Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li vam Gadafijevo ponašanje sliči na Miloševićevo?

Da
23
53%
Ne
14
33%
pukovniku nema tko da piše...
6
14%
By J...
Originally posted by smaug

Ne razumem sta si htela ovim da kazes?
Kako mislis mentalitet? Mislis svi u Libiji vole da kradu, lazu i ubijaju samo se nekima posrecilo pa im radno mesto daje pregrst prilika da ispolje 'mentalitet'. Al' su inace svi isti...
Tacno. Mislim da su samo i iskljucivo ljudi u Libiji skloni kradji i laganju dok su ostali narodi i ljudi generalno toliko prirodno savesni da im zakoni uopste ni ne trebaju. Cak i kad im se pruzi prilika da stave ruke u dzak pun para a zakona nema u blizini, nece priliku iskoristiti. To samo Gadafi radi. :kosa:

Sistem se da promeniti. Ono jeste, mnogo teze nego skloniti sa vlasti jednog coveka. Ali se da promentiti. Jos kako. I vrlo brzo.

Hoces da kazes da je brza promena sistema garant da ce taj sistem biti bolji od prethodnog?

Mozes li navesti primer neke drzave u kojoj se sistem postavljen posle (uspesne?) NATO intervencije pokazao kao znacajno drugaciji i bolji od prethodnog?
Korisnikov avatar
By TheTree
Originally posted by J...

Kako mislis mentalitet? Mislis svi u Libiji vole da kradu, lazu i ubijaju samo se nekima posrecilo pa im radno mesto daje pregrst prilika da ispolje 'mentalitet'. Al' su inace svi isti...
Tacno. Mislim da su samo i iskljucivo ljudi u Libiji skloni kradji i laganju dok su ostali narodi i ljudi generalno toliko prirodno savesni da im zakoni uopste ni ne trebaju. Cak i kad im se pruzi prilika da stave ruke u dzak pun para a zakona nema u blizini, nece priliku iskoristiti. To samo Gadafi radi. :kosa:

Sistem se da promeniti. Ono jeste, mnogo teze nego skloniti sa vlasti jednog coveka. Ali se da promentiti. Jos kako. I vrlo brzo.

Hoces da kazes da je brza promena sistema garant da ce taj sistem biti bolji od prethodnog?

Mozes li navesti primer neke drzave u kojoj se sistem postavljen posle (uspesne?) NATO intervencije pokazao kao znacajno drugaciji i bolji od prethodnog?
Primera ima,ali taj sistem nije bio dobar po narod,nego po one koji su ga 'spasavali' tako sto su ga bombardovali.Ma koga briga za narod..Mi smo evo primer da sistem nije bolji.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by J...

Vidi, moras da artikulises to sto hoces da kazes a ne da generalizujes ako neces da ti se postavljaju ovakva pitanja.
To prvo.
A drugo, a zasto zakona nema u blizini? E u tome je poenta.
Da zakona ima. I da se postuju. Za pocetak. I za kraj. I za izmedju.

Nije brza promena sistema garant promene. Ali promena jeste garant promene...Si?
Sa vlasti skloniti nekoga se moze preko noci, a malo se sporije menja sistem. Ali ni za to nisu potrebni eoni. To je takodje brzo resiv problem. Ako se hoce i ako se ne kaze - ma svi su uvek isti. Jer nisu. Uzgred, o omalovazavanju onih koji su za promene i o apriori nipodastavanju njihovog napora i ciljeva ne bih ovog puta.
Ako hoces primer iz komsiluka /anegdotu iz NOBa - onomad je uhvatilo Milosevica. Ostali iz sistema koji ga je direktno podrzavao su ili umrli prirodnom smrcu ili se ubili ili nestali (a povremeno posalju cestitke iz inozemstva u obliku kolumne tek da obaveste najrodjenije da su ok) ili jos uvek odlicno zive ili su na rukovodecim mestima ili opet u vlasti. Dakle nista nije promenjeno. I ne samo to - pokusaj promene je nazivan drzavni udar, nelegitimnime odluke, revansizam... Sistem je ostao isti te je Srbija sada negde u....dvehiljadetrecoj (u najboljem slucaju). A nisu u Srbiji svi isti. Nisu nikad bili. Zasto nije promenjeno nista ili ako hoces da budem fer, zasto je jako malo promenjeno. Zato sto bi to prvenstveno zahtevalo i znacilo odgovornost. Licnu odgovornost a ne kolektivnu. Licno odgovaras za postupke a ne vadis se na 'mentalitet', na istoriju, na tradiciju, na ko zna sta sve.
I sta je najveca posledica toga. Pa eto, pisanja poput tvojih. To da ljudi ne veruju u promene i da ih se plase. I to zato sto, na primer u Srbiji, jos uvek mozes ladno da budes upucan ako krenes nesto da menjas. I da ili niko nikad ne odgovara za to ili da se sudjenje otegne do besmisla dajuci tako odlican primer ostalima i sa jedne i sa druge i sa trece strane.
Te ako ode Gadafi a s njim ne ode i sistem - sve ce biti isto samo nega nece biti. I onda ce trebati milioni biliona godina da se ista zaista promeni.

