Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by blenta

Ako nista trebali bismo da budemo zahvalni megi i slicnima jer je naterao ostale da kazu eee cekaj, ne mozemo bas da ih prcamo u glavu sad do kraja neg malo manje jer ce da saviju tabak i odu gde ih postuju. isto sad postoje i dzrvni faxovi za neke stvari koje nisu postojale pre. nadmetanje ce ih naterati oboje da budu bolji u PRUZANJU SVOJIH USLUGA STUDENTIMA, sto bi trebalo sve da vas zanima.
:nesiguran: :nesiguran: :nesiguran:
ovo je prenaduvano
e onda da vidis tek nakupljene zuci i pljuckanja po svemu sto nije drzavno.
kompleks nize vrednosti prerusen u kompleks vise vrednosti uvijen u celofan od ignorancije a na njemu fina masna s blagim dodirom ljubicaste.
:nerd:
Mislim da niko nema nista protiv MBA studija recimo , tj. da ih niko nikad nije pljuvao vec samo hvalio.
i shodno tome ajmo se i nadalje praviti da je najveci problem to sto je bekvalceva mala upisala megu, a ne to sto idemo na fax koji ne moze nicim a pogotovu ne kvalitetom opravdati cenu koju naplacuje i sto posle toga nemamo blagu ideju sta cemo raditi. samo nek jedrzavni.
Ja sam njihov marketinški potez sa Bekvalčevom shvatila kao: "dođite kod nas, kad može ona možete i vi." Sami su to sebi napravili.

Opet ponavljam nemam nista protiv nijednog privatnog niti Megatrenda.

Ne uzmi mi za zlo, kaže se "ni sa čim." Nećeš, ti nisi sujetan. :)
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by niotkuda
Originally posted by Galadriel

Ja sam vec negde napisala da na pravim razliku, niti bilo ko moze da ima toliki uvid.

A pitam jer me konkretno zanima fakultet koji tek treba da pocne sa radom, okupio je dosta doktoranata srpskog porekla sa stranih jakih univerziteta tipa Oksford koji su ulozili svoj kapital u taj fakultet. Ne mogu da pocnu sa radom jer ih grad kochi, videla sam na blic na vestima, ne mogu da izguglam jer ne znam kako se zove. Izgubise ljudi silan novac jer su se vratili ovamo, skolarine uplacene, troskovi rastu. a oni nisu poceli.

Za taj faks sam i ja čuo i to je stvarno strašno.
Ljudi koji ga osnivaju nisu ni zaštićeni svedoci ni tajkuni, već zaista piejčdijevci i bivši/sadašnji profesori najjačih svetskih univerziteta.

Mislim da ih ne koči grad, već akreditaciona komisija, koja je u fazonu "može nam se".

Inače, mislim da su svi (društveni) fakulteti u BGu krši, bilo privatni, bilo državni. Izdvojio bih samo Fakultte za medije i komunikaciju u okviru Singi dingija, o njemu sam čuo sve najbolje. Profesori su ljudi iz prakse, kao i strani stručnjaci, grupe su male, rad je uglavnom praktičan, a i dobro su povezani sa nekim stranim školama. Zato školarina i jeste 3500 jura :D

Kao jedinu prednost državnog nad privatnim vidim više ambicioznih brucoša na, npr., EKOFu i FONu nego na Megableji i Singiju, a mislim da je to veoma bitno jer te ti ljudi pokreću i sa njima stvaraš kasnije veoma bitan network.
Ako molim te možeš da se setiš kako se zove?
Korisnikov avatar
By blenta

Kao jedinu prednost državnog nad privatnim vidim više ambicioznih brucoša na, npr., EKOFu i FONu nego na Megableji i Singiju, a mislim da je to veoma bitno jer te ti ljudi pokreću i sa njima stvaraš kasnije veoma bitan network.
jeste batice
na prvoj godini se iznetvorkujes sa brucosima
da imas kasnije s kim u kafanu
:zid:

@galadriel, nisam sujetan
sve mozes da kazes, nije problem
Korisnikov avatar
By niotkuda

jeste batice
na prvoj godini se iznetvorkujes sa brucosima
da imas kasnije s kim u kafanu
:zid:

Ne znam kakva su tvoja iskustva, ali ja poznajem dosta uspešnih i ambicioznih diplomaca i studenata sa ova dva faksa.

Prvi kontakti se ostvaruju gde drugde nego na faksu. Tu su gomila studentskih organizacija, projekata, kejseva, uopšte rada u timovima... Na taj način se ljudi zbližavaju i zajedno napreduju.

