Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by muzika86

Banja Vrucica- Teslic
Voda Banje Vrućice uspješno liječi bolesti srca i krvotoka, reumatizam, stomačne bolesti, šećernu bolest, pospješuje i ubrzava procese rehabilitiacije, pomaže zdravim da održavaju i pospješuju kondiciju, neuroze i neuralgije. Umjereno kontinentalna klima, mnogo zelenila na širim prostorima Banje pružaju obilje i čistog i svježeg vazduha sa dovoljno ozona. Mineralna, termalna, termomineralna, radioaktivna voda različito se primjenjuje u Banji Vrućici. Na osnovu specijalističkih pregleda i stanja bolesnika i bolesti određuje se režim liječenja. To su mineralne kupke u bazenima i kadama, podvodne masaže, parafinske kupke, terapeutske kupke, pijenje mineralne vode, pijenje kiseljaka i druge primjene. Ovom treba dodati klimatogene relativno povoljne elemente. U režim boravka spada prilagođena ishrana, organizovana rekreacija, mogućnosti bavljenja sportom, šetnje šumom. Kapaciteti banje su oko 3.500 kupanja dnevno. Ukupan ambijent omogućuje relativno brza izliječenja, zaliječenja, oporavka, uspješne rehabilitacije, ugodan i prijatan odmor.

Od nekoliko bušotina, najizdašnija dubine 128m, daje 70 l/s, temperature 38 ºC. Izvor je prigušen na 20 l/s koliko zadovoljava potrebe Banje. Prema hemijskom sastavu u vodi preovladavaju natrijum (450 mg/l), kalijum (43 mg/l), kalcijum (452 mg/l) i magnezijum (105 mg/l).

Terapijske indikacije

1. Bolesti srca i krvnih sudova:
a) Visok krvni pritisak, nizak krvni pritisak
b) Vazoknstriktivne bolesti krvnih sudova
c) Opstruktivne bolesti krvnih sudova.
d) Proširenje venskog sitema krvnih sudova.

2. Reumatske bolesti:
a) Hronični degenerativni reumatazam svih lokacija
b) Upalni reumatizam u fazama remisije a po preporuci nadležnog ljekara.
c) Vanzglobni reumatizam, Lumbago, Ishialgiae.

3. Bolesti štitne žljezde

4. Nervna oboljenja:
a) Psihoneuroze blažeg stepena
b) Pseudoneurastenije
c) Neurastenije,

5. Stanja poslije povreda lokomotornog aparata:
a) Kontrakture
b) Povrede (kontuzije mišića)
c) Povrede perifernih nerava - stanja prije i poslije operativnih zahvata na povređenim nervima.

6. Hronične upale žučne kesice i žučnih kanala.

www.banja-vrucica.com

[img][img]http://img850.imageshack.us/img850/1521/5555555k.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img]
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by spliff
Originally posted by zelenabombonica

Slika

Hotel u etno selu Stanisic
kakav kich
jbt

:povez:
Pa ne bih baš rekao da je kič. Etno selo se nalazi kod Bijeljine u Semberiji, a Semberci su poznati po tome da vole da više različitih stvari stavlja i grupiše na jedno mjesto..
Meni je baš zanimljiva ta "pretrpanost" u ovom etno-selu..
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by alexandermagic

Hvala što opet preskačeš moje postove.
Nema potrebe da mislim kad si počela odgovarati, jer si moj odgovor odmah počela citirati. :D Klikneš na članove na vezi i eto. :hvala:

Nego, odgovori spliffu.
Evo ne preskacem ih.

Ako je tebi pisanje na ovakvom forumu jedina zivotna preokupacija nije svima. Ja mogu da radim i vise poslova istovremeno.Tako sam cim sam kliknula da tebi odgovorim, obavila telefonski razgovor, zatim zaboravila gde sam stala ( jer imam i vaznijih stvari u zivotu od pisanja odgovora tebi) i ponovo se setila da sam pocela pisati tebi odgovor.

A spliffu ce biti odgovoreno mada covek treba stvarno da porazmisli sta da odgovori na toliku zlobu.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

Saborna crkva u Sarajevu

Slika
jel to ona crkva koju su srpske snage granatirale tokom opsade sarajeva zato shto je tamo bila smeshtena bolnica?
Granate su padale svuda, ali prvi put cujem da je bolnica bila smestena u pravoslavnoj Sabornoj Crkvi u Sarajevu.