Kakve veze drugi deo tvog drugog pitanja ima sa bilo cim, ne znam. To je zamena teza. Na to pitanje necu ni da pocinjem da odgovaram i objasnjavam zato sto time verifikujem njegovu validnost. A totalno je bez veze sa icim.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by aleksdj

mislim da je narod Libije sada izmedju 2 ludila: Gadafijevog ubedjenja da je on Libija i NATO jastrebova koji otimanje necega uvek pravdaju ljuckim pravima te ista stite bombama po glavi stanovnika koje zele da "oslobode".
:down:

upravo.

..

stono kazu - '2kune mode on':

postujem ljude kojima je stalo do ljudskih prava stanovnika libije.

sa druge strane, ljudi koji veruju da je nato intervenciji u bilo kom smislu cilj bilo sta sto ima veze sa slobodom libijskog naroda su ili nacisto glupi, ili su potpali pod uticaj onog najgoreg sto nudi cnn propaganda.

a gade mi se ljudi koji cene da je nepodrzavanje nato siledzijstva = podrzavanje gadafija.

2kune mode off.

..

ali koga boli rac koga ja postujem, za koga mislim da je glup, a ko mi se gadi.
Korisnikov avatar
By Stripi
mislim da je ovdje bila obrnuta situacija svo vrijeme - da su oni koji podržavaju NATO protiv ljudskih prava u Libiji.
Korisnikov avatar
By svejedno
loni, cak je i popaj lepo napisao:
Originally posted by Popeye

slazem se i ja da NATO-u nije prvenstveno stalo do libijskog naroda. u igri je vise stvari, od kojih je samo jedna pranje svojih prljavih ruku koje su se do jucer rukovale s gadafijem. tu je, naravno, i nafta. kao i zelja da se utjece na postavljanje novog, kakvog vec, rezima u tripoliju.
sad, ono sto on ne kapira je da nepodrzavanje nato siledzijstva (ustvari - niza nato siledzijstva) nije povezano sa ovim dole:
ali prosto nema sanse da se de facto stavim na stranu jednog poremecenog i krvolocnog diktaora koji ubija vlastiti narod zbog svega sto gore nabrojah.
..samo sa protivljenjem vojnom siledzijstvu preko celog sveta koje se otima kontroli jos od izmisljenog razloga za napad na irak.

^sto opet ne znaci da sam licno podrzavao sadama, jel.

..

a i obama rece da cilj bombardovanja nije svrgavanje gadafija i da je sasvim moguce da ce gadafi ostati na vlasti i posle cele akcije.

koji je onda cilj?

..

protiv ljudskih prava u libiji trenutno rade i gadafi i nato.
Korisnikov avatar
By TheTree
a i obama rece da cilj bombardovanja nije svrgavanje gadafija i da je sasvim moguce da ce gadafi ostati na vlasti i posle cele akcije.

koji je onda cilj?

[/quote]

Sve se slazem,a ta vest o Obami me je danas bas nasmejala..Ko je lud,ko je blesav,a mi se ovde svadjamo :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Nece biti svrgnut,vec ubiVen.

