Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by face2face
steta. film je fenomenalan. ne znam ko je bolji od glumaca. mozda moze negde da se nadje!
Ja imam film u DivX formatu :D
Korisnikov avatar
By Marvin
Ja gledao 5 puta.
Nije da je bas toliko dobar (a dobar jeste) ali hoce to mene za tako neki film ili pesmu, manijacno...
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Dušan Maljkovi?
Jedino dosadniji od The Hours bio mi je naravno Dogville, besmisleno umetni?arenje. No o tome je ve? bilo re?i, pa da se ne ponavljam...
Hvala ti.
Jako i iskreno ti hvala.
Korisnikov avatar
By HARP
Film ima svoju dubinu,potrebno je uneti se u njega...Oni koji ga površno gledaju u prolazu nikada ga ne?e doživeti na pravi na?in...
Film je sjajan,dobro osmišljen i realizovan...
Ko je navikao na lake komedije naivnog sadržaja naravno da mu se ne dopada,niko nije merodavan da glumi kriti?ara ovde,to je stvar ukusa...
Jedna jaka osobina ovog filma je što ga svako doživi na svoj na?in,pomalo se prepozna u pojedinim delovima,tako kada pri?ate o istom sa prijateljima tema je široka...
Baš jedan film za razmišljanje...
By GordonPim
Meni se film jako dopao. Najpre sam ga gledao na TV-u, a bas sam se obradovao kada je mogao da se kupi u DVD izdanju (jedino sto bih otkinuo onaj deo DVD-ja na kome se nalazi Pokemon vol.19). Odlican film, sa odlicnom glumackom ekipom, a moj favorit je Julianne Moore (koju i inace volim).

.......

Neko rece kako je ovo film o zenama, o njihovom iskustvu, o tome kako ih muskarci ne mogu razumeti, etc. Nisam zena, ali, nekako, istorijsko iskustvo potvrdjuje da muskarci nisu razumeli zene - da li zato sto nisu mogli (u sta sumnjam), ili zato sto nisu hteli (da se odreknu svojih pozicija moci). Uostalom, Virginia Woolf je o tome lepo pisala u "Sopstvenoj sobi".
Korisnikov avatar
By Sunce
Upisujem se u klub "The Hours". Film je odličan a slažem se da je Julian imala najbolju ulogu. Posle filma sam šetao dugo i besciljno.
Korisnikov avatar
By V25
Moj omiljeni film u poslednjih par godina... Jedno pravo remek-delo! kad god ga pogledam, narednih par dana preispitujem sve svoje postupke.
Korisnikov avatar
By Escobar
'But I still have to face the hours...'

Kad sam cuo ovu recenicu pozlilo mi je. 10+ za film!
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Marvin
Ja gledao 5 puta.
Nije da je bas toliko dobar (a dobar jeste) ali hoce to mene za tako neki film ili pesmu, manijacno...
Ju ju deteta!
Pa šta mi samo bi.
Jeste- baš je toliko dobar. :yes:
Korisnikov avatar
By Mars
Što ga više gledam, više mi se sviđa.

:pirat:
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by Sunce
Upisujem se u klub "The Hours".
me 2

Divan zenski film. :love: :love: :pinknaocari: :merlinka:

Najbolja zenska uloga je - muzika cika Glassa, reciklirana ili ne, i don't care, it's amazing.
:klavir:
Korisnikov avatar
By Lunja
SATI

tonight u 21h na RTS2.

:lezkiss:
By жњ
nisam ga gledala jos, a svi ga hvale. videcu da ga zajmim od komshe veceras :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja sam ga pogledao par puta :yes:

Meryl Streep fan :love:
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Storm
To je zapravo film o ženama, o tome kako su one potpuno posebna bića, sa kojima muškarci uopšte ne mogu da komuniciraju. Strejt ili gej, muškarci nemaju šta da kažu ženama ili da čuju od njih. Ni između sebe žene ne ostvaruju najbolju komunikaciju.
toliko posebna bića da je i roman i scenario napisao jedan muškarac :lood:

btw, zanemaruješ činjenicu da u filmu Virdžinijinu odluku ponavlja jedan pisac-muškarac, tako da..
Kaningem otvoreno (u intervjuima) zastupa tezu da bi se likovi poput Virdžinije i Lare u današnje vreme verovatno deklarisale kao lezbejke, pa unošenjem Meril Strip (kao outovane lezbejke u legalizovanom odnosu) preispituje koliko je toga gay-liberation pokret doneo i promenio..Klarisa ima analogne probleme kao i njene prethodnice ali svakako ne u istoj meri i sa istom bezizlaznošću kao Lara - ovo vidiš po razgovoru koje njih dve vode uoči Ričardove sahrane (zašto bi inače njih dve u filmu i vodile takav razgovor?)

dalje, slažem se da je uvođenje jednog od side obolelog gej-pisca malo izlizano.. ali opet, mislim da Kaningem time povlači paralelu između histerizacije neklasifikovanih kreativnih žena poput Virdžinije na početku i side kao "kazne za devijantne" na kraju dvadesetog veka.. patnja je ublažena, donekle drugačijeg stila ali bazično ipak i dalje ista i, pritom, rodno neutralna - jer šezdeset godina kasnije, MUŠKARAC (Ričard) citira Virdžinijin postupak..

offtopic: inače super mi je to što lik koga tumači Meril Strip ima prezime Vaughn.. ne samo da je spojeno ime gospođe Dalovej (Klarisa) već i prezime jedne od Virdžinijinih ljubavnica - Madge Vaughn, koja joj je i poslužila kao inspiracija za Mrs. Dalloway.. volim ta intertekstualna urušavanja :redaljka:
Korisnikov avatar
By Azdaja
fenomenalan film,volim ga..aiko svaki x kada ga odgledam deluje drugacije na mene huh..
By Storm
@deželaš

E baš dobro da si pronašao ovaj moj komentar.
Naime, mislim da sam tu bio prestrog prema filmu, pa sam odavno hteo nešto da dopišem.

