Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Cheda J, jedini covek demokratske buducnosti Srbije?

a ko drugi?
9
25%
ni mrtav!
17
47%
LDP: da, Cheda: ne
5
14%
Chedo, ozeni me!
5
14%
Nikad nisam razumeo sta to ljudi toliko imaju protiv Chede?

Hajde da kazemo da desnicari, tradicionalisti, konzervativci, nacionalisti, patriote, popovi... mogu pronaci razlog za hejt zbog njegovih polit. stavova, ali nekako se i ostali (cak i simpatizeri LDPa) tu pronalaze sa njima da je Cheda one very noty boy, bez obrira na njegovu retoriku i sto predstavlja najliberalniju (mozda i jedninu pravu demokratsku) stranku u Srbiju.

S druge strane, na politickoj sceni danas tesko da postoji neko, pored Chede, ko bi mogao da bude predstavnik (predsednik?) istinske demokratske i evropske Srbije u blizoj ili daljoj buducnosti.
A to se nas LGBT i tek kako tice.

Dakle, da li je Cheda predsednik vase LGBT-utopijske Srbije u buducnosti, i ako ne on ko drugi sa danasnje tacke gledista?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Druga alternativa bi event. bili svi ovi mladi i energicni predstavnici ekstremno-desnicarskih pokreta,
jedino da se pojavi neki nov i "nesikvaren" lik koji bi bio bolji, liberalniji, demokratskiji, lepsi, sa vecim autoritetom u narodu, koji bi jednog dana pokupio vecinu glasova na izborima.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Podržavam većinu njegovih ispada, ali njemu je najlakše da kritikuje svaki postupak vlasti zato što nije u njoj.
Da je zapao u vlast, sigurno bi ublažio priču.
Politika je kurva, političari su govna, nema bitne razlike među njima sem u trenutnoj poziciji.
Kako nema te opcije, nisam ni glasao.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa dobro, recimo da je slicna situacija i u zap. evropskim zemljama (ostrija kritika opozicije), sem sto kod nas ima mnogo vise toga da se kritikuje.
To rade i drugi clanovi poslanicke grupe LDP; Korac, Pesic... stavovi su im manje-vise isti.

Ma koliko se gadio svih ambicionih japi kravatasha koji ulaze u ovu stranku zbog koristi,
ne vidim nijednu drugu pod cijom vlascu bi LGBT manjina dobila svoja trazna prava,
a Ceda je predsednik te stranke i tako automatski nasa jedina "nada" za buducnost, hteli mi to ili ne, jer jaceg za sada nema.
U protivnom smo, sestre i bracu, najebali.
Ja kao neopredeljen nemam pojma u sta i koga drugog da se uzdam.
:neznam:

off:
Jel ova tema toliko smor i nebitna za vecinu?
Mozda sam trebao da je otvorim pod "aktivizmom" ili
da sam otvorio neku temu razbibrigu u zeaznju & opustenciji... :mirth:
By Sixto
To sto su drugi olos ne mora da znaci da mu se trebaju tolerisati svi ispadi, marifetluci i malverzacije.
Korisnikov avatar
By 2kune
jedini? zar zbilja? :panker: a Boris? :pervert:
Korisnikov avatar
By antibiotic
da, posle Borisa Boris sve dok se ne pretvori u zombija.

@Paki,
Ostavka V.P nije iz cista mira, vec kap u prepunoj casi, a "kanibali" samo povod, a ne razlog I should say.
Nekako mi je previse je politicarka da bi ovu odluku donela tako brzo, a da vec nema iskonstruisanu opciju B.
Korisnikov avatar
By smaug
Ne verujem da demokratska buducnost bilo koje zemlje moze da pociva na jednom coveku. Ma koliko on ili ona bili demokrate, mladi i zainteresovani za buducnost iste.
Korisnikov avatar
By Sunce
Poceo je da mi ide na kitu...hm. Bar da je mladji. :lol:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Često ume da mi zasmeta Čeda, ali kontam da je LDP (a ovde ne mislim samo na ldp, već i na partije koje ih prate - akcenat na SDU) zaista jedno od zdravorazumskih rešenja za našu zemlju... a koliko Čeda ume da pretera i zasere, govori i činjenica da je i Vesna Pešić digla ruke...
By Simor
Originally posted by Ulix

http://www.pescanik.net/content/view/6666/103/

Vesna Pešić napustila poslanički klub LDP-a.