Naravno, kafana je bitan deo cele priče :)

@Galadriel

Ako čujem za ime, postaviću ovde.
Korisnikov avatar
By blenta
ma to je sve okej
neg mi cudno bilo sto napisa prva godina

na prvoj godini mahom 60% ljudi ne bi ni trebalo da bude tu gde je
a o tome koliko onih koji su na pravom mestu imaju sposobnosti je dodatni faktor
Korisnikov avatar
By niotkuda
Napisao sam prva godina jer se u većini slučajeva kreće od prve godine :lol:

Fakulteti se upisuju najčešće zbog reputacije, a istina je da državni i dalje imaju bolju reputaciju od većine privatnih.
Korisnikov avatar
By blenta
tako je
kad probas da se mrdnes iz sr videces kakvu reputaciju imaju
dobro ti nece biti
a da ne govorim o drugim gradovima u sr tipa novome sadu, nisu i kragujevcu
:zoran52:
By str00ja

Fakulteti se upisuju najčešće zbog reputacije, a istina je da državni i dalje imaju bolju reputaciju od većine privatnih.
Pa sad, ako bi tako gledao, ispalo bi da FON ima najbolju reputaciju, jer masovno vec godinama najvise svrsenih maturanata zeli tu. Ne kazem da je to los fakultet, ali nije sad da se rasturaju od dobre reputacije.

Mislim meni licno je malo krsh to glediste hajde da upisujem faks za koji cujem da je "jak", sta god to sad znacilo, i nakon kog cu da imam neko mocno zanimanje. I super, sta, onda bi u drzavi imali samo nekoliko zvanja: ekonomista, pravnik, inzenjer, programer, doktor (lekar).

Do pre par godina vazilo je ubedjenje da ce ekonomisti i menadzeri uvek ama uvek naci posao. Sad ih ima toliko da vec pocinju da vise na birou, plus ako bi im se dodali svrseni studenti ekonomije & finansija s privatnih fakulteta - jedno veliko kuku za sve njih zajedno. Kolko god firmi i radnih mesta u toj delatnosti da ima, nema sanse da ce se svi skupa pozaposljavati u njima.

Meni je uvek bilo logicnije da procenis sta ti ide, u cemu bi bio dobar i da furas to. I taman nek su nam fakulteti jadni, logicno je da ces pre da zablistas u necemu sto ti ide i volis da studiras, pa ti mozda uz malo truda i iskrsne neka stipendija i ponuda za studije i usavrsavanje u inostranstvu.

Nego hajde odo ja npr na prava jer je to kul jak ozbiljan faks, svi mi tako kazu, a to sto ce da mi se smuci posle druge godine i sto cu ga napustiti nema veze. A upolove se studenti prava posle druge godine, bukvalno.

Pametna drzava dosta polaze na profesionalnu orijentaciju.

I mislim da je jos moj razredni u osnovnoj bio u pravu kad je govorio bolje vrhunski pekar nego prosecan, ili jos gore los, inzenjer.

Kao da se od pametno osmisljenog pekarskog biznisa ne moze dobro ziveti. Poenta je biti sto je moguce bolji, ako ne i najbolji u onome sto radis/studiras, STA GOD TO BILO, i nema zime.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Originally posted by str00ja

Pa sad, ako bi tako gledao, ispalo bi da FON ima najbolju reputaciju, jer masovno vec godinama najvise svrsenih maturanata zeli tu. Ne kazem da je to los fakultet, ali nije sad da se rasturaju od dobre reputacije.

FON ima ubedljivo najbolju reputaciju među kompanijama, kada su u pitanju sve oblasti menadžmenta.

edit: sem možda finansijskog, ali i tu se sasvim OK kotira
By str00ja

FON ima ubedljivo najbolju reputaciju među kompanijama, kada su u pitanju sve oblasti menadžmenta.

Pa naravno da ce FON da ima dobru reputaciju medju kompanijama koje traze menadzere kad je to jedini drzavni fakultet (pored EKOF-a) sa kog mozes da izadjes kao diplomirani menadzer (na EKOF-u si doduse i dalje ekonomista, ali postoji smer menadzment).

