Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li vam Gadafijevo ponašanje sliči na Miloševićevo?

Da
23
53%
Ne
14
33%
pukovniku nema tko da piše...
6
14%
Korisnikov avatar
By Srklet
ekšli, hitler je strasno pizdio sto mu churchill nece biti jaran, jer je jako postovao postignuca britanskog kolonijalizma. i da, zelio je mir s v. britanijom i amerikom.

no, u ovoj raspravi nije uopce vazno imati odgovoran odnos prema cinjenicama. stav stvoren na osnovu njih bi bio tako neelegantan. :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by scout_finch

mesanje jedne drzave u uredjenje druge drzave
ali u uredjenje druge drzave (aka libija) se ne mijesa samo jedna drzava (aka SAD) nego UN (aka puno drzava). na poziv pobunjenog naroda (aka libijaca) iz te druge drzave (aka libija).
Korisnikov avatar
By scout_finch
Originally posted by 2kune

a to sto ih hitler nije napao tad, ne znaci da ne bi u slucaju da je okupirao celu evropu, sto je bio na jako dobrom putu da ucini. i kad bi japanci okupirali veci deo nacije, sad bi bile porprilicno izolovane i ne vidim interes japana i nemacke da budu saveznici sa nekim koga bi u toj situaciji mogli da smozde. i to je sta bi bilo kad bi bilo.
povijesni izvori to negiraju. baš obrnuto, Hitler je htio mir i sa Engleskom a pogotovo s Amerikom.
hteo je u tom trenutku. ali buduci da je megaloman psihopata, ko zna sta bi pozeleo da je on pokorio citavu kontinentalnu evropu. kao sto reko, sta bi bilo kad bi bilo.
Korisnikov avatar
By Blady
A Gadafiju metak u celo i svim njegovim ljudima.
Korisnikov avatar
By scout_finch
a kad toliko pominjes un, kako je butreos gali ostao bez mandata? ko ga nije zeleo na tom polozaju. i sad opet pricam o teorijama zavere, jer naravno da sad nema nikakav uticaj na ujednjene nacije.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by svejedno

meni je malo jutro, tako da ne mogu da se prejebavam mnogo na ovoj temi...i dalje.

ok.

idemo vako:

1. world domination, naravno, ne postoji kao cilj u svetskoj politici. boze sacuvaj.
sem gadafija, svi ostali su divne duse koje zele da pomognu ljudima.

divno.

2. dominacija ratovima u poslednjih 50 godina, bas od strane te divne amerike, je uvek & samo bila da bi se smanjilo nasilje. ratom. nedje su uspevali, nedje, jebiga, nisu, ne moze uvek.

3. cinjenica da su zapravo rusi zaustavili hitlera nema veze sa zivotom,
jer je d-day tako divno prikazan kao mnogo bitan & znacajan na history chanel-u.

4. sada je cilj zaustaviti nasilje koje sprovodi gadafi.
cim se to uradi - bombama, dakako - ostavljamo gadafija koji ce od sada da bude dobar.

...

pa lepo.
1. postoji, ali nikada nije jedini i teško je ostvariv i najmoćnijima. uostalom, politika je mnogo prizemnija od jednog takvog utopističkog cilja, a svakodnevna diplomacija mnogo složenija od scenarija sa agentom 007 i poludjelim znanstvenikom...

2. dominacija jedne sile ili malog broja njih, dovela je do smanjivanja pojave velikih ratova 2 puta u povijesti: za vrijeme pax romana i za vrijeme blokovske podjele. od 1900. do 1945. je po tvojoj logici bilo manje nasilja nego između 1945. i današnjeg dana? bojim se da te brojevi debelo negiraju...

3. nisu ni rusi ni ameri odvojeno. zajedno su to učinili. da je jadan od ta dva diva izostao drugi ne bi mogao sam. uostalom, ti strateški nedostaci svakog od divova potrajali su do kraja hladnog rata: ameri nisu nikada imali dovoljno tenkova a rusi nisu nikada imali dovoljno aviona i brodova.