:up:
Ne razumem ovakav stav. Zašto misliš da treba podržati to što je Vesna Pešić napustila LDP? Mogu da razumem radost onih koji mrze LDP i sve ono što se kvalifikuje Drugom Srbijom jer oni u ovaj sukob učitavaju slabljenje građanskog bloka, ali mi nije jasno čemu radost među ljudima koji građanskom bloku pripadaju. Oduvek sam poštovao Vesnu Pešić i to se nije promenilo ni sada, ali je činjenica da je ovo potpuno idiotski politički potez. Zbog čega se Vesna Pešić oseća nelagodno u LDP-u? Zbog Čedinih izjava o NATO-u? Priznajem da nisam shvatio šta tu ona konkretno zamera. Zbog Čedinog tobožnjeg rasizma? Pa, kada je svojevremeno na jednom mitingu Vesna Pešić pripretila bračnom paru Milošević da će na njih biti primenjen rumunski metod, ne sećam se da je građanska Srbija optužila Pešićku da se zalaže za revolucionarnu pravdu i da nosi nož međ' zubima. Kako onda jedna jača hiperbola Vesnu Pešić kvalifikuje za predvodnicu građanske Srbije, a jedna druga jača hiperbola kvalifikuje Čedomira Jovanovića kao rasistu? Konačno, nije joj se svideo Čedin autoritarizam? Meni se čini da ovaj eksluzivitet na kome insitiraju Vesna Pešić i Peščanik mnogo više svedoči o autoritarnoj poziciji nego Čedino ponašanje. Jovanović je uspešan političar jer je uradio ono što se činilo nemogućim - političku partiju koja se beskompromisno zalaže za evro-atlanstke integracije, za nedvosmislenu osudu ratnih zločina, za bitno drugačiji odnos prema Kosovu i sl. "prebacio" je preko cenzusa. Malo li je za društvo koje i dalje misli da su Rašo Karadžić, Ratko Mladić i ostala republičkošumska te republičkosrpskokrajinska banda junaci?

LDP-u se ima mnogo šta zameriti. Naravno, ne ono što mu zameraju Vuk Jeremić i ostale patriotsko osvešćene junoše. LDP nije savršen. Nijedna politička partija na svetu nije savršena. Uostalom, politika je pragmatična delatnost i ideološka zakopanost i nefleksibilnost je karakteristika dogmatskih partija, a ne onih partija koje hoće da grade društvo na liberalno-demokratskim pozicijama. Naravno, na sledećim izborima je moguće i apstinirati. Ja to neću. Neću, jer znam da oni koji misle da Srbija treba da bude zatvorena i ksenofobična, koji misle da su Albanci građani drugog reda, koji drkaju na onog bizarnog Putina i sanjaju doba KGB-a sasvim sigurno neće apstinirati.
By faxsimil
Da li se izlaskom Vesne Pešić iz poslaničkog kluba LDP-a menja nešto bitno na političkoj sceni Srbije, ili u odnosu snaga u Skupštini? Ne, ne menja se ništa. Izvesno je da Vesna P. neće početi da preko haljine navlači belu majicu s kratkim rukavima i Šešeljevim likom na njoj i, sledstveno, da zagovara nesuvislosti, niti će strasno da se baci Aligrudiću u naručje, kao što ni LDP i proevropski blok neće da izgube važan glas za svaku razboritu i korisnu ideju. Da li LDP gubi nešto izlaskom Vesne Pešić iz stranačkih organa i Poslaničkog kluba? Svakako. Ovi gestovi ugledne političarke ne mogu da prođu bez posledica, ako ni zbog čega drugog ono zato što je Vesna P. jedan od simbola te partije. Problem je, međutim, što se stiče utisak da ovom i ovakvom LDP-u neko poput Vesne P. i nije baš neophodan. Tu se otvara prvi koncentrični krug tumačenja. Teško je, naime, poverovati u to da bi iskusna političarka napravila tako ozbiljne korake samo zbog toga što je šef stranke napravio retorički gaf, sve i da se nikada nije izvinio.

U osnovi njenih gestova krije se dublje i značajnije nezadovoljstvo. U pismu ostavke koje je uputila predsednici Skupštine, Vesna P. navodi da se suprotstavila nekritičkom stavu partije prema reformi pravosuđa, kao i to da je, nasuprot stranačkoj podršci Zakonu o informisanju, glasala protiv njega.