Inace, najrazruseniji deo Sarajeva je naselje Grbavica koje je bilo pod srpskom kontrolom,a granatirano je sa muslimanskih polozaja na Igmanu.Ukucaj na google Grbavica pa klikni na images i videces kako je Grbavica izgledala nakon rata.

Slika
By alexandermagic
Jeste, svi koji ne dEle tvoje mišljenje su zlobni. Na stranu tvoja neartikuliranost, nedosljednost i lupetanje. Kači fotke crkvi, 'ajde please. :D
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
@alexandarmagic

Ti si bas mnogo aktivan na ovoj temi s obzirom da te ona uopste ne zanima.

Nisu svi koji ne dele moje misljenje zlobni vec samo oni tvoje sorte.
By Sixto

Slika

Hotel u etno selu Stanisic
kakav kich
jbt

:povez:
Vecina gradjevina u etno selu Stanisic je replika nekog kulturno istorijskog spomenika.Tako je hotel Pirg replika kule sa Svete Gore.Ako je tebi srednjovekovna kamena arhitektura kic to mnogo vise govori o tvom nedostaku ukusa nego o toj arhitekturi.

Ja bih pre rekla da se radi o tvojoj zlobi, a ne o kicu.
O cemu ti pricas? O kulama sa diznilend krovovima? koje su povezane izmedju bazenom. Daleko je to od srednjevekovne arhitekture milenijumima!
By alexandermagic
@zelena

Netočno si napisala moj nick. Svejedno.

Na temi sam da bih ismijavao tebe i tvoju, za forum, šatro prikrivenu kršćansku religioznost. Naravno. :D
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by Sixto

O cemu ti pricas? O kulama sa diznilend krovovima? koje su povezane izmedju bazenom. Daleko je to od srednjevekovne arhitekture milenijumima!
A ti si neki ekspert za srednjovekovnu arhitekturu, vidim.

To nije bazen nego dekorativno jezero. Tu se niko ne kupa.

Da li smatras da je i to jezero kic?
By Glasnik
Ova diskusija je kič. :bljak:

Samo neki treba to da skapiraju... :roll:
By Sixto
Bombonce, ajde otidji im na oficijelni sajt pa prosurfaj malo! IZmedju kula je bazen za goste hotela! Ne lupaj o necem sto ne poznajes i nisi upucena!

Sto se tice jezera, kiceraj najkicerskiji koji se mogao napraviti! Al to je ta nasa 'srpska estetika'. Malo kamen, malo brvnare, malo kozna garnitura, malo lift za goste, malo opanci, malo ponjave, malo labudovi, malo vozic, malo brodic...

Imao je on to u rodnom kraju al posle dvanaest, kad zaspi.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

Bombonce, ajde otidji im na oficijelni sajt pa prosurfaj malo! IZmedju kula je bazen za goste hotela! Ne lupaj o necem sto ne poznajes i nisi upucena!

Sto se tice jezera, kiceraj najkicerskiji koji se mogao napraviti! Al to je ta nasa 'srpska estetika'. Malo kamen, malo brvnare, malo kozna garnitura, malo lift za goste, malo opanci, malo ponjave, malo labudovi, malo vozic, malo brodic...

Ne znam da li sam sve na tom sajtu pregledala, ali na raznim mestima sam pronasla informaciju da su gostima hotela na raspolaganju bazen, sauna i razne druge stvari , ali ne i da to jezero sluzi kao bazen. Ni na jednoj fotografiji tog jezera nema osoba koje se tu kupaju, a fotografija sam videla milion.Da li tebi to lici na neko kupaliste? Vide se samo labudovi i patke koji su pusteni da tu plove, a budalastina bi bila da se pored njih kupaju i ljudi.

Kompleks ima vise delova. U jednom delu su replike manastira. Drugi deo je etno selo sa svim sto sadrze i ostala etno sela u svetu, a u trecem delu je luksuzan hotel. Sve spojeno u skladnu celinu sa bajkovitom atmosferom i miljeom. Ne vidim nista neukusno i neestetski.