4. naravno da će biti dobar kad nema s čime biti zao. napadi su samo izjednačili snage.
Korisnikov avatar
By 2kune

hteo je u tom trenutku. ali buduci da je megaloman psihopata, ko zna sta bi pozeleo da je on pokorio citavu kontinentalnu evropu. kao sto reko, sta bi bilo kad bi bilo.
dobro... drago mi je što misliš isto kao Hitler i njegov um za tebe nema tajni... ja ne bih mogao tako nešto reći...
Korisnikov avatar
By Srklet

a kad toliko pominjes un, kako je butreos gali ostao bez mandata?
pominjem UN jer je jedan od aktera price o libiji i vojnoj intervenciji protiv gadafija. you know, facts. :roll:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by unic0rn

Jeeebote.

Znaci kada neko iz Srbije kaze da je protiv bombi to je odma egocentricni bullshit a kada vas nekoliko iz Hrvatske konstantno, godinama trabunja iskljucivo o Milosevicu i Kosovu kako bi provociralo nacionaliste i isticalo upravo svoj deo balkanske ratne price to je sve OK i krasno. Opsesija i egocentricni bullshit je i jedno i drugo. Traziti opsesivno neki closure i priznanje o bilo cijoj krivici i odgovornosti na peder forumu je stvarno tuzno.

Za pocetak dozvolite da neko bude kategoricki protiv bacanja bombi. Natovih, Gatadijevih, JNA bombi, severnokorejskih i svih ostalih.

I na kraju dozvolite da neko bude protiv Nato bombi ne samo zbog Jugoslavije nego pre svega zbog Iraka i Avganistana, a vrlo verovatno i Irana; te zbog ociglednih motiva te intervencije koji nemaju veze sa spasavanjem naroda Libije od diktatora.

Na kraju se bojim samo da ne ispadne nesto tipa da kao u Iraku nema nuklearnog naoruzanja, ili da nema cika Osame u Afganistanu, ili da, dicice ti se patka na ovo, su masakr u Racku pocinili sami UCKovci.

Ja sam svakako protiv Gadafija i ceo ovaj show koji izvodi je debilan i retardiran i ne znam je li jedini nacin da se to spreci (bio) da ga se zasuje NATO bombama. Ako 100% jeste onda neka drmaju ali ako nije onda j-e-b-i-g-a.
:up:
Korisnikov avatar
By scout_finch
kao sto sam napisala, ko zna sta bi pozeleo.
ja ne bih mogao tako nešto reći..

ti si zlatan:D
Korisnikov avatar
By 2kune

naravno da medjunarodna zajednica ima pravo da sudi zlocincima. samo, nije mi j#najjasniji tajming, sto im je gadafi dobar u jednom trenutku a u drugom ne, iako on sustinski nista nije drugaciji danas nego juce. ili husein. ili milosevic. treba ih scepati kad se ukaze prilika, a ne da se juri jad je zavucen u najdublju misju rupu. a da pritom njima i nije padalao na pamet da intervenisu ranije. ili recimo saudijska arabija, gde zene i nemaju nikakva prava, pa uganda, gde se gerjevi ubijaju, a ja na amerivkoj televizijji gledam coveka koji je predlagac tog zakona. ap nek ga uhapse tad, jebo diplomatski imunitet, ako je zbog postovanja istog posledica bombardovanje ili neka intervencija.
dobro dušo... ajde reci ti sada međunarodnoj zajednici kako je trebala i sa čime i kada ostvariti to svoje pravo... :maji:
Korisnikov avatar
By scout_finch
to sto ti ponovis 10 puta da ja pricam ne uzimajuci u obzir cinjenice ne cini tvoju tvrdnju tacnom.
Korisnikov avatar
By scout_finch
ma nek reaguje kad hoce protiv koga hoce i kako god hoce, to i radi. ja samo mogu da se slozim ili ne slozim sa tim. isto kao i ti.
Korisnikov avatar
By 2kune

