Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By lana-bg
A, jel znas s ta me zabrinjava?
Uopste ne spominju upotrebu suzavca, vec samo promet, nabavljanje, drzanje i nosenje gasnog oruzja.
Mozda postoji jos neka tacka zakona koja npr. kaze da se za upotrebu spreja dobija15 godina :)
Korisnikov avatar
By 2kune
imam ja :blush:
ja bih se pedofilima i silovateljima bavio na kraju, prvo bi valjalo srediti mafiju i ratne zločince. :beba:
Korisnikov avatar
By Tungi
Sad ce kad krene kontratuzba...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Loni

Vel boy, s tobom ne zelim da se prepirem, ali nisu u pravu.
Ja nigde nisam izjednacio silovanje i kradju. Odakle ti sad pa to?
Rekao sam da su i jedno i drugo manji zlocini od ubistva, ali ne i da su medjusobno jednaki...
tako nesto nisi mogao da procitas u mojim postovima, ali to i jeste osnovna greska mnogih forumasa. Tumace isuvise proizvoljno i prirodaju ono cega nema.
Od njih to ocekujem, al od tebe ne.

Evo da se jos jednom poigram Dantea i predstavim kako gledam na zlocine...
Evo ti krugovi pakla...

9. krug pakla (dozivnotne robije ili cak smrtne kazne) - UBICE, ratni zlocinci

8. i 7. krug - (visdecenijske robije) Ubistvo pod odredjenim okolnostima, visestruko silovanje. Oni, koji su nekog osakatili i oterali u nepokretnost.

6. krug (6 do 10 godina otprilike sa obaveznim lecenjem) - silovatelji (ne visestruki vec najcesci - uglavnom stalni partneri i bracni drugovi), fizicki napasnici

3. krug pakla - kradjivci skupocenih stvari, oni, koju su nekog oterali u siromastvo itd.

I sto se mene tice, sad je sve jasno i tema zaista moze biti i zakljucana.
Tek sada si jasno i glasno rekao da je silovanje znatno gori zlochin od kradje. Do sada si Loni stalno potencirao kako je silovanje manji zlochin od ubstva (pa, mislim da je to svakom i bilo jasno) te si vezivao silovanje i kradju tim veznikom "i" a ne objasnivshi da li to znachi da su silovanje i kradja negde isti ili je pak silovanje gore od kradje shto svakako jeste i shto si trebao vec da naglasish.

Sem toga ja sam izneo i druge neke tvoje stavke gde mislim da greshish/si greshio tokom ove teme koja se, i ja se nadam, dovela vishe kraju.
Nishta lichno Loni, ja te i dalje smatram za zanimljivog forumasha, mada me neke tvoje izjave, koje si bio valjda nespretno formulisao, ovde jesu snazno iznenadile.....
Korisnikov avatar
By Loni
VEL BOY
Tek sada si jasno i glasno rekao da je silovanje znatno gori zlochin od kradje. Do sada si Loni stalno potencrao kako je silovanje manji zlochin od ubstva (pa, mislim da je to svakom i bilo jasno) te si vezivao silovanje i kradju tim veznikom "i" a ne objasnivshi da li to znachi da su silovanje i kradja negde isti ili je pak silovanje gore od kradje shto svakako jeste i shto si trebao vec da naglasish.

JA
Pa samo toliko. NEOBJASNIVSHI nije isto sto i izreci NESTO DRUGO.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, nisam ja rekao da si ti rekao da su silovanje i kradja isti vec da se tvojim stalnim vezivanjem ova dva nasuprot ubistvu dalo skoro pa zakljuchiti da ih izjednachavash. mislim, ne kontam zashto u ovakvoj jednoj temi si sebi bio nashao za shodno da nam kazesh kako je, sve i pored ostalog, vagina predvidjena za penis i to naglashavash a nisi bio nashao za shodno da bar jedanput pre, pre mog indirektnog pitanja tebi, naglasish da je silovanje gori zlochin od kradje.