Za to ce se pobrinuti Britanci.
Korisnikov avatar
By 2kune
a eto... ni meni nije jasno oko čega se vi svađate... :neznam:
kakva nagla promjena vlasti, kakvo kontroliranje nafte, kakvo rušenje Gadafija? jebote, kakve to izvore informacija koristite?
pa od samog početka bilo je govora jedino i samo o isključivo zračnim udarima koji će skršiti Gadafijevu premoć u tehnici, poglavito u zrakoplovstvu. tko je ikad rekao igdje da će NATO smjeniti Gadafija? mislim, jel ste vi sa iste planete, alooo??? :lood:
koliko je meni poznato, jedino su francuzi i englezi izrazili želju da pošalju vojne instruktore pobinjenicima kako bi ih osposobili da sami skrše Gadafija. tu se oni kockaju i ulažu u budućnost u nadi da će im se vratiti, što nije sigurno. kao što još ni amerima pusta ulaganja u Egipat nisu sigurna. to ih ne čini poštenima, ali ovo šta se ovdej dade pročitati... mila majko... :zid:
ljudi, zaboga, probudite se iz tih svetosavskih teorija zavjere... svjetska politika nije miloševićevska paranoja gdje si sjeban i zajeban jerbo si rođen ko siromašan ali pravedan srbin... opustite se ljudi... čilajte se malko... mislite svojom glavom... :roll:
Korisnikov avatar
By TheTree
Da,i to sam procitala.Mada,sto ga ne ubise do sad vec vozaju avione?
Korisnikov avatar
By Tungi
Mislili su ocigledno da je u svojoj rezidenciji.:retard:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by 2kune

kakva nagla promjena vlasti, kakvo kontroliranje nafte, kakvo rušenje Gadafija? jebote, kakve to izvore informacija koristite?
pa od samog početka bilo je govora jedino i samo o isključivo zračnim udarima koji će skršiti Gadafijevu premoć u tehnici, poglavito u zrakoplovstvu. tko je ikad rekao igdje da će NATO smjeniti Gadafija? mislim, jel ste vi sa iste planete, alooo??? :lood:
koliko je meni poznato, jedino su francuzi i englezi izrazili želju da pošalju vojne instruktore pobinjenicima kako bi ih osposobili da sami skrše Gadafija. tu se oni kockaju i ulažu u budućnost u nadi da će im se vratiti, što nije sigurno. kao što još ni amerima pusta ulaganja u Egipat nisu sigurna. to ih ne čini poštenima, ali ovo šta se ovdej dade pročitati... mila majko... :zid:
ljudi, zaboga, probudite se iz tih svetosavskih teorija zavjere... svjetska politika nije miloševićevska paranoja gdje si sjeban i zajeban jerbo si rođen ko siromašan ali pravedan srbin... opustite se ljudi... čilajte se malko... mislite svojom glavom... :roll:
nije.

svetska politika je - jurimo osamu, sjebemo avganistan,
jurimo oruzje u iraku - ups, nema ga - sjebemo vladu i tu,
podrzavamo pobunjenike u libiji - bombardovacemo vojne & civilne mete.

..

a milosevic je mrtav vec neko vreme, ne znam dal si primetio.

..

dakle, 'svetska' politika se moze sumirati 'vako - koristimo izgovore/lazi,
zapocinjemo ratove,
rusimo rezime,
okruzujemo iran.

mucni tom glavom.
Korisnikov avatar
By TheTree

A o cemu si ti, 'alooo' ,na ovoj temi do sad pisao?O cvecu i prolecu?
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by TheTree

đizzzz! :zid: prvo drvlje i kamenje što se uopće mješaju u unutrašnje stvari Libije, pa Gadafi je dobar i libijcima je super, pa što se pobuniše, pa pobuniše se plaćenici... a sad što ne ubiju Gadafija kad već vozaju avione... mislim stvarno... :isus:
pa jel vi čitate svoje postove? :lood:

Libijci ih zvali u pomoć; arapska liga blagoslovila; vijeće sigurnosti odlučilo; došli, obavili posao, počeli s patroliranjem... čemu ujdurma? kamo sreće da su tako efektivni bili u Bosni...
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by svejedno

I jesu li dosad bombardovali civilne mete u Libiji?

