Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li vam Gadafijevo ponašanje sliči na Miloševićevo?

Da
23
53%
Ne
14
33%
pukovniku nema tko da piše...
6
14%
By aleksdj
Da li strana cizma moze jednom narodu da donese slobodu? (mislim da je to pravo pitanje).

Niko normalan nema iluzije da bombardovanje Libije (kao ni bombardovanje Srbije 1999) ima za cilj uspostavljanje demokratije niti je pokrenuto zbog dobrobiti naroda ciji se rezim navodno bombarduje.

Ali svaki siledzija pre ili kasnije naleti na veceg siledziju od sebe. To se desilo Libiji i Gadafiju, to se 1999 desilo i nama.
Budimo iskreni, pre nego sto smo mi dobili batine od NATO-a mi smo bili ti koji dele shamare svima oko sebe.

Gadafi je s druge strane na vlasti vec 40 godina i potpuno je izgubio dodir sa realnoscu...mislim da je narod Libije sada izmedju 2 ludila: Gadafijevog ubedjenja da je on Libija i NATO jastrebova koji otimanje necega uvek pravdaju ljuckim pravima te ista stite bombama po glavi stanovnika koje zele da "oslobode".
:down:
Korisnikov avatar
By 2kune
južna koreja je marionetski režim ajmeričke globalne supremacije i klijentelistička država korporacija.
sjeverna koreja je režim narodnog socijalizma vrlo sličan Gadafijevom i, mada vlada čvrstom rukom, ipak je narodni.
prije nego napišete još jedan post na ovoj temi, odgovorite pošteno u kojoj koreji bi radije živjeli.
By Hans
Slažem se za momenat sa šamarima. :up:

Dopada mi se sve zapravo ali su šamari summa summarum.
Korisnikov avatar
By TheTree
Originally posted by E.c.h.o...
Originally posted by svejedno

i dobro, dokle ce sad da traje taj rat radi mira?

dok on ne ode?

a sta tada? ko dolazi tada?

jel neko razmisljao o tome?

..

jbt, idiotluci.

ovo nije odluka 'medjunarodne zajednice'. ovo je odluka tri zemlje.

ne postoji 'rat radi mira'. postoji samo rat radi rata.

niko ne zeli da pomogne libijskom narodu.

jebe se ljudima za libijski narod. ili - ups, izvinite, 40 dina smo imali druga posla?

..

nafta.

stezanje obruca oko irana.

skretanje paznje sa cinjenice da EU od 15. marta ima novi zakon koji joj daje pravo da odredjuje drzavne budzete drzava clanica.

jos jedan dokaz americke vojne vladavine & siledzijstva dje god im se digne.

centralizacija svetske vlasti, jednom recju.

..

to je to.
:up:
Kratko i jasno :double like:
Korisnikov avatar
By TheTree
Originally posted by Hans

Pogrešio si forumaša. Ja to nigde nisam rekao što si ti napisao. ;)
UN ima dobre namere, cenim, no, nisam primetio da je ikada ijedna odluka UN uticala na SAD da ne napada ovoga ili onoga. A ti?
Tacno..Naravno da se UN ne opominje SAD,verovatno jer se ni oni Indijanci onomad nisi bunili sto ih poubijase i strpase u rezervate.Jer,to je bilo za njihovo dobro. :ironic:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by 2kune

južna koreja je marionetski režim ajmeričke globalne supremacije i klijentelistička država korporacija.
sjeverna koreja je režim narodnog socijalizma vrlo sličan Gadafijevom i, mada vlada čvrstom rukom, ipak je narodni.
prije nego napišete još jedan post na ovoj temi, odgovorite pošteno u kojoj koreji bi radije živjeli.
Ja osobno mislim da bi većina radije živjela u slobodnoj i demokratskoj Narodnoj Republici Koreji gdje svaki čovjek može slobodno uzest metlu u ruke i pomest svoj dio autoputa jer nema nikakvog jebenog prometa. Za kraj dana može naložit vatru i pojest sve dagnje koje je ulovio jer mu to niko ne brani. Za razliku od one jadne i potlačene Južne Koreje u kojoj carujem tama, droga, kriminal i kurve!. Fuj, gadi mi se Južna Koreja.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by J...