Inace, fotografije etno sela Stanisic sam pronalazila po raznim fotografskim sajtovima gde fotografi ostavljaju svoje fotke, a drugi ih komentarisu.To su komentari i na nasem i na engleskom jeziku, ali pretezno na engleskom. Ni jedan negativan komentar ne pronadjoh, a izdvajam neke sa sajta panoramio:

http://www.panoramio.com/photo/27686380 ... s_comments

Waw, how beautiful is it!

Very nice place!Best wishes, Anette

Great shot, really enjoyed looking this beautiful place.

Very nice shot! Greetings from Hungary

The marvellous bridge

Very beautiful photo and place!! Congratulations. Best greetings from Spain, Maria Jesús

I tako 7 stranica komentara...

Druga fotografija.... slicni komentari...

http://www.panoramio.com/photo/29970942

VOTED! Wonderful image, Zox! Greetings from Ukraine. Eva

My VOTE to this spectacle! Fantastic!

most beautiful monastery that looks like a cover of a fairy tale,greetings ROBBY

I tako dalje, i tako dalje. To su samo dve fotke, a fotografija etno sela kao i slicnih komentara samo na tom sajtu ima bezbroj.

Pitam se sad zasto je ljudima sa tih sajtova to etno selo toliko bajkovito i prekrasno, a na ovom forumu imamo misljenje da je kic. Ja bih rekla da je to zbog toga sto mi ovde imamo uredjene gradove okrecenih fasada, sredjenih ulica bez ikakvog kiceraja i ruznih stvari dok su tamo u tim stranim zemljama navikli na svakakav kiceraj i nemaju puno ukusa.Mislim da smo i to razjasnili.
By Sixto
Ne govorim o komentarima nalozenih turista koji su bili odusevljeni planinskim ugodjajem u sred Semberije ili odsustvom bubasvaba. To sto ti hvalis destinaciju, a ne znas gde je bazen onda imas jaaaako veliki problem sa informisanoscu.

Otvori oficijelni sajt i nadji slike.

Over, and out!
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Bazen se zaista nalazi u sklopu kompleksa izmedju kula, ali to jezero nije bazen.Mi ovde govorimo o celini. Da li vidis nekakve golace da se kupaju izmedju manastira i medju labudovima? Da vidis tako nesto onda bi zaista imao pravo da pricas o kiceraju. A da pominjes nekakav kiceraj samo zato sto hotel ima sav luksuz je besmisleno.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Evo jos malo slika pravoslavnih crkava posto se alexandermagic bunio da ih nema dovoljno. Pretpostavljam da mu je omiljeni vizantijski stil pa sam taj odabrala.

I neka niposto ne gledaju ove crkve oni koji nameravaju da udju u ''tjelesne odnose'' sa bilo kim jer alexandermagic misli da to nije u redu. :evil:

Pravoslavna crkva u Teslicu

Slika

Pravoslavna crkva u Doboju

Slika

Pravoslavna crkva u Bijeljini

Slika

Pravoslavna crkva u Bosanskom Samcu

Slika
Korisnikov avatar
By spliff
koliko novih crkava
boze me sachuvaj i sakloni
ima se, moze se...

bolje da su neke bolnice gradili :snob:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

koliko novih crkava
boze me sachuvaj i sakloni
ima se, moze se...

bolje da su neke bolnice gradili :snob:
Crkve u Doboju i Bosanskom Samcu nisu nove.

Crkva u Doboju sagradjena je 1936. Tu sam informaciju pronasla ovde

Pise ovo:

"Hram je sagrađen 1936. godine, u srpsko – vizantijskom stilu, u obliku krsta, veličine 16,90 sa 16,90 metara.

Drvorez na ikonostasu u crkvi izradio je ruski pukovnik Aleksandar Radkin, a ikone na ikonostasu i zidovima Ruskinja Aleksandra N. Seljanko."