Koliko znam,odustajali su od bombardovanja nekih vojnih meta,zbog civila,koji su bili u neposrednoj blizini.
Korisnikov avatar
By TheTree

đizzzz! :zid: prvo drvlje i kamenje što se uopće mješaju u unutrašnje stvari Libije, pa Gadafi je dobar i libijcima je super, pa što se pobuniše, pa pobuniše se plaćenici... a sad što ne ubiju Gadafija kad već vozaju avione... mislim stvarno... :isus:
pa jel vi čitate svoje postove? :lood:

Libijci ih zvali u pomoć; arapska liga blagoslovila; vijeće sigurnosti odlučilo; došli, obavili posao, počeli s patroliranjem... čemu ujdurma? kamo sreće da su tako efektivni bili u Bosni...
A ti nisi shvatio nacin na koji je napisan taj moj post,nisi,je l' da?
Korisnikov avatar
By 2kune

nije.

..

..

zapocinjemo ratove,
rusimo rezime,
okruzujemo iran.

mucni tom glavom.
Dobro... Shvaćaš li ti koliko je razumno rezimirati svjetsku politiku jednim ovakvim postom? Ako je to tako jednostavno, kako to da već nisi postao generalni sekretar UN-a ili car univerzuma? :giggle:

Zašto onda razmišljaš kao da je živ?

Ako je ovaj rezime svjetske politike produkt tvog mućkanja glavom, onda ću radije mućkati dječjom šuškalicom... Ima sofisticiraniji zvuk... :odbij:
Korisnikov avatar
By TheTree
Originally posted by Tungi

Koliko znam,odustajali su od bombardovanja nekih vojnih meta,zbog civila,koji su bili u neposrednoj blizini.
Ti zaista verujes u to?
Korisnikov avatar
By 2kune

Ti zaista verujes u to?
što ne bi vjerovala? pa ne rade to zbog tvoje crno bijele podjele svijeta već zato što bi im zamjerili arapi i što bi ih odjebali vlastiti birači...
Korisnikov avatar
By TheTree
Ti mi vise licis na osobu koja veruje da je Majkl Dzekson i rodjen kao belac.
Korisnikov avatar
By svejedno

nije.

..

..

zapocinjemo ratove,
rusimo rezime,
okruzujemo iran.

mucni tom glavom.
1. Dobro... Shvaćaš li ti koliko je razumno rezimirati svjetsku politiku jednim ovakvim postom?

2. Ako je to tako jednostavno, kako to da već nisi postao generalni sekretar UN-a ili car univerzuma? :giggle:

3. Zašto onda razmišljaš kao da je živ?

4. Ako je ovaj rezime svjetske politike produkt tvog mućkanja glavom, onda ću radije mućkati dječjom šuškalicom... Ima sofisticiraniji zvuk... :odbij:
1. da. bilo bi zanimljivo da si primetio da sam 'svetska' stavio pod navodnike, inace.

2. zato sto mi je draza umetnost & anarhizam.

3. ovo stvarno...lol.

4. slobodno.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Tungi

Ti zaista verujes u to?

A cuj,radije cu verovati u to,nego u raznorazne teorije zbog cega ih uopste i bombarduju.

Ostavljam Ivoni Zivkovic i njoj slicnima.
Korisnikov avatar
By TheTree

Ti zaista verujes u to?
što ne bi vjerovala? pa ne rade to zbog tvoje crno bijele podjele svijeta već zato što bi im zamjerili arapi i što bi ih odjebali vlastiti birači...
Hahaha,moje crno bele podele sveta?A ti vec naveo razloge,hahaha,e dobar si.
Korisnikov avatar
By 2kune

1. da. bilo bi zanimljivo da si primetio da sam 'svetska' stavio pod navodnike, inace.

2. zato sto mi je draza umetnost & anarhizam.

3. ovo stvarno...lol.

4. slobodno.
ja svoju riječ držim! :smug:

''
Korisnikov avatar
By svejedno
stvarno sofisticiran zvuk.

..

da su bar toliko sofisticirani bili i izgovori za napade na avganistan & irak.... mozda ne bi bili toliko provaljivi.

ovako su ostali samo proste lazi.
Korisnikov avatar
By TheTree

stvarno sofisticiran zvuk.

..

da su bar toliko sofisticirani bili i izgovori za napade na avganistan & irak.... mozda ne bi bili toliko provaljivi.

ovako su ostali samo proste lazi.
Hej,ma dzabe,ne razume on to.I on spada u one koji veruju da su Ameri sleteli na Mesec.
Korisnikov avatar
By 2kune
đeco, đeco... čime li vas hrane... :isus:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!