Mene zanima sta su cekali do sada, 40 godina je on na vlasti, nije se pokvario valjda tek sad?
hm, mozda to ima neke veze s narodnom pobunom protiv gadafija? :eureka:

I nije mi jasno kako ljudi gledaju na sve crno-belo, niko tu nije cist 100posto samo uvek strada obican narod kome nije do rata i ratovanja.
zamjena teza.

libijskom narodu je do toga da se oslobodi gadafija.

u ovoj raspravi se sustavno ignorira cinjenica da su prosvjedi u libiji zapoceli mirno, pa je onda uslijedilo pucanje na ljude koji su izasli na ulice, od strane snaga gadafijevog rezima. tek tada je narodna pobuna postala i oruzana, dakle to je bila reakcija na nasilje i teror rezima. druga stvar koja se zaboravlja jest da su razlozi pobune naroda bili socijalne prirode, kao i zbog visedestljetnog izostanka ljudskih sloboda.

pa bar bi ljudi u srbiji, s iskustvom miloseviceve vlasti, mogli razumjeti sto znaci kad nemas slobode i kad nemas za zivot! tesko mi je razumjeti potpuni izostanak solidarnosti s ljudima u libiji koji se osjeti u mnogim postovima ovog topica. :shrug:

i jos jedna stvar: u vecini rasprava postoji vise od dvije opcije. dihotomiju furaju ograniceni umovi. na primjer, moguce je biti protiv politike NATO-a a za pobunu libijaca protiv gadafija i artikulirati vrlo smislen stav te vrste.

moj stav je pak obiljezen time da vjerujem u autenticnost pobune libijskog naroda protiv jednog poremecenog diktatora i zelim da ga se taj narod oslobodi.
uopce ne smatram da je uvodjenje ove no-fly-zone savrsen ili najbolji nacin da se to dogodi, niti mislim da je jedini, ali necu biti a priori protiv toga drzeci se praznih principa, supljih prica i nekakvih mogucih osobnih trauma.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by TheTree

Tacno..Naravno da se UN ne opominje SAD,verovatno jer se ni oni Indijanci onomad nisi bunili sto ih poubijase i strpase u rezervate.Jer,to je bilo za njihovo dobro. :ironic:
Ah, ali po vašoj logici je to ok.
By Sixto
Akcija u Libiji i u Srbiji su ipak kao nebo i zemlja.

Nadam se samo da ce protivnici sile biti isto tako krotki kad sledeci put bude policija nasrtala na njih u protestima kao devedesetih?
Korisnikov avatar
By spliff

Pogrešio si forumaša. Ja to nigde nisam rekao što si ti napisao. ;)
UN ima dobre namere, cenim, no, nisam primetio da je ikada ijedna odluka UN uticala na SAD da ne napada ovoga ili onoga. A ti?
isto kao shto se i libijski narod ne buni protiv gadafijeve tiranije
Korisnikov avatar
By TheTree
Ne,vec tesko je razumeti da neko veruje da je SAD i NATO uopste i briga za narod u Libiji.E puce im gacni lastis.
Korisnikov avatar
By Tungi
Dobro,za sta ih je briga,za naftu?Mora da su i Srbiju bombardovali zbog iste:odbij:
Korisnikov avatar
By TheTree
Originally posted by Stripi

Ah, ali po vašoj logici je to ok.
Sta mi je tu ok?Nije mi ok sto SAD gazi koga hoce i kad hoce,i da to nailazi na odobravanje.Tebi je to ok?
Korisnikov avatar
By spliff
nije u redu da sad gazi...
ali gadafi moze?
Korisnikov avatar
By Srklet
slazem se i ja da NATO-u nije prvenstveno stalo do libijskog naroda. u igri je vise stvari, od kojih je samo jedna pranje svojih prljavih ruku koje su se do jucer rukovale s gadafijem. tu je, naravno, i nafta. kao i zelja da se utjece na postavljanje novog, kakvog vec, rezima u tripoliju.

ali prosto nema sanse da se de facto stavim na stranu jednog poremecenog i krvolocnog diktaora koji ubija vlastiti narod zbog svega sto gore nabrojah.
By Hans
Ne bi trebalo ni SAD ni Gadafi.

Zašto je računica takva da ako požele da ih Gadafi ne gazi, da mora prvo Amerika i onda će sve biti u redu?
Može li taj sistem da se zaobidje?

To je suština ove teme.
By J...
Zasto niko ne izvrsi atentat na Gadafija? Da li je toliko cuvan? Zasto ne bombarduju skloniste u kome je ako treba sa 1000 bombi dok ga ne izbace napolje? Razjebavanje cele drzave i ubijane civila onako usput je lose i neracionalno. I nisam na strani ni Gadafija ni Amerike samo znam da obican narod nece zastititi niko.
Korisnikov avatar
By TheTree
Ma bre...zasto pre mesec dana niste pljuvali po Gadafiju pricajuci da je narodu tamo lose i da je on tiranin i diktator??Hajde,da vas cujem.
Korisnikov avatar
By TheTree

Zasto niko ne izvrsi atentat na Gadafija? Da li je toliko cuvan? Zasto ne bombarduju skloniste u kome je ako treba sa 1000 bombi dok ga ne izbace napolje? Razjebavanje cele drzave i ubijane civila onako usput je lose i neracionalno. I nisam na strani ni Gadafija ni Amerike samo znam da obican narod nece zastititi niko.
Naravna stvar,oni njega ni ne traze.To je cisto izivljavanje.
Korisnikov avatar
By Srklet

