Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

radi se o, nagadjate, zenama. ko o cemu...

napomena:
ovo nase i njihove nije etnicka distanca, vec cisto subjektivno uporedjivanje bez ikakve namere za diskriminacijom...

akteri:
nase: nase zene/devojke - sa habitatom u srbiji (uopsteno receno)

njihove: njihove zene/devojke - sa habitatom u ny (sto je jos vise uopsteno, jer su iz svih ostalih delova sveta), no usresredicemo se na amerikanke sa kojima ostvarih bilateralne, uglavnom diskusione kontekte, uglavnom...

referentni okvir zasnovan na direktnom i indirektnom iskustvu (koje ukljucuje i iskustva drugih ljudi, prenesenih usmenim putem- predanje)

tema rasprave: ulazak u vezu, zapocinjanje veze...

napomena br 2:
neki zakljucci su zasnovani na stereotipima, koji su sastavni deo svakodnevnog rasudjivanja, tako da tipicne stereotipe ne treba posebno raspravljati, tema nije tu da bude naucno ozbiljna, vec je rezultat subjektivne opservacije i ima nameru da potakne prenosenje iskustva bez ikakvih ja-sam-u-pravu-ti-nisi kritickih ostvrta...

nastavak teme:

u nasoj zajednici, dok se triput okrenes oko sebe ti se nekako zadesis u vezi. akcenat je na vrlo maloj vremenskoj distanci izmedju prvog poljupca i donosenja cetkice u kucu. vrlo cesto je dovoljno da se poljubis sa nekim i da vec sutra vrlo mamurno skapiras da si u vezi ili na samom pocetku iste (desava se cesto, zar ne!!)

sa druge strane, nadjes li se u slicnoj ili istoj situaciji na drugoj strani planete, na istocnoj obali atlantika, kisingovanje cesto nije uvod ni u sta. kao primer moze da posluzi sledeci komentar:
- vidjamo se vec tri meseca, par puta nedeljno. lepo nam je zajedno, razmisljam da je pitam da budemo u vezi...da objavimo...
ovo nije usamljen primer, ali je dovoljno adekvatan za temu

ok, dve suprotne situacije...

pitanje je: da li su nase toliko emotivno i fizicki posesivne (hej! generalizacija do maksimuma, bez da ovo citirate kao cinjenicu), ili su njihove samostalnije, koncept veze percipiraju drugacije, uticaj golfske struje na emoticionalni sklop...

ili neke druge korelacije i/ili razlicitosti

vasa iskustva sa nasim ili njihovim ili nasim i njihovim koja se mogu prepoznati u ovoj dilemi se ocekuju...

napomena 3:
ja i dalje ne razumem ni nase ni njihove, najcesce i statisticki vrlo precizno, bez uobicajene statisticke greske. svako pojasnjenje fenomena zvanog zena (posebno zena u vezi) je vrlo pozeljno i autorka ce biti vrlo srecna zbog toga!
Korisnikov avatar
By Madonna
nemam iskustva sa njujorškim lezbejkama
Korisnikov avatar
By Hys.
Meni je prvo palo na pamet-ovde zena ipak ima relativno malo pa odma oce da se zavezu jer su srecne da su nasle zenskinju, plus okasneli pubertet u nasih lezbejki shodno okruzenju i okolnostima, a tamo ti je pull ONOLIKI pa mosh se jebes i zajebavas do mile volje, kad ti se basbasbasbabsasbas mnogo neko svidi, onda eventualno se odlucis, aj kao ovo ono nest' ozbiljnije.

eto.

edit to add:

jel si ozbiljna bila sa onim da je pitas da budete u vezi?

Jel to mora bas tako?

Valjda se to desi...il se ne desi...
Korisnikov avatar
By Skyen
@hys - pa ima smisla to sto pricas, tako nekako to i ja kapiram. al me zanima sta ko misli na ovu temu. nije bitno iskustvo sa ny devojkama konkretno, nego prosto iskustvo veze, pa ko gde i sa kim ima.
a sto se tice te devojke, to je ona meni pricala da razmislja da bas tako i tim recima obelodani vezu. to je meni bilo izuzetno fascinantno. i nije samo ona. i nije redak primer paralelnih veza gde svi znaju za sve i sve je to poptuno legal i egal. jos jedna vrlo zanimljiva stvar...

@hlaef - jel smo sada u virtuelnoj vezi? oces da uselis svoju virtuelnu cetkicu :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Skyen

@hys - pa ima smisla to sto pricas, tako nekako to i ja kapiram. al me zanima sta ko misli na ovu temu. nije bitno iskustvo sa ny devojkama konkretno, nego prosto iskustvo veze, pa ko gde i sa kim ima.
a sto se tice te devojke, to je ona meni pricala da razmislja da bas tako i tim recima obelodani vezu. to je meni bilo izuzetno fascinantno. i nije samo ona. i nije redak primer paralelnih veza gde svi znaju za sve i sve je to poptuno legal i egal. jos jedna vrlo zanimljiva stvar...