samo josh da kazem da me je zgranulo saznanje, dokumentovano lana-bg-inim i Wilhelmininim dokazima, da u Srbiji nije dozvoljena samoodbranbena upotreba pepper spreja. pa, znachi u Srbiji svaka efikasna i bezbedna (jer sprej ne ubija) samoodbrana zrtve je zabranjena umesto da je promovisana.
uzaas, ts, ts.....
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by lana-bg

Sad nadjoh na sajtu MUP-a, da je kazna za promet, nabavljanje, drzanje i nosenje gasnog oruzja, od 6 meseci do 5 godina. Cirkus. Za silovanje od 2-15 godina, a za pedofiliju od 5 do 18 godina.
Isto, nema sta...
Nisam znao za pepper spray da nije dozvoljen.

A electric teaser da li se pominje?
Korisnikov avatar
By *deni*
Mišljenja sam da u kastraciji leži opasnost koja može da rezultira prelaskom na izvršenje težih krivičnih dela kastrirane osobe, kao što je ubistvo.
Možete misliti kakvu frustraciju i agresiju može da izazove čin kastracije kod silovatelja. Pa sad neće više silovati, ali će zato možda ubiti nekoga.
Korisnikov avatar
By *deni*
Zato
Originally posted by Armand

.... mislim da je doživotna robija sasvim adekvatna kazna za takvu vrstu prestupa.. uz rad, prinudni (doduše) :D
I to u specijalizovanim zatvorima u kojem su samo silovatelji zajedno na izdržavanju doživotne robije, uz rad, prinudni doduše, pa neka se tamo međusobno zaskaču i siluju dok im ne dosadi.
By nervous
Od ove ujdurme sa Lonijem nisam ispratio kako se tokom topic-a branila/napadala sama ideja o hemijskoj kastraciji, ali ono što je meni tu problem jeste svođenje silovanja na agresiju prilikom (oralnog, genitalnog, analnog) seksa, odnosno sužavanje celog spektra mogućih oblika zlostavljanja (koji uključuju svaki vid intimizacije pod prinudom ili sa iznudom) na silovanje.

Sam predlog o smanjenju testosterona kao adekvatnoj meri ilustruje da je implicitna pretpostavka predlagača bila "to njima kurac ne da mira" što je 1) netačna simplifikacija 2) odraz jednog od najraširenijih patrijarhalnih diskursa o prirodi muškoga kod naših poslanika (i lonija).

A inače jesam za strožije kazne, i ovde mi se - Foucault me prosti - načelno dopada što ekvivalent za fizičku kaznu postaje hemijska. Ali sam protiv samog predloga, iz gore navedenih razloga.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by nervous

Sam predlog o smanjenju testosterona kao adekvatnoj meri ilustruje da je implicitna pretpostavka predlagača bila "to njima kurac ne da mira" što je 1) netačna simplifikacija 2) odraz jednog od najraširenijih patrijarhalnih diskursa o prirodi muškoga kod naših poslanika (i lonija).
:up:
Korisnikov avatar
By blabla54380
naravno da nije simplifikacija a jos manje da je netacna, ali takodje nije ni sustina jer je problem kontrole nad sobom, moralna nacela dakle psiha uopste kod silovatelja u sprezi sa hormonima, od ''laksih'' oblika koje smo vec pomenuli "ako ja hocu sada ima i ti da hoces" do presretanja nepoznatih osoba po parkovima i liftovima.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Originally posted by Mars
Originally posted by lana-bg

Sad nadjoh na sajtu MUP-a, da je kazna za promet, nabavljanje, drzanje i nosenje gasnog oruzja, od 6 meseci do 5 godina. Cirkus. Za silovanje od 2-15 godina, a za pedofiliju od 5 do 18 godina.
Isto, nema sta...
Nisam znao za pepper spray da nije dozvoljen.