Ja govorih generalno o svim fakultetima. Nisu banke, privatni biznisi, i kompanije jedino trziste poslova. Na kraju krajeva, i jednoj dobroj kompaniji nisu potrebni samo menadzeri, programeri i ekonomisti, ima tu citava lepeza zanimanja i adekvatnih im fakulteta.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Pa naravno da ce FON da ima dobru reputaciju medju kompanijama koje traze menadzere kad je to jedini drzavni fakultet (pored EKOF-a) sa kog mozes da izadjes kao diplomirani menadzer (na EKOF-u si doduse i dalje ekonomista, ali postoji smer menadzment).

Ja govorih generalno o svim fakultetima. Nisu banke, privatni biznisi, i kompanije jedino trziste poslova. Na kraju krajeva, i jednoj dobroj kompaniji nisu potrebni samo menadzeri, programeri i ekonomisti, ima tu citava lepeza zanimanja i adekvatnih im fakulteta.
Da, ali ako želiš da se baviš menadžmentom, zašto bi te zanimala reputacija nečeg trećeg?

Ako želiš da se baviš nečim drugim, ići ćeš na fakultet koji nudi taj program, a da ima najbolju reputaciju.

AKo želiš samo da dobiješ diplomu, otići ćeš na fakultet koji ima najbolju reputaciju za to.
Korisnikov avatar
By Galateja
Evo jedno iskustveno viđenje Megatrenda. Dakle, nije reč o predrasudama, već o bila i videla. Kritike upućene ovoj instituciji nisu neopravdane, tj. nije slučajno na lošem glasu. Osnovno pravilo ovog fakulteta je plati pa mlati. Nisam sklona sugestiji i isprva sam pomislila da su čaršijske kritike naduvane. No, profesori su polustručni, mahom nacionalisti sa spsovskom prošlošću. Kolege su u 79% ćurkolike grandovke. Profesor komunikologije govori 'čak štaviše'. Jedino što je dobro su higijenski uslovi i modernizovan enterijer, ali ne mogu ja da se školujem zbog tapaciranih stolica. Reč je o FKM (fakultet za kulturu i medije), smer novinarstvo. A sa tim u vezi ne mogu a da ne pomenem stepen homofobije: http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=43509
Pre toga sam studirala na BK filmsku režiju što je, takođe, išlo po principu plati pa mlati.
Na žalost, moram da konstatujem da je tradicija u obrazovanju jako bitna kao i to da je važna konkurentnost. Moja najveća greška je bila što sam se uopšte upuštala u finansijsko-obrazovnu avanturu zvanu privatni fakultet (ograđujem se na polje Megatrenda i BK) i što sam napustila književnost. Slobodno mogu reći da su to pojedene godine, ali šta je tu je. Planiram da ove godine upišem svetsku književnost koja ima neznatno gramatike. Ranije sam bila na grupi za srpsko-svetsku književnost (profesorski smer) koju sam napustila zbog obilja gramatičkih predmeta.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Кад пролазиш поред мегатренда мораш да затвориш прозор од кола да ти не убаце диплому. :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Flex
Baba pita prvog:
-"Što ti sinko studiraš"?
-"Medicinu baba"
-"Lepo sinko, odlicno, velika familija, dobro je da imamo doktora u kuci..."

Pita drugog:
-"Šta ti studiraš sinko"?
-"Ekonomiju baba"
-"A fino dušo, veliko imanje, treba sa time raspolagati, ekonomisati..."

Pita treceg:
-"A ti sinko"?
-"Ja pravo bako"
-"Fino srce moje, veliko imanje, bogata familija, treba se sporiti oko toga, oko medja, oko nasledstva..."

Pita cetvrtog:
-"Ti sinko, što ti studiraš"?
-"Megatrend"
-"... BOLI TE KURAC"
Korisnikov avatar
By Flex
Naravno, nista protiv MEGATRENDA, naprotiv... :awesome:
By vademecum
Megatrend??PA TO JE PREVARA VEKA!!!
DIPLOMA NIGDE NIJE PRIZNATA NITI SU U INOSTRANSTVU CULI ZA MEGATREND!
Korisnikov avatar
By blenta

erm...
ajmo iz pocetka
kad upises fax bitna je reputacija.. jeste
al je bitno i da s necim izadjes da ne bude da si 4 godine
(ili koliko vec to da traje na drzavnom) pas'o travu

a ovo se specijalno odnosi na menadzment
jer je to sad kod srbijanaca popularno zanimanje
a programi suplji potpuno
nit ista specijalno tehnicki (brojevi) nit kvalitativno ne naucis*
(disclaimer: kadkazem tehnicki mislim na predmete koji se baziraju na brojevima a kvalitativno mislim na predmete na kojima steknes odrejena znanja i vestine jer je vecina predmeta koje videh paucina i trla baba lan)

no da ne bude da opet tupimo o segi megi
evo gledam dva programa poznatih prvih pravih i nadasve priznatih
skolskih i vaspitnih;) ustanova