-Pa eto to mislim na tu temu :D Mislim, to mi je palo na pamet, sto to tako biva...

Ni sindrom paralelnih veza mi nije stran. Ovijusli :namig2:

E, sad, ako si mislila na nase/moje iskustvo sa vezama, to jest brzinom donosenja cetkice...Staznam. Nisam preterano iskusila taj sindrom o kome pricas da se dogadja na nasim prostorima, mozda jer sam i dok sam na ovim prostorima, dejtovala se napolje...a mozda i jer sam udata, jelte, pa zene koje su spremne da me dejtuju uglavnom vec poseduju odredjenu percepciju licne slobode koja mozda nije bas svima uobicajena.

Lm, moje iskustvo nije reprezentativno za tzv uzorak.

Sem sto sam jedared dobila cetkicu posle prve noci, iz nijednog drugog razloga do toga da se trudim da lezem u krevet sa dJentlmenkama kojima je jasno da cetkica za nekoga ko se probudi kod tebe izjutra je nista vise nego good manners kada je u pitanju osoba koja kapira higijenu kako treba :sesir:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Hys.

edit to add:

jel si ozbiljna bila sa onim da je pitas da budete u vezi?

Jel to mora bas tako?

Valjda se to desi...il se ne desi...
ja sam moju pitala. tj rekla joj da nikad nisam imala bas ozbiljnu vezu, ali da mi deluje kao dobar kandidat za istu i da bih rado probala.

zapravo preferiram da se takve stvari kazu i dogovore, jer tako izbegnes razne neprijatne situacie npr. u slucaju da recimo ne zelis vezu s nekim, a taj neko u sebi podrazumeva da ako imate sex, da je to veza.

zapravo, vise mi odgovara taj americki sistem casual datinga dok ne upoznas osobu i njene navike i slicno dovoljno dobro da mozes da doneses odluku o tome da i zelis ozbijnu vezu ili ne.

npr. meni to sto imam cetkicu kod nekog i prvodimo dosta vremena zajedno, imamo redovan sex, pa cak iako putujemo zajedno, ne znaci nuzno da sam s tom osobom u vezi. to je vise nesto kao - odgovara mi sad u ovom trenutku, lepo mi je i sve kul - al ne znaci nuzno da ja vidim sebe s tom osobom za par meseci, godina... u onom trenutku kad vidim, ja o kazem i zelim da znam da li smo na na istom mestu sto se toga tice.
Korisnikov avatar
By m..
drugim recima: mene poprilicno uzasava kad neka istripuje da smo u vezi na osnovu tga sto smo imale ONS, sex, ljubile se ili slicno. par puta sam dobijaa nervne slomove zbog toga. mislim wtf.
Korisnikov avatar
By Skyen
@hys - hahah, ta prica sa cetkicom je samo simbol, mada sad kapiram da je dosta neprecizan kada je u pitanju brzina vezivanja. mada mi se desilo da mi se zadesila cetkica viska na gajbi, koja se pokaze vrlo korisnom u situacijama neplaniranog prespavanja i naravno iz cisto finih manira :)

inace se slazem sa m.. kada je u pitanju ulazak u vezu. tj tu sam negde. ali mi je prilicno strano i to da nesto sad tu mora da se ugovara, objavljuje i slicno. prosto situacija dovede do necega ili ne dovede.

i valjda jos uvek naivno kapiram da i druga strana moze da proceni moju zainteresovanost ili odsustvo iste, kada je u pitanju da dejtovanje predje u vidnjanje, da predje u vezivanje
Korisnikov avatar
By maka
naravno da razlika u mentalitetu igra ogromnu ulogu,ali isto tako mislim da sve to ide od osobe do osobe. neko zeli sve sad i odmah, neko nije za vezu, nekome prijaju vidjanja s vremena na vreme... na kojoj god strani globusa da se nalazi.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by maka

naravno da razlika u mentalitetu igra ogromnu ulogu,ali isto tako mislim da sve to ide od osobe do osobe. neko zeli sve sad i odmah, neko nije za vezu, nekome prijaju vidjanja s vremena na vreme... na kojoj god strani globusa da se nalazi.
:up:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Statistički uzorak mi je premali da bih izvršio bilo kakvu značajniju ekstrapolaciju... :shmi:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by KorvinOdAmbera

ekstrapolaciju... :shmi:
EKSTRAPOLACIJA!

Hvala! Samo da se setim sutra da prepravim to.

toliko o tome da odvajam poslovno i privatno

i valjda jos uvek naivno kapiram da i druga strana moze da proceni moju zainteresovanost ili odsustvo iste, kada je u pitanju da dejtovanje predje u vidnjanje, da predje u vezivanje

Ako se lepo razumete, to ne bi trebalo da bude problem. Mislim, da to osoba sama proceni.
Korisnikov avatar
By Skyen
mislis ako ja razumem sta ona razume i obrnuto :)

secam se jedne situacije koja je isla ovako, parafraziram

poruka: nemoj me vise zvati, najbolje je da se vise ne cujemo

ja: ok, necu (postujem tvoju zelju, valjda ti najbolje znas sta zelis)

ja - nisam zvala

24 casa posle

ona: sto me ne zoves, ti mene ne volis!