A electric teaser da li se pominje?
http://www.mup.sr.gov.yu/cms_lat/sadrza ... oodbranu.h
Pise da nabavljanje mini elektrosokova Zakonom o oruzju nije regulisano, ali da ce se smatrati hladnim oruzjem ukoliko se upotrebi u napadu. Napominje se da postoji velika opasnost ukoliko se on koristi na osobama koje imaju ugradjen pejsmejker.
Posto bismo ga mi koristili u samoodbrani, mozda je i dozvoljen?
Nisam bas sigurna, moracu da trazim tumacenje.

Ako nekoga interesuje elektrosoker, vecinu informacija moze naci ovde:
http://zastita.info/hr/clanak/2009/6/so ... ,2800.html (Link ne radi, treba da se kopira cela adresa)
http://www.suzavac-argus.com/sokeri.html

Policije nekih zemalja koriste nekontaktne elektrosokere koji su se pokazali veoma opasnim - bilo je i zrtava. Ne bi trebalo koristiti modele kao sto je ovaj na reklami.
http://www.youtube.com/watch?v=CK2OsttO ... re=related

A ovaj alarm mi deluje kao korisna spravica :)
http://www.suzavac-argus.com/djelovanje-pl8.html
Korisnikov avatar
By lana-bg
Elektrosokeri se ne mogu kupiti u prodavnicama oruzja i nema ih u slobodnoj prodaji.
Ljudi koji ih prodaju putem oglasa kazu da su oni zabranjeni, a isto mi je potvrdio i jedan policajac. Osim toga, rekla bih da u ponudi ima i aparata sumnjivog kvaliteta i porekla.

Toliko od mene....
Korisnikov avatar
By Judith
Kod tzv. "hemijske kastracije" osoba se podvrgava privremenom potiskivanju seksualnog nagona hemijskim procesom. Hemijska kastracija nije i sterilizacija.

Ona se sprovodila u naprednijim zemljama u uslovima gde se zaista radilo sa tim ljudima i psiholoski, ne samo fizioloski (kod nas se sa ljudima u zatvorima jako slabo ili gotovo nikako radi, to su generalno ne bas prijateljske sredine koje treba da vas "resocijalizuju").
U nekim od tih zemalja (npr. u Danskoj) alternativa tom procesu je bila dozivotna robija. Sto znaci da je pred silovateljima izbor: da li zele na dozivotnu robiju ili zele da prime lek od kojeg ce se osecati kao sveci, a pustice ih iz zatvora u roku od odmah?

Realno, skoro svaki silovatelj bi pristao na ovo drugo, pogotovo kod nas.

A sad,

U kojim uslovima ce drzava dopustiti prekid ovakve terapije?
Sta se desava ukoliko taj neko pozeli da ima decu?
Koliko dugo bi se te terapije sprovodile?

Ima tu 101 pitanje i 101 problem. Mnoge mi jednostavno ne vidimo, ali postoji jedna stvar koja je po meni mnogo bitna, vidimo je, a to je pitanje efikasnosti trenutnog pravosudja i sprovodjenja zakona. Ne bi dolazilo do situacije da nam bilo ko prica o nekome ko je silovao 5 devojaka da je pravosudje efikasno. Zato mislim da je to trenutno veci prioritet od debate o nekakvoj hemijskoj kastraciji - procesu koji veoma oprezno koriste daleko razvijenije zemlje od nas - resavanje sireg kruga problema. Prica o ovome je ne samo skretanje paznje sa mnogo bitnijih stvari (ovo nije nebitno) vec ujedno i politicko manipulisanje emocijama i neznanjem plebsa.
By tasa
Originally posted by Black Lady
Originally posted by Andjelika

Zena se vraca sa posla. Ima oko 45 godina. Umorna, ceo dan rintala u kancelariji.
Usput svratila do prodavnice, kupila neke namirnice, tegli dve kese... zuri kuci
da spremi klopu za dete koje je ceka..

Ulazi u lift ne obaziruci se od umora..

i sa njom u lift ulazi taj ....

... zaustavlja lift, preti joj, siluje je...

Kastracija :up:
:up: i opet :up: za kastraciju
Korisnikov avatar
By 2kune
ko drugome jaja kopa, sam u nju upadne... :kosa:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!