to sto ti ponovis 10 puta da ja pricam ne uzimajuci u obzir cinjenice ne cini tvoju tvrdnju tacnom.
u kom smislu točno? moralnom? materjalnom? povijesnom? što može biti točno, ono što se može ili ono što se ne može izvesti? mora li nešto biti realno da bi bilo točno? mislim, utopije nikada nisu bile poznate po točnosti već po idealnosti... :misli:
Korisnikov avatar
By scout_finch
tacno u smislu daje tacno. i ne mislim na temu rasprave.
Korisnikov avatar
By Srklet

ne, svaki tvoj post je cini. ;)

ti velis da se jedna drzava petlja u uredjenje druge drzave.
ja istaknem da to nije tocno.
ti kazes, a sta je s butrosom galijem.

:lol:
Korisnikov avatar
By 2kune

ma nek reaguje kad hoce protiv koga hoce i kako god hoce, to i radi. ja samo mogu da se slozim ili ne slozim sa tim. isto kao i ti.
ali razmišljanjem o tome napreduješ...
prvo nisi ni znala na što zapravo reagiraju:

aha, znaci, tek kad u nekoj drzavi postoji pobuna protiv trenutne vlasti, onda je dozvoljeno da nato/sad bombarduje tu drzavu dok joj ne pukne picka. sad razumem.

bombe= :awesome:
sada već prihvaćaš princip po kojem djeluju:
naravno da medjunarodna zajednica ima pravo da sudi zlocincima.
to je veliki napredak...
samo još ostaje kada i kako...
Korisnikov avatar
By 2kune

tacno u smislu daje tacno. i ne mislim na temu rasprave.
ne slijedim te više... :neznam:
što nije točno u izjavi: ajde reci ti sada međunarodnoj zajednici kako je trebala i sa čime i kada ostvariti to svoje pravo? :lol:
Korisnikov avatar
By scout_finch
niej tacno da se amerika napadom na irak petlja u uredjenje druge drzave? ili vijetnam? ili somalija?
to nije tacno?

a butrosa galija sam pomenula zbog toga sto kazes, eto un podrzava napad. a sta se desilo njemu kad nije podrzavao ideje sad-a?

kao sto ti reko vise puta, lupetas.
Korisnikov avatar
By scout_finch
@2kune, taj post se odnosio na popajevo insistiranje na tome da on prica o cinjenicama, a j izmisljam podatke. i to sto on to ponovi 15 puta ne znaci da je to tacno.
Korisnikov avatar
By 2kune

@2kune, taj post se odnosio na popajevo insistiranje na tome da on prica o cinjenicama, a j izmisljam podatke. i to sto on to ponovi 15 puta ne znaci da je to tacno.
aha... :D
mada, ne čini mi se da te je optužio za izmišljanje podataka... više za izmišljanje hipoteza bez obzira na podatke... inače, suprotnost laži je istina, a ne zaključak.
Korisnikov avatar
By scout_finch
@popaj
inace ti branis napad na libiju uspesnoscu intervencije u bosni, ja branim svoj stav nesesima u iraku/somaliji/itd.
Korisnikov avatar
By 2kune

inace ti branis napad na libiju uspesnoscu intervencije u bosni, ja branim svoj stav nesesima u iraku/somaliji/itd.
božesačuvaj! kada bi samo znala što si napisala odma bi brisala post... :drama:
mada, prema zadnjim prihvaćanjima principa međunarodne pravde, možda si zaista sve svela na učinkovitost US army... :giggle:
Korisnikov avatar
By scout_finch
pa sam si rekoa da us army ima oruzje koje druge drzave nemaju, i da su sve misije koje se sprovode bez njihovoh#g ucesca osudjene na jos manju ucinkovitost.
Korisnikov avatar
By spliff
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog trenutne situacije u Libiji.

b92

:awesome:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!