????

:lol:
Korisnikov avatar
By Hys.

mislis ako ja razumem sta ona razume i obrnuto :)

secam se jedne situacije koja je isla ovako, parafraziram

poruka: nemoj me vise zvati, najbolje je da se vise ne cujemo

ja: ok, necu (postujem tvoju zelju, valjda ti najbolje znas sta zelis)

ja - nisam zvala

24 casa posle

ona: sto me ne zoves, ti mene ne volis!

????

:lol:
Nemo da me shvatis pogresno, kapiram da kapiras da ne mislim lose-ali ja bih to tesko progutala. Ne kapiram te fazone oces piskis neces kakis uopste. Valjda se seca sta je napisala, pa ako se seca, i ako vec hoce da pojede svoje govno, to se valjda naznaci na zreo nacin-ej, pogresila sam, izvini. Nece se ponovi.

Taj rad.

Ovako, deluje...pa klinacki jbg.
Korisnikov avatar
By maka
^ skroz se slazem sa Hys.

nema neke veze sa temom,al sad se setih jedne recenice iz L Worda,ostala mi u secanju :

''With some lesbians you must break up more than once''

:hamlet:
Korisnikov avatar
By Skyen
@hys - ma opusteno nisam ja to progutala, u stvari cim nanjusim manipulatora bezim u svim mogucim pravcima samo da mi ne nanjusi trag :D

@maka - ta teza je 99posto potvrdjena, ovo 1 posto ako omane i potvrdi izuzetak :D

u stvari ova tema ni nema neki poseban prostor za rast. ali evo mozemo iznositi licna iskustva kada je u pitanju nerazumevanje druge strane. koje su to situacije koje su za vas bile shokantno zbunjujuce...ovo shokantno zbog drama momenta :drama:
Korisnikov avatar
By maka
joj skyen,ja se ne bih prisecala :smeh:

lezbejska je drama pregolema,sto rece Zvezdica
Korisnikov avatar
By Galateja
Ja sam antagonista iz priče: lako zavolim, lako se vežem, teško odvolim i teško se odvežem. Sva sam zbunjena i preferiram emotivni bondejdž. :sweet:
I nemam šta da kažem na temu, osim da i mi 'sa druge strane' patimo i znamo biti vrlo nesrećni sa takvim psihičkim sklopom.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Urodjeno ili steceno? :)
U najvecem bih se slozila sa Hys. Imamo neki problem po mozgovima ovde. :)
Ali tih problema po mozgovima ima i svuda, i ja nesto ne verujem da si se ti tamo bratimila sa dajk sljamom koji radi te sms fazone...

Meni samo nije jasno da li je to proizvod iskljucivo nesigurnosti, ,,male scene"(nije mala, nije mala, triput ratovala!) etc, ili postoji trenutak u kome te devojke skapiraju da to tako MOZE, da TO TAKO IDE/TREBA i onda se samo prikljuce na svoj bezobrazluk ne iskljucivsi se ikada.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nema iskustva sa ljudima, tj. zenama sa drugih kontinenata. Ali imam par medjunacionalnih iskustava, a uzorak se ne razlikuje drasticno.
Da, vecina curica podrazumeva da postoji veza ako je postojalo ljubljenje... Tako da vecina 'broji' vezu od prvog poljupca. Nemam pojma sta bi moglo da bude razlog takvog rezonovanja, a nisam ni pitala.
Korisnikov avatar
By Khons
sa takvima se ni ne druzim.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Wilhelmina

Nema iskustva sa ljudima, tj. zenama sa drugih kontinenata. Ali imam par medjunacionalnih iskustava, a uzorak se ne razlikuje drasticno.
Da, vecina curica podrazumeva da postoji veza ako je postojalo ljubljenje... Tako da vecina 'broji' vezu od prvog poljupca. Nemam pojma sta bi moglo da bude razlog takvog rezonovanja, a nisam ni pitala.
wtf? pa ja sam onda imala 1001. vezu. zapravo trenutno sam u vezi sa 3 svoja gay prijatelja, jednom manekenkom i bivsom devojkom. sve to od preksinoc?

bokte mazo. meni ej veza kad planiramo buducnost zajedno, i nista ama nista manje od toga.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..
Originally posted by Wilhelmina

wtf? pa ja sam onda imala 1001. vezu. zapravo trenutno sam u vezi sa 3 svoja gay prijatelja, jednom manekenkom i bivsom devojkom. sve to od preksinoc?

bokte mazo. meni ej veza kad planiramo buducnost zajedno, i nista ama nista manje od toga.
vala bas :up:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Iju, m.., pa ti si od onih što preleću iz veze u vezu... Sačuvaj, bože... :lepeza:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!