- 17 Apr 2011, 01:47
Situacija je jako delikatna: zaljubljen sam u svog najboljeg strejt prijatelja(Bože, kako mi je teško da to kucam). Godinama. Obojica imamo 19 godina, a znamo se već 15 - od vrtića! Išli smo zajedno u osnovnu, i sad smo zajedno u srednjoj. To što osećam nije klasična ''zaljubljenost''. To je nešto više od zaljubljenosti, ili bar neka druga vrsta ljubavi. Jako sam vezan za njega i neverovatno mi je drag. Dok mu nisam rekao da sam gej, bio je strašno homofobičan - sada je super. Naučio sam da ''ohladim'' sebe, kada vidim da nešto nema šanse. Ali u ovom slučaju mi to ne polazi za rukom. On me uvek ''podgreje''. Gleda me (jako lepo) kada misli da ga ne vidim, voli da priča o meni i svima stavlja do znanja da smo prijatelji, lepo mu je u mom društvu, ja sam jedini muškarac sa kim priča o seksu. Ponosan je na mene (ja sam faca u školi
) i brani me kada me olajavaju. Jednom kada je malo više popio na nekoj žurci, izašao je napolje dva minuta pošto sam i ja izašao. Vrteo se oko mene dok ga drugarica nije odvela. Meni nešto govori (a retko se prevarim u vezi tih stvari) da je on bi. Jednostavno to osećam. Neki put imam osećaj da me gleda na isti način na koji i ja njega posmatram i da oseća isto. Eto. Smorih. Pitanje je šta treba da preduzmem! Bićemo na različitim fakultetima, doduše obojica ovde u BG. Bojim se da ću doveka prebacivati sebi što ništa nisam pokušao. A opet, ne želim da rizikujem da ga izgubim. Šta da radim? Postoji li išta što se može uraditi? Da li ste imali takvih iskustava?