Crkva u Bosanskom Samcu takodjer je sagradjena pre Drugog svetskog rata 1934. Jedino je nedavno sagradjen zvonik u istom stilu kao i crkva. O toj crkvi se mozes informisati ovde

Javicu ti kad saznam i za ove ostale ako te bas zanima.
By alexandermagic
Zelena, kad mi već ugađaš i ispunjavaš moje naloge, mogla bi negdje naći spisak svih gradova i pripizdina u RS, te naći i postati fotke svih crkvenih objekata iz istih. Ovo ti je pravo mjesto za tu vrst turističkog marketinga.

Inače, kopije kopija mi i nisu interesantne tako da mom oku, kad je crkvena arhitektura u pitanju, više prija recimo barok. Ne bizantijski stil. :snob:
Korisnikov avatar
By Burak

Ne znam da li sam sve na tom sajtu pregledala, ali na raznim mestima sam pronasla informaciju da su gostima hotela na raspolaganju bazen, sauna i razne druge stvari , ali ne i da to jezero sluzi kao bazen. Ni na jednoj fotografiji tog jezera nema osoba koje se tu kupaju, a fotografija sam videla milion.Da li tebi to lici na neko kupaliste? Vide se samo labudovi i patke koji su pusteni da tu plove, a budalastina bi bila da se pored njih kupaju i ljudi.

Kompleks ima vise delova. U jednom delu su replike manastira. Drugi deo je etno selo sa svim sto sadrze i ostala etno sela u svetu, a u trecem delu je luksuzan hotel. Sve spojeno u skladnu celinu sa bajkovitom atmosferom i miljeom. Ne vidim nista neukusno i neestetski.

Inace, fotografije etno sela Stanisic sam prolazila po raznim fotografskim sajtovima gde fotografi ostavljaju svoje fotke, a drugi ih komentarisu.To su komentari i na nasem i na engleskom jeziku, ali pretezno na engleskom. Ni jedan negativan komentar ne pronadjoh, a izdvajam neke sa sajta panoramio:

http://www.panoramio.com/photo/27686380 ... s_comments

Waw, how beautiful is it!

Very nice place!Best wishes, Anette

Great shot, really enjoyed looking this beautiful place.

Very nice shot! Greetings from Hungary

The marvellous bridge

Very beautiful photo and place!! Congratulations. Best greetings from Spain, Maria Jesús

I tako 7 stranica komentara...

Druga fotografija.... slicni komentari...

http://www.panoramio.com/photo/29970942

VOTED! Wonderful image, Zox! Greetings from Ukraine. Eva

My VOTE to this spectacle! Fantastic!

most beautiful monastery that looks like a cover of a fairy tale,greetings ROBBY

I tako dalje, i tako dalje. To su samo dve fotke, a fotografija etno sela kao i slicnih komentara samo na tom sajtu ima bezbroj.

Pitam se sad zasto je ljudima sa tih sajtova to etno selo toliko bajkovito i prekrasno, a na ovom forumu imamo misljenje da je kic. Ja bih rekla da je to zbog toga sto su mi ovde imamo uredjene gradove okrecenih fasada, sredjenih ulica bez ikakvog kiceraja i ruznih stvari dok su tamo u tim stranim zemljama navikli na svakakav kiceraj i nemaju puno ukusa.Mislim da smo i to razjasnili.
Pa zato što je tetkama ispederisanim kič sve što nije a la Krmeljuša ili Babadonna. :opacupa: :burka:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nesam skolovala.
Preporucili su mi da posetim Bijeljinu i da je jedino ta varos bas bas fina, mirna, ravna i uredna, kakvu vec volim. Nadam se da cu da dobacim i do Bosanskog Novog, tamo mi je draga koleginica sa faksa.
Ala sam doprinela :klap:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Message original : Wilhelmina

Preporucili su mi da posetim Bijeljinu i da je jedino ta varos bas bas fina, mirna, ravna i uredna, kakvu vec volim. Nadam se da cu da dobacim i do Bosanskog Novog, tamo mi je draga koleginica sa faksa.
Ala sam doprinela :klap:

Ko te to slagao za Bijeljinu? :lol: Ona urednog videla nije. :sigh:

Jedino što se da videti jeste Etno-selo. Onda možeš misliti turizma u istoj... :sigh:

(Jao, mada ako se poklopi da smo istovremeno tamo, možemo otići u Gradsku pivnicu. Tamo se može popiti divno tamno pivo, a i fino je okruženje. :pivce: )
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!