FON program menadzment

ekonomija - samo jedan predmet sa economics za poslovnog studenta ?!?!
matematika - za menadzere jelte
menadzment - u srpskoj varijanti " kolac u tiganju- nemoguce"
osnove informacionih tehnologija - ovo je mis a ovo je tastatura
sociologija - paucina
proizvodni sistemi - ni ne znam sta im je ovo
osnove informacionih komunikacija - tele kaze mu, kompish kaze tirli tirli
marketing - paucina
ekonomika poslovanja - ovo je valjda marksisticki izraz za mikroeconomics ili stagod
HR - s tim da se hr u srbiji i svugde drugde silno razlikuju
racunovodstvo - opet samo jedan accounting za poslovnog studenta?
(makar 2 - finansijsko i upravljacko bi bili minimum minimuma)
menadzment tehnologije - ne znam sta je to. upali komp, zovi servisera kad se pokvari makina??
upravljanje kvalitetom - huh? u usa je to inzinjerski predmet. suumnjam da je na tom nivou za fon
upravljanje troskovima - za njihovo dobro nadam se da je ovo cost accounting
finansijski menadzment - trebao bi biti polu kvalitativan polu tehnicki
upravljanje projektima - pola kvalitativan pola tehnicki
upravljacko rac - ah evo ga, dve godine posle osnova... wtf?
teroija odlucivanja -
pr - paucina
ekoloski menadzment - haha ili paucina
upravljanje investicijama - posle jednog finance predmeta lebe mekani
------------------------------------------------------------------------------------------
bilans svega 3-4 predmeta koja imaju veze s mozgom, ostalo paucina

EKOF smer menadzment

osnovi ekonomije - isti problem kao s fonom, one bi cenio da ekof ima kvalitetnih ekon casova za studenta poslovnih studija
matematika- fino
sociologija -paucina
osnovi makroekon - fino
fin rac- fino
osnova statisticke analize - tehnicki, neophodan
medjunarodna ekon - kvalitativan
marketing -paucina
trgovinski menadzment -paucina
trgovinsko pravo - fino
medjunarodni marketing - paucina
hr -
ponasanje potrosaca -
informacioni sis-
-----------------------------------------------------------------------------------
definitivno bolje od fona no opet nedovoljno fokusirano

a ovo je program za menadzment sa jednog faxa u USA na kom sam bio
dakle ne najboljeg ne najpoznatijeg, neg jedan prosecan program za mng

ACCT 201 Financial Accounting - tehnicki
ACCT 202 Managerial Accounting -tehnicki
ECON 232 Prin. of Microeconomics -kval/teh
ECON 233 Prin. of Macroeconomics -kval/teh
FIN 228 Financial Management -kval/teh
MATH 208 Statistics - preduslov 3 semestra matematike
MGT 240 Intro to Mgmnt. - sranje
MGT 323 Bus. Communication - kako da budem profesionalan ergo sranje
MGT 401 Business Law I kvalitativan
MGT 489 Sr. Seminar capstone - zavrsni rad
MGT 499 Sr. Assessment dere koliko je tezak, testovi svega naucenog za 4 godine
IS 221 Information Technology - upali ugasi kompjuter
MKT 233 Principles of Marketing - paucina
MGT 319 Operations Management - tehnicki, dere
BUS 239 Business Work Experience - prva obavezna praksa od 3 meseca
MGT 307 Organiz. Theory & Design - paucina
MGT 318 Organizational Behavior - paucina
MGT 324 Human Resource Mgmt. - hr u usa je druga stvar, da bi uopste slusao hr moras da prodjes psihologiju i poslovno pravo I
MGT 424 Training & Development - kvalitativan u sprezi sa hr
BUS 339 Internship - druga praksa
ECON 324 Econ. of Govt. & Bus. -kvalitativan
ECON 346 Managerial Econ. -tehnicki
ECON 342 International Econ. -kvalitativan
MGT 480 Global Management -kvalitativan
MKT 310 Internat’l. Bus./Culture - paucina
FIN 322 Personal Asset Mgmt. -tehnicki uvod u inv
MGT 327 Risk & Insurance -vrlo tehnicki
MGT 340 Management Science -kvalitativan
MGT 343 Soc. Resp./Bus. Ethics - prakticno pravo , opet
MGT 423 Compensation & Benefits - tehnicki
MGT 425 Empl. Law & Labor Rel. - kvalitativan
MGT 450 Spec. Topics - Mgmt. - svake godine bude nesto aktuelno
IS 321 Business Spreadsheets - tehnicki
IS 346 Electronic Commerce -tehnicki
IS 470 Database Management -tehnicki
SCM 316 Supply Chain Mgmt. -tehnicki -unistava
SCM 351 Lean Production & Quality -tehnicki - unistava

razlicito?

