažem se da je primitivno, ali u duboko primitivnim društvima, kao što je naše, ne treba da čudi što je smrt primitivnog diktatora jedan deo stanovništva dočekao sa neskrivenom radošću.
Ovde je još uvek običaj da se oni koji se izdaju za vođe i stanu na čelo naroda vrlo brzo sa tog čela popnu narodu na glavu i krenu da ga zlostavljaju, kao što ima mišljenja da je i Sloba radio.
Nije on bio običan predsednik, za njegove vlasti su mnogi životi bukvalno uništeni, pa to puštanje balona na vest o njegovoj smrti i nije baš toliko za čuđenje.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Tungi

Ima li veceg primitivizma od grupa podrske Gadaffijevom teroru?

Generalno govoreci,o vecini Srba.Ja siguno nisam bio ni u toj skupini ljudi koja se radovala necijoj/pa ni Milosevicevoj smrti.
LIKE
Korisnikov avatar
By Loni
Naravno da će Osama imati more naslednika,
ali oni neće imati tu vrstu infrastrukture.

Sasvim je drugo bilo vreme kad su talibani zvanično vladali celom avganistanskom državom i imali svu tehniku i moć, a drugačije je sad kad ih je par hiljada ostalo da se skrivaju po planinama Avganistana i Pakistana.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Originally posted by *deni*

Slažem se da je primitivno, ali u duboko primitivnim društvima, kao što je naše, ne treba da čudi što je smrt primitivnog diktatora jedan deo stanovništva dočekao sa neskrivenom radošću.
Ovde je još uvek običaj da se oni koji se izdaju za vođe i stanu na čelo naroda vrlo brzo sa tog čela popnu narodu na glavu i krenu da ga zlostavljaju, kao što ima mišljenja da je i Sloba radio.
Nije on bio običan predsednik, za njegove vlasti su mnogi životi bukvalno uništeni, pa to puštanje balona na vest o njegovoj smrti i nije baš toliko za čuđenje.
To je to! Bravo!
Korisnikov avatar
By Nikodim
Čak je i Lejdi Gaga zadovoljna i srećna.

No, jedno mi nije jasno: zašto je telo bačeno u more, kako piše NT?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by 2kune

nizozemski radio astronomi slučajno su presreli ovu poruku:

.... .. - -. .- | .--. --- .-. ..- -.- .- | .- -- . .-. .. -.- . -.- . | -.- --- -- .- -. -.. . | ..- | .- ..-. --. .- -. .. ... - .- -. ..- | .--. .-. . -.. ... .--- . -.. -. .. -.- ..- | --- -... .- -- .. | ..--.. | | --- ... .- -- .- | -... .. -. | .-.. .- -.. . -. | -- .-. - .- ...- | ..--.. | | .--. .. - .- - .. | ... .-. -... .. .--- ..- | -.. .- | .-.. .. | ... .-.. .- ...- .. - .. | .. .-.. .. | -. . | ..--.. |
a onda kad nisu uspeli da procitaju usled radijacije iz japana oni su njima poslali ovo

-.- -.- -.- -.- | -.- -.- -.- -.- -.- -.- -.- -.- | -.- | -.- -.- -.- -.- -.- -.-

edit: ex-japana*
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Drakche

ocekujemo reakciju al kaide
:avalon:
Ne verujem da ce je uopste biti....Al kaida je prilicno centralizovana teroristicka organizacija koja je sad obezglavljena. Vidim kao nasledice ga Al zavahiri...ne znam, mozda nesto uspeju da uzvrate ali to ni izbliza ne moze biti kao akcije kojima je rukovodio Osama.
Mada ne verujem ja da je to on, dok ga ne pokazu javno :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!