Nije se, dodaje, slagala ni sa nekim drugim političkim i strateškim ocenama partije. Drugim rečima, Vesna P. koja nije čuvena po tome što prećutkuje šta misli, u nemalom broju slučajeva bila je nadglasana, odnosno njene strateške zamisli su se lomile o hridi taktičkih, ili, može i tako, pragmatičkih partijskih poteza. Nije, naime, potrebno biti stručnjak, genijalni analitičar, ili posednik kristalne kugle da bi se panični potezi vlasti poput zakona o informisanju, ili nepripremljene, amaterske i na svaki način sumnjive reforme pravosuđa, protumačili kao rđavi i štetni, ali je partija procenila da će veću dobit imati ako podrži štetne poteze vlasti nego da im se suprotstavi.
By Simor
Pročitao sam pismo Vesne Pešić uglednoj psihijatarki, ali sam se malo našao u čudu - ako nije retorički gaf razlog za istupanje iz poslaničkog kluba, nego Zakon o informisanju ili pravosudna reforma, zašto onda u tom periodu nije istupila iz Poslaničkog kluba? Složićemo se da je procena da se nekim zakonom uvodi cenzura u slobodu izražavanja ili se katastrofalno pravosuđe dodatno kompromituje mnogo veći razlog za istupanje nego procena nacionaliste Jeremića da je Čedina izjava o nekim afričkim režimima rasistička. Meni je problematično to što Pešićka procenjuje da treba da izađe iz partije u trenutku kada se ponovo pokreće senzacionalistička i tabloidna hajka na LDP.

Naravno da su Srbiji potrebni i Peščanik i muškarci i žene poput Vesne Pešić. Ali, Srbiji je neophodno da takve ideje postanu mejnstrim, a ne da budu eksluzivno čuvane u krugu prosvećenih intelektualaca. Super je da mala grupa ljudi bude u pravu, ali srpsko društvo nema ništa od toga. Važno je da se ideje o potrebi da se izgradi moderna i liberalna Srbija zapate u širim slojevima. Ako neko očekuje od LDP-a da bude marginalni čuvar tajnih vrednosti onda ne razume suštinu politike i učestvovanja u političkoj areni.
Korisnikov avatar
By Pipin
Ova nepismena režija na B92 sinoć ga je u prilogu na vestima predstavila kao Čedomor Jovanović. Lapsus.

Smejao sam se kao blesav.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne mozemo da govorimo o liderstvu, a posebno ne o predsednikovanju coveka cija stranka mozda ne predje cenzus.
Ja bih licno volela da je liberalna struja u Srbiji jaca. Mnoooogo jaca. A Cedomir, iako cesto zastupa izuzetne ideje, ne uspeva da ljude motivise i pridobije. Svim snagama se trudi da oponasa Zorana, ali mu ne uspeva :/
Jos uvek se politicki uticaj meri brojem glasaca, a pravo glasa imaju i LGBT i desnicari, i demokrate i naprednjaci. Dok ne skonta kako da bude prijemciv i za fakultetski obrazovane i one sa osnovnom skolom - nista od njega.
Trenutno na politickoj sceni ne vidim pravog proevropskog, demokratskog lidera. Mozda bi to mogao da bude Bojan Pajtic, uz malo modifikacija.
Korisnikov avatar
By HARP
Nemam ništa protiv, a nisam ni za...
Nisam ni za jednog političara sa ovih prostora... Oni su nužno zlo, kao u svakoj drugoj zemlji...
Korisnikov avatar
By Loni
Mene Čeda u poslednje vreme mnogo nervira.
Najviše zato što nije ispao lojalan zapadu i kritikovao je intervenciju u Libiji
nazvavši učesnike obaminim klovnovima.

A da se u danima oko 5.oktobra 2000. desilo da Sloba radi isto što i Gadafi:
ubaci snajperiste na mitinge opozicije, koja puca na narod, da likvidira deo opozicionih govornika, a drugima obeća likvidaciju i da obeća razaranje i rušenje najvećeg opozicionog grada, isti Čeda bi molio bilo koga sa strane da interveniše.

Ovako je ispao populista, koji ide niz vodenicu širokim srpskim narodnim masama.

No i povrh svega (i nesrećnog lapsusa sa kanibalima) LDP jeste partija koja otvoreno podržava gejeve. Idu čak do zalaganja za gej brakove (SPS je recimo rekao da još nije vreme), jedina je od velikih partija koja uvažava Albance kao ljudska bića i jedina je velika partija, koja sme javno i bez uztezanja da kritikuje klerofašiste. Što Amfilohija, to OBRAZ, Dveri itd.

Zbog toga im treba dati da pređu cenzus, čak iako ih ne volite
jer glasanjem za njih, neke druge partije počeće da uvažavaju lgbt prava
i prestaće da usporavaju celu zemlju zbog kosovskog čvora.
Korisnikov avatar
By 2kune
sudeći po demokratskim kretanjima po trgovima, prije će biti da je to Nikolić nego Čeda... :redaljka:
By filipkum
Meni je Cedica bas lep, samo kad bi hteo da cuti... ne znam da li je ili nije dobar za ovu zemlju nikom od njih ne verujem jer svi znaju dobro da lazu
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!