Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by scout_finch
pa sam si rekoa da us army ima oruzje koje druge drzave nemaju, i da su sve misije koje se sprovode bez njihovoh#g ucesca osudjene na jos manju ucinkovitost.
Originally posted by E.c.h.o...a vis, na sajtu im pise da jeste, a i na ovoj temi mi se cini da je to misljenje preovladjujuce.
Originally posted by StripiUjedinjene nacije su medjunarodna organizacija cija je samoproglasena misija da ohrabri i odrzi mir u svetu. Osnovana je 1945. godine posle Drugog svetskog rata da zameni Ligu naroda i navodni cilj joj je bio da zaustavi ratove i da da podrsku zdravlju, ishrani i opstoj dobrobiti globalne populacije.
ali, čemu onda Vijeće Sigurnosti i Ujedinjeni Narodi? Koja je njihova svrha ako im se ne treba obraćati za pomoć?
Prema sajtu UN, organizacija ima 4 glavna cilja:
- odrzavanje mira u celom svetu;
- razvijanje prijateljskih odnosa medju narodima;
- pomoc narodima da rade zajedno na poboljsanju zivota siromasnih ljudi; pomoc pri iskorenjivanju gladi (ali ne i izgradnji puteva koji bi to poboljsali), bolesti i nepismenosti, kao i da podsticu uzajamno postovanje prava i sloboda;
- da budu centar za uskladjivanje akcija preduzetih radi postizanja ovih ciljeva.
Originally posted by Popeye
Originally posted by scout_finchali u uredjenje druge drzave (aka libija) se ne mijesa samo jedna drzava (aka SAD) nego UN (aka puno drzava). na poziv pobunjenog naroda (aka libijaca) iz te druge drzave (aka libija).
mesanje jedne drzave u uredjenje druge drzave
Originally posted by smaugsmaug,
Aj ti pazljivo procitaj sta tacno i kojim recima pise sta u vezi sa UN na njihovom sajtu.
Originally posted by Evdokijazjum.
Aj ti pazljivo procitaj sta tacno i kojim recima pise sta u vezi sa UN na njihovom sajtu.
jeste,izmedju ostalog, posao UN(tacnije SB) da odrzava mir i bezbednost na celom svetu.
http://www.un.org/Docs/sc/unsc_functions.html
Originally posted by smaugako oni procene da je konkretno situacija u Libiji pretnja miru i bezbednosti ili da ce izazvati humanitarnu katastrofu(Gadafi krene vojskom na demonstrante na pr) oni imaju pravo da intervenisu. ako se sloze,kao sto jesu na glasanju u SB.
Ja nisam rekla da nije posao da odrzava mir i bezbednost. Rekla sam da nije posao da sprecava nasilje.
Originally posted by smaugdaj bre smaug.
Ja nisam rekla da nije posao da odrzava mir i bezbednost. Rekla sam da nije posao da sprecava nasilje.
Originally posted by svejednoupali su i u Irak i ne snose medjunarodne posledice za to.
Originally posted by Evdokijazjum.
jeste,izmedju ostalog, posao UN(tacnije SB) da odrzava mir i bezbednost na celom svetu.
http://www.un.org/Docs/sc/unsc_functions.html
vidji 7. tacku: # to take military action against an aggressor;
..
ali, naravno, amerika ne mere biti agresor u avganistanu,
mrtvi civili nisu...zrtve, jel,
cinjenica da taj rat traje vec i duze od vijetnamskog nema veze ni sa cim,
a cinjenica da je poceo kao potraga za osamom je...
...zaboravljena?
Originally posted by svejednopa dobro nije da se nije znalo.
^aaand we have a winner.
Originally posted by Evdokijabas to.
upali su i u Irak i ne snose medjunarodne posledice za to.
za njih ocigledno ta pravila ne vazi. jbga, grozno je ali je tako.
+sto su oni jedna od stalnih clanova, pa ne verujem da bi glasali protiv sebe da se i pokrene pitanje..
Originally posted by scout_finchpa nije to poenta ovde, ko hoce nek otvori novi topic.
Originally posted by Evdokijabas to.
upali su i u Irak i ne snose medjunarodne posledice za to.
za njih ocigledno ta pravila ne vazi. jbga, grozno je ali je tako.
+sto su oni jedna od stalnih clanova, pa ne verujem da bi glasali protiv sebe da se i pokrene pitanje..
Originally posted by svejednoE pa vidis...nije poenta podrske bombama u ovoj temi. Mozda jeste u necijim postovima. Ja zaista ne razumem kako mogu ovako da se pojednostave stvari koje ama ni malo nisu ni jednostavne ni proste.
Originally posted by smaugdaj bre smaug.
zar nije poenta podrske bombama u ovoj temi
da se na taj nacin odrzava mir?
![]()
..
strasno.
im out, ovo je postalo apsurdno.
Originally posted by scout_finchpa dobro, zar moramoi mi da se blamiramo ako su se vec oni izblamirali?
pa i obama je dobio nobelovu nagradu za mir:D

Originally posted by PopeyeDa, zato danas imamo Dejtonski sporazum koji se urušava otkad je nastao.
no, jesu li u bosni NATO-bombe zaustavile nasilje ili nisu?![]()
p.s.Originally posted by scout_finch
cilj bombardovanja je da se zaustavi nasilje.smejurija.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!