I dalje mislim da je film prikazao ženstvenost uglavnom kao iracionalnu i (auto)destruktivnu, i to bez obzira da li u takvoj ženstvenosti participiraju ženski ili muški likovi. To nije samo priča o tome kako muškarci ne razumeju i ne kapiraju žene, to je malo dublja priča o ženskoj ćudljivosti.
U međuvremenu sam ukapirao da to nije jedina slika ženstvenosti u filmu – lik Meril Strip je primer vrlo izbalansirane osobe.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mars

Dear Lenard...
To look life in the face. Always to look life in the face...
And to know it for what it is. At last to know it...
To love it for what it is, and then ... to put it away.

Lenard...Always the years betweeen us... Always the years...
Always the love.
Always the hours.

Na današnji dan...

''
By Speculum Columbae

Dear Lenard...
To look life in the face. Always to look life in the face...
And to know it for what it is. At last to know it...
To love it for what it is, and then ... to put it away.

Lenard...Always the years betweeen us... Always the years...
Always the love.
Always the hours.

Na današnji dan...

''
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... pid2183307

Da s učlanim već u klub. Omiljeni moj film, možda. Mnogo puta ga gledao.
Ono što me je zapanjilo je koliko Daldri (a sa njime i pisac knjige) zaista poznaju književnost Virdžinije Vulf. Onima koji su takođe upoznati (that would be me :giggle: ) pašće u oči što je u film umetnuta bezbeli scena, ili atmosfera iz gotovo svakog njenog (kapitalnog) dela. Najfascinantniji mi je u filmu, definitivno Virdžinijin deo, dok mi Klarisa izgleda najljudskije (Džulijen Mur mi je iritantna, inače, pa sam zažmurio na nju).

Ono što me je zapanjilo je povezanost kadra i detalja - npr. kada Virdžinija bira pisaljke i zastane sa cigaretom u ruci da piše. Poznavaocima Viridžinijnog dela, poznata je ista takva autentična fotografija. Mnogi kadrovi, zapravo izgledaju kao "oživele" fotografije koje su ostale iza Virdžinije, što daje na vigoroznosti:

Slika

I postoji mogućnost da je soundtrack za ovaj film, najbolji soundtrack ikada. I dan danas se njime drogiram istim intenzitetom i svakodnevno, kao i pre 6 godina.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa ne znam, film mi je nekako ... preteran.
Teznja je da film po svaku cenu bude "dubok" i gluma je nekako preterana, sva ta tragedija... :drama:
Ne mogu da se otmem utisku da je pravljen samo da bi Nikol konacno dobila tog oskara koji joj je godinu ranije za dlaku skliznuo iz ruku.
By Speculum Columbae
Ima samo jedna greška u vezi sa njenom smrću - u filmu je prikazano kako je ona napisala dva pisma - suprugu i sestri Vanesi, a onda se ubila, a u realnosti je napisala samo pismo za Lenarda, koje je nađeno posle, dok je pismo Vanesi napisala 10 dana pre njene smrti, kada je prvi put pokušala da se ubije - došla je tada kući potpuno mokra i rekla da je upala u reku.
Korisnikov avatar
By bern
Ne sjećam se detalja filma, ali znam da mi se dopao. Dio sa Džulijen Mur pogotovo. Jedino mi nije bilo jasno što su izabrali Eda Harisa - totalni promašaj.

OMG, zar ima već toliko od izlaska filma?!
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by bern

OMG, zar ima već toliko od izlaska filma?!
isto sam se i ja zapitala :lol:

film mi je bio fascinantan kada sam ga prvi put odgledala te godine kada je izasao, bila sam klinka..

nisam ga davno gledala, sada sam stavila da mi se skida.
Korisnikov avatar
By zozefin st
haa kako to da ja tek sad vidim temu?
I'm sou being here :D
film je jednostavno savrsen,
genijalan;
ma remek delo !
Korisnikov avatar
By nsBeckie
^what she said

meni je prica Julien bila takodje sjajna, a osim recenica citiranih u uvodnom postu pamtim i onaj deo na kraju kada Julien kaze za svoj zivot "It was death. I chose life..."
Korisnikov avatar
By scout_finch
nisam ga gledala bas dugo. al' sad bas citam na temi o filmu komentare na glumu meril strip, i pocnem da razmisljam kako eto valjda po navici mislim da je meril najbolja americka glumica, i uvek previdim dzulien mur. zapravo, mislim da je dzulien mur najbolja americka glumica.
Korisnikov avatar
By V25
Teško je opredeliti se za jednu i reći da je neko najbolja američka glumica. Ali od živih mislim da je Meryl teško prići. Čak i kada, a to se retko događa, igra tipske uloge, ona to tako dobro zanatski odradi da zaseni ostatak ekipe u filmu.

Ali zato su "The Hours" jedan od najboljih filmova, generalno, od 2002. pa na ovamo.
Korisnikov avatar
By scout_finch
kad gledam meril u bilo kojoj ulozi sve vreme prvo vidim glumicu pa lik. kod dzulien mur vidim lik, svest o tome da je to ona koja tumaci lik izgubim jako brzo po pocetku filma. kao danijel dej luis ili geri oldman. ili dzon malkovich. a to je gluma po mom ukusu, naravno da ne tvrdim da je ona objektivno najbolja americka glumica.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!