Originally posted by javolimsamosebe
voleti sebe znaci pre svega poznavati sebe, znati svoje najvece vrline i mane i prihvatati ih.
ja iskreno mislim da svi ljudi u dubini duse najvise vole sebe, samo nisu svesni toga....
gde je kittrie? zanima me njen odg na ovu temu
ne mogu sad da se previse mislim ali recimo da se prilicno slazem sa tvojim ukupnim postom, posebno ovim navedenim recenicama.
.. i ne znam da li je iko spominjao slobodu izrazavanje sebe na mnogo nacina??
napravicu ovo malo licnijim, kao i obicno, i reci da su me davno prozvali kameleonom, mislim da nema potrebe da pojasnjavam to.
ali ne radi se samo o tim , meni extra lakim, adaptacijama na druge , razlicite ali ok ljude (nekad i ne toliko ok ako ima neku poentu..).. nego o manifestacijama svojih, mozda bi to neko svrstao u, mana/e.
-osecati se prijatno i zadovoljno, savrseno slobodno da se ponasas kako se osecas, zatvoriti se potpuno, iskljuti svet ili naprotiv se potpuno ogoliti na najcudnije nacine i biti u skladu sam sa sobom, osecati se divno.
pri tome paziti da ne ides na stetu dragim ljudima, ili ae, ppl in general. ali da te boli k. za to sto ce neko misliti da si ovakav ili onakav ako te vec ne poznaje- jer se ti poznajes i volis. dosta ljudi ima problem sa tim, balansiranjem i pripitomljavanjem SEBE i svojih izdanja da ljudi ne bi ovo ili ono pomislili sto u nekoj velikoj generalizaciji predstavlja problem koji uazuje na to da ne volis sebe.
-upoznati sebe, prihvatiti sebe, raditi na sebi, da bih isto mogla i sa drugima. voleti sebe da bih volela druge.
-ukidati stvari/ljude u zivotu za koje shvatam/prihvatam da mi ne prijaju i ne donose dobro ma koliko delovalo suprotno. naci snagu da se prevazidjes. boleti i preboleti. uzivati u slobodi koja nastaje posle svakog osvojenog vrha sa postavljenom zastavicom memorisanom u mozgu.
ako ja nisam ono sto jesam kad i kako hocu ja da budem ja, a ne stetim drugima- samovoljno sam zarobljena, "plasim" se da me drugi nece voleti zbog "sebe" (manifestacije iste), itd.. =ne volim se.
a ljudi koji su oko mene, koji me znaju, od mene imaju postovanje, iskrenost i ljubav bez premca. iste stvari koje pruzam sebi, pruzam i njima.
ali da se ne zavaravamo, opet i uvek sam JA sebi na prvom mestu.
..a voleti nekog vise nego sebe je.. tragikomicno, patoloski, ili pak sebicno.
primer: volim te vise od sebe, primicu metak za tebe (kliseicno, al..) = JA se osecam DOBRO kad primam metak, i radim to jer zelim da se osecam uzviseno, zasluzno, dobro... cesto su najvisi altruisticki cinovi u osnovi samo egoizam i sebicnost.
..preumorna sam, trabunjala sam o nekim aspektima koji mene zanimaju, nije struktuiran post i ne smatram da bas pogadja sustinu niti da ima neku BITNU tezinu.
ali kao licni stav i razmisljanje, smatram da je subjektivno öbjektivan/no tj. tacno.
i da, VOLIM SE.