jos jednom
misliti da je fon silno bolji od mege je posalica
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kako to ministar prosvete može biti redovni profesor bilo kog Univerzitetu u zemlji?!

Sukob interesa? :shtap:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Imam diplomu drzavnog Filozofskog fakulteta i Megatrend Fakulteta za poslovne studije.Ovaj drugi naravno ne mozemo porediti sa Filozofskim fakultetom, ali mozemo sa drzavnim Ekonomskim fakultetom ili Visom poslovnom skolom.

Nastavni program svih fakulteta ekonomije ili menazdmenta kako neki vole da kazu je slican, bez obzira da li se radi o privatnim ili drzavnim, samo sto je na privatnim gradivo sazetije.
Volela bih da mi neki svrseni ekonomista drzavnog fakulteta iskreno objasni koliko je uspeo da znanje steceno na fakultetu primeni u praksi.

Ali neki ljudi zive u samoobmani da su fantasticno obrazovani i puni znanja samo zato sto su studirali na drzavnom fakultetu ...A zapravo su studirali po deset godina sa jadnim prosekom...zatim nekoliko godina cekali posao...i sad im trebamo verovati da se zivo secaju onoga sto su ucili na prvoj godini i da kao zapete puske cekaju da primene to znanje. Mislim, za koga su te bajke?

Ako zelis nesto da ucinis za sebe usavrsavaces svoje znanje i ucices ono sto je potrebno zbog sebe, a ne zbog ocene i diplome. Svako ko zeli da nauci - naucice bez obzira na kom fakultetu studira.

Treba svratiti na zvanicni forum studenata Megatrenda pa videti da i sami studenti smatraju da je ova poslednja reklamna kampanja neukusna, ali i uveriti se da tamo ima i pametnih ljudi koji su ogorceni sto im se podsmevaju gori od njih i sto moraju biti stotinu puta bolji od drugih da bi bili tretirani jednako.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Sad je grad prepun bilborda tipa "zavrsi megatrend i vrati se u srbiju".

picke :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By blenta
"Prve bilborde smo uklonili isključivo da bismo postavili nove, a ne zbog pritiska javnosti i nepatriotskih poruka. U trećem delu kampanje, koja počinje 15. Aprila, mogu vam samo otkriti da će se sa bilborda smešiti Nataša Bekvalac" kaze Jovanovic

:awesome:
By Speculum Columbae
Ja ne mogu da kažem, na i za ovu temu ništa što već bilion puta nije rečeno, tj. nemam da kažem ništa novo i ništa inovativno, pa ću se držati mišljenja klasične starine:

"Megatrend je govno"
Sokrat

"Ja sam uz njega"
Karl Gustav Jung

"Od megatrenda slabi duh"
Dositej Obradović
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by horus.

u ovoj temi prsti od predrasuda (da dam i ja svoj doprinos)...
svako ko nije bio i na privatnom i na drzavnom faxu, nije bas nesto pozvan da komentarise...
iskreno, malo mi je smesno, jer megatrend najvise pljuju ljudi sa pravnog, a ja sam misljenja (znam brdo ljudi koji su na neki nacin povezani sa pravnim) da na pravnom studira najgora bagra koja nema 2 grama mozga (sori zwezdice) i fax zavrsava suvim strebanjem koje posle 3 dana ispita iz glave nestane po principu "shift delete"...
+ pravni fax je do bola korumpiran, a i leglo radikala i ostalih fasista (koji gle cuda, drope nesto kao o (ljudskom) pravu)...

Pre nekoliko godina su optužena 23 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, koji se terete da su pozitivne ocene upisivali u indekse za sumu od 500 do 750 evra, dok su diplome koštale od 12.000 do 16.000 evra. Medju uhapsenima je bio i bivsi dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Oliver Antic.

Da je ovakva vest bila vezana za Megatrend komentari bi bili ...... :tornado:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!