Zasto niko ne izvrsi atentat na Gadafija? Da li je toliko cuvan? Zasto ne bombarduju skloniste u kome je ako treba sa 1000 bombi dok ga ne izbace napolje?
zato. :roll:
odnosno, tko bi to trebao uciniti i po cijoj odluci? vijece sigurnosti UN-a? :giggle:

bjezis u SF-scenarije jer se grozna stvarnost aktualne situacije ne uklapa u tvoje djetinjastve politicke stavove.
I nisam na strani ni Gadafija ni Amerike samo znam da obican narod nece zastititi niko.
libijski narod je ustao protiv gadafija, a mnogi od dovoljno odlucni u namjeri svrgavanja diktatora da su i uzeli oruzje u ruke. ovo isprazno naricanje nad sudbinom obicnog naroda je jako prazna prica kad tvoj stav vodi prema tome da gadafi ostane na vlasti. :shrug:
Korisnikov avatar
By TheTree
Bas bih volela da cujem sta kazu oni koji su lupali u serpe terajuci Milosevica,a sad zive losije nego pod njim.A ima ih..mnooogo.
By Hans
Oni su lupali u šerpe jer su mislili da im posle njega neće i dalje biti potrebno ono što im je trebalo dok je on bio tu- kumstva, poznanstva, partijske knjižice. Danas im je to najpotrebnije. A s obzirom na to da do prave revolucije skoro da nikada nije ni došlo, situacija je danas takva kakva jeste. U glavama ljudi je sve u svemu ista džungla.
By J...
Originally posted by Popeye

Zasto niko ne izvrsi atentat na Gadafija? Da li je toliko cuvan? Zasto ne bombarduju skloniste u kome je ako treba sa 1000 bombi dok ga ne izbace napolje?
zato. :roll:
odnosno, tko bi to trebao uciniti i po cijoj odluci? vijece sigurnosti UN-a? :giggle:

bjezis u SF-scenarije jer se grozna stvarnost aktualne situacije ne uklapa u tvoje djetinjastve politicke stavove.
I nisam na strani ni Gadafija ni Amerike samo znam da obican narod nece zastititi niko.
libijski narod je ustao protiv gadafija, a mnogi od dovoljno odlucni u namjeri svrgavanja diktatora da su i uzeli oruzje u ruke. ovo isprazno naricanje nad sudbinom obicnog naroda je jako prazna prica kad tvoj stav vodi prema tome da gadafi ostane na vlasti. :shrug:
Atentat se radi nezvanicno, kakve sad odluke saveta bezbednosti?

Gadafija mogu srediti na vise nacina, samo da hoce, nije to nikakav sajns fiksn. Ja dala konstruktivan predlog.

Daj boze da je "isprazno naricanje" za obicnim narodom, ako ne bude civilnih zrtava samo ce tada to biti istina.
Korisnikov avatar
By Srklet
ali vec postoje civilne zrtve. oni libijci koje je gadafi dao ubiti zbog mirnih demonstracija.
ili se samo broje civilne zrtve NATO-aviona? :trep:
Korisnikov avatar
By Stripi

Ma bre...zasto pre mesec dana niste pljuvali po Gadafiju pricajuci da je narodu tamo lose i da je on tiranin i diktator??Hajde,da vas cujem.
A ja opet pitam, zašto su tek prije mjesec dana sjetili zakuhat situaciju? Da vas čujem?
Korisnikov avatar
By Srklet

a otkud znas da nisam? :njanjanja:
Korisnikov avatar
By TheTree

Oni su lupali u šerpe jer su mislili da im posle njega neće i dalje biti potrebno ono što im je trebalo dok je on bio tu- kumstva, poznanstva, partijske knjižice. Danas im je to najpotrebnije. A s obzirom na to da do prave revolucije skoro da nikada nije ni došlo, situacija je danas takva kakva jeste. U glavama ljudi je sve u svemu ista džungla.
Pa to,sve se na kraju zavrsi isto,ili jos gore.Zali boze ljudskih zrtava radi necijeg interesa.
Korisnikov avatar
By TheTree
Originally posted by Stripi

A ja opet pitam, zašto su tek prije mjesec dana sjetili zakuhat situaciju? Da vas čujem?
Zakuvavanje prema Libiji traje odavno,vec sam napisala u jednom postu da su ga vec bombardovali '80ih i pritom mu ubili cerku.Tada je Regan bio predsednik.Znaci nije ovo bas bas slucajno.A zasto sad?Ne znam,mozda jer im se ucinilo kao pravo vreme,uzevsi u obzir epidemiju protesta na tom podrucju.
Korisnikov avatar
By Stripi
Aha, znači, čekali su 30 godina da ponovo zakuhaju? Zašto toliko dugo ako su već toliki meštri od zavjera? I zašto su ih bombardirali prije 30 godina?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!